|
|
Дата и час: Пон Юли 07, 2025 4:55 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Колеги днес ме изненадаха, че не съм минала преглед
Автор |
Съобщение |
violina
Кара Фиатче 126
|
 Колеги днес ме изненадаха, че не съм минала преглед
Ами нали купувам нов внос и в КАТ ми я гледат от всякъде, имам и лепенка, как така не съм минала преглед, казаха ми го 3 -ма днес, а аз живея с илюзията (да или не) че съм минала, а и не съм ходила до общината, някой знае ли глоби?, документи, тарифи? Май обущаря бос си ходи  защо ли завърших право  ама по административно все съм си боса  Благодаря ви предварително!
|
Пон Ное 06, 2006 10:52 pm |
|
 |
BO
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 11:55 am Мнения: 757 Местоположение: София, кв. Овча Купел
|
 Re: Колеги днес ме изненадаха, че не съм минала преглед
violina написа: Ами нали купувам нов внос и в КАТ ми я гледат от всякъде, имам и лепенка, как така не съм минала преглед, казаха ми го 3 -ма днес, а аз живея с илюзията (да или не) че съм минала, а и не съм ходила до общината, някой знае ли глоби?, документи, тарифи? Май обущаря бос си ходи  защо ли завърших право  ама по административно все съм си боса  Благодаря ви предварително!
Щом е нов внос, те са ти дали лепенка за преглед - все пак си минаваш в КАТ на преглед. Трябва да имаш и талонче и на него да пише "Талон за първоначален технически преглед" или нещо такова. Споко щом сега си регистрирала колата, значи имаш преглед. Погледни си хубаво документите.
А за регистрацията в общината, трябва да го направиш от датата на регистрация в следващите 2 месеца. Така, че и за това споко.
_________________ 839А5.000 - 135hp - Лукс до безкрай - Либра '00
176A5.000 - 72hp - "Пупи е върха" - Пунто '95
Х 182В4.000 - 105hp - хубава печка - Брава '99
Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85
|
Пон Ное 06, 2006 11:00 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
мдаааа, не си минала преглед, нищо че имаш от кат ала-бала. аз преди като бяха старите талони така карах повече от година- отзад на талона имам печат от кат, обаче нищо друго нямам и като ме спрат все се правех, че за сефте ми се случва някой да ми прави проблеми за това и бях много изненадан. поне 10 пъти полицай сса ме карали да слизам и да ходя на тяхната полицейска кола да гледам как има лепенки и глупости. обще взето си без прегледи могат да те гепнат, ама ти си жена бе споко 
|
Пон Ное 06, 2006 11:00 pm |
|
 |
doofiat
|
 Re: Колеги днес ме изненадаха, че не съм минала преглед
violina написа: Ами нали купувам нов внос и в КАТ ми я гледат от всякъде, имам и лепенка, как така не съм минала преглед, казаха ми го 3 -ма днес, а аз живея с илюзията (да или не) че съм минала, а и не съм ходила до общината, някой знае ли глоби?, документи, тарифи? Май обущаря бос си ходи  защо ли завърших право  ама по административно все съм си боса  Благодаря ви предварително!
Минала си преглед щом си я регистрирала в КАТ. Те вярно, че в КАТ дори и не тестват и спирачките или светлините. Аз също се учудих, че органа, който следи за безопасността на движението не провери дали колата ми е изправна или не.
Аз бях така - регистрирах колата през ноември в КАТ и като ми слагаха номера ми сложиха и стикер на стъклото. Дадоха ми и картонче кога ми е следващия преглед. Щом имаш стикер или катронче за следващ преглед.
Така, че минала си преглед.
|
Пон Ное 06, 2006 11:02 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
изглежда с колегата се разминаваме малко, аз съм почти 100% убеден, че от кат няма преглед, нищо, че я гледат отвсякъде.разбира се има шанс да бъркам, но е доста малък:)
|
Пон Ное 06, 2006 11:04 pm |
|
 |
doofiat
|
pakumba написа: мдаааа, не си минала преглед, нищо че имаш от кат ала-бала. аз преди като бяха старите талони така карах повече от година- отзад на талона имам печат от кат, обаче нищо друго нямам и като ме спрат все се правех, че за сефте ми се случва някой да ми прави проблеми за това и бях много изненадан. поне 10 пъти полицай сса ме карали да слизам и да ходя на тяхната полицейска кола да гледам как има лепенки и глупости. обще взето си без прегледи могат да те гепнат, ама ти си жена бе споко 
Пич не заблуждавай жената!
Сгрешка си!
Щом имаш стикер на стъклото или картонче, на което е отбелязано кога ти е следващия преглед си минал преглед.
Не се заблуждавайте и не се оставяйте куките да ви водят за носа - имаш ли стикер или картонче си изряден
|
Пон Ное 06, 2006 11:07 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
|
doofiat написа: pakumba написа: мдаааа, не си минала преглед, нищо че имаш от кат ала-бала. аз преди като бяха старите талони така карах повече от година- отзад на талона имам печат от кат, обаче нищо друго нямам и като ме спрат все се правех, че за сефте ми се случва някой да ми прави проблеми за това и бях много изненадан. поне 10 пъти полицай сса ме карали да слизам и да ходя на тяхната полицейска кола да гледам как има лепенки и глупости. обще взето си без прегледи могат да те гепнат, ама ти си жена бе споко  Пич не заблуждавай жената! Сгрешка си! Щом имаш стикер на стъклото или картонче, на което е отбелязано кога ти е следващия преглед си минал преглед. Не се заблуждавайте и не се оставяйте куките да ви водят за носа - имаш ли стикер или картонче си изряден
добре, очевидно неумишлено съм я заблудил. защо обаче миналата година като пререгистрирах колата на мое име и минавах на преглед през кат не ми дадоха нищо и после пак си минавах преглед? вярно колата не е нов внос, просто е пререгистрация, ако има значение де
|
Пон Ное 06, 2006 11:22 pm |
|
 |
BO
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 11:55 am Мнения: 757 Местоположение: София, кв. Овча Купел
|
Ами сам си си отговорил на въпроса!!!
Тука говориме за Първоначална регистрация, а не за пререгистрация!!!
Трябва само малко повече да четеш (или поне да вникнеш)
_________________ 839А5.000 - 135hp - Лукс до безкрай - Либра '00
176A5.000 - 72hp - "Пупи е върха" - Пунто '95
Х 182В4.000 - 105hp - хубава печка - Брава '99
Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85
|
Пон Ное 06, 2006 11:31 pm |
|
 |
Immortal
|
Има значение.
На колите, които само се пререгистрират, не се извършва т.нар. "първоначален преглед".
На "новия внос", както и на чисто новите автомобили слагат едно стикерче , на което има и лента с трибагреник. То важи за преглед.
|
Пон Ное 06, 2006 11:35 pm |
|
 |
violina
Кара Фиатче 126
|
 Искренно ви благодаря
Просто от документи ми омръзна и вие ми помогнахте да се ориентирам в обстановката т.е. да не мисля за преглед и аз се очудих, че ми казаха, че не съм минавала като колата ми беше най-щателно прегледана и спирачки и всичко, но все пак май има истина понякога на този свят, още веднъж благодаря за бързата реакция и колегиалното-професионално отношение! Беззаварийно каране колеги и много усмихнати дни!
|
Вто Ное 07, 2006 12:05 am |
|
 |
коцев
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 8:41 pm Мнения: 447 Местоположение: Ловеч
|
_________________ Пунто 1.2 пълен инжекцион --ГОЛЯМАТА РАБОТА !!!
|
Вто Ное 07, 2006 12:44 am |
|
 |
lllubo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Апр 19, 2006 10:00 am Мнения: 145 Местоположение: София
|
мойте премеждия с това нещо са от преди 3 години (сега може и да е друго). Мойта тогава също беше нов внос т.е. аз й правех първа регистрация в БГ. Реално тогава в КАТ като регистрираш не ти правят преглед и не ти дават ниакакви талончета и лепенки за направен преглед. Спираха ме полицаи - някои нищо не ми казваха, други се правеха на голямата работа - само 1-2 ми обясниха следното - има някакъв срок за който трябва да се мине на преглед, но реално има устна уговорка в рамките на 1 година от датата на регистрация куките като ме спират да не ми правят проблем за подобно нещо. Цяла година си карах без преглед и на другата година си направих вече преглед. Това беше преди 3 години, сега може да е различно и да се правят прегледи при регистрация в КАТ - колегите май са по-добре запознати от мене за нещата в момента.
_________________ Audi 1.8S
|
Вто Ное 07, 2006 10:34 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
|
lllubo написа: мойте премеждия с това нещо са от преди 3 години (сега може и да е друго). Мойта тогава също беше нов внос т.е. аз й правех първа регистрация в БГ. Реално тогава в КАТ като регистрираш не ти правят преглед и не ти дават ниакакви талончета и лепенки за направен преглед. Спираха ме полицаи - някои нищо не ми казваха, други се правеха на голямата работа - само 1-2 ми обясниха следното - има някакъв срок за който трябва да се мине на преглед, но реално има устна уговорка в рамките на 1 година от датата на регистрация куките като ме спират да не ми правят проблем за подобно нещо. Цяла година си карах без преглед и на другата година си направих вече преглед. Това беше преди 3 години, сега може да е различно и да се правят прегледи при регистрация в КАТ - колегите май са по-добре запознати от мене за нещата в момента. аз бях в аблсолютно същата ситуация, също преди 3 или 4 години, но с разлиакат, че колата ен беше нов внос, а я бях спрял от движение. на прегледа в кат ми тестваха спирачките, ръчна абе всичко както трябва, дори ме върнаха 1 път. след това на втория минах и за този случай съм говорил по-горе.
|
Вто Ное 07, 2006 10:40 am |
|
 |
Ferrari
|
Аз купих моята кола 2000-та година. Тогава КАТ нямаха право да издават талони за преглед, но не знаех. Минах щателен оглед на каналите и си карам спокоен докато не ме спряха. Стана луд скандал и ми се размина глобата, но ми обясниха, че КАТ не издават документи за преглед.
|
Вто Ное 07, 2006 10:47 am |
|
 |
Sandeto
Кара кола
Регистриран на: Пет Ное 26, 2004 6:41 pm Мнения: 335 Местоположение: София, жк.Сухата река /жк. Захарна фабрика/
|
fiat_love написа: Аз купих моята кола 2000-та година. Тогава КАТ нямаха право да издават талони за преглед, но не знаех. Минах щателен оглед на каналите и си карам спокоен докато не ме спряха. Стана луд скандал и ми се размина глобата, но ми обясниха, че КАТ не издават документи за преглед.
Да, така е... до преди ~3г КАТ не издаваха такива стикери и талони при регистрация на автомобил нов внос и трябваше след това отделно да си ходиш на технически преглед за стикер и талонче... И явно затова на колежката познати, които не знаят за "нововъведението" като чуят, че не е минала отделно техн.преглед почват веднага да обясняват, че е необходимо да се стори И това, защото иначе "не си се минала". 
_________________ Tipo 1.4 DGT, '89, karb
|
Вто Ное 07, 2006 11:03 am |
|
|