|
|
Дата и час: Пон Юли 14, 2025 6:46 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Актуално от последния час
Автор |
Съобщение |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
peho написа: ...за първи път видяха как изглежда оригинално диска на Windows XP Professional.
Един приятел си купи за офиса, пълен пакет ХР. Известно време след като го инсталира и регистрира, започна да му излиза съобщение с текст: "Моля въведете правилния код и регистрирайте продукта си!"
От фирмата където го е купил са му заявили че вината не е в тях.
Наложи се да го "крак-ва", за да работи нормално.
Една сума пари по дяволите... Единственото което му е от полза от тази покупка, е оригиналният диск който показва при проверка... :idea:
Чет Юни 01, 2006 12:45 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
аз затова не си купувам :mrgreen:
|
Чет Юни 01, 2006 6:41 am |
|
 |
Rayo
|
Mitko написа: Да дойде да ме пита от къде ми е лиценза на Linuxa 
И мен, и мен :mrgreen:
Аз затова минах 100% на Линукс. Имаше навремето една кампания на БСА (Българска софтуерна асоциация) -- разбирай микромеки (майкрософтски) хора, които дигаха шум и вееха лозунга "Be sure it's legal". Тогава си имах на компа виндоуз'98 и Линукс, като win98 си беше дошъл инсталиран на харда .. от Франция. Но според М$ щом не е в страната, в която е купен, не е легален. И като ми дойде ду гуша от тия глупости, като затрих дяла с виндоуза -- та до сега -- 100% windows free. Сега съм "sure it is legal". ...
|
Пет Юни 02, 2006 7:50 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Да вметна и моето мнение - дълги години в страната се толерираше софтуерното пиратство. В резултат на това масово хората използват Windows и Microsoft Office и Explorer и прочие гейтсови булшити... И сега изведнъж - всичко било нелегално, ама като му и търсят тройни цени от тия в Щатите, и всички сме винони, и НСБОП правят циркове...
Един вид зарибиха 10 години с безплатна дрога всички и сега искат да им я плащаме... А ния нямаме навика да ползваме отворен код системи, всичко се мръщи - иска Windows, Word, Excel... Дори и разни му там счетоводни и складови софтуери - всичко е на Windows..
Според мене един linux е перфектно решение, има Knoppix например KillBill edition, с добре конфигуриран WINE подкарваш всякакви windows-ки програми, геймове и прочие, само мерак да имаш... а не да се инвестират хиляди долари в Gates. Подкарах и X клиент, на мощна машина си бачка като терминалния сървър на Windows-а, няма грам ядове.
Но в същото време ако предложиш това решение на мастита организация - вместо да плаща на Gates - ето ти безплатна алтернатива - само да платят за внедряване и настройка - ще ти се изсмеят. За това ще си и останеме на тоя хал. В Германия около 30-40% от компютрите са с openSource софтуер, хората правят нещата както трябва и чичко Бил го духа... А ния тука му плащаме на тройни цени и псуваме НСБОП....
|
Съб Юни 03, 2006 9:58 am |
|
 |
wwweb
|
Мдаааа ... и аз отдавна съм минал на Linux, вече 4-та година ползвам само Free software, какъвто разбира се имам и в офиса ...
От XP съм си сложил само ливадата на Desktop-а на Slackware ...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Съб Юни 03, 2006 12:22 pm |
|
|