|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 4:21 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Колеги, да си кажа мъката!
Автор |
Съобщение |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
Abarth. написа: На мене ми прави колата един много съвестен майстор в кв.Орландовци  До сега каквото е направил нямам оплаквания,а и не взима скъпо 
Улица Съединение ли?
_________________ N.Y. State of Mind
|
Съб Юли 01, 2006 9:40 am |
|
 |
dti
Кара велосипед
Регистриран на: Пон Дек 19, 2005 10:02 pm Мнения: 21 Местоположение: София 12 Илинден
|
днес като случайно трябваше да откачам едното колело забелязах че маркучето на спирачките ми е яко напукано...даже гумаджията ми се накара малко че така съм оставил да се получи, докато не му казах, че съм го сменял преди 3-4 месеца. тогава нещо се беше запушило и трябваше да сменя и двете. и съответно отивам в александър ауто и си купувам "оригинални" маркучета. предполагам че старите бяха оригинални, защото доста трудно ги отвъртяха.
мисълта ми е че ми бяха продали някакви буклуци на цената на оригинални резервни части. при което аз си знам, че съм сложил качествени консумативи и не предполагам че всеки момент може да ми откажат спирачките и да се размажа. това са снимки на маркучета от александър ауто на не повече от 4 месеца...
p.s. докато сменях маркучетата едното протече по пукнатините - на това в формула1 му викат пълна оптимизация
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ Fiat Brava 1.8 16V
|
Пон Юли 03, 2006 9:54 pm |
|
 |
jamie
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Юли 27, 2005 3:44 pm Мнения: 194 Местоположение: София
|
На мен "не ми върви" по подобен начин на тенекеджии и бояджии. Аз не съм посягал - ама доста такива "майстори" има и бити, и останали с неплатен труд. Отделно ако вдигнеш патардия в сервиза - ще им се стъжни живота (освен на чисто гаражните сервизи). Има и Федерация за защита правата на потребителя.
Знам случаи на смяна на сегменти и после се оказва че картера не е отварян. Знам случаи на кражба на новите части (поставени 2-ра употреба "годни"). Таквиа изпълнения особено по спирачки са за убиване !!!
ПП: А това специално със спирачните маркучи съвсем спокойно отива на съд - във всяка държава където гражданите си потърсят правата. Жалко - в България никой не го прави.
|
Вто Юли 04, 2006 11:49 am |
|
 |
zgabrovski
|
Колеги, горещо съчувствам на всички минали през Ал. Ауто и прочие подобни... Аз с оглед на опит бих си позволил да дам следните съвети:
1. Не ходете в "маркови", "оторизирани" и прочие сервизи. Особено избягвайте тези в които собственика ходи с лъскави лимузина и кака, а майсторите са млади брадясали момчета които псуват по цял ден и насочват към собствените си квартални работилници.
2. Не ходете в сервиз където псуват на "италиански боклуци"
3. Не ходете в сервиз, където не ви дават да присъствате на ремонта. Ако имате възможност им висете на главата - поне докато се убедите че работят качествено и прецизно.
4. Бягайте от място където майстора казва "Абе това тука може и да не е така, може да минеш и без тая скоба.." и тем подобни.
5. Не ходете на място, където ви казват "частите които сте си закупили са боклуци...Ние ще ви сложим два пъти по евтини и оригинални части"
6. Не мислете, че щом сервиза е скъп (Ванто, Ауто Италия) то задължително всичко ще е перфектно. Не забравяте че там майсторите са на заплата и чакат да им дойде края на работния ден.
Ами то от горното излиза че специално за София много трудно ще се намери сервиз, където да отидете...
И 7. Винаги се консултирайте с форума - тука има бая препатили, често може човек и сам да се справи с някой проблем... И дано по рядко се налага ходене по сервизи!
|
Сря Юли 05, 2006 11:33 am |
|
 |
Ferrari
|
Аз отново искам да похваля Сашо и Боби от Ауто Асист (повечето ги знаят като приятелите на Fire 999). Това е единствения сервиз(по-точно граж в който момчетата работят) дето могат да приемат кола в 20:30 преди предстоящ полуфинал на световно, да решат проблема само за няколко минути и да ми е приятна всяка минута в гаража им.
|
Сря Юли 05, 2006 11:38 am |
|
 |
toko
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Апр 07, 2005 8:50 pm Мнения: 412 Местоположение: София
|
Mitko написа: Аз отново искам да похваля Сашо и Боби от Ауто Асист (повечето ги знаят като приятелите на Fire 999). Това е единствения сервиз(по-точно граж в който момчетата работят) дето могат да приемат кола в 20:30 преди предстоящ полуфинал на световно, да решат проблема само за няколко минути и да ми е приятна всяка минута в гаража им. Батенце, къде са тея хора? нещо джи ес ем-че имаш ли тяхно?
иначе Згабровски е много прав, трябва да се залага само на сигурно!
п.п. аз пък още съм без кола и вече не се издържа...
_________________ "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
|
Сря Юли 05, 2006 4:38 pm |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
ами то е хубаво да се предупреждаваме, ама трябва да се измисли нещо, за да знаем къде да отидем при нужда.
аз например, незнам къде да отида, ако ми се наложи и ща не ща ще отида пак някъде дето ще ми дернат кожицата и няма да свършат нищо. може да се направи примерно един списък на сервизите и всеки да им слага оценка и по тоя начин може да им направим нещо като категоризация. при нужда само си избираш, някой по-напред в класацията и стискаш палци да си следващия дето ще даде висока оценка за този сервиз....
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Сря Юли 05, 2006 5:38 pm |
|
 |
Ferrari
|
toko написа: Mitko написа: Аз отново искам да похваля Сашо и Боби от Ауто Асист (повечето ги знаят като приятелите на Fire 999). Това е единствения сервиз(по-точно граж в който момчетата работят) дето могат да приемат кола в 20:30 преди предстоящ полуфинал на световно, да решат проблема само за няколко минути и да ми е приятна всяка минута в гаража им. Батенце, къде са тея хора? нещо джи ес ем-че имаш ли тяхно? иначе Згабровски е много прав, трябва да се залага само на сигурно! п.п. аз пък още съм без кола и вече не се издържа...
Сашо - 0897 801682
Кажи му че си от форума на FIAT ако звъниш
|
Сря Юли 05, 2006 9:27 pm |
|
 |
toko
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Апр 07, 2005 8:50 pm Мнения: 412 Местоположение: София
|
Mitko написа: toko написа: Mitko написа: Аз отново искам да похваля Сашо и Боби от Ауто Асист (повечето ги знаят като приятелите на Fire 999). Това е единствения сервиз(по-точно граж в който момчетата работят) дето могат да приемат кола в 20:30 преди предстоящ полуфинал на световно, да решат проблема само за няколко минути и да ми е приятна всяка минута в гаража им. Батенце, къде са тея хора? нещо джи ес ем-че имаш ли тяхно? иначе Згабровски е много прав, трябва да се залага само на сигурно! п.п. аз пък още съм без кола и вече не се издържа... Сашо - 0897 801682 Кажи му че си от форума на FIAT ако звъниш мерси! убезателно ще спомена, че съм от форума 
_________________ "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
|
Сря Юли 05, 2006 10:16 pm |
|
 |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 сервизи
Zgabrovski правилно е споменал за сервизите
НО има едно НО много българи като видят лъскави магазини и СЕРВИЗИ ходят там /знам го от личен опит /
Всичко изброено по горе е вярно СПЗВАЙТЕ ГО Дори и да не разбирате от коли само като го гледате майстора как работи и ще разберете Дали е майстор .
Иначе после излеза солено и питайте предварително КОЛКО ще излезе ремонта .
Изненади винаги може да има в покачване на цената .
_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Сря Юли 05, 2006 10:40 pm |
|
 |
bubachko
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 09, 2005 10:00 pm Мнения: 173 Местоположение: Варна - където падне; София, Лозенец/Хладилника
|
toko написа: Най интересното беше, че като я взех колата преди година я вкарах в александър ауто за пълна смяна на консумативи с маркови такива, а сега като се отвори двигателя се оказа, че онези слабоумници: 1-во Сложили са ремък гууд иър, вместо дайко, като разбира се си ми взеха пара за по-скъпия! 2-ро две от ролките въобще не са сменени, като дори едната хрущи като я въртиш! било е въпрос на седмица две да откаже и да направя на салата двг-ля! разбира се прибраха си паричките за ролките! 3-то ремъка беше разминат с един зъб /после що колата ми харчи 15!/ 4-то вариатора не беше сменен /по точно дори не бяха споменали че има ремонтни комплекти, за да вземат пак 150лв. като се разтрака яко след месец-два/ и т.н. горепосочената смяна на консумативи бе извършена в рамките на 3 /три/ дни!! тука в офиса си лафиме с колегите на тая тема и един от шоферите ми вика "ти какво очакваш при положение че собствените им коли са пълни бараки"... оказа се че ползват една и съща мивка! Та призовавм колегите които си сервизират колите там да отидат на друго място за профилактика, защото в моя случай са се осрали зверски и благодарение на моето прегряване успях да спестя някой лев от клапани, бутала и валове! 156 m-jet написа: Не мое да раЗберем, шо пискаш :?:
Искал си да минеш тънко, е кво очакваш... Ако си искал, действително да ти направят както хората колата, е трябвало да отидеш в оториЗирания сервиЗ на Фиат............да ама там е скъпо. Е трай си тогава, и се радвай, че само това ти се е случило
До тук с реномираните сервизи за FIAT и италианки! Съжалявам, че си натрисам и мойта тема ма... Докато само тук ги обсъждаме, а не ги зачешем съдебно май, нищо няма да мръдне! Май "Кварталните майстори" повече разбират от тях... аз лично май вече си намерих моя майстор, каквото е казал и направил е доволно, ако аднима разреши ще им кажа името и директно, знам че и Митко е бил там и е доволен:РРРР Крайно мнение, дори и аз като си го гледам сега, ма за мене си съм прав и никой за сега не може да ме убеди в противното!!!
viewtopic.php?t=7817
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 
_________________ Мойто TIPO - Най-хубавото!
149.С2.046 - Злата Чибурашка
|
Съб Юли 15, 2006 2:47 am |
|
 |
peter
Член на клуба
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 2:31 pm Мнения: 206 Местоположение: София + Кройдън (в Лондон)
|
За така наречения "оторизиран сервиз" за Фиат на Александър Ауто съм пуснал тема още преди доста време. Написаното тук за пореден път потвърждава мнението ми за този сервиз. viewtopic.php?t=721&postdays=0&postorder=asc&start=0
Колеги, за да се предпазим от подобни грешки моят съвет е:
Преди да отидете в определен сервиз - направете една бърза проверка във форума относно репутацията на сервиза. Така и за вас ще е по-добре, а и тези които не работят съвестно ще си получат заслуженото - т.е. минимален брой клиенти.
_________________ Минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения. (Безвъзвратно изгубено) Tipo 1.4 карбуратор 250 000km без ремонт на двигателя (значи скоро му беше време).
|
Пет Юли 21, 2006 2:18 pm |
|
|