Дата и час: Пет Юли 18, 2025 12:58 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Дайте съвет 
Автор Съобщение
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Nino написа:
Не, разписвайте си актовете, но в мястото за възражение пишете: "ПОИСКАХА ДА ПОЧЕРПЯ, АЗ ОТКАЗАХ И ЗА ТОВА МИ НАПИСАХА АКТ!" :| :mrgreen: :36_2_33: :36_2_52:

:D Добър ход Нино...

Чет Дек 14, 2006 12:11 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Тва няма да окаже никакво влияние. Чувал съм от познати, че един гражданин пак се помъчил да направи нещо подобно и написал в акт-а че полицая бил пиян. И настоял да дойде офицер. Офицера завел полицая на кръвна проба, която се оказала отрицателна. Тогава полицая завел пък дело от частен характер към тоя хитрец, и успял да го осъди за нанесени вреди.

www.mvr1866.bg

Чет Дек 14, 2006 12:26 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
The_Wicker_Man написа:
Тва няма да окаже никакво влияние.

Сигурен ли си?

Чет Дек 14, 2006 12:31 am
UNREAD_POST 
ако е за 10 лева няма да му съставят акт, а направо го мяткат на фишче - чл. 39 ал. 1 и 2 от ЗАНН
ал. 3 от същия член казва, че който оспори нарушението или откаже да плати глобата му се съставя акт.

прочетете и следното :
Чл.42. Актът за установяване на административното нарушение трябва да съдържа:
1. собственото, бащиното и фамилното име на съставителя и длъжността му;
2. датата на съставяне на акта;
3. датата и мястото на извършване на нарушението;
4. описание на нарушението и обстоятелствата, при които е било извършено;
5. законните разпоредби, които са нарушени;
6. (изм.,ДВ,бр.59 от 1992 г.) собственото, бащиното и фамилното име и възрастта на нарушителя, точния му адрес, местоработата и единен граждански номер;
7. (изм.,ДВ,бр.59 от 1992 г.) имената и точните адреси на свидетелите и единен граждански номер;
8. обясненията или възраженията на нарушителя, ако е направил такива;
9. (изм.,ДВ,бр.59 от 1992 г.) имената и точните адреси на лицата, които са претърпели имуществени вреди от нарушението и единен граждански номер;
10. опис на писмените материали и на иззетите вещи, ако има такива, и кому са поверени за пазене.
Чл.43. (1) Актът се подписва от съставителя и поне от един от свидетелите, посочени в него, и се предявява на нарушителя да се запознае със съдържанието му и го подпише със задължение да уведоми наказващия орган, когато промени адреса си.
(2) Когато нарушителят откаже да подпише акта, това се удостоверява чрез подписа на един свидетел, името и точният адрес на който се отбелязват в акта.

т.е който мисли да оспорва акт - да види дали всичко е попълнино както трябва - катаджиите понякога ги домързява и не пишат всички реквизити. тогава акта се отменя в съда по същество.

отбелязвам подчертаното с червено - ако няма свидетел и подпис, демек колегата на катаджията - акта също пада в съда.

и 1 съвет от мен - не обжалвайте актовете / това не пречи в акта да напишете че имате възражения и ще обжалвате /, а направо наказателните постановления в съда.

лошото е, че 1 адвокат няма да ви вземе по-малко от 80-100 лв. за обжалването и трябва да се прецени дали си струва и дали не може всеки сам да се оправи.....

Чет Дек 14, 2006 10:38 am
Аватар

UNREAD_POST 
Ми Вие казвате, че той ако иска ще напише, че съм без книжка (че въобще нямам) защото не е длъжен да правил проверки. Аз пиша при възраженията, че имам но когато съм искал да я извадя не съм я намерил (изгубена), а катаджията не си прави труда да провери за такава. В три дневен срок отивам обжалвам, оказва се че имам и кво става ?

Изображение

Чет Дек 14, 2006 12:34 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Човек, това ти обясних. В 3 дневен срок ако имаш я представяш. Но ти като си я изгубил какво ще представиш? Затова ти казвам, че ако е писал че не си спрял (примерно) или нещо дето не съответства на истината, трябва да пуснеш жалба със входящ номер, в която подкрепена със съответните факти да възразиш срещу ситуацията описана в акт-а.
Полицая не е длъжен да прави справка дали имаш книжка. Той е длъжен да прави справка само дали си криминален контингент. В ЗДвП си пише, че ТИ СИ ДЛЪЖЕН ДА НОСИШ СУМПС, а не полицая да прави справка дали имаш. Освен това не можеш да докажеш че е отказал. А и той винаги може да се измъкне. Ще каже че му е паднала батерията на станцията, че дежурния е бил зает с друга справка и т.н.
Колежката правилно казва да се обжалват НАКАЗАТЕЛНИТЕ ПОСТАНОВЛЕНИЯ. Това в случай, че написаното в текстовата част не отговаря на истината и ако има някакъв начин да се пребори в съда. Като обжалваш акта, ще те извикат в съда заедно с полицая, той ще преразкаже ситуацията и акт-а пак ще ти го потвърдят.
Другото за 10-те лв по фиш. Пише за МАЛОВАЖНИ нарушения за които не се отнемат наказателни точки. Колко от нарушенията които правим в градско шофиране са маловажни и за фиш? Минаване на червено е 10 точки и 40 лв. Говорене по телефон е 6 точки и 40 лв. Нарушаване на забранителен знак пак 6 точки.
А на колегата НИНО ще му отговоря само: АБСОЛЮТНО. :) Ако си мислиш че тия възражения някой ги чете, жестоко се лъжеш :) Само сметни. Когато се раздуха случая за наказателното в КАТ казаха, че там актовете се решават от една шепа хора. По груби сметки паяците на ден вдигат 300 коли. Това са 300 акт-а на ден само от паяците. Ами като прибавим и актовете на останалите КАТ-аджий в София? И това е на ДЕН. На другия ден пак така. Мислиш ли че някой ги чете ?

www.mvr1866.bg

Чет Дек 14, 2006 1:21 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
На мен миналата зима ми вдигнаха колата от Руски паметник. Когато след 2 часа си я издирих на "наказателния" паркиг полицая в кабинката ми написа акт като за свители се разписаха двамата му колеги пазачи на паркинга. Естествено аз попитах как може да са свидетели хора които не са присъствали на мястото а той ми каза че такъв бил реда.
Е как полицай който явно нарушава закона съставяйки документ с невярно съдържание ще ме поучава и санкционира за спазването на същия този закон ? Мислих си по въпроса да напиша възражение но беше почти полунощ и ме домързя да се разправям ...

Чет Дек 14, 2006 3:58 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Значи ако не искате да ви ебават полицаите научете си законите. Е аз като няма кво да правя отварам и си чета някой закон.
В ЗАНН колега е посочено, че за съставяне на акт е необходим ПОНЕ един очевидец на нарушението. Когато такъв няма, са нужни ДВАМА свидетеля (КОИТО НЕ СА ОЧЕВИДЦИ НА НАРУШЕНИЕТО), и онзи от кабинката е използвал именно този член от ЗАНН. Използвал е касиера (навярно) и ... идея си нямам кой друг за другите 2-ма свидетеля.

www.mvr1866.bg

Чет Дек 14, 2006 5:59 pm
Профил ICQ
Аватар

UNREAD_POST 
ilkor написа:
На мен миналата зима ми вдигнаха колата от Руски паметник. Когато след 2 часа си я издирих на "наказателния" паркиг полицая в кабинката ми написа акт като за свители се разписаха двамата му колеги пазачи на паркинга. Естествено аз попитах как може да са свидетели хора които не са присъствали на мястото а той ми каза че такъв бил реда.
Е как полицай който явно нарушава закона съставяйки документ с невярно съдържание ще ме поучава и санкционира за спазването на същия този закон ? Мислих си по въпроса да напиша възражение но беше почти полунощ и ме домързя да се разправям ...

А замислял ли си се, че може да не си управлявал ТИ автомобила, а акта е на ТВОЕ име? :roll:

Чет Дек 14, 2006 7:18 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Абе ,хора Вие направо сте уникални.Човека Ви попита за съвет , а вие искате бам-бадева да го направите пешеходец.
И не забравяйте ,че всеки си носи кръста за всеки гяволък.

Чет Дек 14, 2006 7:54 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Цитат:
Значи ако не искате да ви ебават полицаите научете си законите. Е аз като няма кво да правя отварам и си чета някой закон.
В ЗАНН колега е посочено, че за съставяне на акт е необходим ПОНЕ един очевидец на нарушението. Когато такъв няма, са нужни ДВАМА свидетеля (КОИТО НЕ СА ОЧЕВИДЦИ НА НАРУШЕНИЕТО), и онзи от кабинката е използвал именно този член от ЗАНН. Използвал е касиера (навярно) и ... идея си нямам кой друг за другите 2-ма свидетеля.

Те не са били свидетели на нарушението - според закона това трябва да се напише. А в моя акт просто има 2ма свидетели ... които са присъствали на установяването.

Ако това го пишеше мислиш ли че щях да се заяждам ...

Чет Дек 14, 2006 8:47 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Колега погледни си в бланката. Трябва да пише: Присъствал при съставяне на АКТ-а и на 2-мата свидетели.

www.mvr1866.bg

Чет Дек 14, 2006 11:35 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2