Дата и час: Нед Сеп 05, 2010 7:51 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Подновяване централна конзола-Фиат Купе-дигиталния часовник 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Ново мнение Подновяване централна конзола-Фиат Купе-дигиталния часовник
Нещото, което ми късаше нервите в интериора на колата беше гадната лепкава повърхност, като силиконово покритие, която побираше всяка прашинка и се драскаше с нокът, затова реших, че няма начин да няма начин и по един или друг начин ще си отърва от тази "слуз"
Така ето първо на какво приличаше конзолата в самото начало ...
http://img.data.bg/i.php?show=1139040&c ... ctrh1k#img
тук вече дигиталния часовник е свален, сваля се с права отверка леко и внимателно, държи се на щипки, след това се сваля панела за парното, освен двете винчета се свалят врътките за парното и отдолу има още две !!!
http://img.data.bg/i.php?show=1139049&c ... mn4ee8#img
(за да не се правят компромиси трябва да се свали и пластмасата около духалките на парното, но преди това трябва да се развие и лайсната на таблото)
След това се сваля цялата останала част от конзолата държи се на два винта под панела за парното и още два в джоба, който е над задния пепелник, после започва трудната част,да се извади конзолата, но след кратка борба ще му хванете цаката - най лесно ще е колата да е на 2-ра и задължително трябва да се развие жилото за ръчната, по този начин се дига вертикалто и конзолата се изхлузва
http://img.data.bg/i.php?show=1139059&c ... wexkzp#img
Слез това си купувате 1 литър спирт взимате един парцал и започва голямото търкане, дакато не отстраните този слой гума и отдолу вече си е нормална черна пластмаса
http://img.data.bg/i.php?show=1139067#img
ето го и резултата при дигиталния часовник
http://i.data.bg/08/09/06/1139073_orig.jpg
за съжаление нещата не свършиха до там, след като изтърках панела за парното, пластмасата побеля, за това се наложи да боядисам всичко - някой биха искали да е червено, сиво, в цвета на колата и т.н., аз реших да си е отново черно, въпрос на вкус :) ... всичко се облепя внимателно и се пръска
http://img.data.bg/i.php?show=1139084&c ... tnnjdo#img
http://img.data.bg/i.php?show=1139086&c ... gvoyqd#img
След това идва ред на сглобяването, всичко в обратен ред и както тук така и при разглабянето е важно да знаете, ако нещо не влиза излиза или стои накриво, не е виновна майката на италианеца, който я е правил просто нещо му пречи, трябва да се действа спокойно и с търпение !
http://img.data.bg/i.php?show=1139089&c ... j8s0p0#img

И ето го крайният резултат Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
Изображение
ПП. Всичко това ми отне цял ден почти без спиране, най-голямата част, от която мина в търкане, но след това ми казаха , че гумата може да се махне и на някоя автомивка с пароструиката пусната на вряла вода, ако на някой иска да спести 3-4 часа и отгоре търкане и няма против да рискува, може да сподели резултата Yellow_Flash_Colorz_PDT_02

Съб Сеп 06, 2008 12:41 pm
Профил WWW
Кара кола
Кара кола

Ново мнение 
Колега,
Искрени поздравления за свършената работа. Ентусиазум, подлатен с умения и търпение няма начин да не доведе до резултат. Супер:) Ще ми се да я видя колицата на живо.
Един въпрос - с каква боя пръсна пластмасовите детайли? От опит знам че не всяка боя се хваща добре на пласмаса термопластик, понякога се налага пръскане на омекотител и прочее, та просто ми е интересно ти как си подходил.

И още нещо. И аз много си обичам колата... Обаче искам да ти кажа че ако си покрай мен когато ремонтирам ще чуеш как майката на итаиянеца нерядко го отнася... С причина или без, съжалявам, ама така се получава на практика.

Съб Сеп 06, 2008 1:35 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

Ново мнение 
И мен ме интересува с какво се пръска пластмасата.

Нед Сеп 07, 2008 6:12 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Ново мнение 
RAADOO написа:
И мен ме интересува с какво се пръска пластмасата.

Мерси за думите, колега joro_d иначе и аз знам, че за пластмасата трябва пластификатори и т.н., просто в магазин за бои намерих черен мат за пластмаса и го взех :-D

Пон Сеп 08, 2008 11:59 am
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

Ново мнение 
А защо си махнал и страничните панели до вратата?

И как мога да сваля "стъклото" пред километража, защото имам там изгоряла лампичка и искам да я сменя и нея...

Пет Сеп 12, 2008 8:47 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Ново мнение 
RAADOO написа:

И как мога да сваля "стъклото" пред километража, защото имам там изгоряла лампичка и искам да я сменя и нея...

Страничните панели се махат, за да се свали металната лайсна ... втория ти въпрос не го разбрах, няма стъкло пред километража !

Пет Сеп 12, 2008 7:17 pm
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

Ново мнение 
nastybg написа:
RAADOO написа:

Страничните панели се махат, за да се свали металната лайсна ... втория ти въпрос не го разбрах, няма стъкло пред километража !

ОК, да не е "стъклото", а панела пред километража, май точно тази лайсна за която говориш, на която пише pininfarina

Пет Сеп 12, 2008 11:42 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

Ново мнение 
И не разбрах, ако трябва да се пръска със спрей, трябва ли прастификатор да се сложи първо или не?

И се чудя дали да вземя сив спрей направо или да дам 25 лв. и да ми направят точно цвета на колата... май ще е второто :)

Пет Сеп 19, 2008 2:03 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

Ново мнение 
И как мога да си стигна до километража, защото искам да пробвам някой свелтинки там. Не знам какво трябв да махна, за да ми се открие километража.

Чет Сеп 25, 2008 12:07 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

Ново мнение 
RAADOO написа:
И как мога да си стигна до километража, защото искам да пробвам някой свелтинки там. Не знам какво трябв да махна, за да ми се открие километража.

???

Пет Апр 17, 2009 1:55 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Ново мнение Re: Подновяване централна конзола-Фиат Купе-дигиталния часовник
Колега първо сваляш металната лайсна - като отвориш вратата има, има 2 пластмаси в двата края на таблото, махаш ги и там лайсната се държи на по една 7-чка от двете страни, после махаш в средата надписа pininfarinа(с някое ножче и подложи парцалче нещо, за да не си надереш лайсната) като мажнеш надписа има шестограм 3 или 4 не помня развиваш го и пада цялата метална част. Натам е лесно ...

Съб Ное 28, 2009 4:02 pm
Профил WWW

Ново мнение Re: Подновяване централна конзола-Фиат Купе-дигиталния часовник
Колега,дай пак снимки ако можеш, че като искам да ги видя ми пише "Website Overload
"

Чет Юли 29, 2010 9:31 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]