Дата и час: Пет Юни 20, 2025 2:29 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 81 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Как карате дизелите си? Колко ви горят? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Здравейте, колеги, забелязал съм, че има много теми за разход, но няма нито една актуална... :roll:
Пък и всеки, решил да си купува кола, първо пита за разхода...
:) и да ви попитам, да споделите, как си карате колите, към колко оборота сменяте предавки, карате ли по инерция, или пък на принудителен празен ход - на скорост без газ... Въобще как сте забелязали, че сте най-икономични.

пп мисля, че темата ще е полезна и ще прекрати постоянната поява на теми за разхода.

Аз да споделя моя опит. Карам FIAT Bravo 1.9 TD100...
Главно карам в София, като не избягвам задръстванията. Най-ниският разход, който ми е давала е към 8.5 - като съм карал по инерция, сменял съм към 2000об и много рядко по-нагоре. Предполагах, че като карам извън турбото ще гори по-малко. Още не знам дали е така.. :roll:
Напоследък, пък, съм решил да проверя теорията за принудителния празен ход, като да си призная малко се притеснявам да не повредя нафтовата помпа...(имаше някакви такива мнения), но си мисля, че така е по-икономично...(така ми се струва - още не съм засекъл)
Трето, последно, сипвам само в лукойл.
Поздрави, колеги, очаквам и ввашите мнения... :D

Съб Дек 16, 2006 1:43 pm
UNREAD_POST 
При мен разхода е около 7/100 в града.Става вьпрос за Пловдив и за нормално каране до 2000об/мин.От стари дизелджии съм чувал,че е важно да не се подава рязко газ,защото се вдига разхода.

Съб Дек 16, 2006 2:34 pm
UNREAD_POST 
ето, като се замисля, аз като направих ниския разход, направо винаги ме задминаваха на светофарите(и ме псуваха) - съвсем леко подавах газчица тогава.

Това е полезно - по-леко подаване на газ :D

Съб Дек 16, 2006 7:42 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Градско ми дава 7-7,5 а извън градско 5-5,5.Карам много пестеливо без почти никакви изцепки :mrgreen: На светофарите и задръстванията си тръгвам спокойно и в повечето случаи изоставам от другите първи коли от моя ред! Извън града не карам с повече от 100-110.Като спра след каране обикновенно изчаквам няколко минути преди да изгася двигателя, за да не го измъчвам допълнително-според мен това не влияе на разхода.

Съб Дек 16, 2006 8:47 pm
Профил
UNREAD_POST 
Току що се връщам от Чифлик(Троянско).
Колата ме очарова много приятно. За изминати 480 км колата ми изгори 23 литра нафта - 4,8 л/ 100 км.
В колата пътувахме 4 души и два сака. По магистралата карах с 130 км/ч. Извън нея с 110-120 км/ч. Нафтата е Алпин Дизел и към нея сложих добавка STP тъмносиня. Ускорявам съм както трябва до към 3000 оборота. Не съм я жалил.
Да допълня, че миналата неделя сменях въздушния филтър. Аз си го обяснявам основно с нови филтър, който купих от Стамболийски(беше 14 лева и уж по-добър) и на добавката за почистване.

Нед Дек 17, 2006 5:46 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Аз съм с Пунтото от подписа-има компютърче за разхода.На извънградско почти винаги показва 21км\литър,а на градско 15км\литър.Един път се пробвах колко мога да сваля и го докарах до 26км\литър-обаче на равно и почти без газ.По магистрала при 130км в час дава 20км с литър.

Нед Дек 17, 2006 6:52 pm
Профил
UNREAD_POST 
6.2 - 6.4 градско, 4.6 извънградско при скорост 100-110 км/ч.

Нед Дек 17, 2006 7:05 pm
UNREAD_POST 
Градско 9-10, извънградско 6-6.5л. Колата определено не я жаля, давам си и зор! Извънградско по магистралата карам с 120-130.

Нед Дек 17, 2006 7:15 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Все пак предпочитам да си карам КАПАТА-ако да гори 2 пъти повече.

Вто Дек 19, 2006 12:02 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
punto 1.7td- градско-доста нервно(всеки ден в пиковите часове в софия)-8 разход+добавка редекс за почистване на горивна система-извънградско-4.5-7 зависи от настроението при 80-90 е малко-над 140-лапа жестоко но пък на 4000 оброта двигателя утихва адски много....и турбото е на макс де :) .... и другия фактор-само лук ойлска нафта-колата върви прекрасно с нея-1 път сипах на петрол-лошо ми стана-колата не беше същата :?

Вто Дек 19, 2006 11:57 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
borchev написа:
punto 1.7td- градско-доста нервно(всеки ден в пиковите часове в софия)-8 разход+добавка редекс за почистване на горивна система-извънградско-4.5-7 зависи от настроението при 80-90 е малко-над 140-лапа жестоко но пък на 4000 оброта двигателя утихва адски много....и турбото е на макс де :) .... и другия фактор-само лук ойлска нафта-колата върви прекрасно с нея-1 път сипах на петрол-лошо ми стана-колата не беше същата :?

А сега отиди да заредиш от скъпата на ОМВ и ще говориш съвсем друго. Може да са 10 ст. повече, но разхода намалява малко. За сметка на това ускорението с нея е най-добро. Не ти се налага да настъпваш, за да тръгне бу-то.

Вто Дек 19, 2006 12:03 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
doofiat написа:
borchev написа:

А сега отиди да заредиш от скъпата на ОМВ и ще говориш съвсем друго. Може да са 10 ст. повече, но разхода намалява малко. За сметка на това ускорението с нея е най-добро. Не ти се налага да настъпваш, за да тръгне бу-то.

късно :( заредих си 250 литра лукойилска нафта .... но поне си я сипах от колонката и на по 1.30 :) но ускорението не мисля че има накаде да ходи повече-наистина много върви-оса е след като смених дюзите :)

Вто Дек 19, 2006 12:45 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
borchev написа:
doofiat написа:
borchev написа:

късно :( заредих си 250 литра лукойилска нафта .... но поне си я сипах от колонката и на по 1.30 :) но ускорението не мисля че има накаде да ходи повече-наистина много върви-оса е след като смених дюзите :)

Къде я събра бе човек?
И аз търся д си взема голямо количество нафта. Може да се направи нещо по въпроса?

Вто Дек 19, 2006 1:45 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
в багажника при подходящи туби влизат 200литра-на пунотото....то си е голема кола тва :) иначе офертата е валидна само нощно време и само на повикване-седиш и чакаш обаждане през ноща-лошото е че е на 60км от софия...но аз съм там(на 15 км) събота и неделя така че при желание ако се организират няколко съфорумци може да измислим нещо-някой с бус или камионче да дойде и да се позаредите и вие-връзката е стабилна-за това съм написал че само от лук ойл зареждам :)

Вто Дек 19, 2006 2:20 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Коледните празници изкарахме на к-с Мальовица. Бургас-Костенец-Боровец-Самоков-Мальовица и обратно са 885.4 км и при система пълно/пълно с мое зареждане (изчакване на пяната, нафта до гърловината) ми изгори 54.8 л OMV alpin D. Бяхме 4 коли и се съобразявах с групата. По магистралата карахме 120-140. По Боровец и след Самоков нагоре карахме на сняг. Доволен съм от колата. Има потенциал. Добре се държи на сняг.Пали без проблеми на -7/-8 *C. Да не чуе Дявола - чукам на дърво!

Чет Дек 28, 2006 1:37 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 81 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща