Дата и час: Вто Юли 08, 2025 8:45 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Браво 1.8 - газ ??? Съвети и препоръки. 
Автор Съобщение
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST Браво 1.8 - газ ??? Съвети и препоръки.
Здр. КОЛЕГИ. Утре купувам БРАВО 1.8 16 винтила. Няма АГУ. Видях че тази тема е обсъждана във форума но има много отклонения от нея. Виждам че много от вас имат автомобили с този двигател и са сложили АГУ. Може ли де се монтира обикновенна АГУ или само газов инжекцион . Задължително ли трябва да има имулатор ? Какви могат да бъдат в последствие проблемите при положение, че може да се монтира обикновено АГУ , БЕЗ ИМУЛАТОР. Препоръчайте и марки АГУ подходящи за целта. БЛАГОДАРЯ предварително на всички съпричастни !!!!!!!!!!!

Сря Апр 05, 2006 6:58 pm
Профил
UNREAD_POST 
Колега наистина тая тема е доста коментирана с мнения и в двете крайности.

Аз лично като собственик на коли и с обикновена, и с инжекцион мога да ти кажа само едно - слагай инжекцион, ако разбира се имаш тая възможност.

Ако обаче мотора ти е по-нов с пластмасови колекторни тръби, то тогава може само инжекцион.

Ако сложиш обикновенна то трябва задължително емулатори на ламбдата и дюзите, желателно ламбда контрол, задължително "Кихалки" и молба към господа да не замине дебитомера (ако е с такъв) при някоя от поредните "ексползии". Допълнително разход с около 2/100 в повече заради липса на прецизно дозиране на сместа е такива работи.

Въпреки всичко това може да нямаш и грам проблем с обикновената уредба, но много зависи и кой ще ти я монтира... Така че решението си зависи само от тебе....

Сря Апр 05, 2006 8:46 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Аз ще добавя от една година все се мъча да намаля разхода.
Имам БРАВА 1.8 16 V с обикновенна газова уредба с емулатор-550 лв. в бургас
Разход 14,5 л/100 км градско
8,5-9/100 км извънградско.
Много добре работи,обаче харчи малко повече с 2 литра над допустимото.колко сервизи съм обиколил,газ-анализатори - нищо да се намали разхода.

Вто Май 09, 2006 5:42 pm
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST 
Ами за съжаление това е резултата от слагането на обикновена уредба - просто превръщаш колата от инжекторна в карбураторна и то с доста компромиси... Но все пак си мисля че разхода ти е доста голям и за такава уредба!

Аз успях да сваля разхода на бравото 1.4 до 9/100 след монтажа на джетспарк, но удовослствието ми излезе 120 лв.

Мисля че в някоя от темите надолу crusader беше писал за такъв голям разход, който се оправил след смяна на изпарителя с друг. И при мен колата на тъста (Голф III 1.8) харчеше 15/100 градско с някакъв турски изпарител, който след смяната с BRC вече падна на 11.5 /100.

Вто Май 09, 2006 9:29 pm
Аватар

UNREAD_POST 
сложих българска, точно копие на стар газ - 1200 лв. супер е, гори 11.5 в пловдив.

Вто Май 09, 2006 10:33 pm
Профил
UNREAD_POST 
Предполагам че говориш за инжекцион?
Имат ли някакъв сайт?

Вто Май 09, 2006 10:44 pm
Аватар

UNREAD_POST 
да, инжекцион е и казаха че ако има някви проблеми по електрониката може да се отстрани, а италианския бил капсулован, и залят със смола, и неможело. колко е вярно незнам, дано да не ми се налага да разбирам. сайт нямат и визитката някъде "засрах". ще се разкарам до сервиза и ако имат сервиз в софия ще пратя номера.

Вто Май 09, 2006 10:50 pm
Профил

UNREAD_POST 
Поздравления,колега!Направил си добър избор с газовият инжекцион!От това по-добро няма,пък било то и български.Безаварийно и икономично каране! :)

Сря Май 10, 2006 1:49 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
everton, в тази тема viewtopic.php?t=6256 , пишеш че твой приятел си е сложил същата газова на същата кола като твоята. и той ли е доволен? ако да, май ще се поразходя до пловдив, че с тези цени на бензина...

Сря Май 10, 2006 10:32 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
zgabrovski написа:
Ами за съжаление това е резултата от слагането на обикновена уредба - просто превръщаш колата от инжекторна в карбураторна и то с доста компромиси... Но все пак си мисля че разхода ти е доста голям и за такава уредба!

Аз успях да сваля разхода на бравото 1.4 до 9/100 след монтажа на джетспарк, но удовослствието ми излезе 120 лв.

Мисля че в някоя от темите надолу crusader беше писал за такъв голям разход, който се оправил след смяна на изпарителя с друг. И при мен колата на тъста (Голф III 1.8) харчеше 15/100 градско с някакъв турски изпарител, който след смяната с BRC вече падна на 11.5 /100.

Ако с нещо можеш да помогнеш за тази уредба да направя по въпроса.Аз съм с изпарител evergaz.
:( :(
Ако колата ми е подгрята преди това с бензин-разхода ми пада на 12.5 газ. :!:

Сря Май 10, 2006 12:05 pm
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Обадих се в София:
"ДжетСпарк"
система за оптимизиране работата на двигатели, работещи с горива пропан-бутан (LPG) и метан(CNG).
ДжетСпарк2 е готов !!!
Позволява да се променят параметрите чрез notebook по всяко време, дори когато автомобилът е на път.

Изображение

http://jethro.viket.net/bgver.html
Това е сайта.
Дали на платя 120 лв и после нищо да не стане. :?: :?: :?: [/img]

Сря Май 10, 2006 2:38 pm
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST 
Ами честно казано и аз доста се двуомях като тебе, но най накрая реших да рискувам. Производителя е малко странен тип, каза че не може да даде никакви гаранции и доста се пазарих с него за да свали цената от 150 на 120 лв. Но сега съм доволен, защото жената минава с 50 км. повече при същото зареждане (35 литрова бутилка до горе, преди 340 км, сега 390, на една и съща газостанция).

Иначе човека който смени изпарителя на тъста с BRC е тоя който ми сложи инжекциона на бравата, но се намира във Велинград - ако ти се разхожда до там със сигурност ще ти даде вярна консултация и ще ти реши проблемите.

Но това което казваш че при подгряване на бензин пада толкова драстично разхода - да не би да караш колата на прекалено кратки разстояния? Тогава наистина разхода ще е зверски, но пък сега като е по-топло трябва да падне!

Сря Май 10, 2006 4:16 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Да прав си на 4км е карам и после пак.Все на къси разстояния.Сега даже мисля,че като ми смениха плочката малко още ще падне разхода.Сега пак ще наблюдвам разхода.
Ами в бургас само 2-3 скорост,режима е тежък.
Но чудя се още дали да дам 120 лева.Това устройсто ще го покажа на моя газаджия утре и ще го питам и него.

Сря Май 10, 2006 4:53 pm
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]