|
|
Дата и час: Сря Май 21, 2025 2:30 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Ето това да не ви се случва
Автор |
Съобщение |
коцев
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 8:41 pm Мнения: 447 Местоположение: Ловеч
|
 Ето това да не ви се случва
http://www.standartnews.com/stnews/index.htm
Разгледайте по надоло снимката с катастрофата и младежите да си направят сметка че с конете шега не бива.......
_________________ Пунто 1.2 пълен инжекцион --ГОЛЯМАТА РАБОТА !!!
|
Чет Мар 24, 2005 10:47 pm |
|
 |
deqnak__
Кара кола
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 9:40 am Мнения: 260 Местоположение: София 13 Надежда
|
Страшно е и все по-стршно става. Колите стават все по-бързи а шофьорите все по-невъздържани. Според мен всеки се научава рано или късно да кара кола. Проблема е кога ще стане шоьор. А ще стане тогава когато осъзнае отгорноста когато седне зад волана.
_________________ Lancia Lybra - италиянската S класа. Lybra 1.9 JTD 105 HP
|
Чет Мар 24, 2005 11:00 pm |
|
 |
TEMPRIERI
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 12:39 pm Мнения: 95 Местоположение: София 17 Витоша
|
|
Пет Мар 25, 2005 11:22 am |
|
 |
FiFo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Яну 05, 2005 1:16 am Мнения: 153 Местоположение: София
|
Така е.Всеки наистина ще стане шофьор рано или късно но дано по пътя на учението да не пострадат хора.
А още по лошо е когато млад шофьор си позволи да кара пил. Защото тогава стават най лошите катастрофи. Заради един такъв младеж наскоро в кв.Надежда в София приятелката ми можеше и да я няма вече. Късмет че се отърва само с мозъчно сътресение.Просто нямам думи за това.
|
Пет Мар 25, 2005 9:44 pm |
|
 |
me_to_u
|
За катастрофата във Варна се разбра, че шофьора е карал с доста голяма скорост, преследвали са го според очевидци хора, които са били въоражени, Самият шофьор нямал книжка :!:
|
Пет Мар 25, 2005 10:51 pm |
|
 |
Ferrari
|
FiFo написа: Така е.Всеки наистина ще стане шофьор рано или късно но дано по пътя на учението да не пострадат хора. А още по лошо е когато млад шофьор си позволи да кара пил. Защото тогава стават най лошите катастрофи. Заради един такъв младеж наскоро в кв.Надежда в София приятелката ми можеше и да я няма вече. Късмет че се отърва само с мозъчно сътресение.Просто нямам думи за това.
Какво е станало в Надежда? Аз живея в този квартал и не помня тежка катастрофа.
|
Съб Мар 26, 2005 12:24 am |
|
 |
AFBWorld
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 4:02 am Мнения: 126 Местоположение: Пловдив
|
Аз не сьп против бьрзото шофиранер,а против неоправданите и неразумни рискове на пьтя 
_________________ Croma 2.0 ie
|
Съб Мар 26, 2005 1:11 am |
|
 |
FiFo
Кара Фиатче 126
|
Митко значи имаш представа от надежда.
Та като се завие от бул.Рожен наляво по маршрута на автобусите 85 и 86 и на първата пресечка за на ляво са чакали да завият приятелката ми и един приятел с Мазда.Насреща откъм улицата откъдето идва 83 излита пян младеж с "ГОЛФ2" със скорост от около 90-100 км/ч и се забива челно в тях.Инцидента беше преди около 2 седмици. Късмет че тая стара Мазда излезна здрава. И катаджиите и застрахователите след това се чудеха какъв е този късмет та са оцелели. Но по весниците не се писа за това.
А най ме издразни това че от следващия ден на мястото на катастрофата започнаха да стоят катаджии и да проверяват за превишена скорост.
_________________ Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
|
Съб Мар 26, 2005 1:36 am |
|
 |
Alexius
Член на клуба
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 3:34 pm Мнения: 743 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
След дъжд качулка както се казва :?
Колко странно че точно голф е било, как е възможно се чудя 
_________________ Alfa 156 SW 2.4 JTD
Fiat Brava 1.6 16V

www.locksmith-bg.com
|
Съб Мар 26, 2005 1:50 am |
|
 |
FIRE 8V
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Ное 05, 2004 1:32 am Мнения: 570 Местоположение: Обект 9
|
:arrow:
Последна промяна FIRE 8V на Сря Мар 28, 2007 5:10 am, променена общо 1 път
|
Пон Мар 28, 2005 2:25 pm |
|
 |
FiFo
Кара Фиатче 126
|
Лелеее... ужас.За момент си го представих това ако се беше случило на моето Uno.мани мани...Голф кво да ти кажа.
_________________ Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
|
Пон Мар 28, 2005 4:42 pm |
|
 |
FIRE 8V
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Ное 05, 2004 1:32 am Мнения: 570 Местоположение: Обект 9
|
:arrow:
Последна промяна FIRE 8V на Сря Мар 28, 2007 5:10 am, променена общо 1 път
|
Пон Мар 28, 2005 5:11 pm |
|
 |
Tempra SX
Кара кола
Регистриран на: Чет Яну 13, 2005 2:42 pm Мнения: 282 Местоположение: София 06 Подуяне
|
 Още една лоша случка с Мазда :(
И аз съм виждал катастрофа с Мазда.Беше се ударила в БМВ.Само едно помня:
Маздата си беше от здрава, по-здрава а БМВ-то :x смазано цялото.
|а беше чистак ново !|.........
КУПУВАМ: Спортен волан
http://www.tempra-clube.hit.bg
http://www.tempras.myfreebb.com
|
Вто Мар 29, 2005 3:40 pm |
|
 |
mariobg
|
 Re: Още една лоша случка с Мазда :(
:!:
Последна промяна mariobg на Вто Мар 14, 2006 4:00 pm, променена общо 1 път
|
Вто Мар 29, 2005 6:03 pm |
|
 |
Ferrari
|
 Re: Още една лоша случка с Мазда :(
mariobg написа: Tempra SX написа: И аз съм виждал катастрофа с Мазда.Беше се ударила в БМВ.Само едно помня: Маздата си беше от здрава, по-здрава а БМВ-то :x смазано цялото. |а беше чистак ново !|......... Това за смачкването не е критерий, но е сложно за обяснение. С две думи, всички италиански коли от това поколение които караме, 90 - 96/7-ма са направени да се качкат, и то много (погледни снимките от катастрофата). Но това въобще не е лошо в случая, защото поддаването на ламарините действа като дъздушна възглавница за целият автомобил и от скоростта на удара до пълното спиране цялата кола е намалила със 50%. А както знаем не скоростта убива, а внезапното спиране! Ако не знаеш при скорост над 80 км, ако тялото ти внезапно спре, просто ще експоадират течностите в него... така че мачкането е едно от най-идейните неща в полза на предпазването, но е важно и къде ще отидат смачканите ламарини и т.н., двигателят и какво ли още не, затова се гледа целоста на салона след удара... Ами в общи линии това е, май...
Конкретно за шасито Типо/Темпра, каквито са масовите италиянки у нас, мога да кажа много хубави неща. Ламарините са меки, а също и по-меки рогове от на други подобни коли. Освено това рога прави дъга в посока на долу. Целта е само една, при силен челен сблъсък двигателя да падне ниско долу и евентулано да опре в земята, но да не стигне краката на пътника. Също така ламарините отпред да се смачкат около двигателя и деформациите на самото купе в което е водача да са минимални. Всички видяхте колата на Станислав.
|
Вто Мар 29, 2005 9:38 pm |
|
|