|
|
Дата и час: Сря Юли 16, 2025 1:35 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Чуденка с ксенонови крушки
Автор |
Съобщение |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Колега Rokambol, може ли да пуснеш в твоята тема малко снимки на монтирания ксенон от към двигателния отсег?
Иначе, аз в неделя спрях колата пред стената на подземния гараж и реших да замеря как са регулирани фаровете, според схемата в книгата. Оказа се, че са доста ниско бутнати. Регулирах ги и онзи ден, когато се прибирах от Бургас вечерта, не съм изпитвал нужда да пускам дълги. Пробвах с халогени, но освен че осветяват още по-настрани, друг ефект нямат и според мен са абсолютно безсмислени.
_________________ http://www.airforce-bg.com
---------------------------------
'99 Fiat Marea Weekend HLX 1.9 JTD105
|
Пет Дек 07, 2007 12:00 pm |
|
 |
Rokambol
|
Тези тук не вършат ли работа? Ако те интересува нещо съвсем конкретно, казвай, няма проблем, ще щракна веднага 
|
Пет Дек 07, 2007 6:15 pm |
|
 |
/TDS/
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 4:48 pm Мнения: 153 Местоположение: Добрич
|
халогените са да те виждат мисля  не ти да виждаш 
Пет Дек 07, 2007 7:24 pm |
|
 |
sok1
|
Airfan написа: ...но освен че осветяват още по-настрани, друг ефект нямат и според мен са абсолютно безсмислени. Имено това е идеята - да осветяват наблизо и настрани, а не напред и надалече. Защото ако има гъста мъгла като в в к.г. имено осветяването от халогените ще ти помогне да виждаш двете крайни линии на пътя. Така че вечер и при мъгла ефекта е поразителен /TDS/ написа: халогените са да те виждат мисля  не ти да виждаш 
И за двете са.
|
Пет Дек 07, 2007 8:33 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Rokambol написа: Тези тук не вършат ли работа? Ако те интересува нещо съвсем конкретно, казвай, няма проблем, ще щракна веднага 
Ако не те затруднява на предния ляв фар (пред шофьора) да снимаш, че там мястото е кът - където си монтирал баласта и как седи капачката след монтажа. Мерси предварително.
Относно халогените - за мъгла вероятно ще са супер (не съм ги пробвал в мъгла), но нощем на мен не помагат, а на другите пречат, не виждам никакъв смисъл в ясно време от тях, освен за гъзария. Все пак си имаме 2 нелоши фара за къси. Въпрос на избор, мислене и манталитет.
Поздрави.
|
Пет Дек 07, 2007 10:15 pm |
|
 |
/TDS/
Кара Фиатче 126
|
халогените са ниско доло и почтни неосветяват пътя! ефекта от тях е почти нулев и затова се използват при мъгли и лошо време. кат правят проблеми за халогени,ако не знаеш ако караш на халогени в град и ще ти кажат че халогени могат да се използват само при лошо време.
Съб Дек 08, 2007 5:34 pm |
|
 |
SCRAPHEAP
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 2:40 pm Мнения: 121 Местоположение: София 19 Люлин
|
/TDS/ написа: халогените са да те виждат мисля  не ти да виждаш 
Не! Халогените са да осветяват пътя в гъста мъгла. Монтират се ниско под мъглата, за да "пробият". Ако е тъмно и мъглата е гъста, тогава светлината на късите и дългите се отразява от фините водни капчици на мъглата и отива директно в очите на шофьора. Вижда се една чудесна бяла пелена. Ако се кара на габарити + халогенки в такова време, резултатите са поразителни. Халогенките светят под мъглата и се вижда много по-добре, без досадната заслепяваща пелена.
_________________ Чук, тел, клещи и маматааа!
Съб Дек 08, 2007 11:07 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
|
Тъй тъй, съгласен съм с вас. Но редовно има индивиди с пуснати халогени, независимо от времето. Как да е....
|
Нед Дек 09, 2007 12:53 am |
|
 |
/TDS/
Кара Фиатче 126
|
вчера ходех в практикер и видях XENON за 16 или 17лв  комплекта 4крушки на вид леко синкави... за малко да се хвана 
Пон Дек 10, 2007 11:23 am |
|
 |
sok1
|
Airfan написа: Но редовно има индивиди с пуснати халогени, независимо от времето. Как да е....
Въпрос на култура на шофиране. А и полицаите ако си гледаха по-съвестно работата...
|
Пон Дек 10, 2007 2:15 pm |
|
 |
Rokambol
|
Airfan написа: .... Ако не те затруднява на предния ляв фар (пред шофьора) да снимаш, че там мястото е кът - където си монтирал баласта и как седи капачката след монтажа. Мерси предварително.....
Тия дни все вали дъжд и не успях да направя добри снимки, но все пак ето най-доброто. Предполагам, че те интересува къде е баласт-а за левия фар. Оградените сектори показват мястото му. Малко да спре да вали и ще махна гумената тръба за по-точно снимане 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Вто Дек 11, 2007 3:40 am |
|
 |
presiqn
|
а иначе как е с новата крушка?По-добра видимост и осветеност има ли ?Доволен ли си ?И колко пари е парчето ?
|
Вто Дек 11, 2007 9:25 am |
|
 |
Airfan
Кара кола
|
Rokambol написа: Тия дни все вали дъжд и не успях да направя добри снимки, но все пак ето най-доброто. Предполагам, че те интересува къде е баласт-а за левия фар. Оградените сектори показват мястото му. Малко да спре да вали и ще махна гумената тръба за по-точно снимане 
Да, наистина това ме интересува, че на това място е доста кът празното пространство... Ще се радвам когато можеш да снимаш и без гумената тръба, за да се види по-добре. Иначе благодаря и за тези снимки де. Полезни са ми, тъй като и аз обмислям монтиране на ксенон система.
Малко ме притеснява дали не трупа грешки в компютъра ако не е екранирана добре системката, тъй като имаше такъв случай с един Голф 3.
|
Вто Дек 11, 2007 11:43 am |
|
 |
Rokambol
|
Airfan написа: .... Малко ме притеснява дали не трупа грешки в компютъра ако не е екранирана добре системката, тъй като имаше такъв случай с един Голф 3.
Няколко дни след монтажа, правих профилактична диагностика - абсолютно никаква грешка не показа. Мисля, че е добре екранирана, целия баласт е затворена алуминиева система, пък и е доста далеч от ЕКУ, но знае ли човек. До сега не съм чул някой да се е оплаквал от грешки в компа след монтаж на ксенон.
P.S. Ако утре е слънчево и стана по светло  ще махна тръбата и ще щракна закрепването 
|
Сря Дек 12, 2007 2:16 am |
|
 |
marto_gp
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Ное 21, 2007 12:21 am Мнения: 443 Местоположение: Оряхово
|
 MGP
Ferrari написа: Не се сваля фара изобщо. Крушката е затворена с пластмасова капачка. Махаш капачката и си ти 
Здравея колега,
На мен ми липсва, така както е на снимката, лявата капачка на фара и се вижда самата крушка. Това играе ли роля качеството на осветяване на фаровете.
И дясното ли, това което си оградил е капак за крушка?
_________________ Един не чул, друг не видял, а трети подкарал FIAT
Кара: Fiat Brava 1.6 16V 10.1995 г., Chevrolet Cavalier 3.1 V6 1992 г., Aprilia Rally 50 AC 1998 г. Skype: marto_gp
|
Чет Дек 13, 2007 5:38 pm |
|
|