|
|
Дата и час: Чет Юли 17, 2025 8:54 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Помогнете на новата си колежка за лампа на таблото на Punto
Автор |
Съобщение |
To_Mery
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Фев 08, 2008 1:27 am Мнения: 17 Местоположение: Благоевград
|
Появи се нова неизвестна за мен лампа, тази червеничката:
Хайде за последно помагаите(надявам се наистина за последно)
Не се спрях цял следобяд тичам до колата и обратно, до колата и обратно 
|
Пет Фев 08, 2008 3:22 pm |
|
 |
mario8106
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Фев 05, 2008 5:12 pm Мнения: 22 Местоположение: София 17 Витоша
|
тя покзва проблем с сервото запали двигателя отново и ако не изчезне лошо иначе значи че нямаш серво и волана става много труден за въртене аз имам сащият проблем но при рестартиране на двигателя при мен се оправя
|
Пет Фев 08, 2008 3:30 pm |
|
 |
To_Mery
Кара детска количка
|
О не, е това вече ме шашна тотално
|
Пет Фев 08, 2008 3:35 pm |
|
 |
anarchymisc
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Окт 23, 2007 9:54 pm Мнения: 25 Местоположение: Пловдив
|
 И на мен ми свети лампата с волана
Искам да попитам дали защо може да свети тази лампа след като сервото ми работи както трябва. В сити режим също работи. Бях разглобил таблото и видях че пътеката до катода на светодиода беше прекъсната умишлено. След като я запоих и си свързах таблото диода си светна червено. Също така искам и да попитам възможно ли е да свети и диода за неизправност по двигателя , ако не ми работи километража(а той не работи) .
Мерси предварително
|
Пон Фев 11, 2008 1:25 am |
|
 |
To_Mery
Кара детска количка
|
Е така докато онзи ден снимах тъпата жълта лампичка незнайно как и защо светна тази за сервото и впоследствие разбрах, че то се е изключило! По никакъв начин не може да се включи - то не бяха паления, изключвания на двигателя, на акумулотаро и не става и не става! Та сега баща ми се е заел да я майстори и му трябва ел. схема! Някой може ли да ми помогн, моля Ви, че май ще се наложи цяла седмица да бъда пешеходец!
Благодаря предварително!
|
Пон Фев 11, 2008 6:23 pm |
|
 |
sok1
|
To_Mery написа: Е така докато онзи ден снимах тъпата жълта лампичка незнайно как и защо светна тази за сервото и впоследствие разбрах, че то се е изключило! По никакъв начин не може да се включи - то не бяха паления, изключвания на двигателя, на акумулотаро и не става и не става! Та сега баща ми се е заел да я майстори и му трябва ел. схема! Някой може ли да ми помогн, моля Ви, че май ще се наложи цяла седмица да бъда пешеходец! Благодаря предварително!
По-добре да се направи една компютърна диагностика на колата. Възможно е да има натрупана грешка и след нейното изчистване лампата да угасне.
|
Пон Фев 11, 2008 6:31 pm |
|
 |
To_Mery
Кара детска количка
|
Ох не мога да разбера какво се случва- днес баща ми ходил във Фиат сервиз в Благоевград и му казали да закара колата, че ще и направят дигностика на двигателя, но тои ми каза, че в този модел не дават като характеристика бордови компютър, което за него значело, че това са си отделни системи и не се ръководят от една такава! Не съм сигурна дали точно това искаше да ми каже, но аз така го разбрах! Би ли ми обяснил някой какъв е всъщност принципът на действие и какво трябжа да гледат в сервиза- двигателя или нещо друго?
Съжалявам много за ужасно тъпите постове, но имам чувството, че всички около мен са толкова неосведомени и само ме мотаят 
|
Вто Фев 12, 2008 9:19 pm |
|
 |
vesko.t
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 1:23 pm Мнения: 1120 Местоположение: Бургас
|
Не се безпокой...,
В съвременните устройства/като автомобила в частност/,и всеки най- прост контролер го наричат с гръмкото"CPU"...
ЕКУ и "трип компютъра" са различни у-ва,в сервизите,които са в час,са наясно за какво става дума...
Вто Фев 12, 2008 10:01 pm |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
To_Mery написа: Ох не мога да разбера какво се случва- днес баща ми ходил във Фиат сервиз в Благоевград и му казали да закара колата, че ще и направят дигностика на двигателя, но тои ми каза, че в този модел не дават като характеристика бордови компютър, което за него значело, че това са си отделни системи и не се ръководят от една такава! Не съм сигурна дали точно това искаше да ми каже, но аз така го разбрах! Би ли ми обяснил някой какъв е всъщност принципът на действие и какво трябжа да гледат в сервиза- двигателя или нещо друго? Съжалявам много за ужасно тъпите постове, но имам чувството, че всички около мен са толкова неосведомени и само ме мотаят 
Къде в Благоевград в Струмско ли?!?!
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Сря Фев 13, 2008 1:13 pm |
|
 |
tip
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 12:04 am Мнения: 38 Местоположение: София
|
Абе тоя проблем със сервото го има описан в Аутодатата , касае се за лош контакт. Куплунга който прави проблеми се намира под пластмасите на волана ако не се лъжа.
|
Сря Фев 13, 2008 1:48 pm |
|
 |
To_Mery
Кара детска количка
|
bmahob написа: To_Mery написа: Ох не мога да разбера какво се случва- днес баща ми ходил във Фиат сервиз в Благоевград и му казали да закара колата, че ще и направят дигностика на двигателя, но тои ми каза, че в този модел не дават като характеристика бордови компютър, което за него значело, че това са си отделни системи и не се ръководят от една такава! Не съм сигурна дали точно това искаше да ми каже, но аз така го разбрах! Би ли ми обяснил някой какъв е всъщност принципът на действие и какво трябжа да гледат в сервиза- двигателя или нещо друго? Съжалявам много за ужасно тъпите постове, но имам чувството, че всички около мен са толкова неосведомени и само ме мотаят  Къде в Благоевград в Струмско ли?!?!
Да, там я беше карал днес и му бяха казали, че трият грешката, но след палене на двигателя сервото пак изключва и дефакто проблема си е механичен, а не от компютъра! Препоръчали са му да я види някой си Бубата, който работел някъде при Зеления камък! Но утре май първо ще мина през Струмско, през един ел. техник там- казва се Методи и казаха, че много си разбира от работата! Колегите от Благоевград да помагат с напътствия моля!
|
Чет Фев 14, 2008 2:23 am |
|
 |
manot24
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Окт 13, 2005 7:45 pm Мнения: 152 Местоположение: Благоевград
|
To_Mery написа: bmahob написа: To_Mery написа: Ох не мога да разбера какво се случва- днес баща ми ходил във Фиат сервиз в Благоевград и му казали да закара колата, че ще и направят дигностика на двигателя, но тои ми каза, че в този модел не дават като характеристика бордови компютър, което за него значело, че това са си отделни системи и не се ръководят от една такава! Не съм сигурна дали точно това искаше да ми каже, но аз така го разбрах! Би ли ми обяснил някой какъв е всъщност принципът на действие и какво трябжа да гледат в сервиза- двигателя или нещо друго? Съжалявам много за ужасно тъпите постове, но имам чувството, че всички около мен са толкова неосведомени и само ме мотаят  Къде в Благоевград в Струмско ли?!?! Да, там я беше карал днес и му бяха казали, че трият грешката, но след палене на двигателя сервото пак изключва и дефакто проблема си е механичен, а не от компютъра! Препоръчали са му да я види някой си Бубата, който работел някъде при Зеления камък! Но утре май първо ще мина през Струмско, през един ел. техник там- казва се Методи и казаха, че много си разбира от работата! Колегите от Благоевград да помагат с напътствия моля!
Изчетох темата с интерес. Щом блондинка се появи във форума и зададе въпрос всички се втурват да помагат! Такива сме си кавалери! Не бих искал да говоря срещу определени сервизи, не е коректно, но аз не бих разчитал на сервиза в Струмско. Колкото до Методи също в Струмско, ако проблема е свързан с жиците в колата, може и да разбере и да помогне, въпреки, че аз с предишната кола имах проблем, и той не успя да ми помогне. Тогава отидох до сервизите срещу бившата Мототехника , в района на охраняемия паркинг, / дано да обясних правилно/. Един приятел ми беше казал, че в единия от сервизите работи един мъж, с дълга коса, която я връзва на плитка и определено разбира от проблеми по ел. инсталациите и алармите. Открих го и просто за секунди намери къде е проблема и естествено го разреши като ми каза да си купя едно руско реленце за 6 лв! На два пъти ми се е налагало да опирам до него и двата пъти ми свърши работа. Другия сервиз, в който си подържам настоящата кола /Мареа 2.4 ТД/ и съм доволен , това е сервиза, който се намира под заграденото игрище за футбол на изчислителния център. Така, че пиши как се разрешава или как се е разрешил случая!
|
Чет Фев 21, 2008 5:45 pm |
|
 |
To_Mery
Кара детска количка
|
manot24 написа: To_Mery написа: bmahob написа: To_Mery написа: Ох не мога да разбера какво се случва- днес баща ми ходил във Фиат сервиз в Благоевград и му казали да закара колата, че ще и направят дигностика на двигателя, но тои ми каза, че в този модел не дават като характеристика бордови компютър, което за него значело, че това са си отделни системи и не се ръководят от една такава! Не съм сигурна дали точно това искаше да ми каже, но аз така го разбрах! Би ли ми обяснил някой какъв е всъщност принципът на действие и какво трябжа да гледат в сервиза- двигателя или нещо друго? Съжалявам много за ужасно тъпите постове, но имам чувството, че всички около мен са толкова неосведомени и само ме мотаят  Къде в Благоевград в Струмско ли?!?! Да, там я беше карал днес и му бяха казали, че трият грешката, но след палене на двигателя сервото пак изключва и дефакто проблема си е механичен, а не от компютъра! Препоръчали са му да я види някой си Бубата, който работел някъде при Зеления камък! Но утре май първо ще мина през Струмско, през един ел. техник там- казва се Методи и казаха, че много си разбира от работата! Колегите от Благоевград да помагат с напътствия моля!Изчетох темата с интерес. Щом блондинка се появи във форума и зададе въпрос всички се втурват да помагат! Такива сме си кавалери! Не бих искал да говоря срещу определени сервизи, не е коректно, но аз не бих разчитал на сервиза в Струмско. Колкото до Методи също в Струмско, ако проблема е свързан с жиците в колата, може и да разбере и да помогне, въпреки, че аз с предишната кола имах проблем, и той не успя да ми помогне. Тогава отидох до сервизите срещу бившата Мототехника , в района на охраняемия паркинг, / дано да обясних правилно/. Един приятел ми беше казал, че в единия от сервизите работи един мъж, с дълга коса, която я връзва на плитка и определено разбира от проблеми по ел. инсталациите и алармите. Открих го и просто за секунди намери къде е проблема и естествено го разреши като ми каза да си купя едно руско реленце за 6 лв! На два пъти ми се е налагало да опирам до него и двата пъти ми свърши работа. Другия сервиз, в който си подържам настоящата кола /Мареа 2.4 ТД/ и съм доволен , това е сервиза, който се намира под заграденото игрище за футбол на изчислителния център. Така, че пиши как се разрешава или как се е разрешил случая!
Значи вече имам яснотя по въпроса, но все още не съм го разрешила! Закарах колата в сервиз Daewwo (след Айдарово се намира, по стария път за Железница), защото техника там е приятел на баща ми и той каза, че те не могат да го оправят, но си имат ел, техник, с когото работят и че ще извикат него и като свържа твоето описание на твоя мисля, че един и същ, защото те ми казаха, че се казва Иво, но му казват Косата  Значи та въпросният техник каза, че е изгоряло напълно ел. моторчето и го е занесъл на трети техник, но не знаят дали ще могат да го оправят!
Въпросите ми са ако се наложи да купувам ново знаете ли как вървят цените! И знам, че ще кажете "провери в моргите", но уви от две морги са казали, че дойде ли пунто това на момента се изкупува 
|
Чет Фев 21, 2008 6:20 pm |
|
 |
Rokambol
|
To_Mery написа: .... Въпросите ми са ако се наложи да купувам ново знаете ли как вървят цените! И знам, че ще кажете "провери в моргите", но уви от две морги са казали, че дойде ли пунто това на момента се изкупува 
Цената на нов електроусилвател е около 1000(хиляда)лв.  Търсете начин за отремонтиране или втора употреба.
P.S. Както е споменал колегата tip по горе, в сервизния бюлетин е посочена вероятна причина за подобен дефект. Виж схемата, проблем се явява в куплунга, двете части, оградени с червено.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Чет Фев 21, 2008 6:57 pm |
|
 |
manot24
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Окт 13, 2005 7:45 pm Мнения: 152 Местоположение: Благоевград
|
[/quote]
Значи вече имам яснотя по въпроса, но все още не съм го разрешила! Закарах колата в сервиз Daewwo (след Айдарово се намира, по стария път за Железница), защото техника там е приятел на баща ми и той каза, че те не могат да го оправят, но си имат ел, техник, с когото работят и че ще извикат него и като свържа твоето описание на твоя мисля, че един и същ, защото те ми казаха, че се казва Иво, но му казват Косата ............[/quote]
Незнам Косата ли е, Косачката ли е, но определено е доста на ти с много неща свързани с електрониката по колите.
Колкото до същността на проблема, няма да мога да изразя мнение, просто защото нямам представа, само искам да ти пожелая, въпросното моторче и въпросния Косата да могат да го поправят, че 1000лв. са си 1000лв. /една бебешка количка и то от не най-скъпите  /. Кой каквато треска го тресе!
|
Пет Фев 22, 2008 12:05 am |
|
|