|
|
Дата и час: Пон Юли 07, 2025 1:19 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Дайте идея за ангренажен ремък.
Автор |
Съобщение |
geo_g
Кара Симсонка
Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 2:28 pm Мнения: 53 Местоположение: София 03 Възраждане
|
 Дайте идея за ангренажен ремък.
Дайте идея за сервиз за смяна на ангренажен ремък за Пунто дизел.
Търся читав сервиз за смяна на ангренажен ремък със всички части на нормални цени и да се ангажират с някаква гаранция за пробег.
(да разбират от нормално обатягане)
Благодаря,
|
Пет Мар 24, 2006 5:01 pm |
|
 |
pinifarina
Кара велосипед
Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 2:06 pm Мнения: 25 Местоположение: Варна 01 Одесос
|
Мога да ти препоръчм Александър ауто 02/9807334, чувам много добри отзиви за тях
_________________ FIAT MAREA 2.4TD, FIAT TEMPRA 1.9 TD
|
Вто Мар 28, 2006 10:56 am |
|
 |
Nino
|
 Re: Дайте идея за ангренажен ремък.
geo_g написа: Дайте идея за сервиз за смяна на ангренажен ремък за Пунто дизел. Търся читав сервиз за смяна на ангренажен ремък със всички части на нормални цени и да се ангажират с някаква гаранция за пробег. (да разбират от нормално обатягане) Благодаря,
Иди във Ванто трейд, там поне имат доста такива дизелови Пунто и предполагам доста опит.
Аз също съм с Пунто-II,1.9D и го смених там.
|
Вто Мар 28, 2006 11:32 am |
|
 |
toniтони
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Апр 10, 2006 2:30 pm Мнения: 5 Местоположение: София 06 Подуяне
|
забрави за вантотрейд, там искат пара на час, купи си ремък и ролка и всеки читав майстор може да ги смени, гаранция за такъв ремонт не се дава. безаварииният пробег зависи от качеството на частите, пък и твоя двигател трябва да има защита при скъсване на ремъка. на оборище има могазин за италианки, аз от там купих ремък гейц /дават му пробег 60000, а производителя винаги се застрахова поне с 20000км/ и ролка за 18лв., за дизела може да е малко по-скъпо, но малко..иначе мога да ти препоръчам моя майстор, казва се Вальо тел.0888223749
|
Сря Апр 12, 2006 5:30 pm |
|
 |
Nino
|
toniтони написа: забрави за вантотрейд, там искат пара на час, купи си ремък и ролка и всеки читав майстор може да ги смени, гаранция за такъв ремонт не се дава. безаварииният пробег зависи от качеството на частите, пък и твоя двигател трябва да има защита при скъсване на ремъка. на оборище има могазин за италианки, аз от там купих ремък гейц /дават му пробег 60000, а производителя винаги се застрахова поне с 20000км/ и ролка за 18лв., за дизела може да е малко по-скъпо, но малко..иначе мога да ти препоръчам моя майстор, казва се Вальо тел.0888223749
Тони, когато човек дава препоръки и то писмено, според мен трябва да носи някаква отговорност макар и морална.Би ли посочил един дизелов двигател, независимо от коя фирма/марка да има защита против скъсване на ангренажен ремък и как я разбираш ти тази защита.Колко дизелови леки автомобила си експлоатирал... не карал, за да даваш такива съвети, че производителят се застрахова с 20 000 км.Щото човека наистина може да загази, ако се вслуша в писанията ти.
Искрено се надявам, щото въпроса е от март, на колегата да са му свършили работата добре!
|
Сря Апр 12, 2006 11:33 pm |
|
 |
toniтони
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Апр 10, 2006 2:30 pm Мнения: 5 Местоположение: София 06 Подуяне
|
всеки ремък се къса, под защита "разбирам" че бутало-цилиндровата група е така констуирана, че при скъсване на ремъка, буталата не удрят клапаните и не ги изкривяват. така са конструирани повечето съвременни автомобили, така че неприятностите се свеждат до това да викнеш някой приятел да те изтегли до близкия сервиз за монтаж на нов ремък. относно дизелите, една от колите които "експлоатирам" в момента е дизел с ремък гейц на 90000км пробег и мисля до го сменям след около 10000км-това разбира се е въпрос на личен избор, мисълта ми е че спокойно можеш да минеш 10000-20000км повече от препоръката на производителя
|
Чет Апр 13, 2006 10:26 am |
|
 |
Ferrari
|
toniтони написа: всеки ремък се къса, под защита "разбирам" че бутало-цилиндровата група е така констуирана, че при скъсване на ремъка, буталата не удрят клапаните и не ги изкривяват. така са конструирани повечето съвременни автомобили, така че неприятностите се свеждат до това да викнеш някой приятел да те изтегли до близкия сервиз за монтаж на нов ремък. относно дизелите, една от колите които "експлоатирам" в момента е дизел с ремък гейц на 90000км пробег и мисля до го сменям след около 10000км-това разбира се е въпрос на личен избор, мисълта ми е че спокойно можеш да минеш 10000-20000км повече от препоръката на производителя
Там е работата, че повечето съвременни автомобили пресрещат клапаните. Това за FIAT важи в пълна сила. Изключение правят само FIRE двигателите. Ако не си с FIRE не бива да разчиташ на това, че някой ще те издърпа само и след смяна на ремъка ще запалиш.
|
Чет Апр 13, 2006 10:29 am |
|
 |
Nino
|
toniтони написа: всеки ремък се къса, под защита "разбирам" че бутало-цилиндровата група е така констуирана, че при скъсване на ремъка, буталата не удрят клапаните и не ги изкривяват. така са конструирани повечето съвременни автомобили, така че неприятностите се свеждат до това да викнеш някой приятел да те изтегли до близкия сервиз за монтаж на нов ремък. относно дизелите, една от колите които "експлоатирам" в момента е дизел с ремък гейц на 90000км пробег и мисля до го сменям след около 10000км-това разбира се е въпрос на личен избор, мисълта ми е че спокойно можеш да минеш 10000-20000км повече от препоръката на производителя
Да, но сори това не важи за никоя съвременна дизелова машина,особено тези с пряко впръскване, то май всички вече са с пряко.От обем 1.3 - 1.5 куб.см да изкарат от 70-75 кс до 100- 120.. дали може да има такава екстра на тях... такъв свободен обем в БЦГ , че буталата и клапаните да не срещнат в него??!!
А относно ремъка, сменяй си го ако щеш не 60 хиляди, а на 160 хиляди, само не съветвай другите да правят това.Може да си много богат, кой знае и да не ти пука от скъсан ремък.. к'во са там някякви си 800-1200лв! Не е редно.От къде си сигурен, че МЕНТЕТО... ОЕМ производство, което си купил в България ще изкара и 10 хил.км.Щото съм се нагледал на такива "ГЕТЦОВЕ"! Питай някое твое приятелче колко струва един оригинален GATES.. в Германия, Австрия,Италия.
|
Чет Апр 13, 2006 11:17 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|