Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 10:44 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Нова схема за измами по телефона прилагат успешно ромски фам 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST Нова схема за измами по телефона прилагат успешно ромски фам
Този път измамата е с несъществуващ колет от чужбина. Само за година във Великотърновската полиция са постъпили 250 жалби от ужилени граждани от цялата страна, станали жертва на измама.

Измамите са от типа на предлаганите от години сделки с машинни части, ремъци и филтри, прилагат ромски фамилии от Горна Оряховица, Павликени и село Камено.

Ако ви се обадят по телефона с репликата: “Не ме ли позна, почти сто процента е сигурно, че сте попаднали в схема с измама. После казвате името на реално съществуващ далечен роднина и манипулацията се завърта. Новата мода в измамите е известието, че са ви изпратили колет от чужбина. Последният случай от преди дни звучи така:

“Кирчо ти, ли си?” – “Аз съм”. “Кирчо е на Гошко - внук му - приятел. Гошко ви праща колет от Англия по мен. Но аз съм сега в Горна Оряховица, елате на “Екопетролеум”, на бензиностанцията и си носете 1 600 лева, защото вътре има три хиляди евро”. Грабват се бабата, дядото, на бензиностанцията дават 1 600 лева, дават им колета и виждат, че вътре има 2 минерални води.

Нашият екип получи сигнал от гражданка на Свищов. Тя трябваше да отиде във Велико Търново, за да си вземе колет от Италия. Казали й да си приготви 450 лева, за да вземе пратка с 600 евро и други хубави неща. нашият екип се обади на мнимата куриерска фирма " Поща европул" от името на жената.

-“Понеже сега току що ми се обадиха, че имаме пратка на гарата и разтоварвам. В 2. 20ч. - там ще бъдат моите куриери. Моят куриер се казва Пламен. Той ще бъде с вашия колет там. Той изглежда около метър и седемдесет и един. Кестенява коса и кафяви очи. Малко преди гарата ще го изчакаш. “

Измамниците предпочитат възрастни хора и след като разходиха нашия човек до гарата на Търново, до болницата на Горна Оряховица, чешмата на Долна и бензиностанцията в село Камен, решиха, че няма да му дадат колет. Но други не са имали този късмет. Някои са изгорели с по 1 000 евро срещу добре облепена кутия, от която вадят дърво.

Има няколко фамилии, за които се знае, че се препитава с измами - Паскалеви, Златеви, Пантелееви, това са по-големи родове.

Едно от селата, чиито жители се препитават с мними пощенски услуги, е Камен. При над 90 процента безработица, хората там живеят добре.
При вида на екипа ни площадът се изпразни от ромите с колите.

От полицията предупреждават да не тръгвате да получавате пратки на другия край на България без предварително да сте проверили дали наистина ви се обажда посоченият роднина. Същото се отнася и за схемите с бързи заеми и зареждане на ваучери за телефон. Вероятността измамникът да бъде разкрит, след като си отнесете в къщи студената вода, е малка.

Защото, когато се усетите и потърсите така наречения шеф на куриерската фирма за обяснение, ще чуете: “Телефонът на абоната не е включен!”

съобщи www.btv.bg

Чет Яну 11, 2007 3:31 am
Профил
UNREAD_POST 
Бладнешки обир тц тц тц :evil: :evil: :evil:

Чет Яну 11, 2007 11:06 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ]