|
|
Дата и час: Нед Сеп 05, 2010 7:51 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Подновяване централна конзола-Фиат Купе-дигиталния часовник
| Автор |
Съобщение |
|
nastybg
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Авг 25, 2008 5:22 pm Мнения: 96 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Подновяване централна конзола-Фиат Купе-дигиталния часовник
Нещото, което ми късаше нервите в интериора на колата беше гадната лепкава повърхност, като силиконово покритие, която побираше всяка прашинка и се драскаше с нокът, затова реших, че няма начин да няма начин и по един или друг начин ще си отърва от тази "слуз"
Така ето първо на какво приличаше конзолата в самото начало ...
http://img.data.bg/i.php?show=1139040&c ... ctrh1k#img
тук вече дигиталния часовник е свален, сваля се с права отверка леко и внимателно, държи се на щипки, след това се сваля панела за парното, освен двете винчета се свалят врътките за парното и отдолу има още две !!!
http://img.data.bg/i.php?show=1139049&c ... mn4ee8#img
(за да не се правят компромиси трябва да се свали и пластмасата около духалките на парното, но преди това трябва да се развие и лайсната на таблото)
След това се сваля цялата останала част от конзолата държи се на два винта под панела за парното и още два в джоба, който е над задния пепелник, после започва трудната част,да се извади конзолата, но след кратка борба ще му хванете цаката - най лесно ще е колата да е на 2-ра и задължително трябва да се развие жилото за ръчната, по този начин се дига вертикалто и конзолата се изхлузва
http://img.data.bg/i.php?show=1139059&c ... wexkzp#img
Слез това си купувате 1 литър спирт взимате един парцал и започва голямото търкане, дакато не отстраните този слой гума и отдолу вече си е нормална черна пластмаса
http://img.data.bg/i.php?show=1139067#img
ето го и резултата при дигиталния часовник
http://i.data.bg/08/09/06/1139073_orig.jpg
за съжаление нещата не свършиха до там, след като изтърках панела за парното, пластмасата побеля, за това се наложи да боядисам всичко - някой биха искали да е червено, сиво, в цвета на колата и т.н., аз реших да си е отново черно, въпрос на вкус  ... всичко се облепя внимателно и се пръска
http://img.data.bg/i.php?show=1139084&c ... tnnjdo#img
http://img.data.bg/i.php?show=1139086&c ... gvoyqd#img
След това идва ред на сглобяването, всичко в обратен ред и както тук така и при разглабянето е важно да знаете, ако нещо не влиза излиза или стои накриво, не е виновна майката на италианеца, който я е правил просто нещо му пречи, трябва да се действа спокойно и с търпение !
http://img.data.bg/i.php?show=1139089&c ... j8s0p0#img
И ето го крайният резултат
ПП. Всичко това ми отне цял ден почти без спиране, най-голямата част, от която мина в търкане, но след това ми казаха , че гумата може да се махне и на някоя автомивка с пароструиката пусната на вряла вода, ако на някой иска да спести 3-4 часа и отгоре търкане и няма против да рискува, може да сподели резултата 
| Съб Сеп 06, 2008 12:41 pm |
|
 |
|
joro_d
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 27, 2008 12:41 am Мнения: 255 Местоположение: София 01 Средец
|
Колега,
Искрени поздравления за свършената работа. Ентусиазум, подлатен с умения и търпение няма начин да не доведе до резултат. Супер:) Ще ми се да я видя колицата на живо.
Един въпрос - с каква боя пръсна пластмасовите детайли? От опит знам че не всяка боя се хваща добре на пласмаса термопластик, понякога се налага пръскане на омекотител и прочее, та просто ми е интересно ти как си подходил.
И още нещо. И аз много си обичам колата... Обаче искам да ти кажа че ако си покрай мен когато ремонтирам ще чуеш как майката на итаиянеца нерядко го отнася... С причина или без, съжалявам, ама така се получава на практика.
_________________ Tipo Gran Turismo 2.0 i.e. 159A6046
Alfa Romeo 156 1.8 TS
|
| Съб Сеп 06, 2008 1:35 pm |
|
 |
|
RAADOO
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 11:11 pm Мнения: 162 Местоположение: Бургас
|
И мен ме интересува с какво се пръска пластмасата.
_________________ Coupe 1.8 16V
|
| Нед Сеп 07, 2008 6:12 pm |
|
 |
|
nastybg
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Авг 25, 2008 5:22 pm Мнения: 96 Местоположение: София 13 Надежда
|
RAADOO написа: И мен ме интересува с какво се пръска пластмасата.
Мерси за думите, колега joro_d иначе и аз знам, че за пластмасата трябва пластификатори и т.н., просто в магазин за бои намерих черен мат за пластмаса и го взех 
| Пон Сеп 08, 2008 11:59 am |
|
 |
|
RAADOO
Кара Фиатче 126
|
А защо си махнал и страничните панели до вратата?
И как мога да сваля "стъклото" пред километража, защото имам там изгоряла лампичка и искам да я сменя и нея...
|
| Пет Сеп 12, 2008 8:47 am |
|
 |
|
nastybg
Кара Фиатче 126
|
RAADOO написа: А защо си махнал и страничните панели до вратата?
И как мога да сваля "стъклото" пред километража, защото имам там изгоряла лампичка и искам да я сменя и нея...
Страничните панели се махат, за да се свали металната лайсна ... втория ти въпрос не го разбрах, няма стъкло пред километража !
| Пет Сеп 12, 2008 7:17 pm |
|
 |
|
RAADOO
Кара Фиатче 126
|
nastybg написа: RAADOO написа: А защо си махнал и страничните панели до вратата?
И как мога да сваля "стъклото" пред километража, защото имам там изгоряла лампичка и искам да я сменя и нея... Страничните панели се махат, за да се свали металната лайсна ... втория ти въпрос не го разбрах, няма стъкло пред километража !
ОК, да не е "стъклото", а панела пред километража, май точно тази лайсна за която говориш, на която пише pininfarina
|
| Пет Сеп 12, 2008 11:42 pm |
|
 |
|
RAADOO
Кара Фиатче 126
|
И не разбрах, ако трябва да се пръска със спрей, трябва ли прастификатор да се сложи първо или не?
И се чудя дали да вземя сив спрей направо или да дам 25 лв. и да ми направят точно цвета на колата... май ще е второто 
|
| Пет Сеп 19, 2008 2:03 pm |
|
 |
|
RAADOO
Кара Фиатче 126
|
И как мога да си стигна до километража, защото искам да пробвам някой свелтинки там. Не знам какво трябв да махна, за да ми се открие километража.
|
| Чет Сеп 25, 2008 12:07 pm |
|
 |
|
RAADOO
Кара Фиатче 126
|
RAADOO написа: И как мога да си стигна до километража, защото искам да пробвам някой свелтинки там. Не знам какво трябв да махна, за да ми се открие километража.
???
|
| Пет Апр 17, 2009 1:55 pm |
|
 |
|
nastybg
Кара Фиатче 126
|
 Re: Подновяване централна конзола-Фиат Купе-дигиталния часовник
Колега първо сваляш металната лайсна - като отвориш вратата има, има 2 пластмаси в двата края на таблото, махаш ги и там лайсната се държи на по една 7-чка от двете страни, после махаш в средата надписа pininfarinа(с някое ножче и подложи парцалче нещо, за да не си надереш лайсната) като мажнеш надписа има шестограм 3 или 4 не помня развиваш го и пада цялата метална част. Натам е лесно ...
| Съб Ное 28, 2009 4:02 pm |
|
 |
|
MaRsMaN
|
 Re: Подновяване централна конзола-Фиат Купе-дигиталния часовник
Колега,дай пак снимки ако можеш, че като искам да ги видя ми пише "Website Overload "
|
| Чет Юли 29, 2010 9:31 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|