Дата и час: Чет Мар 28, 2024 5:23 pm


Собствено Търсене


Реклама

 



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Странни проблеми със спирачки на ФИАТ БРАВО 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Странни проблеми със спирачки на ФИАТ БРАВО
Случва ми се следното след запалване на колата след като не е работила дълго време-примерно сутрин спирачките се държат странно.първите няколко натискания били те и леки водят до яростно заковаване на задните спирачки и влачене на гуми.на мокро проблема води до занасяне и страховити дрифтове по булевардите.задницата занася надясно дори и след като почнат да хващат нормално.имам чувството че са ми износени предните дискове и следствие на това задните спирачки държат повече.а проблема за занасянето на задницата едно от предположенията ми е че гумите са ми различна марка и модел една от друга-двете предни и задна лява са ми еднакви а другата-задна дясна е различна а и по-стара с 2 години от другите.въпросите ми са на какво може да се дължи поднасянето,защо хващат първо задните колела,колко е мин.дебелина на предните дискове и колко струват 2 нови такива и 4 предни накладки.Малко множко неща са ама на мокро ме е страх да карам направо :(


Съб Авг 18, 2007 4:51 pm
UNREAD_POST 
Цената на предни, вентилирани дискове е 140лв+30лв за накладки. Не мисля, че там ти е проблема. Възможно е да са за смяна, но чак пък задните да изпреварват предните...Спирачното усилие е около 30/70 в полза на предните. Казваш, че и лек натиск води до блокиране на задните гуми. Дали сервото не ти прави номера? Колкото до занасянето, може причината да е в нееднаквото усилие на спирачните апарати отзад. Що не минеш през някой пункт за ГТП, да ти измерят спирачното усилие отпред и отзад, в ляво и в дясно. Информацията ще е от полза.


Съб Авг 18, 2007 5:01 pm
UNREAD_POST 
то знам че не е лошо ама през седмицата съм по софия и до 5 и 30 съм на работа а събота и неделя се прибирам в дупница а тогава не работят пунктовете.


Съб Авг 18, 2007 5:47 pm
UNREAD_POST 
Няма начин, ще трябва да намериш време, нали знаеш - спирачките са от най-важните възли в колата. Не рискувай.


Съб Авг 18, 2007 6:04 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Регистриран на: Сря Окт 25, 2006 7:56 pm
Мнения: 132
Местоположение: София 02 Красно Село
UNREAD_POST Има няколко неща но си е за Сервиз май
Възможно е да е от няколко неща :wink:
Първо много е лесно да Размениш 2те задни гуми ... Старата от дясно я сложи лява и виж какво се получава т.е. дали пак ще носи надясно или ще почне наляво. Ако пак е дясно значи няма никакво значение от гумите. Не си казал дали нямаш загуба на спирачна течност (Износени гумички в главния или заден цилиндър)
Второ Много е вероятно ако имаш над задния мост едно устройство със малка щангичка да не работи (т.е. при спиране задния мост се повдига - и този клапан намалява налягането на спирачната течност в задните цилиндри).
Трето 100% Ако са ти износени предни накладки и/или дискове - това не е причина задните да блокират! Системата се саморегулира.
4то Прегледай маркучите ако са много стари става и от тях проблем ... При натискане се раздуват леко и стават нещо като балон
Както казах може да е от много работи и по-добре я закарай в сервиз Има вероятност и да не е от изброените проблеми но за сега ме припира времето - Успех
P.S. на твое място не бих карал така Днес падна първи сняг на накой места :wink:

_________________
Fiat Tipo 1.6 DOHC


Сря Сеп 05, 2007 9:39 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  


  Display Pagerank
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Превод: web-hosting.bg