Дата и час: Съб Юни 21, 2025 1:59 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Имам сериозен проблем с punto gt 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Имам сериозен проблем с punto gt
Здравейте
имам сериозен проблем с пунто гт около 2 месеца нея карах беше за оптичен тунинг и взимам я тръгвам на път и както си карам ми падат оборотите свалям на по ниска предавка и пак си работи .
На другият ден минавам около 3 км спирам пред един магазин излизам след 3 мин тръгвам да паля и колата не иска да запали след около 5 мин. запали и я карах няколко дни докато се появи пак същия проблем. Онзи ден както си карах бавно и изгасна този път доста време повъртях и не иска да запали свещите цъкат но май не тече по тях ток !след това забелязах че на таблото не ми свети инспекцията като дам контакт след определено време инспекцията светна и колата запали след 3 км. колата направи същата мизерия и пак угасна после пак светна инсп. и колата запали оставих я да поработи намясто и както работеше инсп.светна и почнаха да се бъзикат оборотите след около 5 секунди изгасна инсп. и колата нормализира оборотите :o
От какво може да ми прави тези щуротии колата дали че близо 2 месеца бяха оставили колата с отворен преден капак и цялата беше в кит и прах или че сменях дебитомера преди няколко месеца ?
Възможно ли е да стане нещо ако сменим ekyто слагахме еку от друго пунто с чип за около 1 час да видим разликата след тва си сложихме моят има ли връзка това с проблема с гасненето ?
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ :36_2_25:

Пет Апр 07, 2006 1:41 am
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Много интерестно днес цял ден си обих да ми правят диагностика на колата и пак до никаде значи колата ми изгасна точно пред гаража за диагностика жкарахме я на бутане и закъчиха кабеляците колата недаде връзка с блока след малко светна инспекцията и колата запали тече ток до блока майсторчето каза че блока е тръгнал колата докато беше закачена пак изгасна и майстора се отказа да я прави след кат сложи диагноза че блока се е збагясъл отворихме го и нищо нито нагоряло нито мирише на изгоряло пръсна го с контактен шпрей закачаме давам наконтакт и колата пак неи свети инспекцията след като се отказа да я прави даде диагноза 100% блока Избутахме я колата отвън и аз врътвам клуча и пак несвети инспекцията завъртам и след 2-рия оборот ми светна инспекцията и колата запали вкарваме я пак в гаража и закачаме на уреда и показва че имобилаизера на клуча е активиран а колата работи след манлко колата пак загасна и дотам изкарах я отвън(набутане разбирасе ) оставих я за около маклко повече от 30 мин. след тва я запалих и си я прибрах
А кажете кво е тва
Според вас какво е че явно и майсторите грешат .
Мога ли от някаде да намеря блок :
Bosh 0261203099 ili 0986261127 :|

Пет Апр 07, 2006 10:02 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Може да е комутатор, неразбирам но на мен ми правеше подобни проблеми.Трудно палеше и гаснеше. Един съвет- не сменяй нищо без да си сигурен че е то, за да не се набутваш. Пробвай пак с диагностика в друг сервиз.

Пет Апр 07, 2006 10:16 pm
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Speedster написа:
Много интерестно днес цял ден си обих да ми правят диагностика на колата и пак до никаде значи колата ми изгасна точно пред гаража за диагностика жкарахме я на бутане и закъчиха кабеляците колата недаде връзка с блока след малко светна инспекцията и колата запали тече ток до блока майсторчето каза че блока е тръгнал колата докато беше закачена пак изгасна и майстора се отказа да я прави след кат сложи диагноза че блока се е збагясъл отворихме го и нищо нито нагоряло нито мирише на изгоряло пръсна го с контактен шпрей закачаме давам наконтакт и колата пак неи свети инспекцията след като се отказа да я прави даде диагноза 100% блока Избутахме я колата отвън и аз врътвам клуча и пак несвети инспекцията завъртам и след 2-рия оборот ми светна инспекцията и колата запали вкарваме я пак в гаража и закачаме на уреда и показва че имобилаизера на клуча е активиран а колата работи след манлко колата пак загасна и дотам изкарах я отвън(набутане разбирасе ) оставих я за около маклко повече от 30 мин. след тва я запалих и си я прибрах
А кажете кво е тва

Къде я кара да я прегледат? Аз съм много доволен от сервиза на BOSCH. Предполагам знаеш къде се намира.

Пет Апр 07, 2006 10:41 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Speedster написа:
А кажете кво е тва

След като не ти светва инспекцията, ECU-то губи маса или захранване!
В този случай и тестера не може да прочете грешки, но би трябвало след като заработи , ако е от централата да се появи причината като някаква грешка!
В противен случай, нещата отиват към запалителна система!
В Благоевград има сервиз на Фиат , от скоро е но би трябвало да се справят - тел. 84 11 23 или 0886 676730 - Никифор - управител, ако се наложи, ще му звънна!

Съб Апр 08, 2006 11:27 am
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Благодаря ви момчета ще звънна в понеделник в фиат сервиза да видим кво ще се прави с колата
Иначе я карах в Bosh сервиз там неможаха да дадът точна диагноза :roll: съмнчват се или в блока или в имобилаизера който е в клуча и клучалката :?
Скоро сменяхме крушките на таблото с диоди навсякаде да свети red сменихме всички видове крушки и диоди по колата да са еднакви и мен все ме съмнява данеби да дават маса някаде и от там да ми прави мизерията :?:
или тва че беше за оптичен тунинг около 2 месеца и почти през цялото време беше оставена с отворен преден капак Yellow_Flash_Colorz_PDT_49
Ако някой има идея кво може да е нека сподели своето мнение :!:
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО :wink:

Съб Апр 08, 2006 2:59 pm
Профил WWW
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Speedster написа:
Скоро сменяхме крушките на таблото с диоди навсякаде да свети red сменихме всички видове крушки и диоди по колата да са еднакви и мен все ме съмнява данеби да дават маса някаде и от там да ми прави мизерията :?:
Ако някой има идея кво може да е нека сподели своето мнение :!:
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО :wink:

Колега,сменил си лампите по таблото с червени крушки или свето диоди??
Защото,ако са свето диоди,може от там да идва проблема !! :!:

Съб Апр 08, 2006 3:11 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Светодиоди са навсякаде в таблото бая беха сложили за да може да свети много ярко + всички други копчета за стукла,парно,хаогени всички :shock: като си взех колата от тунинг като си тръгнах почна да ми свети лампата за airbag-a и чат пат пак присветва дали е възможно да има връзка това :?:

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Съб Апр 08, 2006 3:27 pm
Профил WWW
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Speedster написа:
Светодиоди са навсякаде в таблото бая беха сложили за да може да свети много ярко + всички други копчета за стукла,парно,хаогени всички :shock: като си взех колата от тунинг като си тръгнах почна да ми свети лампата за airbag-a и чат пат пак присветва дали е възможно да има връзка това :?:

Напълно възможно е...особено ако са сменени и контролните лампи-инжекцион,Air-Bag,масло,зареждане Акк.,врати/капаци-някои от тях по схема са диодно разделени и се командват от ЕКУ,а светодиод не =лампа/в случая/,да не говорим,че при смяната може да е окъсена някоя писта...
Щом го свързваш с това,провери основно контролните и около тях...
Успех !
:wink:

Съб Апр 08, 2006 4:14 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Неса пипани тези лампи за врати,мигачи и тн те са си оригиналните но може би някоя писта да е съсипана за тва не съм се сетил :? само копчетата за стъклата,огледалата,парно,халогени,мъгла и подгревка са сменени дали от тях има някаква връзка ?
Интерестното е че колата като поседи малко повече от 30 мин. и си светва инспекцията и пали .
Вчера даже несветна инспекцията като направи 2 оборота стартера светна инспекцията и запали :roll: дали да пробвам с друго табло ?
Ще стане ли ако не е от punto Gt ?

Съб Апр 08, 2006 4:36 pm
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Като закачихме таблото и светна една лампа Stop тва за изгоряла кружка на стоповете ли индикира или нещо друго несъм въобще в час с тва после момчето което прави таблото я угаси понякакъв начин незнам как за тва питам :?:

Съб Апр 08, 2006 4:39 pm
Профил WWW
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Speedster написа:
Като закачихме таблото и светна една лампа Stop тва за изгоряла кружка на стоповете ли индикира или нещо друго несъм въобще в час с тва после момчето което прави таблото я угаси понякакъв начин незнам как за тва питам :?:

Да,това индикира...Колкото за табло от друго Пунто,не зная,провери по e-per-тук http://www.fiat-bg.com:7080/navi?KEY=STARTUP

Съб Апр 08, 2006 5:04 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Ок ше пробвам дано излезе тва проблема че неми се мисли ако е ecu-то
Благодаря ти много колега за инфото :D

Съб Апр 08, 2006 5:22 pm
Профил WWW
Аватар

UNREAD_POST 
И аз мисля че тея неволи с електрониката са резултат от тия интервенции с лампичките, дано да излезе от тях!!

Съб Апр 08, 2006 8:52 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Uneek написа:
И аз мисля че тея неволи с електрониката са резултат от тия интервенции с лампичките, дано да излезе от тях!!

Дано де е от тях и аз тва се моля :roll:

Съб Апр 08, 2006 10:48 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща