|
|
Дата и час: Нед Юни 22, 2025 8:17 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
 таблото полудява
здравейте колеги, имам кофти проблем с таблото на темпрата /дигитално естествено/ както си карам и като мина през някоя неравност /дупка/ и скоростомера блокира на моментната скорост, темературата показва каквото си поиска, оборотомера също, като го тресна отгоре и всичко си идва на място, обаче вечи ми писна да правя така и ми се иска да си го оправя, другия ми проблем е че дневния ми километраж си работи коректно, но този "другия" си работи когато му е кеф и няма как да си засичам кога трябва да правя обслужване /масла филтри ремъци/ на колата ако някой може да помага че вече съм полудял
ПС има и друг по маловажен проблем ама все пак да питам, борд компютърчето сега като е студено му светят бледо всички лампи кото се позагрее в колата и всичко си идва на място, какъв може да му е проблема и на него
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Чет Мар 01, 2007 5:42 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
здрасти, по първия проблем смятам е кофти маса- почсти клемите отпред под акумулатора се намират на един болт, или направо пусни още един кабел. при мен таблото полудяваше- блокира ей така както при теб, сменя си показанията абе луда раота, мигаше постоянно, като смених кабели на свещите се оправи :mrgreen: . помисли и по този въпрос. за борд компа и моя е така, като вдигне около 70 гррадуса се оправя. за километражите е доста обсъждано, мисля, че еепрома ти е човъркан
_________________ Fiat Temprs'91 1,6 mono
|
Чет Мар 01, 2007 6:04 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
 Re: таблото полудява
stef написа: здравейте колеги, имам кофти проблем с таблото на темпрата /дигитално естествено/ както си карам и като мина през някоя неравност /дупка/ и скоростомера блокира на моментната скорост, темературата показва каквото си поиска, оборотомера също, като го тресна отгоре и всичко си идва на място, обаче вечи ми писна да правя така и ми се иска да си го оправя, другия ми проблем е че дневния ми километраж си работи коректно, но този "другия" си работи когато му е кеф и няма как да си засичам кога трябва да правя обслужване /масла филтри ремъци/ на колата ако някой може да помага че вече съм полудял
ПС има и друг по маловажен проблем ама все пак да питам, борд компютърчето сега като е студено му светят бледо всички лампи кото се позагрее в колата и всичко си идва на място, какъв може да му е проблема и на него
Смятам, че е лош контакт на куплунгите от таблото - имали сме подобни случаи.
А яркоста на таблото се управлява от светодиод, в зависимост от външната осветеност, но е възможно и да са свързани двата проблема.
_________________ FIAT-SPORT
|
Чет Мар 01, 2007 6:31 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
колегите не разбраха какъв е проблема- лампичките на борд компа, т.е. тези, които показват дали имащ изгоряла крушка, ниско ли ти е нивото на маслото или на антифриза, светят ли стопове и т.н. като е студена колата и светят слабичко всичките, някаква утечка ли е какво не знам. като се стопли колата спират да светят, както и трябва. те са с прости лампички отдолу
-Май така е станало...изтривам си поста,да не става объркване-като се доуточни,пак ще отговарям... vesko.t :idea:
|
Чет Мар 01, 2007 9:38 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
|
pakumba написа: здрасти, по първия проблем смятам е кофти маса- почсти клемите отпред под акумулатора се намират на един болт, или направо пусни още един кабел. при мен таблото полудяваше- блокира ей така както при теб, сменя си показанията абе луда раота, мигаше постоянно, като смених кабели на свещите се оправи :mrgreen: . помисли и по този въпрос. за борд компа и моя е така, като вдигне около 70 гррадуса се оправя. за километражите е доста обсъждано, мисля, че еепрома ти е човъркан
моето е по същия начин както го описваш и ти , ще пробвам със допълнителен кабел за масата, а иначе и аз мислех като ХИТКО за куплунзите махах ги слагах ги но не се оправи /но може пак да опитам/ освен да напръскам с малко контактен спрей ама знам ли по принцип ме е страх малко с тея куплунзи защото един път като излезнаха едни чертечки на километража и не се появяват цифрите добре че се оправи от само себеси :roll:
UNO 1.0 FIRE
|
Чет Мар 01, 2007 11:39 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
|
stef написа: pakumba написа: здрасти, по първия проблем смятам е кофти маса- почсти клемите отпред под акумулатора се намират на един болт, или направо пусни още един кабел. при мен таблото полудяваше- блокира ей така както при теб, сменя си показанията абе луда раота, мигаше постоянно, като смених кабели на свещите се оправи :mrgreen: . помисли и по този въпрос. за борд компа и моя е така, като вдигне около 70 гррадуса се оправя. за километражите е доста обсъждано, мисля, че еепрома ти е човъркан моето е по същия начин както го описваш и ти , ще пробвам със допълнителен кабел за масата, а иначе и аз мислех като ХИТКО за куплунзите махах ги слагах ги но не се оправи /но може пак да опитам/ освен да напръскам с малко контактен спрей ама знам ли по принцип ме е страх малко с тея куплунзи защото един път като излезнаха едни чертечки на километража и не се появяват цифрите добре че се оправи от само себеси :roll:
няма страшно от куплунгите, просто ги извади и огледай за криви, за ръздясали. дори няма сми да пръскаш. пак ти казвам провери си кабелите на свещите и въобще всичко по искрата, колкото и да е странно моето табло се оправи генерално след смяна на кабели. е почистих и масата все пак де. ако се спреш на варианта на ХИТ КО за хлабав плюс, забележи дали цялото табло се бъгва или само отделни елементи. ако е цялото провери главния плюс, влиза най-ляво като си срещу таблото. мен обаче ме съмнява да е плюса
|
Пет Мар 02, 2007 7:46 am |
|
 |
stef
Фиат идол
|
да цялото табло бъгва , ще го проверя и тоя плюс след като проверя масата на купето, а иначе кабелите на свещите мисля че са си добре /колата пали, работи нормално, не светят на тъмно / само този за бобината малко ме съмнява, благодаря ви за помоща надявам се да го преборим тоя дразнещ проблем
UNO 1.0 FIRE
|
Пет Мар 02, 2007 11:55 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
|
stef написа: да цялото табло бъгва , ще го проверя и тоя плюс след като проверя масата на купето, а иначе кабелите на свещите мисля че са си добре /колата пали, работи нормално, не светят на тъмно / само този за бобината малко ме съмнява, благодаря ви за помоща надявам се да го преборим тоя дразнещ проблем моите също бяха "добре"- не прекъсваше палеше и т.н., но като ги видях бая твърдички бяха станали и си викам я да ги сменя, може таблото да се оправи :mrgreen: /не бе не съм се сетил за него/ и след профилактичната смяна всичко е ок. преди време един колега подаряваше табло за типо, ако искаш може да му пишеш ако ти трябват части. lillo май му беше ника. айде успех
|
Пет Мар 02, 2007 12:12 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
|
значи развитието до момента е,- не е от маса пуснах допълнитилен кабел не се оправи, смених и кабели за свещи само за проба пак не се оправи, утре ще разглабям таблото да видим дали от там няма да изкочи заяка :roll:
UNO 1.0 FIRE
|
Пет Мар 02, 2007 10:02 pm |
|
 |
Esper
|
Така както описваш проблема, на мен ми прилича на кофти спойка в таблото.
Тези дни се зарових в моето но по други причини
Едното от таблата, това с което съм в момента изобщо не е добре и е чудо че работи.
Като цяло в тези табла има прекалено много неща които излъчват топлина и всичките са на основната платка.
На първо място крушките. Едното табло е с 4 бр Х 4W или 5W крушки за осветление на основните дисплеи - километраж и оборотомер.
Същите както на габаритите.
Още един куп от малките - 1W за осветление на прибора за налягане на турбината и осветление на Electronic Check панела и това са все крушки които светят непрекъснато.
Освен тях, на платката има 2 транзистора на радиатор които също излъчват топлина. Единия е за ШИМ-а дето управлява силата на лампите, другия не знам за какво е.
От всички тези източници на топлина, калая става шуплив и спойката става на спайка :mrgreen:
Като го отвориш, прегледай каквото успееш за клатещи се компоненти, особено около местата с по-интензивно нагряване .
Ще ги забележиш по различния свят на платката :mrgreen:
Куплунзите също не са китки за мирисане - същия тип са както тук и го ядох наскоро заради едното просто вадене.
Ако не откриеш нищо, мога да ти дам за проба другото ми табло - дълбок резерв.
Така ще се разбере дали проблема е от самото табло или по куплунзи/кабели.
|
Нед Мар 04, 2007 11:13 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
|
май проблема го отстраних /вече 2 дни не е правило мизерии/ процедурата беше следната сваляне на таблото разглобяване основно почисване от прах, напръскване на буксите с контактен спрей сглобяване и всичко заспа засега ,само където таблото ми е изпочупено яко отвътре, но това е отпреди още, ако някой има кожуха /черната най външна част/ на таблото и не му трябва може да ми го подари :mrgreen:
UNO 1.0 FIRE
|
Сря Мар 07, 2007 12:22 pm |
|
 |
Esper
|
stef написа: май проблема го отстраних /вече 2 дни не е правило мизерии/ процедурата беше следната сваляне на таблото разглобяване основно почисване от прах, напръскване на буксите с контактен спрей сглобяване и всичко заспа засега ,само където таблото ми е изпочупено яко отвътре, но това е отпреди още, ако някой има кожуха /черната най външна част/ на таблото и не му трябва може да ми го подари :mrgreen:
Добре е било да го снимаш този капак - аз съм виждал 2 вида и не могат да се заменят само те - просто таблата са различни.
|
Сря Мар 07, 2007 2:37 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
|
ето това ми е таблото трябва ми този черния кожух с "козирките"
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
UNO 1.0 FIRE
|
Сря Мар 07, 2007 4:18 pm |
|
 |
Esper
|
stef написа: ето това ми е таблото трябва ми този черния кожух с "козирките"
Аааа, ама аз помислих че говориш за капака дето затваря таблото отзад. Те са различни.
За капака с козирките изглежда аз съм човека - не ми се хвърля а няма къде да го държа.
Едва се сдържах да не го хвърля миналата седмица :mrgreen:
Ако го искаш - твой е.
Е, малко е издраскан, има 5мм дупка за свето Идиод в дясно от лявата конзола на парното (аларма) но си е съвсем здрав.
|
Сря Мар 07, 2007 8:07 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
|
Esper написа: stef написа: ето това ми е таблото трябва ми този черния кожух с "козирките" Аааа, ама аз помислих че говориш за капака дето затваря таблото отзад. Те са различни. За капака с козирките изглежда аз съм човека - не ми се хвърля а няма къде да го държа. Едва се сдържах да не го хвърля миналата седмица :mrgreen: Ако го искаш - твой е. Е, малко е издраскан, има 5мм дупка за свето Идиод в дясно от лявата конзола на парното (аларма) но си е съвсем здрав.
ами да ти дам адреса на лично и да ми го пратиш ако не те затруднявам 
UNO 1.0 FIRE
|
Сря Мар 07, 2007 8:39 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|