|
|
Дата и час: Чет Май 22, 2025 10:46 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
 CD Плейър - Фиат Брава
Здравейте!
Поздравления за чудесния Форум!
От месец и половина съм притежател на Фиат Брава. Имах радио-касетофон, но преди дни случайно попаднах на оригинален CD Плейър. Всичко му работи без проблем, но не мога да настроя часовника! На стария си имаше бутони "h+ h- m+ m-", но на сиди-то няма. Пробвах хиляди варианти с комбинации от копчета - не се получи...
Питах няколко "майстори", никой не знаеше. Само един от тях ме ориентира, че след 24 часа щял автоматично да се свери чрез RDS-а. Минаха 5 дни - не се сверява...
Другия вариант който мисля да направя, е да откача клемите точно в полунощ за да стартира часовника от 00:00. Но и това не ме устройва, защото пак ще примигва постоянно (което е леко дразнещо).
Някой може ли да помогне?
Плейъра е производство на Grundig, Portugal.
|
Чет Сеп 15, 2005 3:25 pm |
|
 |
bobi_23
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 5:08 pm Мнения: 65 Местоположение: Радомир
|
От къде го намери този CD player и аз търся? Дай координати.
_________________ Bravo 1.6 16V '97
|
Чет Сеп 15, 2005 3:35 pm |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
|
Някакъв тип внасял автомобили, и оставил един касетофон и едно CD на едни майстори. Абсолютна случайност... 
Чет Сеп 15, 2005 3:51 pm |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
|
Пропуснах да добавя нещо!
Освен че не мога да сверя часовника, има някаква икономична функция може би, която изключва CD-то при изгасен двигател, след около 15 минути... Това също не мога да разбера как да изключа! :?
Чет Сеп 15, 2005 3:55 pm |
|
 |
Alexius
Член на клуба
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 3:34 pm Мнения: 743 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
Оригиналните CD-та са абсолютна рядкост. Дано се намери някой колега о форума с такова та да ти обясни.
Съвета който мога да ти дам е да се поровиш в http://bravo-guide.co.uk/
_________________ Alfa 156 SW 2.4 JTD
Fiat Brava 1.6 16V

www.locksmith-bg.com
|
Чет Сеп 15, 2005 4:01 pm |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
|
Alexius, не намерих решение на проблема...
Остава да се надявам както казваш, някой колега да има такъм плейър за да обясни...
Между другото: Може ли да се сложи чип за mp3 на такъв плейър??? 
Чет Сеп 15, 2005 4:18 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
Я и аз да кажа - новите плейъри настройват часовниците си автоматично през RDS-а - така е и моят МП3 плейър.... Лошото е, че непрекъснато е с един час назад - явно в някое от радиата просто не знаят, че има и лятно време. Колкото до функцията за икономичност - там не мога да помогна, дори не съм чувал да има такова нещо - сигурен ли си, че не е дефект?
Иначе - добре дошъл 
_________________ Alles in Ordnung
|
Чет Сеп 15, 2005 4:28 pm |
|
 |
Ferrari
|
Zaphod написа: Я и аз да кажа - новите плейъри настройват часовниците си автоматично през RDS-а - така е и моят МП3 плейър.... Лошото е, че непрекъснато е с един час назад - явно в някое от радиата просто не знаят, че има и лятно време. Колкото до функцията за икономичност - там не мога да помогна, дори не съм чувал да има такова нещо - сигурен ли си, че не е дефект? Иначе - добре дошъл 
Мини на Дарик и почакай малко. Часовника ще се свери точно.
|
Чет Сеп 15, 2005 4:34 pm |
|
 |
ivo
Фиат фанатик
Регистриран на: Чет Ное 18, 2004 7:09 pm Мнения: 961 Местоположение: Русе
|
 Re: CD Плейър - Фиат Брава
Crash73 написа: Grundig, Portugal.
А модел някакъв има ли написан някакви букви цифри .... ако не на предния панел някъде по корпуса ....
_________________ Tempra 1.6 i.e. Lybra 1.8 vvt Lybra 1.8 vvt Delta III 1.9 mjett 088 9 242 369
|
Пет Сеп 16, 2005 3:03 pm |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
|
 Re: CD Плейър - Фиат Брава
ivo написа: Crash73 написа: Grundig, Portugal. А модел някакъв има ли написан някакви букви цифри .... ако не на предния панел някъде по корпуса ....
Трябва да погледна какво пише и ще ти кажа...
Имаш нещо предвид ли?
Пет Сеп 16, 2005 3:11 pm |
|
 |
hf hpe
Кара кола
Регистриран на: Съб Ное 06, 2004 10:47 pm Мнения: 202 Местоположение: София
|
...
_________________ Rent a car Bulgaria
Последна промяна hf hpe на Съб Сеп 23, 2006 3:53 pm, променена общо 1 път
|
Пет Сеп 16, 2005 3:18 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
Цитат: От месец и половина съм притежател на Фиат Брава. Имах радио-касетофон, но преди дни случайно попаднах на оригинален CD Плейър. Всичко му работи без проблем, но не мога да настроя часовника! На стария си имаше бутони "h+ h- m+ m-", но на сиди-то няма. Пробвах хиляди варианти с комбинации от копчета - не се получи...
Питах няколко "майстори", никой не знаеше. Само един от тях ме ориентира, че след 24 часа щял автоматично да се свери чрез RDS-а. Минаха 5 дни - не се сверява...
Настройването на часовника не е вьзможно да се осьществява рьчно! То е направено за невежите от старата Европа, да не се мьчат мозьците с настройки-става автоматично, с радиосигнал!
Само, че в БГ, много зависи на кое радио си, и отделно пьк на това радио на какво време му е заспал часовника! Така, че като си караш и се сменя автоматично радиото с най-добьр сигнал, се сменя и часа + - 1час!
Иначе, плеера е интелигентен, с таймер и ако го забравиш да работи без вкл. мотор се изключва след зададено време! Но с натискане на копчето за усилване , можеш да го активираш отново за сьщото време!
_________________ FIAT-SPORT
|
Пет Сеп 16, 2005 9:32 pm |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
|
Благодаря за съветите! Ще пробвам.
Снимка ще направя, но нямам usb кабел за гсм-а... малко ще я забавя.
Все пак ще пробвам да се справя, и ако не стане тогава ще кача снимка.
hit-ko, в Добрич има 8-9 радиа. Всички са с РДС но не се сверява...
А ауто-офф функцията може ли да се изключи, и как точно ако може?
Съб Сеп 17, 2005 1:18 am |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Съб Сеп 17, 2005 9:40 am |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
А, би трябвало да си има и рьчни настройки, но аз без много да сьм прецизирал, поне до сега не сьм успял! Говорил сьм с един германец по вьпроса, който продава ФИАТ и той ми каза: Аллес аутоматише !
_________________ FIAT-SPORT
|
Съб Сеп 17, 2005 3:44 pm |
|
|