|
|
Дата и час: Пон Юни 16, 2025 11:55 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Ауто Италия или Ванто Трейд - качество/цена ?
Автор |
Съобщение |
Stoyan_68
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Съб Ное 04, 2006 10:31 am Мнения: 465 Местоположение: София "Изток"
|
Nino написа: Не, познавах качествените им приемчици Христо и инж.Радослав Кънчев, но за съжаление и двамата напуснаха.Иначе от юли 2005г когато сменях ремъци и ролки не съм ходил.Частите и аз и Вантотрейд си ги купуваме от Т&N CAR, така че... :mrgreen:
Мдааа, само за инфо-говорих с човека, смяна на гумички-180лв. Това сигурно е само цената на гумичките като гледам. Той обаче употреби един израз "да е изплюло гумичка" :roll: Как става тая работа...
_________________ Fiat Stilo 1.8 16V
|
Чет Дек 07, 2006 5:14 pm |
|
 |
Nino
|
 Предполагам, че става дума за труд и материали.Не вярвам да са толкова скъпи.Звънни и в Т и Н кар да ги питаш колко струват.
|
Чет Дек 07, 2006 5:21 pm |
|
 |
Vladim
|
Stoyan_68 написа: Мдааа, само за инфо-говорих с човека, смяна на гумички-180лв. Това сигурно е само цената на гумичките като гледам. Той обаче употреби един израз "да е изплюло гумичка" :roll: Как става тая работа...
Сигурно има предвид откачането на гумичката от основата и (там има метален пръстен). Така клапана си я движи накъдето си иска, а отдолу зее дупка. При тази ситуация обаче ми се струва, че колата ще пуши кошмарно отзад!
|
Чет Дек 07, 2006 5:28 pm |
|
 |
Stoyan_68
Регистриран на: Съб Ное 04, 2006 10:31 am Мнения: 465 Местоположение: София "Изток"
|
Nino написа: :shock: Предполагам, че става дума за труд и материали.Не вярвам да са толкова скъпи.Звънни и в Т и Н кар да ги питаш колко струват.
12 лева е комплекта.
|
Чет Дек 07, 2006 5:34 pm |
|
 |
Stoyan_68
|
Vladim написа: Stoyan_68 написа: Мдааа, само за инфо-говорих с човека, смяна на гумички-180лв. Това сигурно е само цената на гумичките като гледам. Той обаче употреби един израз "да е изплюло гумичка" :roll: Как става тая работа... Сигурно има предвид откачането на гумичката от основата и (там има метален пръстен). Така клапана си я движи накъдето си иска, а отдолу зее дупка. При тази ситуация обаче ми се струва, че колата ще пуши кошмарно отзад!
Може и това да е. При студено палене изпушва на масло, след това спира за малко и после започва да пуши равномерно, но в бяло. Дима почти не мирише. Не бих казал че е кошмарно, но е доста. Все пак е трудно да се прецени в тези студове и влаги. Ако е "изплюта" една гумичка компресията еднаква ли ще е?
|
Чет Дек 07, 2006 5:46 pm |
|
 |
Ferrari
|
Белия пушек е пара.
|
Чет Дек 07, 2006 6:02 pm |
|
 |
doofiat
|
 Re: Ауто Италия или Ванто Трейд - качество/цена ?
Stoyan_68 написа: rustson написа: sev написа: Stoyan_68 написа: Пичове, предварително се извинявам ако темата вече е разчепкана във форума, но според вас кой от двамата е по-добрия сервиз за работа по двигареля? Мисля, че като цени и двата са на едно равнище горе-долу. какво ще и правиш на колата? Да бе и аз се чудя какво ще му правиш на Стилото че и на двигателя? За съжаление май трябва да сменям гумички на клапани :( Или поне да започна с това. Карам стилото от един месец. Колата е на 83000км, компресията е 12,3-12,5 на всички цилиндри. Бяга много, все пак е 133 коня. Но... гори масло-разход 1л за 1500км Няма течове, двигателя е абсолютно сух. Първоначално сложих MOBIL 5W40. Като видях, че го харчи смених на TUTELA 10W40. Още не съм я засякъл с тутелата, но при горния разход не вярвам да намалее драстично. Има нещо по двигателя и се надявам да е най-много гумички (макар, че на 83000 е доста рано). Закачах я на комп, но не даде никакви кодове за грешка по мотора. Направо да падладееш. Та затова питах за двата сервиза, все пак ауто Италия е вносител и би трябвало да има читав сервиз, ама гледай какво излезе.. За Ванто само съм чувал че са добри, но не съм им ползвал услугите от години. Гледам в сайта им, че продават комбайни и редосеялки, та се замислих как ли ще е сервиза  Та ако имате идея за читав сервиз (може би на НСО?), давайте я, че много ме е яд. Притеснявам се да я пусна къде да е, пълна е с датчици и разни особености, да не се омаже съвсем. П.С. Не е "секретно" бе Нино, чудя се какво да правя...
Пич какви гумички какви пет лева. И аз бях като теб, на 2000 км 1 литър ТУТЕЛА. Никога повече, никога. Смени маслото и ще се правят нещата - гарантирам. Аз за около 7000 км доливах около 3 литра ТУТЕЛА - пълен боклук. Сложих си Селения и разхода ми е 8000 км 0,8 л масло.
И аз бях тръгнал да сменям гумички и простотии, но един майстор вика я си сложи това, което препоръчват от Фиат и тогава сменяй каквото искаш.
|
Чет Дек 07, 2006 6:21 pm |
|
 |
Stoyan_68
|
doofiat написа: Пич какви гумички какви пет лева. И аз бях като теб, на 2000 км 1 литър ТУТЕЛА. Никога повече, никога. Смени маслото и ще се правят нещата - гарантирам. Аз за около 7000 км доливах около 3 литра ТУТЕЛА - пълен боклук. Сложих си Селения и разхода ми е 8000 км 0,8 л масло.
И аз бях тръгнал да сменям гумички и простотии, но един майстор вика я си сложи това, което препоръчват от Фиат и тогава сменяй каквото искаш.
Хм, с еднакъв вискозитет ли бяха маслата?
|
Пет Дек 08, 2006 3:12 pm |
|
 |
doofiat
|
Stoyan_68 написа: doofiat написа: Пич какви гумички какви пет лева. И аз бях като теб, на 2000 км 1 литър ТУТЕЛА. Никога повече, никога. Смени маслото и ще се правят нещата - гарантирам. Аз за около 7000 км доливах около 3 литра ТУТЕЛА - пълен боклук. Сложих си Селения и разхода ми е 8000 км 0,8 л масло.
И аз бях тръгнал да сменям гумички и простотии, но един майстор вика я си сложи това, което препоръчват от Фиат и тогава сменяй каквото искаш. Хм, с еднакъв вискозитет ли бяха маслата?
Даааааааа!
И аз от Италсервиз го наливах, ония им викам, абе това масло нещо не ми харесва и той вика аааааа няма да се притесняваш ТУТЕЛА се произвежда от Селения и са същите като качество. Да, ама не. Със Селения гори в нормите.
|
Пет Дек 08, 2006 4:42 pm |
|
 |
vesko
Фиат маниак
|
Nino написа: Нit-ko в Ямбол е добро решение, но е много далече.
... но е добро решение...
|
Съб Дек 09, 2006 3:54 pm |
|
 |
tinalex
Кара кола
Регистриран на: Пет Дек 01, 2006 6:42 pm Мнения: 270 Местоположение: София 15 Младост
|
Миналата седмица бях във Вантотрейд за пълна профилактика и смяна на ремъци и ролки.Не е евтино но пък съм доволен от работата и обслужването.Впрочем от години ходя при тях когато ще се пипа по двигателя.Ето цени:Ролка1-92лв;обтегач-51лв;МаслоTutela Estoril-5л-59лв;накрайник-16лв;въздушен филтър-18лв;ремък-16лв;тампон-5лв;ремък-38лв;лагер-26лв;лагер-30лв;филтър климатик-23лв;филтъргоривен-24лв;филтър маслен-6лв;задни накладки-45лв;лагер-53лв.Това е без ДДС.Не е лошо колеги като ходите някъде на ремонт или за части и вие да пишете цени.За подмяната на всички тези джаджи ми взеха около 250 лева.Имат гаранция за частите и труда доколкото зная.Колата е от тази от подписа.
_________________ FIAT PUNTO JTD LANCIA CAPA 200020V
|
Нед Дек 10, 2006 7:59 pm |
|
 |
Nino
|
tinalex написа: Миналата седмица бях във Вантотрейд за пълна профилактика и смяна на ремъци и ролки.Не е евтино но пък съм доволен от работата и обслужването.Впрочем от години ходя при тях когато ще се пипа по двигателя.Ето цени:Ролка1-92лв;обтегач-51лв;МаслоTutela Estoril-5л-59лв;накрайник-16лв;въздушен филтър-18лв;ремък-16лв;тампон-5лв;ремък-38лв;лагер-26лв;лагер-30лв;филтър климатик-23лв;филтъргоривен-24лв;филтър маслен-6лв;задни накладки-45лв;лагер-53лв.Това е без ДДС.Не е лошо колеги като ходите някъде на ремонт или за части и вие да пишете цени.За подмяната на всички тези джаджи ми взеха около 250 лева.Имат гаранция за частите и труда доколкото зная.Колата е от тази от подписа.
tinalex, при колата която притежаваш, няма и къде другаде да отидеш... освен в Ауто Италия, но от тези безбожници и некадърници е пропищял всеки докоснал се до тях!Такива са стойностите и аз около година и половина преди бях при тях.- Ванто трейд, по-малката злина!!! :mrgreen: :mrgreen:
Жалко, че им напуснаха добрите приемчици...инж.Радослав Кънчев /шефа на сервиза/ и Христо! :cry:
|
Нед Дек 10, 2006 8:04 pm |
|
 |
tinalex
Кара кола
Регистриран на: Пет Дек 01, 2006 6:42 pm Мнения: 270 Местоположение: София 15 Младост
|
В Ауто- Италия съм ходил веднъж и повече няма да ходя.Между другото чух че Вантотрейд опразват магазина и май ще се занимават само с камиони.Ако някой знае нещо да ме опровергае ще е добре.А Италсервиз какво представляват?
_________________ FIAT PUNTO JTD LANCIA CAPA 200020V
|
Нед Дек 10, 2006 8:13 pm |
|
 |
Nino
|
tinalex написа: В Ауто- Италия съм ходил веднъж и повече няма да ходя.Между другото чух че Вантотрейд опразват магазина и май ще се занимават само с камиони.Ако някой знае нещо да ме опровергае ще е добре.А Италсервиз какво представляват?
Това което казваш го чувам за първи път, но може и да е така.Итал сервиз е най- Н Е К А Д Ъ Р Н А Т А дъщерана фирма на Ванто трейд... те имат още Ню Холанд и Ивеко... но за тези/ ИТАЛСЕРВИЗ/ като чуя се хващам за кобура!!!
Сори, ще се ходи в Ямбол или ще се сменя марката! :roll:
|
Нед Дек 10, 2006 8:29 pm |
|
 |
Stoyan_68
|
tinalex написа: В Ауто- Италия съм ходил веднъж и повече няма да ходя.Между другото чух че Вантотрейд опразват магазина и май ще се занимават само с камиони.Ако някой знае нещо да ме опровергае ще е добре.А Италсервиз какво представляват?
Пич, заклевам те във всичко свято да НЕ СТЪПВАШ в ИТАЛСЕРВИЗ освен в магазина. Сервиза е умопомрачително лош! Не само че не ти решават проблема ами ти създават и други! Вж. по-горе по темата...
|
Нед Дек 10, 2006 10:22 pm |
|
|