|
|
Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 10:34 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Колко бързо сменяте скоростите?
Автор |
Съобщение |
val_mcrae
Фиат маниак
Регистриран на: Пон Ное 21, 2005 11:04 am Мнения: 567 Местоположение: Карлово
|
Да ви кажа при мен смяната на предавките като че ли зависи от настроението ми. Но често ги превключвам бързо и нервно, ама какво да правиш то колата си го иска  просто те подтиква да караш по спортно.Не пренебрегвам и варианта на плавно превключване който е може би най използван от гледна точка на това че колата си е моя и се старая да я пазя.
_________________ COUPE pinin farina 2.0 16V
|
Пон Яну 22, 2007 8:39 pm |
|
 |
CCB
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 7:10 pm Мнения: 137 Местоположение: София 15 Младост
|
val_mcrae написа: Не пренебрегвам и варианта на плавно превключване който е може би най използван от гледна точка на това че колата си е моя и се старая да я пазя.
Е то всеки си пази колата , тука никой не е тръгнал да си я троши
wwweb : Ами уточняваме кое е правилно, щото малко по-нагоре колегата го е споменал ... а това кой какво прави и как го прави си е абсолютно негов проблем
:idea: ей личи си , който е от Благоевград колко мъдро разсъждава - респект колега ( роден сам в Благоев ) 
Пон Яну 22, 2007 8:41 pm |
|
 |
Sandeto
Кара кола
Регистриран на: Пет Ное 26, 2004 6:41 pm Мнения: 335 Местоположение: София, жк.Сухата река /жк. Захарна фабрика/
|
Не съм убеден че се изразявам достатъчно точно и ясно... така че мисля да обобщя и да си ходя вкъщи, че ме чака вечерята...
Целта ми е да гоня с педала на газта обороти на двигателя съвпадащи с тези на полуоските... т.е. ако това ти се отдава, би следвало да няма никакво триене в дисковете на съеденителя... знам че звучи малк като научна фантастика, но...
Айде, лека вечер и спокойна нощ.
_________________ Tipo 1.4 DGT, '89, karb
|
Пон Яну 22, 2007 8:45 pm |
|
 |
wwweb
|
CCB написа: :idea: ей личи си , който е от Благоевград колко мъдро разсъждава - респект колега ( роден сам в Благоев ) 
 Хахахахаха ... да, нещо от климата е тука сигурно 
|
Пон Яну 22, 2007 8:50 pm |
|
 |
Stoyo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Авг 18, 2006 9:24 am Мнения: 123 Местоположение: София 04 Оборище
|
Много интересна тема
Само искам да споделя мнение относно двойното амбриране!
Миналата година във фирмата взехме едно Рено Канго! Тогава си спомням много добре как разлиствах книжката и попаднах на съветите за оптимално управление на автомобила! И там си пишеше:
Това е съвременен автомобил, двойното амбриране е отживелица!
И аз съм напълно съгласен с това!
Говорим за личните си ЛЕКИ, не състезателни автомобили, нали? 
_________________ FIAT Brava 1.4 12V
|
Пон Яну 22, 2007 8:54 pm |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
то свалянето на предавките с газ не е само приом на камионите, ами и на състезателите, като спират за завои, половината крак е на спирачката, а с другата половина натискат газта, за да превключат по-лесно на ниска предавка, и съответно да спрат по бързо
пп а по теммата, аз сменям бавно, не ми е удобен лоста, като го смених на полото и не му давам да диша :twisted: пък и то е бензин
а пък за бавното пускане на съединитела не съм съгласен, я дайй до 4000 оборота и пусни съединителя изцяло и ще видим дали ще придърпа или угасне :mrgreen:
|
Пон Яну 22, 2007 8:54 pm |
|
 |
CCB
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 7:10 pm Мнения: 137 Местоположение: София 15 Младост
|
Stoyo написа: Много интересна тема  Само искам да споделя мнение относно двойното амбриране! Миналата година във фирмата взехме едно Рено Канго! Тогава си спомням много добре как разлиствах книжката и попаднах на съветите за оптимално управление на автомобила! И там си пишеше: Това е съвременен автомобил, двойното амбриране е отживелица! И аз съм напълно съгласен с това! Говорим за личните си ЛЕКИ, не състезателни автомобили, нали? 
Темата е кой как сменя скоростите ... аз казвам как ги сменям аз , така ми е кеф , така ги сменям
А и казах , че няма нужда да се прави на автомобили като нашите
А във връзка с камионите , го казах защото на старите камиони въобще не е било възможно да влезне по-ниска предавка , без двойно абрииране :roll: , а за тия 4000 оборота няма да коментирам ........
Пон Яну 22, 2007 9:10 pm |
|
 |
Sko
|
Може междинната газ да е отживелица, но на моята кола не мога да вкарам първа в движение без междинна газ... е, поне не ако съм с над 15-20 км/ч. Та в тая връзка, добре че съм взел книжката на ГАЗ-53 :mrgreen:
|
Пон Яну 22, 2007 9:24 pm |
|
 |
CCB
Кара Фиатче 126
|
Sko написа: Може междинната газ да е отживелица, но на моята кола не мога да вкарам първа в движение без междинна газ... е, поне не ако съм с над 15-20 км/ч. Та в тая връзка, добре че съм взел книжката на ГАЗ-53 :mrgreen:
 между другото и аз го имам този проблем  на майка ми на Корсата не е така 
Пон Яну 22, 2007 9:27 pm |
|
 |
jujumunguru
|
Защо трябва да включваш на 1-ва в движение? Втора поема и от почти спряло състояние без никакав проблем, без никакво придърпване. На колкото и италианки да съм се качвала всичките са така - първа само за тръгване ;)
|
Пон Яну 22, 2007 11:30 pm |
|
 |
Tornado
|
Оборотите не ги вдигам като потеглям тръгва без натискане на педала на газта.Когато не бързам за никъде си сменям без съединител.
|
Пон Яну 22, 2007 11:38 pm |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
CCB написа: Когато ме хванат лудите , почвам да ги сменям бързо  и дори бързо да пускам съединителя ( от 2-ра нагоре ) колата не се усеща , че се сменят предавките - правя една хватка с газта ( при отпускане на съединителя , точно в момента на зацепване давам газ , и смяната става изключително гладка ) може да пробвате  А при сваляне , ги връщам с междинна газ 
200 км .в градско и са ти се разтреперели капачките :mrgreen:
p.s.май по-хубаво от автоматик типтроник май няма :mrgreen: ,особено ако се кара много из София ,кеф ,кеф и кеф :mrgreen:
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Вто Яну 23, 2007 1:34 am |
|
 |
kiler_4o
Член на клуба
Регистриран на: Сря Май 10, 2006 8:44 pm Мнения: 690 Местоположение: Бургас, Меден Рудник
|
Може да не карам много често, но забелязах, че ги сменям доста бързо, направо като някой "рацер"
Ако качвам скорост го правя много бързо, за отпускането на съединителя го правя подсъзнателно и зависи от ситуацията, въобще не съм се замислял, но не си спомням до сега да ми е придърпвало фиатчето (освен когато се стремя да тръгна въобще без газ, но и тогава само се чува, не се усеща) ...
Но когато свалям на по-ниска скорост гледам да го правя по-бавно, та да не прецакам нещо в синхронизаторите ... само 2 пъти реших да пробвам да върна на първа и стана доста трудно (и бавно), понеже знам, че по принцип не се прави така, но ми беше интересно дали синхр. ще ми позволят ...
Баща ми пък ги сменя много бавно и по някой път кара доста дълго с натиснат съединител и това много ме дразни ... той даже ме пита "защо ги забиваш така скоростите" и аз му отговорих "ако не си забелязал на мен нито един път не са ми направили проблем с влизането, а на теб по някой път правят ..." ... това май стигаше като отговор ...
_________________ Fiat Cinquecento 0,9i
Fiat Punto Mk.II `01 Go!
Lancia Zeta 2.1TD
|
Вто Яну 23, 2007 2:11 am |
|
 |
CCB
Кара Фиатче 126
|
Като четях горния пост се сетих как си устроихме дръпка с баща ми
Значи аз си карах Бравото , а тои караше на майка ми Корсата ( 1.4 16в Спорт - 90 коня ) . Щото тои непрекъснато ми натякваше , че съм бил млад шофер , че не съм усещал колата и му викам айде да се дръпнем , ти ще караш колата с по-големия мотор , да те видя колко я усещаш
И Заставаме ние на светофара , като сме се разбрали на жълто тръгваме , хоп жълто и до 3-та скорост вече нямаше абсолютно никакъв шанс да ме настигне :roll: ( БтЮ - Корсата МНОО ВЪРВИ !! ). Та мисълта ми е , че - дори по-опитните шофиори могат да не карат така както би било да се очаква ..... вярно , че баща ми не е състезател , ма ми е доста смешен като почне да се сили някаде .... незнам някакси не му приляга това поведение на каране 
Вто Яну 23, 2007 10:40 am |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Аз пък най-много обичам да сменям скоростите без съединител.
|
Вто Яну 23, 2007 10:42 am |
|
|