|
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 8:53 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
Fiat Bravo TD100-придърпване при ускорение
Автор |
Съобщение |
DGS
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Фев 16, 2006 11:00 pm Мнения: 5 Местоположение: София 16 Студентски
|
 Fiat Bravo TD100-придърпване при ускорение
Здравеите!
Преди извесно време усетих слабо придърпване при ускорение на около 2200 оборта- все едно има недостиг на гориво .Смених всички консумативи, но сега се усеща още повече. Иначе динамиката е добра.
Някой имал ли е подобен проблем ? Каква може да е причината? Приятел ме посъветва да махна катализатора, че може да се е запушил, но знам ли?!
_________________ FIAT BRAVO TD 100 SX
|
Вто Мар 13, 2007 8:35 pm |
|
 |
georgid
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Мар 02, 2007 5:16 pm Мнения: 64 Местоположение: Бургас
|
Сондата в резервоара почисти ли я ?
Ако беше катализатора тая кола щеше да спира и да пуши не само леко да придърпва
|
Вто Мар 13, 2007 8:55 pm |
|
 |
DGS
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Фев 16, 2006 11:00 pm Мнения: 5 Местоположение: София 16 Студентски
|
За сондата не се сетих!
Ще я погледна и нея, ама на диагностика май ще се ходи!
|
Вто Мар 13, 2007 9:00 pm |
|
 |
Tornado
|
Мисля,че всеки поне трети от нас със този мотор го има това придръпване.И при мен го има,но много рядко.Дори при рязко ускоряване оборотите се задържат на 1500 и падат бавно не мога да си го обясня от какво се получава.Прилича на въздух в системата,но пък за сметка на това си пали винаги от раз без значение дали е топло или студено.
|
Вто Мар 13, 2007 9:37 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
Tornado написа: Мисля,че всеки поне трети от нас със този мотор го има това придръпване.И при мен го има,но много рядко.Дори при рязко ускоряване оборотите се задържат на 1500 и падат бавно не мога да си го обясня от какво се получава.Прилича на въздух в системата,но пък за сметка на това си пали винаги от раз без значение дали е топло или студено.
За това пропадане в оборотите е виновен в повечето случаи дебитомера - почистете го!
_________________ FIAT-SPORT
|
Вто Мар 13, 2007 9:43 pm |
|
 |
Tornado
|
hit-ko написа: Tornado написа: Мисля,че всеки поне трети от нас със този мотор го има това придръпване.И при мен го има,но много рядко.Дори при рязко ускоряване оборотите се задържат на 1500 и падат бавно не мога да си го обясня от какво се получава.Прилича на въздух в системата,но пък за сметка на това си пали винаги от раз без значение дали е топло или студено. За това пропадане в оборотите е виновен в повечето случаи дебитомера - почистете го!
Какво да му чистим и с какво от какво може ли по нагледно или да следваме мисля имаше една тема за почистване на дебитомер.
|
Вто Мар 13, 2007 10:09 pm |
|
 |
DGS
Кара детска количка
|
А какво преставлява този дебитомер всъщност?
Знам, че се намира в тръбата м/у филтъра и турбото, но какво да търся?
|
Вто Мар 13, 2007 10:22 pm |
|
 |
Tornado
|
Позиция 2 дебитомер.
Позиция 3 конектор за свързване на дебитомера.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Вто Мар 13, 2007 10:27 pm |
|
 |
Gugev
|
Точно тия 2100-2200 об/мин не са ли оборотите на "турбо-дупката"? И аз тях често ги усещах по-рано, е и сега ама сигурно съм свикнал.
|
Сря Мар 14, 2007 4:11 pm |
|
 |
tinalex
Кара кола
Регистриран на: Пет Дек 01, 2006 6:42 pm Мнения: 270 Местоположение: София 15 Младост
|
Тя е при доста по-ниски обороти.
_________________ FIAT PUNTO JTD LANCIA CAPA 200020V
|
Сря Мар 14, 2007 9:06 pm |
|
 |
itkvdpro
Кара велосипед
Регистриран на: Чет Юни 08, 2006 12:28 am Мнения: 26 Местоположение: Варна 01 Одесос
|
Дебитомера при този мотор не играе никаква роля за работата на помпата и мотора, т.к. тя е механична, а не електронна, както е при 2.4ТД. Там ако изгори дебитомер мнооооого боли. При мен го има същото придърпване. Чистил съм сонда и дебитомер преди да разбера, че съм си изгубил времето.Компресията ми е 33,33,32,33 помпата дава добро налягане. При мен обаче със сигурност взима въздух. Много ме съмнява и авансатора на помпата, който за жалост е доста скъп. В петък ще сменям масло и ще ми сложат един за проба. Ще пиша дали е от него.
_________________ FIAT MAREA 1.9 TD 100 HLX
|
Сря Мар 14, 2007 11:14 pm |
|
 |
Tornado
|
Сигурен ли си за компресията,че е в тези граници.
|
Сря Мар 14, 2007 11:18 pm |
|
 |
itkvdpro
Кара велосипед
Регистриран на: Чет Юни 08, 2006 12:28 am Мнения: 26 Местоположение: Варна 01 Одесос
|
Компресията е мерена преди 10000км в "Дизел сервиз" Варна. Колата стоя през нощта в сервиза. Момчето, което я мери ми е приятел. Мога да покажа и копия от показанията. Колата е на 179000 км без ремонт по мотора. Надявам се скоро да не ми се налага да правя такъв. Имам и сервизна книжка за нея. Карана е само със SELENIA Turbo Diesel. Надявам се наистина да е така.
_________________ FIAT MAREA 1.9 TD 100 HLX
|
Сря Мар 14, 2007 11:26 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|