Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 8:39 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
За КАТ-аджиите и как да се опазим от тях 
Автор Съобщение
Мнение 
Колега The_Wicker_Man и аз не давам пари и никога не съм давал и не искам да давам пари на куките. За светкането с фаровете може и да си прав, но не си ме разбрал. Въпроса е не да целят да те глобят а да направят така, че да караш спазвайки правилата. Мога да ти кажа че много пъти се чувствам като глупак защото като се огледам и не виждам много хора, които да карат с ограничението освен мен. Не че няма, но са много малко. И ми писна идиоти да застават пред мен на светофара, а аз глупака пак да си чакам реда. Въпреки това гледам да спазвам правилата. И изключително рядко карам на 90-100 извън града пък дори и на магистрала. И какво от това. Пак ме спират - рутинна проверка с надежда нещо да не ми е наред по документите и пак да се хванат. Пари от мен няма да видят, но какво от това. Спират някои друг - ограничение 60 той карал със 120 резултата е 20лв и хайде.. и какво като не си го предупредил като на него пак му се разминава, а аз понеже съм тъп и си спазвам правилника нали. Как да подкрепям това, че куките стоят на такива места с цел да вземат подкуп, а не с цел да следят за нарушения. Последните 5 пъти като са ме спирали нито един път не съм бил в нарушение, а преди ме глобиха заради това че карах със 73 км/ч при ограничение 40. И как става това като той москвича не можеше да откине на баира и жената стоеше до мен и ми гледаше скоростомера и 40 не го беше подминало. И пак не им дадох пари ама какво то това - нали отчетоха броиката и си подобриха статистиката. А друг е въпроса, че направо изнудват за да ти вземат парите. Може аз и ти да не им даваме пари ама пак ще кажа какво от това. И Kamen е прав - предложи в германия да видим дали ще вземат или ще се разходиш в затвора. Проблема е много дълбок и според мен опира до психологията на цялото ни "общество".

Сря Мар 21, 2007 5:42 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
Ама на такова дередже сме защото нищо не ни е редовно. Ето и преждеговорищият колега се "похвали" че имал актове и не ги е платил а и не смята да ги плаща. Къде отива превенцията като за него няма наказание? Трябва да изменят закона. Като отидеш да си взимаш талончето, плащаш акт-а на място. Нямаш пари ? Няма да караш. За да караш пак ти трябват пари. То е бензин то е консумативи и т.н. Или пък както е в чужбина. Имаш 3 месеца в които си задължен да платиш акт-а. Не го ли платиш, до 6-тия ти тече зверска лихва. Не почнеш ли и на 6-тия месец да погасяваш, идва съдия изпълнител и ти описва имуществото. Имаш актове за 500 лв. Чудесно. Харесва си тв, и двд. Събират се така вещи на длъжници и се прави търг. От неговите вещи са изкарали 1000 лв. Връщат му 500 и 500 за акта отиват. И като остане с един стол в тях питай кога ще остане такъв темерут по улицата .

www.mvr1866.bg

Сря Мар 21, 2007 7:28 pm
Профил ICQ
Кара Симсонка
Кара Симсонка

Мнение 
Идеята наистина не е лоша, но както казах много-много не вярвам в положителния и ефект. Щото пак ще има "свършиха ни фишовете" и "тъй и тъй ще ни плащаш дали не искаш да платиш само половината" :wink: . Пък и трябва да се измисли момента ако нямаш пари какво правиш. Защото може да искаш да си платиш и да нямаш просто. А за актовете които не съм платил съгласен съм The_Wicker_Man, че трябва да се измисли система някаква за да ме накарат да ги платя. В момента като никой не те кара и тоя акт е потънал кой знае къде как да отида и да кажа абе дайте да си платя. Е чак толкоз съвестен не съм. Знаете ли какво ми каза един полицай веднъж като ме спря и край Перник и ми написа фиш, а аз го питах сега какво да правя? "Ако случайно вземе да стигне до Силистра тоя фиш ще си го платиш с данъците". Това при положение че на фиша пише да се плати доброволно в 7-дневен срок. За какво си говорим, а? Някой трябва да следи полицаите да седят на смислени места а не на най-безмислените знаци. И освен това според мен докато не ни се промени психологията каквото и да се направи няма да се оправи движението. Защото според мен скоростта ни е сред малките проблеми (поне аз почти винаги съм с 10-20 км над ограничението ама не мисля че създавам опасност на пътя). Много по голям проблем са засичанията и ненормалните изпреварвания (отдясно, в насрещното и т.н.). И аз понякога изпреварвам при непрекъсната линия, но винаги след като съм сигурен че няма кола срещу мен. Не мога да разбера хората, които тръгват да изпреварват с идеята че онзи отсреща ще намали. Пък това отнемането на книжката доживот е глупава идея ама нейсе. Според мен една биричка не вреди за карането, а за наистина много алкохол трябват 1-2 месеца в панделата да изтрезнеят. :) Но както и да е, както пишеше в един друг форум по темата ако ще и смъртно наказание да въведат за алкохола, докато има корупция ефекта все ще е нулев.

Чет Мар 22, 2007 9:56 pm
Профил
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

Мнение 
Не на половината, а на 99% от катаджиите не им пука за безопасността по пътищата. Единствената им цел са рушвети и статистика :evil: . Иначе аз не карам бързо, щото много гори таз мойта ламя, когато я настъпвам :wink: . Без да се обиждат "органите на реда", но средната им интелигентност е колкото на участници в Big Brother :D .

Чет Май 10, 2007 10:25 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

Мнение 
Знаците с ограниченията на скоростта са поставяни още от времето, когато карахме жигули, москвич, трабант и др. соц. коли, за които 60-70 км./ч. беше доста висока скорост и трудно се овладяваха. Съвременните коли са оборудвани с по-добри спирачни системи и системи за управление, така че и при по-висока скорист шофьорът може да реагира адекватно на пътната ситуация. Това важи най-вече за извънградските условия, където трябва да се преразгледат ограниченията. Не може на прав път, където се вижда от километри да сложат ограничение 60 км./ч., само защото има страничен чер път или отбивка. Това създава предпоставки за нарушения, които не водят до опасности, но пълнят джобовете на катаджиите.

Чет Май 10, 2007 5:27 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
баща ми до сега няма нито една глоба нито една взета точна/щото е военен/... а прави нарушения доста често... с които аз не съм съгласен! един 2 пъти е минавал на червено... а най фрапиращото беше един път когато отнесе страничното огледало на една патрулка :D тогава имахме още една лада 5ца ама решението при него е много просто... наредил си е всичките пропуски за поделението и всички документи за военните до шофьорската и личната:D само като видят и се отказват:D казават : карайте по внимателно следващия тъп сър :D

Чет Май 10, 2007 10:16 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2