Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 3:28 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Не се връзвайте на М ТЕЛ ! 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Не се връзвайте на М ТЕЛ !
Цитат:
Вечер. Минаваш покрай телевизора, а на екрана нескопосано играеща лелка показва на един окъснял татко авто-паркинга на М-Тел, изпълнен с червени германски колици. Таткото, естествено, не се стряска от вида на 88-те возила, ами веднага разконспирира къде аджеба са скрили тия диваци неговото авто-отроче. Изтъркана музичка, познатият глас от рекламите на М-Тел, големи еуфории около sms-играта. “Ей, голям късмет, значи!” възкликва како-лелката, без да пропусне да докаже факта, че актриса може би ще бъде в следващия си живот, но не и в този. Нищо, де! То може вината да е в режисьора, не в момичето.

Та, заглеждаш се в подробностите около играта - пише, че с едно sms-че на даден лесно запомнящ се номер можеш да заявиш участието си за раздаването на 88-те возилам, при това само за левче и 20 гроша. Викаш си: “Така и така ще им дам сума ти пари този месец, 1.20лв. няма да ми натежат кой-знае колко”.
Взимаш си телефункина, пращаш въпросния празен SMS и си мислиш, че тегленето ще е по телефонни номера.

Е-е-е да, ама не-е-е. Тук сагата започва.
След секунда получаваш SMS, който ти казва:

M-Tel i 88 VW Polo te privetstvat. 1 Polo vseki den! Izprati malkoto si ime (n.p. Ivan) i mozhe da spechelish!

А така! В този момент вече се почувствах натакован. И усетих, че се завъртам в някаква мобилна бюрокрация, от която излизане няма. От опита си с М-Тел съм разбрал, че те винаги докарват нещата докрай. В своя полза, разбира се.
Е, какво да правиш… хванал си се вече за хорото, викаш си “2.40 със заявени участие са по-добре от 1.20 без участие в играта”. Пращаш си името, като междувременно се държиш за сърцето, ‘щото за тия пари можеше да си вземеш 3 кисели млека. Ама, викаш си, айде - учителката ми по рисуване казваше, че трябва да сме културни люде и да не даваме жълтиците си само за да си пълним стомасите, ами и главите. Тя, обаче, не уточни с какво точно да си пълним главите. И докато размишляваш по тази дупка в системата, телефона писва. Четири пъти. Ебати SMS флууда.

SMS1: Dobur vecher Marian! 81 VW Polo chakat da gi spechelish. Veche imash 20 Tochki za tegleneto dnes. Sega shte poluchish dva bezplatni suveta za igrata.

Сега вече разбирам какво им е на хомосексуалистите първия път. Да, боли. Докато аз съм си размишлявал за жълтиците и главиците, някой е грабнал 7 германски народни коли. Мръсници! Още повече те пробожда в сърцето факта, че за 2.40 си спечелил участие само за днешното теглене, явно. Не, не, няма такъв секс!

Suvet No 1 Shte poluchavash vuprosi. Vseki pravilen otgovor = 10 tochki = 10 puti imeto ti v tegleneto v polunosht. Lesno?

Лесно? Не знам. Тъпо? Да. Шпрехе зи свястно формулиран булгариш, маце? Съвет номер 1 - ще получаваш въпроси. Баси селянията…

Suvet No 2 Igraj! Shte ima iznenadi, bonusi i 1 EKSTRA Polo za subralja naj-mnogo tochki vsiaka Nedelja! Da zapochvame! Purviat vupros idva…

Тук вече започвам да замислям финансова схема. Ако инвестирам 1500лв. в изпращането на тъпанарски SMS-и + още 30-тачка за някой, на който да му се занимава с тая простотия с писането на SMS-ите, дали ще взема едно поло, с което ще си спестя горе-долу има-няма взема-дава 15 бона? Бързо се отказвам, защото както разбрахме, първият въпрос идва, така че нямам време да размишлявам, а да треперя така, сякаш съм седнал на стола на “Стани Богат”, или пък си избирам тема, с която ще участвам в “Минута е много”. Машинката писва. Докато ръцете ми паркинсоват, някак си успявам да отворя съобщението и там прочитам най-големия брейнсторминг пирон в историята на човешката раса:

Specheli 10T: Primata na bulgarskata estrada e: 1 = Janet Jackson 2 = Lili Ivanova
Izprati 1 ili 2 na 8888

Край. Аз съм дотук. Върнете ми парите!

Ако си мислите, обаче, че нещата свършват до тук, жестоко се лъжете. В продължение на 3 дни получавате по 2 смс-а на ден, които Ви изпращат по някое случайно въпросче, мило приканвайки ви да спечелите 10 точки, следователно името Ви да се спомене 10 пъти в листата с евентуалните собственици на фолксвагени!
След като 3 дни не отговориш на съобщенията, смс-ите оредяват. Започват да ги пращат през ден. Докато най-накрая не ти писва и не пишеш това нещо тук.

Няма ли някоя законова рамка, на базата на която да се осъди M-Tel за тази подлъгация с единия смс? Тоест, сигурно няма, защото почвата при всички положения е опипана добре, преди да се засадят тръни на нея. Е, няма ли кой да направи нещо, за да не стават потребителите на маймуни? Изида?

И като за накрая - черешката. В общите условия на играта относно тегленето на печелившите пише следното:

Ежедневно електронно теглене. Резултатите от ежедневното теглене се констатират от Комисия, съставена от представители на Организаторите.

Култ. Тук мирише.

това е констатирано и от няколко мои приятели така че .... :shock: :shock: :shock:

текста е взет от: http://blog.tochkata.com/Други/88-емтелски-трънки/

Пон Дек 17, 2007 5:23 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Много си прав, и на всичкото отгоре като направиш повече точки (в случея 400 000) и пак не печелиш се спираш, ти да ама не и те. Пращат ти следния смс - прехвърлете точките от днес за утре само с 1 смс. И кво ли си викаш, това са много точки а само 1.20. И го правиш ама накрая не печелиш оная 2врата талига а както се оказва накрая на месеца си вътре около 140 лв което никак ама никак не е малко с оглед глупостта в която си ги хварлил!

Продава се печеливш бизнес!

Пон Дек 17, 2007 6:00 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Още със старта на конкурентния оператор си спрях и двете карти към М-Тел и си обещах никога повече да не се връщам при тях.

Пон Дек 17, 2007 6:09 pm
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
И аз преди години допуснах грешката да се възползвам от"услугите"им.Добре,че трая само година.По-некоректна работа не съм срещал-никога не можеш да разбереш колко се таксуват разговорите.И сега като гледам 5 млн абонати-егати лъжата.Като отчитат бройка включват всички"Прими" и тези на такса.Ако,обаче решиш да се възползваш от някоя промоция и си на Прима-опааа-вие не сте абонат.Ужас направо!

Пон Дек 17, 2007 7:22 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

Бях абонат на тези измамници откакто се казваха Citron GSM. Тогава нещата бяха що-годе поносими, с изключение на 1 роуминг сметка, но там аз си бях виновен, като не питам и не знам... Дойде моментът, в който се нарекоха MobilTel. Аз продължавах като добро дете да си плащам всеки месец "рекета" :D И, о чудо - дойде моментът да си говорим в група за "почти" без пари (смятайте го 10 ст./мин). Уж по-евтино, уж реклама - от 20-30 лв. започнах да плащам по 60-70. Ще кажете-много си говорил. Да, ама не! След поредната ми сметка от 117 лв. си казах "Стига толкова!" и за 1 месец си оставих картата "на трупчета" - в смисъл у нас на шкафа, а аз си говорех от една Прима. За голямо мое учудване в следващата сметка имаше разговори за 35 лв. и стотинки. След като си извадих разпечатка (платена, разбира се) се оказа, че моя милост си е говорил с номера в Австрия, Англия, Русия, Тайланд :D За първите три как да е, може и да имам някой и друг познат там (въпреки, че хабер си нямах да съм говорил с тях), ама чак пък в Тайланд... Това беше последната сметка, която не платих и МТел ме загубиха като клиент. Останах 1-2 месеца на Прима (от която странно как изчезнаха 2 пъти по 1.80 лв.) и след това смених оператора. От 7 години ползвам ГлоБул-макар, че не са перфектни, поне не ме карат да плащам чужди разговори. В пъти съм по-доволен от тях.

Пон Дек 17, 2007 7:58 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
ами незнам и аз как седят нещата ама най добре интернета... а пък ако има wireless в цяла българия ганарция че гсм няма да има!!! излишна набутвация то ежемесечни такси неможе нищо да се разбере като си говорил извън групата кви пари ти е взело. единственото което ме задържа все още на мтел е че приятелите ми са в една група и вече не правя над 18-20лв сметки(при положение че месечната такса ми е 16лв ... :))

Пон Дек 17, 2007 11:12 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

Не знам как пристигат месечните сметки на абонатите на МТел - моята в ГлоБул идва с подробна разпечатка - опитвал съм се да ги хвана в измама - освен с няколко секунди (под 20 на месец), други нередности досега не съм откривал. А освен това, от 7 години най-високата сметка, която платих беше този месец - 46 лв., но аз си знам защо - роуминга е голяма набутвация, да знаете :D

Пон Дек 17, 2007 11:22 pm
Профил
UNREAD_POST 
За съжаление наистина стотици хиляди наивници изпращат есемеси, докато не установят каква е измамата в играта на Ментел.
Тя е много проста, но ефикасна - сървърът приема верни отговори за грешни след двайстия или трийстия получен есемес, защото се претоварва, тъй като балъците, дето пращат, явно наистина са прекалено много. С други думи, изхарчили сте да речем 30 лева за есемеси с добавена стойност, след което получавате отговор, че сте сбъркали, но може да опитате късмета си отново. Точките, които се отпускат за всеки верен отговор, не се анулират, за да не се откажат току-така зарибените в хазартната страст за лек автомобил потребители.
Пример:
Въпросът е: "Какво се слага по традиция на масата за Коледа"
Възможни отговори: 1. Пуйка
2. Шишарки
Съвестно пращаш СМС след елементарния въпрос, на който разбира се, знаеш отговора. И пращаш: "1. Пуйка".
След това от оператора ти връщат страховит отговор: "Не познахте, верният отговор е 1. Пуйка". :D И директно влизаш в джаза.

Тъжната истина е, че за разлика от „Хилд”, дейността на „МобилТел” никога няма да бъде разследвана в България. Според неофициална информация първият в страната мобилен оператор разполага с годишен бюджет от 80 милиона лева за реклама. Парите са разпределени за националните БНТ, Би Ти Ви и Нова, пет-шест кабеларки от рекламната орбита на Красимир Гергов и десетина всекидневници, самоопределящи се като „независими”. Така че шансът, някоя медия да се захване да разследва далаверите на „МобилТел”, е малък.Единствената свободна зона, където от МТел все още не са разпрострели пипалата си, е интернет. И неслучайно сигналите в нета за кражбите на компанията са десетки хиляди. Най-новата и хитрозамислена далавера на „МобилТел” е точно обирът с есемесите. Не е известно как комисията по далекосъобщенията и компетентните органи третират играта на мобилния оператор, но всеки начинаещ юрист ще ви каже, че това си е чиста проба хазарт. Защитени ли са непълнолетните потребители на „МобилТел” от изкушението „Фолксваген Поло” и от възможността да си намерят приятно занимание с часове, решавайки викторина с въпроси за идиоти? Този въпрос би трябвало да бъде отнесен не само към Комисията за защита на потребителя, а и към няколко държавни институции, но можем да предположим с голям процент на вероятност какъв ще е отговорът: „Няма данни за престъпление”. То всъщност така и стана - Софийската районна прокуратура е издала постановление от 6 ноември 2007 г., според което "88 коли за 88 дни" не може да се счита за хазартна игра и е отказала да образува наказателно производство, като прекратява преписката.
Стане ли въпрос за надписани сметки иначе, положението при първия мобилен оператор е направо трагично. Според конфиденциални данни, с които разполагат конкурентите на „МобилТел”, всеки месец има поне 4000 подадени жалби за надписани сметки срещу мобилния оператор. В 99,9% от случаите жалбите не се разглеждат в полза на потребителя. Процентът на ограбените с надписани сметки е многократно по-голям (б.а. - всеки от читателите поне веднъж е установявал, че е ограбен от „МобилТел”), но босовете на телекомуникационната компания правилно са си направили сметката, че хората просто махат с ръка и отказват да прибавят проблема в кошницата от стотици други, с които ги сблъсква ежедневно животът в България.

Вто Дек 18, 2007 12:43 am
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
само 120 лева платих....... баси и смс-глупоста.... спрях на 124 500 точки. и от месец насам получавам през ден по 2 смс-а. Не ЗАПОЧВАЙТЕ...... :cry: :evil: :evil: :x :cry:

www.bgestates.com www.bgimoti.com

Вто Дек 18, 2007 9:47 am
Профил
UNREAD_POST Re: Не се връзвайте на М ТЕЛ !
georgian написа:
Бях абонат на тези измамници откакто се казваха Citron GSM. Тогава нещата бяха що-годе поносими, с изключение на 1 роуминг сметка, но там аз си бях виновен, като не питам и не знам... Дойде моментът, в който се нарекоха MobilTel. Аз продължавах като добро дете да си плащам всеки месец "рекета" :D И, о чудо - дойде моментът да си говорим в група за "почти" без пари (смятайте го 10 ст./мин). Уж по-евтино, уж реклама - от 20-30 лв. започнах да плащам по 60-70. Ще кажете-много си говорил. Да, ама не! След поредната ми сметка от 117 лв. си казах "Стига толкова!" и за 1 месец си оставих картата "на трупчета" - в смисъл у нас на шкафа, а аз си говорех от една Прима. За голямо мое учудване в следващата сметка имаше разговори за 35 лв. и стотинки. След като си извадих разпечатка (платена, разбира се) се оказа, че моя милост си е говорил с номера в Австрия, Англия, Русия, Тайланд :D За първите три как да е, може и да имам някой и друг познат там (въпреки, че хабер си нямах да съм говорил с тях), ама чак пък в Тайланд... Това беше последната сметка, която не платих и МТел ме загубиха като клиент. Останах 1-2 месеца на Прима (от която странно как изчезнаха 2 пъти по 1.80 лв.) и след това смених оператора. От 7 години ползвам ГлоБул-макар, че не са перфектни, поне не ме карат да плащам чужди разговори. В пъти съм по-доволен от тях.

в момента се сещам поне за 5-6 мои приятели , които са се оплаквали от надписани сметки и разговори-фантоми из разпечатките
лошо ... :shock:

Вто Дек 18, 2007 10:08 am
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
Да не говорим за постоянния спам с подканващи СМС-и да играеш глупавите им игри - аз пък може да не искам да ме информират за тяхното "преброяване на наивниците в България"!!!(никого не искам да обидя и аз пуснах 1 празен СМС, ама като ми поискаха името ми стана ясно за кво иде реч)
Бтв, това със спама (няма значение, че е с СМС-и) е незаконно и ако не греша дори подсъдно - освен ако не си заявил изрично своето съгласие в писмен вид, да получаваш рекламни или други съобщения от този род - и ако беше някоя друга държава до сега да са ги осъдили...а тука..."а дано, ама на дали" дето се вика...

Вто Дек 18, 2007 10:27 am
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Най-голямата цигания която направиха МТел до тук е обжалването на решението за прехвърляне на номера. Ясно е, че няма да спечелят защото това е изискване на ЕС, но печелят време. Нали се сещате, че в момента в който това стане възможно ще има голям отлив на МТел клиенти към други оператори?

Вто Дек 18, 2007 11:14 am
Профил ICQ YIM
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
Ferrari написа:
Най-голямата цигания която направиха МТел до тук е обжалването на решението за прехвърляне на номера. Ясно е, че няма да спечелят защото това е изискване на ЕС, но печелят време. Нали се сещате, че в момента в който това стане възможно ще има голям отлив на МТел клиенти към други оператори?

Бтв, ако решат пак могат да набутат потребителите си (или поне тези, които ще им останат по една или друга причина) - т.к. като звъниш на някой номер, след като вече не знаеш на кой оператор е , винаги могат да ти кажат, че този, на който си звънял, не е абонат на Мтел, а на Глобул на пример и да те таксуват по цените за Глобул... //бтв по този начин би могъл да злоупотреби всеки друг мобилен оператор...
Още не съм чула за обществени регистри или нещо от сорта, в които ще можеш да провериш на кой оператор всъщност звъниш...и иди се разправяй после....

Вто Дек 18, 2007 11:19 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
То всеки знае че мтел са мошенници и с тия 5милиона абонати друг път. Аз преди две години се отказах от тия гадове постояно ми надписваха разговори даже телефони дето не ги знам а върха беше че на жената и пишеха смс и а тя изобщо незнае как се пишат и пращат. Сега съм на глобул и съм доволен нямам надписани сметки.

Вто Дек 18, 2007 11:12 pm
Профил ICQ WWW
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
ако някой иска Вива :wink:

Вто Дек 25, 2007 7:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща