Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 8:48 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Халогени през деня? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Халогени през деня?
На някои случвало ли му се е да го спрат,щото кара със запалени халогени?онзи ден ме спряха за тая работа,и че и пръскалките и те ми светят?питам полицая:"бе нали ги продават свободно бе,що ги не забранят,а тои..."ми продават ги..за пари"" :shock: и това ако са закони?знам че нямаш право да изменяш колата,ама малко тунинг не и пречи!

Вто Яну 23, 2007 11:31 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
по въпроса за халогените прочети член 74 от закона за движение по пътищата!
а за тия пръскалки ако решат да се заяждат могат с пълно право да ти спрат автомобила от движение!!!( може да звучи смешно но е така!)
доводът ще бъде нерегламентирана промяна конструкцията на автомобила щото въпроса не е само в подмяната на самите пръскалки ами някъде си преправял( рязал, съединявал ) ел. исталацията.....

Вто Яну 23, 2007 11:51 am
Профил
UNREAD_POST 
idm написа:
по въпроса за халогените прочети член 74 от закона за движение по пътищата!
а за тия пръскалки ако решат да се заяждат могат с пълно право да ти спрат автомобила от движение!!!( може да звучи смешно но е така!)
доводът ще бъде нерегламентирана промяна конструкцията на автомобила щото въпроса не е само в подмяната на самите пръскалки ами някъде си преправял( рязал, съединявал ) ел. исталацията.....
:D съгласен съм че е така,аз и за това не се заяждам с органите на "реда"(за пръскалките) :D

Вто Яну 23, 2007 11:58 am
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Фаровете за мъгла са забранени за използване при нормална видимост. Те са само за мъгла и силно влошена видимост (силен дъжд или сняг) когато светлината им не може да проникне много напред и да заслепява другите водачи.
Проблема със светещите пръскалки е в друго - цвета и мястото на всички светлини на автомобилите е строго регламентиран и сините пръскалки определено не са в списъка. Същото важи и за червени габарити отпред например. Правилото е просто - отпред бяло, отзад червено. Мигачите са жълти или оранжеви (те мигат и са лесно отличими). Целта е, дори и да не виждаш самата кола, по цвета на светлините да можеш да разбереш накъде се движи.

Вто Яну 23, 2007 12:04 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
А за халогените... тук преди време се вихреше една тема и колегите с халогени роптаеха, че светели на 5м пред колата и по какъв такъв начин можели да пречат... тогава нямах позиция по въпроса, докато преди няколко дена не ми се случи една случка и разбрах, че т'ва със забраната на халогените си е много правилно... А именно - пътувам от Хладилника към Ст.град покрай Зоологическата градина и там има едно малко качване с легнал полицай (заради някакъв изход горе) и аз съм от долната страна (качвам се), и изведнъж насреща ми някакъв като ме светна от горе с халогенките... направо 3-4 секунди нищо не виждах... заковах на място и мигам и не виждам нищо... и си помислих - както е тясно там, тъмно, понякога разни пешеходци/велосипедисти минават... просто го размазваш в подобна ситуация и няма да разбереш дори докато не чуеш удара.
Така че колеги, знам че халогенките са си хубаво нещо за дупките, с които е осеяна София, но понякога са доста опасни...

Вто Яну 23, 2007 5:09 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Sandeto написа:
А именно - пътувам от Хладилника към Ст.град покрай Зоологическата градина и там има едно малко качване с легнал полицай (заради някакъв изход горе) и аз съм от долната страна (качвам се)...

Аз съм защитник на халогените.
Описаната ситуация от теб се случва едно към едно с фаровете, дори те заслепяват два пъти повече.

Вто Яну 23, 2007 5:39 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
doofiat написа:
Sandeto написа:
А именно - пътувам от Хладилника към Ст.град покрай Зоологическата градина и там има едно малко качване с легнал полицай (заради някакъв изход горе) и аз съм от долната страна (качвам се)...

Аз съм защитник на халогените.
Описаната ситуация от теб се случва едно към едно с фаровете, дори те заслепяват два пъти повече.

Не съм съгласен за фаровете с теб. В случая съм 100% убеден, че ме светна с халогените... Просто късите светлини не биха ме ослепили по този начин.

Вто Яну 23, 2007 6:14 pm
Профил ICQ
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
няма такова нещо - халогени, има фарове за мъгла. и тези фарове трябва да се използват само по предназначение и ако ли не, да се пишат актове. уж светят близко, а вечер заслепяват, как стават тези работи ?

Вто Яну 23, 2007 9:06 pm
Профил
UNREAD_POST 
everton написа:
няма такова нещо - халогени, има фарове за мъгла. и тези фарове трябва да се използват само по предназначение и ако ли не, да се пишат актове. уж светят близко, а вечер заслепяват, как стават тези работи ?

Как!? Ми регулиране му казват хората.... То и с къси светлини мога да заслепя насрещния водач, особенно, ако светят така, че да свалят и летящи чинии.

Вто Яну 23, 2007 9:48 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Аз като казах, че ме заслепяват едва ли не 3/4 от хората ми се изсмяха ...

www.mvr1866.bg

Вто Яну 23, 2007 9:53 pm
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
everton написа:

значи има и халогенен фар, и фарове за мъгала.
халогенния фар е бял, трябва да е вързан така че да светва когато пускаш дълги светлини, защото когато караш на дълги светлини означава че си извън града или няма коли срещу теб.
фара за мъгла трябва да е вързан към късите светлини(той е жълт на цвят), защото се пуска когато има мъгла а в мъгла се кара на къси светлини.
това е истината, а това че всеки пуска квот иска или има е друг въпрос.

Вто Яну 23, 2007 9:58 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
everton написа:

Я ми обяснете, как така (разглеждам фаровете за мъгла на Фиат Брава/Браво/Мареа) една халогенна крушка (същата е както тази на късите) с два-три пъти по-малък рефектор ще свети повече от тази крушка на късите?!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Вто Яну 23, 2007 10:32 pm
Аватар

UNREAD_POST 
joni_go написа:
значи има и халогенен фар, и фарове за мъгала.
халогенния фар е бял, трябва да е вързан така че да светва когато пускаш дълги светлини, защото когато караш на дълги светлини означава че си извън града или няма коли срещу теб.
фара за мъгла трябва да е вързан към късите светлини(той е жълт на цвят), защото се пуска когато има мъгла а в мъгла се кара на къси светлини.
това е истината, а това че всеки пуска квот иска или има е друг въпрос.

халогенна е крушката колега, а не фара. халогенна крушка е всяка такава без въздух в цокала. казва се така защото е пълна с газ халоген /дано не греша/. когато се кара на фарове за мъгла през деня не е гъзария, а селения, а когато се кара нощем - идиотия, поне според мен.

Вто Яну 23, 2007 10:48 pm
Профил
Аватар

UNREAD_POST 
doofiat написа:
Я ми обяснете, как така (разглеждам фаровете за мъгла на Фиат Брава/Браво/Мареа) една халогенна крушка (същата е както тази на късите) с два-три пъти по-малък рефектор ще свети повече от тази крушка на късите?!

и на двата фара крушките са по 55/60 вата . рефлектора на фара е направен така, че да разсейва светлината пред автомобила, а фаровете за мъгла концентрират снопа светлина за да пробива мъглата и да се вижда по - напред. и когато реглажа им се прецака и караш вечер - сещаш ли се.

Вто Яну 23, 2007 10:55 pm
Профил
UNREAD_POST 
:arrow:

Последна промяна Sko на Пон Мар 26, 2007 5:32 pm, променена общо 1 път

Вто Яну 23, 2007 10:59 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща