Дата и час: Пет Юли 11, 2025 12:29 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Супер доволен съм от Open Office 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Супер доволен съм от Open Office
Колеги от месец-два полвам Оpen Office вместо тоя на Gates... Държи се супер стабилно и импортва всичко от Word и Excel перфектно, мисля че няма смисъл да се дават грешни пари за тоя на microsoft или да се рискува с пиратски копия на същия по фирмените офиси.
А оня ден излезе и версия 2.03 в която вече има чек за автоматични ъпдейти, има си и спел чек на български...

Пет Юли 07, 2006 4:11 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Е, колега, та кой дава пари за софтуер, освен държавните учреждения :) Той софтуерът, така да се каже, е безплатен като въздуха, само се протягаш и си взимаш колкото ти е сладко :money:

Това мое мнение разбира се е МАЙТАП :mrgreen:

Пет Юли 07, 2006 4:31 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
при нас 80 % от компютрите са с Open Office
и то вече от две години
останалите са с Microsoft Office
колегите понякога не са много доволни, но това е защото са свикнали с MS Office
както и аз
но си ползвам MS - и без това е купен вече

Пет Юли 07, 2006 4:41 pm
Профил ICQ
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Аз преди 1-2 години качвах Open office, беше горе-долу 5 пъти по-бавно от М$. Сега пооправили ли са го?

Пет Юли 07, 2006 4:44 pm
Профил
UNREAD_POST 
Е и аз бях с това мнение преди една две години. Сега обаче смятам че нещата са доста напред, доста по-стабилно е, има ъпдейти, пише директно pdf и прочие.

Ясно е че всеки може да ползва пиратски софтуер. Но според мен тая политика е толерирана от microsoft и bsa - хората свикват на Ms Office защото от дълги години се ползва пиратски, а после изведнъж проверки -> нелегален софтуер -> конфискация -> истерии и всичко се юрва да купува microsoft софтуер...

Open Office далеч не е зле, малко е по-различен, но сега нарочно реших него да ползвам, като му посвикнах не е толкова страшно...

Пет Юли 07, 2006 4:49 pm
UNREAD_POST 
Аз съм фен на FreeBSD с KDE. Естественно Open Office е офис пакета. Само дето няма Аксес :( Но ако става въпрос за офис машини - това е комбинацията.

Пет Юли 07, 2006 4:52 pm
UNREAD_POST 
Е как бе пич има Open Office Base което (май) е нещо подобно.

Пет Юли 07, 2006 4:54 pm
UNREAD_POST 
Туй от къде може да се добие.... :)

Пет Юли 07, 2006 5:08 pm
UNREAD_POST 
Нещо проблеми има с *.mdb и не съм го ровил. Засега не ми е трябвало

Добива се от извора: www.OpenOffice.org

Пет Юли 07, 2006 5:11 pm
UNREAD_POST 
Невероятен е. Ползвам го повече от година.

Пет Юли 07, 2006 5:15 pm
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
И аз го ползвам, но само защото е безплатен, а съм решил да не ползвам пиратски софтуер. Много бавен е :( Ама много. Напоследък май има известно подобрение, но пуста Джава, много е бавна... Относно функционалност, май е по-добър от MS Office, като му посвикнеш.

Пет Юли 07, 2006 9:56 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Цитат:
Ясно е че всеки може да ползва пиратски софтуер. Но според мен тая политика е толерирана от microsoft и bsa - хората свикват на Ms Office защото от дълги години се ползва пиратски, а после изведнъж проверки -> нелегален софтуер -> конфискация -> истерии и всичко се юрва да купува microsoft софтуер...

Това е точно така, както го казваш: Преди две години , когато се вдигна патардията около нелегалния софтуер, направиха масирана проверка и се наложи да платя софта за 4 компа!!!
Просто, няма къде да се скриеш, компютрите са в магазините!
Този офис-пакет не съм го пробвал, но Здравко дава добра идея и ще направя експеримента - щом е безплатен - най-добрия е ! :)

Пет Юли 07, 2006 10:13 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Аз горях в тоя ад 2002 година, когато се наложи да закупя Windows XP за компютрите в интернет-кафетата които стопанисваме с брат ми, въпреки че вече бяхме закупили Windows 98, тъй като според неговия лиценз не можел да се ползва в компютри, отдавани под наем...
От тогава яко (за пореден път) намразих Гейтс и по-точно скапаняците от M$ България, които измислиха това. Смятам че много скоро Linux ще стане също толкова удобен и лесен за обикновения потребител, както сега е Windows...

Btw, в момента експериментирам със Slax linux - супер ме кефи колко е бърз ( в сравнение с Fedora например), има и версия с вградена емулация за изпълнение на Windows програми Wine, вече е доста стабилна, дори Corel тръгна без проблем...

Вече определено смятам че за офиси и търговски обекти (където гадовете идват да проверяват) може да се слага тоя Linux и като дойдат да им се покаже среден пръст!

Пет Юли 07, 2006 10:50 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
zgabrovski написа:
... Смятам че много скоро Linux ще стане също толкова удобен и лесен за обикновения потребител, както сега е Windows...

От твоите уста в Божиите уши! Но, въпреки прогреса през последните години, от потребителския интерфейс има още много да се желае...

Някой, ако е разръчкал Base, моля да сподели впечатления (примерно сравнение с MS Access).

Съб Юли 08, 2006 12:06 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
КАто стана дума за софтуер с отворед код, да ви питам за PC-BSD -- слагал ли е някой токова нещо ? Как се държи ?
Мисля за него, защото днес до 4 сутринта се борих с Мандрива (бивше Мандрейк) Линукс Free 2006. Поради тъпота и мързел не разделих диска на дялове (оставих разделението, с което си дойде компа) и се оказа, че след инсталацияята нямам swap файл. Опитах се да си създам такъв, като ползвах вградения конфигуратор ("Мандрива контролен център"), но след рестартирането машинката влезе в един безкраен цикъл на въртене на диска. Идеше ми да метна всичко през прозореца. За пояснение, компютърът е лаптоп - Acer Aspire 3000, с АМД Семпрон на 1800 МХц (рейтинг 3000) и 40 гига диск. Интересното е, че другарите китайци я продават с инсталиран Линукс без графична среда, само конзола, и предварително разделен на две диск, като за по-голям ужас на потребителите единия дял е с ext2; а другият -- с vfat файлова система, като последият се появява като /dev/hda2 и е монтиран на /windows. Е***ти безумията. То и аз съм си виновен , че ме домързя да форматирам целия диск и да са направя три дяла, както си е по дебелите книги -- swap, дял за опрерационната система и дял за данни на потребителя. Ама и инсталационната програма на МАндривата е меко казано, подвеждаща. Иначе не е лоша -- КДЕ 3.4, разпознаване и коректно инсталиране на драйвери за устройствата (май вградения модем не го видя). Има и управления на енергията, спиране на компа при работа на батерии и други глезотии. Само дето е доста бавна тая графична среда. И после -- системата е преведена, ама ако видите какви бисери има, ще паднете : "тръбопровод" (pipe), "напредничав" -- разбирай "advanced" и има дори "МИВКА" (no comment).

Та съм замислил да метна в кошчето този Линукс и да сложа нещо по-компактно като това PS-BSD. Болката ми е за приложенията -- трябва да има стандартен офис пакет с електронни таблици, Опера или Мозила, а ако има и някаква CАD програма, щастието ми ще е безкрайно. Това всъщност е новият комп на приятелката ми (строителен инженер). Искам да сложа нещо с отворен код, за да е легално и да няма пиратски софтуер. И после, защо да наливаме пари в джоба на Майкрософт, те и без това си имат.

Съб Юли 08, 2006 5:56 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща