Дата и час: Чет Мар 28, 2024 8:53 pm


Собствено Търсене


Реклама

 



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Ода за голфа 
Автор Съобщение

Регистриран на: Чет Яну 10, 2008 9:02 pm
Мнения: 2
Местоположение: Русе
UNREAD_POST Ода за голфа
Хора знам че е много изтъркано това но нека да го напомня за да го знаят сички.
WV Golf - Легенди и митологии

Голф 2
==================================

Голф 2 е аристократичен модел на шведската фирма Ауди, първоначално създаден да докаже или отхвърли Специалната Теория на Относителноста на Айнщайн или с други думи - да провери дали е възможно телата да се движат със скорост по голяма от тази на светлината.

Съществуват и други мнения - например според известния учен-дисидент Александър Бойчев, Голф 2, не е автомобил, а е истинско социално явление (също като Дявола).

Среща се предимно в провинцията и обратното.

Конски сили

Ето и една приблизителна схема на разделението на конските сили в тези прочути возила:

1) 112 редови коня на обикновен Golf II GTI

2) Надпис GTI отпред дава минимум още 5 коня, тази отзад дава 15, щото винаги им гледаш задницата... => станаха 140

3) Затъмнени джамове + 10 коня => до тук 150

4) Допълнителни два фара на предната решетка + 15, но тъй като никога не се използват по предназначение ги намалявам на 10 => колко станаха... 160

5) Голям накрайник на ауспуха... тук работата е сериозна... минимум 25 коня => сумарно станаха 185

6) Може да е само с накрайник на ауспуха, ма па за сметка на това има огромна лепенка REMUS на задния джам... минимум още 25 => станаха 210..

7) Надпис 16V сам по себе си добавя още 15 коня => 225

Малък, но забележим (?!?) спойлер на багажника отгоре подобрява несравнимо сцеплението, рязко спада разхода на гориво и прибавя още 25 магарета та да станат общо 250

9) Лет(Н)и джанти, страхотна имитация на O.Z. купени по 40 лева бройката прибавят още 20 (по 5 на джанта) коня за да станaт общо 270

10) Всяка лепенка на фирми за тунинг прибавя по още 10 коня, т.е. тъй като всеки уважаващ себе си голфаджия има минимум 15 (задължително на различни фирми) общия брой на конете стават 290

11) Само 1 конска сила отгоре, но много GuZaR-ско технологично подобрение са няколко червени светодиода хитро скатани в муфата на ауспух-а. Погледнат изотзадзе Голфот прави кюнците червени!

12) Наличието на РК, КН или в най-краен случай ВН в номера качва съответно 15, 10 и 5 коня. Ако Голфът се кара в София, конете може да се удвоят. Ако шофьорът наистина е от някой от тия градове и кара в София, гореизброените коне се утрояват. Ако драйверът е от тия градове и си кара в града, конете падат наполовина.

За североизточна България правилото важи и при номера от типа ТХ и Н, също така и от по-южните щати като У - Ямбол. Особеност на този тип състезатели е тяхното отношение към новите технологии - повечето в крак с времето си инсталират гъзосъбирателни устройства и наред с басите марка Neo - за 10 лв от Метро - много държат да притежават зловонни горива под 260 атмосфери налягане за т.нар. Jet Propulsion. Цялата установка добавя поне 10-20 коня.

Важно е да се гледа страшно и да се кара със клаксон - това дава още 30-тина коня. А ако е през лятото пред баби Германки, се добавя 1 кон за сръчност и 4 за съобразителност.

12) И сега като прибавим и типично голфаджийската поза в колата, а именно: отворен джам, с лявата ръка стиска със сила волана, лъкята му се е показал през прозорец, дясната е на скоростния лост , държи го 3 пъти по силно отколкото волана, главата му е наведена така, че очите му да са на нивото на лакътя за да може да гледа още по-страшно, телефон 3310 на колана и Сашка Васева от мощната аудио-система. Цялото това нещо прибавя още 10 коня (заслужава повече, но не всички са стриктни в изпълнението на този точка) и така вече крайните коне на вездесъщите Голфове стават 300

13) Сините светлини на жигльорите на чистачките дават поне още 7-8 катъра, но само по здрач.

14) Задължително за истинските притежатели на суперкар ГОЛФ-2 е изпреварването от дясно, в не-англоговорящи страни, с поне 40 км/ч над допустимата скорост. Идеята е че с всяко подобно изпреварване шоферите събират бонус точки които могат да заменят в специализирани магазини. Магазините членуват в клуб с мото: "Голф-2 аксесоари всичко от 1 до 2 лева" и раздават лепенки тип петно, тип капачка за бензин формула едно style и други. На по заслужилите членове им се дават топки за скоростен лост "зарче" , кит и вестници за визуален тунинг.

15) Ако Голф 2 е с перничка регистрация, огледайте и за задължително висящите от предното стъкло играчки - кученце, зайче и слонче, закачливо полюшващи се между ЦеДе-та или за по-модно ДеВеДе-та в сложен синхрон. Видимостта между тях е нулева, но именно в това се крие майсторлъка на перничкия шофьор на гоУф. Ако можете да зърнете пък задната седалка през затъмнените с фолио за 2лв стъкла, ще откриете модерната завивка китеник, неразделна семейна ценност, без която ГоУфа просто не може да кара достатъчно бързо. Ако върху китеника има поставена кора с яйца, добавете още 5 коня.

16) Обява, написана на РС и залепена от вътрешната страна на страничното стъкло (може да се дублира и от двете страни). Текстът е: с големи букви ПРОДАВА СЕ ЦЕНА 10 000лв (носи 10 т.) или 5 000еur (носи 15т.) Важно е да се знае цената на Голфу.

Най-бързият модел в София

След дълго проучване на марката и собствениците по средно статистичестко изчисление, базирано на Неделното Гаусово разпределение и Съботното Шофиране в полутрезво състояние, се оказа, че най-бързият модел в София е Golf II 2.0 GTI 16V черен металик отговарящ на всички описани tuning points по-горе и със регистрация PK.

"Забелязва се отдалеч. За жалост аз не го видях и отблизо."
- споделя Ахмед Мерчев след Катастрофата на светофара на МЕИ-то.

Най-бързата кола в страните членки на ЕС

След 2007 година Golf II с перничка регистрация ще бъде най-бързата кола в страните членки на Европейския Съюз.

Разпознаване на членовете

Тъй като Голфаджиите са много задружен народ помежду си и те се поздравяват по кръстовищата, магистралите, тесните улици, планинските пътеки и паланките по следния начин (степенуването на крясъците и виковете е задлъжително до момента в който колегата не реагира):

1. Спиране на ръчна зад колегата.

2. Светкане, свиркане и ръкомахане към предния.

3. Отваряне на прозореца и усилване на музиката. Същевременно псуване на бакшиша отстрани.

4. Потропване отгоре по покрива с лявата ръка.

5. Жест "наздраве" - с празна ръка.

6. Сваляне и вдигане на сенника - левия или десния.

7. Среден пръст. За да се отличава от обидния жест - показва се с двете ръце едновременно през преден ляв прозорец. За да сме сигурни в съпричасността си може да се вика силно и продължително: "УУУУУУУУУ".

8. Изкъртване на ръчната и махане с нея през левия прозорец на Голфарата.

9. Вдигане на колата 4 пъти на крик. Два пъти бързо и два пъти бавно.

10. Изваждане на помпата и надуване на презервативи.


Голф 2 е престижна марка, която е привилегия, а не право.

==================================
Голф 3
==================================

Генерален ъпгрейд на Голф 2. Новата версия на прословутото возило съчетава в себе си, освен 3-та космическа скорост, и миловиден дизайн тип "овца във вълча кожа".

Особености

Новият модел се отличава и с куп нови екстри: поставка за чаша пред CD плейъра, по-висок километраж, бели калъфчета за седалки с фирмената марка и атрактивна по-висока цена. Освен всички нововъведения, окачването остава все така твърдо, за да гарантира, че колата ще издържи на огромното натоварване от силата на аудио системата

Конспирацията

Съществува теория, според която Те са навсякъде.

Golf-a не е модел на VW. За нашата действителност това определено си е диагноза.

Golf III е модел на Pernik Heavy Industries, по-точно на секретния му отдел, който се занимава със слънчевото притегляне и отблъскване.

Поради нуждата от повишаване на мощността на мотора по заявка на редовните потребители, от PHI са се отказали от двигателя със студен водороден синтез, заменяйки го с малко по-неикономичния, но значително по-мощен термоядрен micro point агрегат.

Решението на инженерите на фирмата да махнат радиационната и биологична защита в спортния му вариант придава още повече агресивност на колата, естествено безопасността на водача не е тотално пренебрегната - за това са се погрижили специалистите от "Росатомекспортстрой", като са монтирали в седалките вложки от специален материал "C-arton", чиито технически данни за сега се пазят в тайна.

Говори се само, че са използвани за конструктивен елемент в руските ракети "Столичная" и "Мягкая серебряная". И в двата модела - спортния и градския - има интегриран софтуер на фирмата за навигационни продукти "Hanzel und Grattel GMBH", с които моментално можете да си намерите километража, дори и да се е търкулнал под седалката.

В градския модел е предвидено място за малка торбичка с покупки вдясно от голямата бас туба на задната седалка.

За феновете вече е пуснат в продажба и новият модел Голф 4.

А за още по-големите фенове, Голф 5 предлага груба сила от 850 коня - на практика се оказва най-бързата кола на планетата, дава ускорение от 0 до 100 км за рекордните 2.2 секунди. Разход на гориво 5-6 на 100. Цената й варира от 20000 Eur до 26000 Еur в зависимост от мястото на закупуванe. От 1-ви април официално ще се предлага и у нас.

==================================
Голф 4
==================================

Най-накрая новият модел е разсекретен!

Както беше известно, немският концерн беше обединил усилията си с NASA за взаимопомощ в разработването на Голф 4. Налице е първото земно превозно средство, оптимизирано за пласмент и на други планети. Возилото е проектирано за изместване на класическия луноход на NASA в т.н. лунобег, който през следващите лунни мисии ще превърне повърхността на Луната в Голф игрище.

Използвани технологии

Само малка част от разсекретените технологии:

Отразителна дъбилна боя

Новият модел Голф се доставя със сребриста отразяваща боя, която служи за предпазване от слънчевото лъчение, което на Луната не се филтрира от атмосфера.

2F2F система за ускорение

2 Fast 2 Furious системата за ускорение служи е специална разработка на БАН (патентен номер 22-7684-13), по-известна на български като Фифи. Тя служи за фокусиране на тягата на Бас тубите към пропелера.

Армагедон краш тестинг

Специален краш тестинг разработен от Ахмед Мерчев за Голф 4. Тестът е специален. На предните седалки се тества с 2 Кибертрон кукли, а на задната със секс кукли.

GuZaR система

Специална система за защита при катастрофа. В седалката има специални активни магнити "Д-р Ливайн", които придържат поцинкования ланец на шофьора при сблъсък и го предпазват от камшичен удар. Поставката за чаша пък се прибира, като така се елиминира риска за панталона на шофьора. На мястото на белите калъфки на седалките са монтирани специални ортопедични калъфки с NASA светлинни и звукови ефекти.

Блиц-крик система

Специална система за въртене на гуми. Скрито монтиран под колелата крик повдига колата за по-добро въртене на гумите на едно място.

Дроп-стоп система

Специална система са спиране, която намалява спирачния път под 1 метър за 100 км/ч. При активиране на системата колата автоматично се насочва към най-близкия водоем, река, дере или море, в което да падне колата.

Поглед в бъдещето

За VW Голф Слънчевата система е тясна. Очаквайте скоро по главната в Перник, а след това и в други галактики още по-зашеметяващия модел Голф 5, базиран на съчетание от космически технологии с промишлен шпионаж в завода в Рюселсхайм (поточната линия на Опел Астра ІІІ).

-------------------------------------------------------------------------------------

Ода за голфа


Правоъгълна кутийка
без багажник - с колела,
със моторче доста шумно
набедено за кола.

Майка му е костенурка,
возиш се във него свит,
то в Европа е ненужно,
но у нас е супер хит.

Захабена немска бричка
и с дизайн на всъдеход,
то купува се страхотно
от дебил и идиот.

Имидж страшен има, братко,
внасяме го и до днес,
и поне сме мазохисти
мажеме се здраво с грес.

Ремонтираме, но знаем,
туй е здравата кола,
и пред никого не ще признаем
как е гадничко това.

Хванеш ли обаче Голфа
ще се друсаш здраво, знай,
от цени и от павета
пломбите ще ти изпадат май


Пет Фев 15, 2008 11:22 pm
Профил
UNREAD_POST Re: Ода за голфа
alfaracer написа:
Хора знам че е много изтъркано...


Прав си.


Пет Фев 15, 2008 11:25 pm
UNREAD_POST 
Абе няма лошо, аз лично това за пръв път го виждам. :cool: Жалко само че не виждам нищо за единичката, снощи някакъв турбо газар с едно кабрио, си помисли че нещо може да ми говори Yellow_Flash_Colorz_PDT_01


Съб Фев 16, 2008 1:20 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Регистриран на: Вто Мар 28, 2006 1:19 pm
Мнения: 157
Местоположение: DownTown
UNREAD_POST 
Все пак , има защо да се карат толкова много Голф-овете, не мога да кажа че кофти коли, напротив. Аз например използвам Голф-а на сестра ми за off-road и "екстремни" ситуации при които е повишен рискът от щети върху колата Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

п.с. С пернишка регистрация е , СD Pioneer и имам телефон nokia => когато го карам , сам най-желания мъж в квартала Yellow_Flash_Colorz_PDT_02 Yellow_Flash_Colorz_PDT_03 Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

_________________
Изображение


Съб Фев 16, 2008 1:57 am
Профил
UNREAD_POST 
Половината го бях чел, но допълнението ме разби Yellow_Flash_Colorz_PDT_04


Нед Фев 17, 2008 12:19 am
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm
Мнения: 984
Местоположение: Пазарджик
UNREAD_POST 
Абе не е лоша кола Гълфстрийма, колкото и да се бъзикаме с него Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 .

Между другото из Пазарджик се подвизава един зелен Голф, модифициран на джип. Интересна гледка е, особено с голямата резервна гума отзад, типична за джиповете. Ако някой път ми се удаде възможност, ще го щракна да му се полюбювате и вие.

_________________
Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V
Ex: Fiat Palio Weekend 75
Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )


Нед Фев 17, 2008 10:46 am
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед

Регистриран на: Сря Дек 27, 2006 11:22 am
Мнения: 20
Местоположение: София 19 Люлин
UNREAD_POST 
snake написа:
Абе не е лоша кола Гълфстрийма, колкото и да се бъзикаме с него Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 .

Между другото из Пазарджик се подвизава един зелен Голф, модифициран на джип. Интересна гледка е, особено с голямата резервна гума отзад, типична за джиповете. Ако някой път ми се удаде възможност, ще го щракна да му се полюбювате и вие.

По принцип има фабрична такава модификация на Голфа. Казва се "Фолксваген Голф Кънтри". :wink:

_________________
Fiat Marea 1.9td100


Нед Фев 17, 2008 11:48 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Регистриран на: Нед Авг 26, 2007 8:42 pm
Мнения: 607
Местоположение: София
UNREAD_POST 
Нещо против Голфсваген ли имате? :paddle:

Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

по повод на:
12) Наличието на РК, КН или в най-краен случай ВН в номера качва съответно 15, 10 и 5 коня. Ако Голфът се кара в София, конете може да се удвоят. Ако шофьорът наистина е от някой от тия градове и кара в София, гореизброените коне се утрояват. Ако драйверът е от тия градове и си кара в града, конете падат наполовина.

вече е писано по темата, наличието на РК само по себе си значи Петстин коня отгоре Yellow_Flash_Colorz_PDT_03


Нед Фев 17, 2008 12:27 pm
Профил
UNREAD_POST 
Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 Yellow_Flash_Colorz_PDT_04
супер
никога не го бях чел :cool:


Нед Фев 17, 2008 1:46 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Регистриран на: Пет Фев 08, 2008 3:57 pm
Мнения: 134
Местоположение: Пловдив 06 Тракия
UNREAD_POST 
Не знам кое какво значи но колегата дето е написал Ода-та е Абсолютно прав za Golf Шофйорите.Ако има как ще те изкарат от пътното плътно.Т'ва според мен са хора без чувство за ориентация. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05

_________________
Fiat Bravo 1.6i 16v SX KWP2000 (двувалка)


Нед Фев 17, 2008 3:06 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

Регистриран на: Чет Май 31, 2007 12:35 pm
Мнения: 233
Местоположение: Пазарджик
UNREAD_POST 
besnija написа:
snake написа:
Абе не е лоша кола Гълфстрийма, колкото и да се бъзикаме с него Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 .

Между другото из Пазарджик се подвизава един зелен Голф, модифициран на джип. Интересна гледка е, особено с голямата резервна гума отзад, типична за джиповете. Ако някой път ми се удаде възможност, ще го щракна да му се полюбювате и вие.

По принцип има фабрична такава модификация на Голфа. Казва се "Фолксваген Голф Кънтри". :wink:


A да знаете нещо за модификация Bon Jovi ??? Един комшия има такава, първоначално като разбрах че я е взел за 5600лв се смях много :D , обаче това да не е няква специялна серия, даже и под капачката на скоростния лост има надпис Bon Jovi, също така има и 2 надписа на пластините след задните врати отвън, вътре е супер запазена и на седалките пише Голф. Някой знае ли нещо за подобен тип Голф или е циганска импровизация? ;-)

_________________
FIAT DUCATO 2.3 JTD 2003

Продава се печеливш бизнес!


Пон Фев 18, 2008 1:43 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 14 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron


  Display Pagerank
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Превод: web-hosting.bg