|
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 8:05 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Разход Мареа 1,9 ТД Комби
Автор |
Съобщение |
Tornado
|
 Нормално
Съгласен съм с теб стот но зависи пък какво извънградско правиш ако е софия В.Търново може да паднеш и на 5/100,но ако минаваш проход и два три пъти някой те ядосат и се наложи да я вкараш в критичните се вдига разхода.
|
Вто Фев 14, 2006 2:10 pm |
|
 |
stot
Кара балканче
Регистриран на: Нед Окт 23, 2005 1:25 am Мнения: 40 Местоположение: Бургас
|
Да и аз съм съгласен с теб, но след изкачването има и спускане, което малко компенсира. Все пак, при тези обстоятелства - натоварена кола на проход, торанадо разхода ти мисля, че е в рамките на нормалното, даже нещо в повече.
|
Вто Фев 14, 2006 2:50 pm |
|
 |
kuki
Кара велосипед
Регистриран на: Пон Юни 27, 2005 1:47 pm Мнения: 27 Местоположение: Шумен
|
Заинтригувахте ме. И аз съм с този двигател Брава ТД100. Разходите обаче са ми други. Градско 8.5-9. Извън града с климатик около 120 км, 6.5. В книжката дават разход 8.7 градско, 6.5 смесено и 5.4 извънградско. Колата ми е 98 г.
|
Вто Фев 14, 2006 4:10 pm |
|
 |
gdd55
|
kuki написа: Заинтригувахте ме. И аз съм с този двигател Брава ТД100. Разходите обаче са ми други. Градско 8.5-9. Извън града с климатик около 120 км, 6.5. В книжката дават разход 8.7 градско, 6.5 смесено и 5.4 извънградско. Колата ми е 98 г.
За това говоря аз.мойта е 97 и в книжката пише
градско 7,6
смесено 6,5
извин градско до 90км/ч 4,5
Изглежда има някакви разминавания в книжките ни и в самите разходи.
Дайте да открием защо е така?
Мойта е '97г внос от Италия.Дай инфо за твойта
|
Сря Фев 15, 2006 12:52 am |
|
 |
Vladim
|
gdd55 написа: kuki написа: Заинтригувахте ме. И аз съм с този двигател Брава ТД100. Разходите обаче са ми други. Градско 8.5-9. Извън града с климатик около 120 км, 6.5. В книжката дават разход 8.7 градско, 6.5 смесено и 5.4 извънградско. Колата ми е 98 г. За това говоря аз.мойта е 97 и в книжката пише градско 7,6 смесено 6,5 извин градско до 90км/ч 4,5 Изглежда има някакви разминавания в книжките ни и в самите разходи. Дайте да открием защо е така? Мойта е '97г внос от Италия.Дай инфо за твойта
При положение, че пишеш, че ти гори градско 7 това означава, че си с 0.6 литра по-малко от книжката! Честно казано за първи път чувам за човек успял да свали разхода по-малко от дадените от прозиводителя данни... :roll:
|
Сря Фев 15, 2006 3:08 am |
|
 |
gdd55
|
четах от книжката поствах във форума.
засичах си разхода поствах във форума.
Тава е от мен ако искаш вярвай ся кво да си сканирам книжката на колата и да ти я показвам ли или да ходя с тебе да карам и после да за реждам,ЗАЩО боли ма патката
|
Сря Фев 15, 2006 10:29 am |
|
 |
BO
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 11:55 am Мнения: 757 Местоположение: София, кв. Овча Купел
|
Ей хора не забравяйте че единия е от София а другия от Бургас - нормално е да има разлика в градско каране особено за София ако се минава в час пик през някой места може и над 10 да ви даде сигурен съм!
За човека от Бургас - в София ми се е случвало 6 км разтояние да минавам за приблизително 4 часа :mrgreen: :| как се струва това - е това беше миналата зима но факт! Е тогава колата как да ми даде 13/100 както си ми дава средно нали?
_________________ 839А5.000 - 135hp - Лукс до безкрай - Либра '00
176A5.000 - 72hp - "Пупи е върха" - Пунто '95
Х 182В4.000 - 105hp - хубава печка - Брава '99
Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85
|
Сря Фев 15, 2006 11:14 am |
|
 |
TabE-Marea
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Окт 18, 2005 1:31 pm Мнения: 137 Местоположение: Варна
|
Значи аз си мислех че моята гори много пък то се оказва нормално. Градско 8/100-зимата и 10/100-лятото с климатик. Извънградско 6.5,7/100. И в трите случая не съм я "жалил" колата :mrgreen: .
Брат ми кара Dukato 2.4 JTD и веднъж решил да пробва да икономисва карал с около 80 км/ч София-Варна и я свалил на 5.5/100.(все пак е товарна кола). Така че ит. дизели явно горят защото се и "режат" много. Я ми дайте дуг пример за такова ускорение на подобен двигател?
Сря Фев 15, 2006 1:37 pm |
|
 |
gdd55
|
TabE-Marea написа: Я ми дайте дуг пример за такова ускорение на подобен двигател?
Няма :mrgreen: Италианският дизел е голям самолет.Искам само да набарам някоя тойота на пътя с тоя новия мотор D4-d да видим кво го хвалят че много вървял.Иначе ла лапането доста лапа италянката мъчил съм се много но под 7/100 градско не мога да я сваля за разлика от другите дизели
|
Сря Фев 15, 2006 2:53 pm |
|
 |
Vladim
|
gdd55 написа: четах от книжката поствах във форума. засичах си разхода поствах във форума. Тава е от мен ако искаш вярвай ся кво да си сканирам книжката на колата и да ти я показвам ли или да ходя с тебе да карам и после да за реждам,ЗАЩО боли ма патката
Колега, защо нарушаваш добрият тон?!? И, защо приемаш думите ми като заяждане? Просто се учудвам от това, че колата ти гори по-малко от това дадено в книжката (твоята)! За разхода на стотици коли съм чувал, но твоята е първата с по-нисък разход от заводския. Това ме води на мисълта, че моята има голям разход и, че диагностиката във Вантотрейд не отчита това... може би все още съм в нормите. Предполагам, че, ако някой ден сменя инжекторите разхода ще се подобри, а като начало на пролет може да сложа една добавка за почистване....
P.S. А, че много върви... спор няма! :mrgreen: Интересно ми е една 16V 1.6 Брава, ако застане до моята, кой ще бие... сигурно по-добрият шофьор 
|
Сря Фев 15, 2006 3:07 pm |
|
 |
gdd55
|
Извинявай малко се поизнервих.Не мога да разбера защо на мойта книжка пише толкова ниски разходи сравнение с книжките на другите колеги от форума.А това че ми гори по малко от заводското написано не е за шашкане защото е по малко за градско ако беше по малко от написаното за извънградско тогава щеше да е изумление
П.С Тия опелчетата и не само тях въобще коли до 115 коня ги лахвам с мойте смешни 100
|
Сря Фев 15, 2006 3:37 pm |
|
 |
Vladim
|
Има много грешна информация по сайтовете... Просто няма официален сайт с инфото, което ни интересува, от там идват различията. Например в един бг сайт пише, че моят двигател бил 74 коня, а ТД75 - 75... друг е въпроса, че моят двигател наистина е 74, но киловата
А относно 100-те конски сили... все пак не забравяй, че за мощността важен критерий е и въртящият момент, който заради спецификата на дизеловият двигател с турбо при нас е 200нМ срещу например 144нМ за двигател 1.6 16V!
|
Сря Фев 15, 2006 3:46 pm |
|
 |
Tornado
|
Виждам че доста се отклонихме от темата и така и така ще ви питам нещо за ТД100.Чувате ли си турбините да ссвирят като подавате яко газ,защото аз си я чувам ,апреди да я взема карах една брава със същия мотор не се обаждаше изобщо.Скороста си я правеше 185 дори.Иначе съм навъртял и доста километри на Ивеко Дейли с 2,5 мотора и там турбото се чува.А относно разхода италианките са така и при Ивекото като го насмета казвам това защотосъм го развъртал до 135км като се има в предвид че е с брезент а не бус лапа яко стига до 20/100 дизел.
|
Сря Фев 15, 2006 5:09 pm |
|
 |
Vladim
|
Tornado написа: Виждам че доста се отклонихме от темата и така и така ще ви питам нещо за ТД100.Чувате ли си турбините да ссвирят като подавате яко газ,защото аз си я чувам ,апреди да я взема карах една брава със същия мотор не се обаждаше изобщо.Скороста си я правеше 185 дори.Иначе съм навъртял и доста километри на Ивеко Дейли с 2,5 мотора и там турбото се чува.А относно разхода италианките са така и при Ивекото като го насмета казвам това защотосъм го развъртал до 135км като се има в предвид че е с брезент а не бус лапа яко стига до 20/100 дизел.
Моята се чува. Старата, която даде фира също се чуваше.
|
Сря Фев 15, 2006 6:36 pm |
|
 |
gdd55
|
Vladim написа: Има много грешна информация по сайтовете... Просто няма официален сайт с инфото, което ни интересува, от там идват различията. Цитат:
За различията в сервизните книжки на колите говорим не за сайтовете.
Мойта турбина я чувам.Имаше тука една Алфа 146 не и се чуваше ама тя беше бая трагнала да заминава фарляше масло през въздушният филтър и надуваше сама само до 2000 оборота.Мойта ндува сама до 3500 :mrgreen:
|
Сря Фев 15, 2006 7:57 pm |
|
|