|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 1:51 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
kingsix
|
 ФАРОВЕ-БРАВО-ПРОБЛЕМИ
Здравейте,
имам проблем с фаровете на бравото ми.Никой разбирател по сервизите не знае какво става.Ходя,регулирам ги,показват хубава и насочена светлина в уреда за рагулиране,но вечер след дълго каране ставам като заварчик  Е,снощи вече направо нищо не се виждаше.Дългите са добри,но късите-ужас.
Ще съм ви много благодарен,ако ме посъветвате какво да направя.Да купувам ли нови фарове ,ако е от тия рефлектори или пък е от крушките-те ми са H1 55w.
Blagodarq predwaritelno!
|
Съб Мар 11, 2006 3:03 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
 Re: ФАРОВЕ-БРАВО-ПРОБЛЕМИ
има и друг фактор
все пак сме хора, а не машини
и се изморяваме
и при мен е така
в един момент ми се струва, че светят идеално
след това ми се струва че нямам никакви фарове
получава се при дълго карана на светлини - 3-4 часа
все пак пробвай с по-добри крушки
аз ползвам Philips Premium +30 % светлина
по 6 лева броя
по-добри са от старите, които бяха Osram - не знам кой модел
а Philips Vision Plus +50 % трябва да са още по-добри, но са по 15 лева
въпреки, че продавача ми каза че разликата била прекалено малка при двата модела
но при тестовете на списания Vision Plus е много по-добра, даже е най-добрата крушка в категорията H1 + 50%
Съб Мар 11, 2006 3:32 pm |
|
 |
Ferrari
|
 Re: ФАРОВЕ-БРАВО-ПРОБЛЕМИ
kingsix написа: Здравейте, имам проблем с фаровете на бравото ми.Никой разбирател по сервизите не знае какво става.Ходя,регулирам ги,показват хубава и насочена светлина в уреда за рагулиране,но вечер след дълго каране ставам като заварчик  Е,снощи вече направо нищо не се виждаше.Дългите са добри,но късите-ужас. Ще съм ви много благодарен,ако ме посъветвате какво да направя.Да купувам ли нови фарове ,ако е от тия рефлектори или пък е от крушките-те ми са H1 55w. Blagodarq predwaritelno!
В момента е такъв сезон, че пътищата са кални и мокри. Мокрия път поглъща много светлината.
|
Съб Мар 11, 2006 4:28 pm |
|
 |
gdd55
|
Tя ако ти е Осрам Германия тва е хубава крушка.Виж да не си с някои "Епс оргинал бе брат ми" от южната ни съседка,че мойта каляска като я купих беше с някакви ментаци на късите и ми бяха все едно карам на габарит
|
Съб Мар 11, 2006 4:41 pm |
|
 |
kingsix
|
Благодаря за мненията.Мдаа,сега разбирам,че май е от крушките.Аз като новобранец се набълбуках с крушки от магазина на Фиат,като мислех,че всяка кола си е със специални за модела крушки.Дадоха ми някакви,които нямат и марка май  Ама утре ще си купя тия Филипс +50% или някакви по-известни марки,че да видя какво ще стане.

|
Съб Мар 11, 2006 6:53 pm |
|
 |
Bobywm
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Мар 14, 2006 4:51 pm Мнения: 11 Местоположение: София 07 Слатина
|
OSRAM SILVERSTAR +50% светлина, не мисля, че има по-добро, не случайно ВСИЧКИ европейски автомобили излизат от заводите с OSRAM! Препоръчителната цена е около 12,60 до 13,50 лв./бр. Аз съм с такива и няма сравнение :!:
|
Вто Мар 14, 2006 5:13 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
Вто Мар 14, 2006 5:44 pm |
|
 |
kingsix
|
mnogo blagodarq
|
Чет Мар 16, 2006 9:13 pm |
|
 |
mashata
Кара детска количка
Регистриран на: Нед Мар 19, 2006 2:40 am Мнения: 12 Местоположение: София 19 Люлин
|
филипс са най- добрите, аз карам с тях от 2 години
_________________ punto gt
|
Пон Мар 20, 2006 2:26 am |
|
 |
blader
Кара кола
Регистриран на: Пон Май 02, 2005 2:08 pm Мнения: 326 Местоположение: София
|
И аз да направя малко реклама на филипските, в петък ги сложих на късите, но светят доста по добре от старите - Хелла едната и Осрам другата (е и двете обикновени от тези марки) :mrgreen:
_________________ FIAT Bravo 1.6 16V '97
|
Пон Мар 20, 2006 9:59 am |
|
 |
bright
Кара кола
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 12:59 pm Мнения: 230 Местоположение: Варна
|
Според мен съществената причина за по-слабия светлинен поток е идеята оригиналните фарове да са затъмнени аналогично на стъклата на автомобила. От Фиат са си взели поука от оплакванията по този въпрос доколкото съм чувал и в следващия модел - Мареа има вече и лещи на дългите светлини. Четох, че фаровете на Браво/а и Мареа са съвместими по външен габарит и по тази причина и аз мисля да ги подменя моите, защото съм с ОСРАМ Силвер 50+, но не съм доволен. Вчера видях едно Браво с чисто нови фарове и то не от затъмнените, само че нямах време да чакам водача, за да разбера кой ги продава
_________________ Брава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
|
Вто Мар 21, 2006 6:22 pm |
|
 |
Tornado
|
 А някой замислял ли се е
Така и така сменяте крушки и фарове някой замислял ли се е и изобщо поглеждал ли си е състоянието на предното стъкло на водача.всяко стъкло си има ресурс който след време се изчерпва и започваме да се чудим защо не виждаме нощем.Говоря за това че камъчетата който се изстрелват от гумите на движещия се автомобил отпред така накопават стъклото че след време при нощно каране се чудим защо не виждаме нищо.При мен е така цялото ми стъкло е на дребни люспички,а също и фаровете и фаровете за мъгла имам чувството че колата е карана преди постоянно по такива опесъчени пътища.
|
Сря Мар 22, 2006 1:45 pm |
|
 |
blader
Кара кола
Регистриран на: Пон Май 02, 2005 2:08 pm Мнения: 326 Местоположение: София
|
 Re: А някой замислял ли се е
Tornado написа: Така и така сменяте крушки и фарове някой замислял ли се е и изобщо поглеждал ли си е състоянието на предното стъкло на водача.всяко стъкло си има ресурс който след време се изчерпва и започваме да се чудим защо не виждаме нощем.Говоря за това че камъчетата който се изстрелват от гумите на движещия се автомобил отпред така накопават стъклото че след време при нощно каране се чудим защо не виждаме нищо.При мен е така цялото ми стъкло е на дребни люспички,а също и фаровете и фаровете за мъгла имам чувството че колата е карана преди постоянно по такива опесъчени пътища.
Мда, да не чуе дяволо, миналата година два пъти сменях челно стъкло, ама не се подобри видимоста, преди да: 1. регулирам фаровете, 2. сменя крушките с филипс висион + 50
_________________ FIAT Bravo 1.6 16V '97
|
Сря Мар 22, 2006 3:30 pm |
|
 |
kingsix
|
Бравото няма фарове ли.От както сложих тия Филипс Вижън +50%,за които ми казахте и съм ви много благодарен,направо нощите са като дни с тия бели светлини:) Стана като ден.
благодаря на вси4ки за съвета
|
Чет Мар 23, 2006 12:23 am |
|
 |
1115
Модератор
Регистриран на: Вто Юни 28, 2005 9:20 pm Мнения: 272 Местоположение: София
|
bright написа: ....- Мареа има вече и лещи на дългите светлини. ....
Лещите са на късите светлини.
Аз съм много доволен от моята Марея, обаче фаровете и са трагедия. Ако се зацапат стъклата(а това става веднага, когато някой кара пред мен и е мокро) нищо не се вижда.
Преди 3 дни ми изгоря единия фар и си купих крушки Филипс НайтГайд по около 20лв броя. Еми ........никаква разлика??? Старите бяха Осрам незнам си к'ви.
Просто ми е странно - само аз ли след като сменя крушките не съм доволен.
Карах едно Берлинго известно време - ебаси яките, готини, супер фарове.
|
Съб Мар 25, 2006 9:41 am |
|
|