|
 |
 |
|
Дата и час: Вто Юни 17, 2025 4:25 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
Tornado
|
 АМК Ситроен гр.Карлово
Ето как се сменя масло на Ксантия във въпросния сервиз.
1.Източва се старото масло.
2.Сменя се масления филтър.
3.Налива се 5 литра Тотал 7000.
4.От проверката се установява,че трябва да се налива още и се започва втората 5 литрова туба.
5.Собственика пита дали са завили пробката за източване.
6.Същата не е завита.
7.Завиват пробката и наливат маслото по норма.
8.Всичко е за сметка на сервиза както и промивката и пускането на 5-6 литра масло във ваната за източване.
Просто майсторите които работят в такива сервизи преди това са замесвали хляб във някоя фурна или са продавали чорапи по 3лв.за 5 чифта на битака.
Пазете се колеги от такива разбирачи понеже като работят в сервиз те знаят всичко за вашия автомобил и ви говорят така убедително,че може да им повярвате колко мая се слага на хляба или ,че чорапите са термоустойчиви и ви предпазват от изпотяване краката.
|
Съб Мар 10, 2007 4:45 pm |
|
 |
Dodo 155
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Съб Мар 10, 2007 5:08 pm |
|
 |
Nino
|
Да си призная честно, този номер съм си го правил и аз.Сменяйки маслото, един приятел с който не бяхме се виждали от доста време ме навести. И така от дума на дума забравих да завия пробката и се опитах да налея новото масло.Фира бяха "само" около 2-3 л.... маслото беше много добро - YACСO... та стана "яко"! :mrgreen:
|
Съб Мар 10, 2007 5:11 pm |
|
 |
Stoyan_68
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Съб Ное 04, 2006 10:31 am Мнения: 465 Местоположение: София "Изток"
|
 стига бе!
Божеее, колко мъка! Само за протокола... кой "собственик" пита за пробката-на колата или на сервиза? 
_________________ Fiat Stilo 1.8 16V
|
Съб Мар 10, 2007 10:25 pm |
|
 |
Tornado
|
|
Нед Мар 11, 2007 12:22 am |
|
|
|