|
 |
 |
|
Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 6:45 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Панагюрище ще произвежда автобуси
Автор |
Съобщение |
doofiat
|
Производството на български автобуси ще бъде възстановено след 17-годишно прекъсване в Панагюрище, научи Дарик радио. До 4 месеца там ще стартира сглобяването на рейсове с италиански двигатели и шасита.
Първоначално разкритите работни места ще бъдат около 80, но се предвижда с разрастване на производството да достигнат 500.
Инвестицията е на стойност 3 милиона евро, като ще се използва налична база на транспортна фирма, заяви пред Дарик Ангел Батаклиев, партньор в смесеното дружество, което се очаква да бъде учредено по време на есенния панаир. Италианският съдружник, който предоставя технологията, е концернът “Качамали”, който е най-големият европейски производител на каросерии.
Очаква се българските автобуси да бъдат с 25 до 30% по-евтини от вносните аналози. Те ще са предназначени за междуградски и туристически превози, с по 34 пътникоместа.
|
Сря Сеп 13, 2006 10:53 am |
|
 |
fhh
|
ПОХВАЛНО НАЧИНАНИЕ!!!
А кога и коли ще започнат да произвеждат? 
|
Сря Сеп 13, 2006 11:48 am |
|
 |
soulkeeper
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Апр 04, 2006 2:12 pm Мнения: 624 Местоположение: Стара Загора
|
 Евала
Евала сетиха се хорта и в Б-я. да инвестират време му беше.Наистина кога ще дойде време и за коли?
_________________ FIAT - TIPO 2.0i
|
Сря Сеп 13, 2006 12:10 pm |
|
 |
Iwan
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Яну 14, 2006 1:06 am Мнения: 181 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
И кво от това какво стана със завода в Ботевград? Ако общините бяха купили автобуси от там може би щяха да влезнат инвестиции на много по-голяма стойност от мизерните 3 милиона. :mrgreen:
|
Сря Сеп 13, 2006 4:46 pm |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
Е поне автобуси е доказано че може да произвеждаме за разлика от коли. Сигурен съм че и в африка има още останали наши автобуси. Колко още се търкалят из страната..
Абе винаги съм се чудил Чавдарите с какъв двигател са?
Търсил съм и за червените Икаруси но не съм намирал.
|
Сря Сеп 13, 2006 5:00 pm |
|
 |
Iwan
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Яну 14, 2006 1:06 am Мнения: 181 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
Някои от Чавдарите са със Шкодов двигател
|
Сря Сеп 13, 2006 5:11 pm |
|
 |
peho
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Яну 03, 2006 8:26 pm Мнения: 384 Местоположение: Габрово
|
geshabeli написа: Е поне автобуси е доказано че може да произвеждаме за разлика от коли. Сигурен съм че и в африка има още останали наши автобуси. Колко още се търкалят из страната.. Абе винаги съм се чудил Чавдарите с какъв двигател са? Търсил съм и за червените Икаруси но не съм намирал.
Тези големите чавдари 49 местните са с двигател MAN.
_________________ Brava ELX 1.6 16v
|
Сря Сеп 13, 2006 9:23 pm |
|
 |
Tornado
|
То произвеждахме коли във Варна ама кво стана с Ровъра Маестро някой по запознат да разкаже защо спря сглобката май много придърпваме за собствени нужди и българина е способен да си го изнесе и сглоби на части от завода. Май затова не преуспяваме.
|
Сря Сеп 13, 2006 10:06 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|