Дата и час: Пет Май 02, 2025 4:37 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 137 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Следваща
Пак тоя дизелак 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Интересното е че само стрин прекъсва при първото палене но после по някой път придърпва като потеглям или ако стои на място претресва мотора ,и да питам свещите как се свалят като им откача кабелчета и само ги развивам ли и после как да ги проверя дали загряват.Мерси за отговорите

Чет Авг 24, 2006 3:57 pm
Профил
UNREAD_POST 
непрофесионалния начин за проверка е точно този, сваляш кабелчетата и ги развиваш от главата, после с едно кабелче можеш да ги провериш на акумулатора......трябва да се загреят до червено, не само леко да станат по топли.....истинския начин е в някой сервиз за диагностика......но и сам ще се справиш

Чет Авг 24, 2006 8:51 pm
UNREAD_POST 
Ето какво стана днес. Отидох в сервиз "Супер дизел". Там вкарах колата за малко, но понеже беше края на работното им време, ме помолиха ако мога утре да дойда. Но пича ми каза,че е най-добре да ходя на сервиз на Фиат, но там както знае във великия сервиз АУТО ИТАЛИЯ, нямат софтуер за диагностика на дизелови помпи Лукас. Аз му казах,че съм намерил сервиз Лукас, и той вика ходи по-добре там и ще закачат колата и веднага ще ти кажат какво й има и защо не пали и защо ти се вдигат оборотите.
Той обаче ми каза и още нещо - ако имаш 15 литра нафта в резервоара отиди си купи 3 литра от най-евтиното българско масло и го налей в резервоара. Аз се втрещих, но после се сетих,че е прав, защото помпата има лагери, които ще се смажат и прочистят с това масло. Вика няма да пуши, няма нищо да й стане на колата. Сипвай и няма да се плашиш.
Сега съм с 15 л нафта и 3 литра масло. Резултата ще се прояви евентуално след ден два или като свърши нафтата.
Иначе другата седмица ще си посветя един ден, за сервиз Лукас.

Чет Авг 24, 2006 10:55 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
аз попринцип слагам масло около 0,500 л на 20 литра и добре се държи колата освен проблема при паленето.някаде в бургас правят ли диагностика на лукас

Чет Авг 24, 2006 11:04 pm
Профил
UNREAD_POST 
До колкото знам има някакъв сервиз на Лукас в Несебър. Разбрах,че при по-сериозни проблеми изпращат помпата в Турция, защото имали доста добра техника за диагностика. Във един друг форум бях чел доста добри отзиви за него. Ако не ми помогнат в софийския Лукас, ще ходя до Несебър.

Чет Авг 24, 2006 11:23 pm
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
reiban написа:
аз попринцип слагам масло около 0,500 л на 20 литра и добре се държи колата освен проблема при паленето.някаде в бургас правят ли диагностика на лукас

А какво масло слагаш?

Чет Авг 24, 2006 11:54 pm
Профил

UNREAD_POST 
doofiat написа:
Ето какво стана днес. Отидох в сервиз "Супер дизел". Там вкарах колата за малко, но понеже беше края на работното им време, ме помолиха ако мога утре да дойда. Но пича ми каза,че е най-добре да ходя на сервиз на Фиат, но там както знае във великия сервиз АУТО ИТАЛИЯ, нямат софтуер за диагностика на дизелови помпи Лукас. Аз му казах,че съм намерил сервиз Лукас, и той вика ходи по-добре там и ще закачат колата и веднага ще ти кажат какво й има и защо не пали и защо ти се вдигат оборотите.
Той обаче ми каза и още нещо - ако имаш 15 литра нафта в резервоара отиди си купи 3 литра от най-евтиното българско масло и го налей в резервоара. Аз се втрещих, но после се сетих,че е прав, защото помпата има лагери, които ще се смажат и прочистят с това масло. Вика няма да пуши, няма нищо да й стане на колата. Сипвай и няма да се плашиш.
Сега съм с 15 л нафта и 3 литра масло. Резултата ще се прояви евентуално след ден два или като свърши нафтата.
Иначе другата седмица ще си посветя един ден, за сервиз Лукас.

Пиши за резултатите след слагане на маслото в нафтата :wink:
А заработили по-тихо сега мотора, защото по пътя на логиката би трябвало и дюзите да се смазват по-добре, следователно и ще започнат работа по-тихо :roll:

Чет Авг 24, 2006 11:59 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
:shock:

Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 7:51 pm, променена общо 1 път

Пет Авг 25, 2006 12:44 am
Профил

UNREAD_POST 
morg написа:
Колега кажи къде е тоя сервиз на Лукас - и след като отидеш пиши и отзиви. Вярвам, че ще бъде полезно. Иначе аз имах изгоряла свещ доста време - 1- 2 месеца и нямах голям проблем с паленето...

1 свещ трудно се хваща лятото :wink:

Пет Авг 25, 2006 12:59 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
на старата кола слагах Приста мисля че беше на Метро го продаваха - плащаш 4 литра взимаш 5 за около 9-10 лв., а сега един познат ми даде някакво но и аз незнам какво, но двигателя си променя звука.

Пет Авг 25, 2006 7:05 am
Профил
UNREAD_POST 
ИНФО ЗА СЕРВИЗ ЛУКАС

ТОЕРА
София 1618
кв. "Красно Село", ул. "Житница" 21
тел/факс: (02) 955 43 25
1. Лицензиран сервиз за ремонт на кормилни механизми - хидравлични и механични за товарни и леки автомобили, автобуси и селскостопански машини.
2. Ремонт на автомобилна хидравлика - крикове, цилиндри, хидравлични помпи и разпределители.
3. Сервиз за дизелова горивна апаратура - официален дистрибутор на ЛУКАС/Англия/ Диагностика и ремонт на горивно - нагнетателни помпи, дюзи, подгревни свещи. Центровка на запалителната система на дизелови автомобили
4. Магазин за резервни части за дизелова горивна апаратура, горивно нагнетателни помпи /ГНП/, разпръсквачи, горивни маслено въздушни филтри, подгревни свещи, спирачни накладки за всички марки и модели автомобили

Да колеги, разбира се,че споделя впечатления след като мина през Сервиз Лукас. Мисля другата седмица да ходя.

Иначе колата е значително по-тиха, а освен това ми се струва,че дърпа повече. Ще кажа и дали е имало ефект от маслото. Ако някой ще пробва да не забравяте,че трябва да има минимум 15 литра нафта и си взимате 3 литра от най-евтиното масло. Това се правело с цел почивстване на отлагания и както казахме заради лагерите на помпата.

Пет Авг 25, 2006 9:16 am
UNREAD_POST 
Опааааааа. Стана тя една. В Тоера не правели диагностика на ТД. Дадоха ми телефон в Пловдив и там правели. Обадих се и другата седмица ще си взема отпуск и отивам да видят помпата най-накрая. Пича вика какво прави, тресе ли при палене викам да и си вдига оборотите като ускоря бързо и той айде да се чуем в сряда и да видим дали ще може да те вземем в четвъртък или петък. И така.

Пет Авг 25, 2006 10:22 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
doofiat
като ти е тестват да пишеш да кажеш какво е станало

Съб Авг 26, 2006 9:25 am
Профил
UNREAD_POST 
Да разбира се,че споделя.

Съб Авг 26, 2006 5:29 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
сложих добавката STP и минах 350км но сутрин пак си го прави този проблем да пуши и да прекъсва докато загрее , а после от време на време когато работи на място колата двигатела претрисава за миг, някой ще ме посаветва ли нещо друго

Вто Авг 29, 2006 3:08 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 137 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Следваща