|
|
Дата и час: Пет Юни 20, 2025 2:33 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
Проблем с паленето на Пунто 1.7ТД
Автор |
Съобщение |
BODZOO
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Май 19, 2006 2:22 pm Мнения: 167 Местоположение: София
|
 Проблем с паленето на Пунто 1.7ТД
Начи колеги колата си палеше трудно, мислех че е от сфештите. Снених ги. И пак същата
работа пак пали едвам едвам с притресерване, и ако не и дам малко газ неще да запали изобщо.
Моляви помогнете незнам какво да правя че вече писна ми.
|
Сря Мар 14, 2007 6:04 pm |
|
 |
tinalex
Кара кола
Регистриран на: Пет Дек 01, 2006 6:42 pm Мнения: 270 Местоположение: София 15 Младост
|
Измери компресията.
_________________ FIAT PUNTO JTD LANCIA CAPA 200020V
|
Сря Мар 14, 2007 9:10 pm |
|
 |
Nino
|
Не съм много запознат с този модел, но при всички дизели това понякога е свързано с неработещ или недобре работещ обогатител.. казано по народному "смукач".Не знам при твоята кола той ръчен ли е или автоматичен, но го провери.Второто за което се сещам, е също недобре работещ, разкалиброван/и/ разпръсквач/и/.
Успех!
|
Сря Мар 14, 2007 10:11 pm |
|
 |
Dodo 155
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
Nino написа: Не съм много запознат с този модел, но при всички дизели това понякога е свързано с неработещ или недобре работещ обогатител.. казано по народному "смукач".Не знам при твоята кола той ръчен ли е или автоматичен, но го провери.Второто за което се сещам, е също недобре работещ, разкалиброван/и/ разпръсквач/и/. Успех!
Автоматичен е ... за съжаление :( Когато запалиш държи около 50-100 повече докато позагрее.
За мое голямо нещастие жена ми кара колата на къси разстояния и колата работи по-дълго време с обогатител, следователно ми бие по джоба :mrgreen:
Това за разспръсквачите също е така :idea:
Четох, че на всеки 100 000км се калиброват и евентуално сменят. Моята кола е на 165 000км и ги свалиха, занесоха за проверка и ... за смяна. Въпреки, че колата не пушеше, палеше от раз, вървеше нормално и т.н., никакви признаци за скапани разспръсквачи с изключение на разхода. Оказа се, че старите не задържат, пикаят нафта след като затворят. Смениха ги с нови, пак БОШ и сега мърка като котенце :mrgreen: Пак си пали нормално и не пуши, но върви много по-добре. Сега съм я заредил и ще видя дали и разхода ще се е пооправил :roll:
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Сря Мар 14, 2007 11:29 pm |
|
 |
BODZOO
Кара Фиатче 126
|
Колега Dodo 155 ще ми кажеш ли колко пари ти излезнаха тези работи които си ги сменил
за да мога да си направя сметка и да одела пари да си ги сменя
а това за разтоянието аз карам и на дълго и на късо разтояние
но дори колата да загрела достатачно пак след като я изгаса завърта ключа пак пали с голямо зачудване и притресерване и изкарва черен облак пушак не голям но достатачно да го видя
за това питам да знам но очевидно ше хода на маистор да види компресия смукач дззи и тем подобни :(
_________________ Bravo JTD
|
Чет Мар 15, 2007 5:44 pm |
|
 |
Dodo 155
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
BODZOO написа: Колега Dodo 155 ще ми кажеш ли колко пари ти излезнаха тези работи които си ги сменил за да мога да си направя сметка и да одела пари да си ги сменя а това за разтоянието аз карам и на дълго и на късо разтояние но дори колата да загрела достатачно пак след като я изгаса завърта ключа пак пали с голямо зачудване и притресерване и изкарва черен облак пушак не голям но достатачно да го видя за това питам да знам но очевидно ше хода на маистор да види компресия смукач дззи и тем подобни :(
Нови разспръсквачи + смяна ми излезе 200лв.
Самите разспръсквачи са около 160лв. и другото е труд 
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Съб Мар 17, 2007 8:35 am |
|
 |
doofiat
|
Dodo 155 написа: BODZOO написа: Колега Dodo 155 ще ми кажеш ли колко пари ти излезнаха тези работи които си ги сменил за да мога да си направя сметка и да одела пари да си ги сменя а това за разтоянието аз карам и на дълго и на късо разтояние но дори колата да загрела достатачно пак след като я изгаса завърта ключа пак пали с голямо зачудване и притресерване и изкарва черен облак пушак не голям но достатачно да го видя за това питам да знам но очевидно ше хода на маистор да види компресия смукач дззи и тем подобни :( Нови разспръсквачи + смяна ми излезе 200лв. Самите разспръсквачи са около 160лв. и другото е труд 
И на Бравата като сменях преди седмица ми взеха по 40 лв. на разпръсквач. Обачееееее каква разлика имаше във вървенето
Колега, щом не пали или пали трудно си измери компресийката и предполагам, че ще ти се наложи да напасваш клапани, за да ти се повиши компресията.
Шлайф на глава+регулиране на клапани е 150 лв.
|
Съб Мар 17, 2007 8:47 am |
|
 |
BODZOO
Кара Фиатче 126
|
Еми колеги мерси много за оказаното съдеиствие и отделеното време с моя проблем
в понеделник ше влиза в бокса и после ще кажа каква е разликата
мерси още веднуж 
|
Съб Мар 17, 2007 5:31 pm |
|
 |
BODZOO
Кара Фиатче 126
|
ЕЕЕЕЕ няма да е истина какво ми се случи нали не ми палеше колата и ви молех за помощ.
Та отивам аз при един маистор, и му разправям за проблема с паленето.
И майстора почна да рови по двигатела и накрая вика готово.
И аз съоветно го питам, та какво и беше на колата че нещеше да пали
и тоя пич ми вика резервоара ,аз така като грумнат ,вика ми баце беше ти
запушен одушника на резервоара и като караш извесно време то праи вакум и след като
огасиш колата съответния ваком които се е получил в процес на каране издърпва нафтата
на обрато и става нещо като вуздушна възглавница. Аз обаче с едно на ум и си казвам не може да е тва
обаче от както ми оправи одусхника и почисти сондата колата си стана кат чук от половин оборот пали незнам
|
Чет Мар 22, 2007 9:49 pm |
|
 |
doofiat
|
BODZOO написа: ЕЕЕЕЕ няма да е истина какво ми се случи нали не ми палеше колата и ви молех за помощ. Та отивам аз при един маистор, и му разправям за проблема с паленето. И майстора почна да рови по двигатела и накрая вика готово. И аз съоветно го питам, та какво и беше на колата че нещеше да пали и тоя пич ми вика резервоара ,аз така като грумнат ,вика ми баце беше ти запушен одушника на резервоара и като караш извесно време то праи вакум и след като огасиш колата съответния ваком които се е получил в процес на каране издърпва нафтата на обрато и става нещо като вуздушна възглавница. Аз обаче с едно на ум и си казвам не може да е тва обаче от както ми оправи одусхника и почисти сондата колата си стана кат чук от половин оборот пали незнам
При кой майстор ходи?
Дай координати!
|
Чет Мар 22, 2007 10:51 pm |
|
 |
vancho20
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Пет Дек 09, 2005 8:29 pm Мнения: 37 Местоположение: Пловдив 05 Южен
|
Dodo 155 написа: Nino написа: Не съм много запознат с този модел, но при всички дизели това понякога е свързано с неработещ или недобре работещ обогатител.. казано по народному "смукач".Не знам при твоята кола той ръчен ли е или автоматичен, но го провери.Второто за което се сещам, е също недобре работещ, разкалиброван/и/ разпръсквач/и/. Успех! Автоматичен е ... за съжаление :( Когато запалиш държи около 50-100 повече докато позагрее. За мое голямо нещастие жена ми кара колата на къси разстояния и колата работи по-дълго време с обогатител, следователно ми бие по джоба :mrgreen: Това за разспръсквачите също е така :idea: Четох, че на всеки 100 000км се калиброват и евентуално сменят. Моята кола е на 165 000км и ги свалиха, занесоха за проверка и ... за смяна. Въпреки, че колата не пушеше, палеше от раз, вървеше нормално и т.н., никакви признаци за скапани разспръсквачи с изключение на разхода. Оказа се, че старите не задържат, пикаят нафта след като затворят. Смениха ги с нови, пак БОШ и сега мърка като котенце :mrgreen: Пак си пали нормално и не пуши, но върви много по-добре. Сега съм я заредил и ще видя дали и разхода ще се е пооправил :roll:
На моето Пунто незнам дали му бачка смукача ама когато е студена ,паля и след малко се повишават оборотите и си остават така , смисъл не са високи и като позагрее да паднат ами обратно ниски и като позагрее се вдигат с малко 50-100
А това смукача имали някаква връзка с вакум клапана на изп. колектор щото не ми работеше и аз го изолирах(оставих го постоянно затворен ?
_________________ FIAT PUNTO 1.7 SX TD
|
Вто Апр 03, 2007 2:38 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|