Дата и час: Пон Сеп 22, 2025 7:28 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Предплащане на горивото 
Автор Съобщение
Мнение Предплащане на горивото
Тая вечер си мислех предлага ли се услугата предплащане на горивото от бензиностанцията и от кои? Знам, че за фирми се предлага тази услуга, но за физически лица?

Вто Дек 19, 2006 1:25 am
Мнение 
Със сигурност в OMV работят с ваучери. От известно време зареждам само така.
Ако ги купуваш на едро тези ваучери вероятно има отстъпка - иначе не виждам смисъл да се ползват ...
За частно лице обаче колко може да предплати че да получи отстъпка - не знам ... може би с някаква кооперация на повече хора.

Вто Дек 19, 2006 2:20 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
ilkor написа:
Със сигурност в OMV работят с ваучери. От известно време зареждам само така.
Ако ги купуваш на едро тези ваучери вероятно има отстъпка - иначе не виждам смисъл да се ползват ...
За частно лице обаче колко може да предплати че да получи отстъпка - не знам ... може би с някаква кооперация на повече хора.

ами точно в ОМВ не вярвам да има някаква отстъпка
защото преди около 2 години фирмата попита за карти за служебните коли
и като чуха че са само 5-6 коли и ни отсвириха
освен нещата да са се променили вече

Вто Дек 19, 2006 9:33 am
Профил ICQ
Мнение 
За отстъпки наистина не знам понеже с ваучерите ме снабдява приятел. Но предполагам че има някаква отстъпка иначе е безсмислено да предплащаш. Нали трябва от упражнението да имат ползва и двете страни.

Вто Дек 19, 2006 11:03 am
Мнение 
Вижте сега, моята идея е, че от 01.01.2007 ще се вдигне акциза на горивата. Ако може сега да си предплатя, за да не пълня по туби и бутилки с евтина нафта.

Вто Дек 19, 2006 11:36 am
Мнение 
Не вярвам това да може да стане ...
Това означава че някой трябва да ти съхранява купеното от теб гориво за негова сметка.
Май единствения начин за предплащане е с такива ваучери, но те са с номилали в пари а не в литри.

Аз се сещам за един начин по който може да се пазарува гориво по евтино с такива ваучери. Фирмата в която работиш ги купува и срещу тях получава фактура за гориво. После ти ги дава като част от заплатата ти но без ДДС понеже тя ще си го върне. Според мен е напълно законно.
Примерно в моята фирма такова е положението със сметките за мобилни телефони ...

Вто Дек 19, 2006 2:41 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
ilkor написа:

Аз се сещам за един начин по който може да се пазарува гориво по евтино с такива ваучери. Фирмата в която работиш ги купува и срещу тях получава фактура за гориво. После ти ги дава като част от заплатата ти но без ДДС понеже тя ще си го върне. Според мен е напълно законно.
Примерно в моята фирма такова е положението със сметките за мобилни телефони ...

за горивото не е така
трябват пътни листи, колите да са на фирмата ако не се лъжа
за да си взимаме ДДС-то си направихме дъщерна фирма
с предмет на дейност - транспортна услуга
и колите са на тази фирма, а ние ги взимаме под наем
обаче колите на началниците не са на фирмата и горивото се пишеше че е за служебвните
общо взето сложна работа
а от нова година това нама да е възможно, защото имало промени в законите

Вто Дек 19, 2006 2:56 pm
Профил ICQ
Мнение 
Естествено някакво услилие трябва да се направи като например да се пишат пътни листове. Иначе кой би ти дал 20% по ниска цена ...

А колите може и да не са собственост на фирмата - достатъчен е един договор за наем или послужване със собствениците.
Ако полването е организирано като командировка такъв договор не се изисква а и към фирмата се начисляват разходи за командировъчни.

Транспортна фирма се изисква единствено ако трябва покупката на самите автомобили да се води разход.

Но най добре някой счетоводител да си каже думата ...
Иначе в интернет има доста сайтове със такива съвети

Вто Дек 19, 2006 3:34 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
ilkor написа:
Естествено някакво услилие трябва да се направи като например да се пишат пътни листове. Иначе кой би ти дал 20% по ниска цена ...

А колите може и да не са собственост на фирмата - достатъчен е един договор за наем или послужване със собствениците.
Ако полването е организирано като командировка такъв договор не се изисква а и към фирмата се начисляват разходи за командировъчни.

Транспортна фирма се изисква единствено ако трябва покупката на самите автомобили да се води разход.

Но най добре някой счетоводител да си каже думата ...
Иначе в интернет има доста сайтове със такива съвети

целта на фирмата беше да се спести ДДС за всичко свързано с колите
естествено че не е проблем да се пишат пътни листове
обаче не може да излеза в края на месеца че тези коли едва ли не са обиколили света :D
питал съм - счетоводно е трудно
едва успяват да "оправят" горивото на 1-2 "външни" автомобила

Вто Дек 19, 2006 3:57 pm
Профил ICQ
Мнение 
ilkor написа:
Не вярвам това да може да стане ...
Това означава че някой трябва да ти съхранява купеното от теб гориво за негова сметка.
Май единствения начин за предплащане е с такива ваучери, но те са с номилали в пари а не в литри.

И моята сметка за GSM-а е така, но сметките са на името на фирмата.

Вто Дек 19, 2006 4:00 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
doofiat написа:

еми да, това е начина

Вто Дек 19, 2006 4:02 pm
Профил ICQ
Мнение 
А за обратния вариант чували ли сте :?:
Зареждаш гориво и плащаш разсрочено :roll:
Не помня къде го бях чул, обаче съм 1000% сигурен, че имаше нещо такова с някаква абонаментна карта :)

Вто Дек 19, 2006 4:18 pm
Мнение 
Цитат:

И при нас е така. Прехвърлхме си картите на фирмата за да може да се направи група Мклас. И накрая на месеца - от заплатата.
Неудобното е само че всеки месец получаваш различна заплата ...

По темата - разбира се че е по трудно - иначе всички щяхме да караме по този начин ... Ако фирмата има служебни коли мисля че спокойно може да с направи - все пак никой не ти държи сметка колко ги караш - нали си плащаш. Е добре е да не се прекалява щото при ревизията може да има проблеми ...
Имаше нещо по въпроса в законодателството - ако ползваш колата не по предмета на дейност то разходите по нея не се приспадат от баланса на фирмата но мисля че ДДС-то си се връща.

Обратния вариант за разсрочено плащане е много по лесен. Взимаш си една кредитна карта и си готов. В зависимост от картата трябва да погасяваш месечно минимум 5-10% от общото задължение ... докато достигнеш лимита и :)

Вто Дек 19, 2006 4:41 pm
Мнение 
Kuku написа:
А за обратния вариант чували ли сте :?:
Зареждаш гориво и плащаш разсрочено :roll:
Не помня къде го бях чул, обаче съм 1000% сигурен, че имаше нещо такова с някаква абонаментна карта :)

Я виж тук http://www.lukoil.bg/7_cards.asp

Сря Дек 20, 2006 1:53 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

Мнение 
Добре де, колко ще спестиш, ако предплатиш? Или смяташ да капарираш 3-4 тона ;) Истината е, че отърване от поскъпването няма :?

Моят съвет е: сипвай си нафтичката на каквато цена се предлага и си свиркай ;) А тази схема с ДДС-то на горивото не е така проста, както при гсм-ите.

Сря Дек 20, 2006 2:04 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща