|
 |
 |
|
Дата и час: Сря Май 21, 2025 8:54 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
1.3jtd странен моторен шум
Автор |
Съобщение |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 1.3jtd странен моторен шум
Колеги, нещо странно става с мотора на пунтото. Чувам ромолящ, ръмжащ шум когато подавам газ. Малко наподобява ръмжене на пробито гърне, но определено е от мотора. Шумът е непостоянен и го чувам само при напълно загрял двигател и/или след каране с висока скорост. Отпускам газта и при следващото ускоряване го има. В момента съм на 93 000км и притесненията ми са за верига или обтегач. Някой знае ли как звучи верига и колко време ми остава?
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пон Яну 27, 2014 9:01 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Re: 1.3jtd странен моторен шум
|
Пет Яну 31, 2014 1:33 pm |
|
 |
deqnak__
Кара кола
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 9:40 am Мнения: 260 Местоположение: София 13 Надежда
|
Смени за сега пистов ремък и ролки пък ще го мислим после.
_________________ Lancia Lybra - италиянската S класа. Lybra 1.9 JTD 105 HP
|
Съб Фев 01, 2014 7:01 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Семенен пистов ремък, ролка алтернатор, обтяжна ролка и демпферна шайба. Тракането в мотора си остана, а и осезаемо спадна мощността.
UPDATE: След още един ден в София с тракащ мотор, който изобщо няма мощност и сярна миризма на прегрят катализатор колата е спряна от движение. При първи слънчев ден започвам да разглобявам. Подозренията ми са ангренажна верига и/или обтегач.
|
Вто Мар 04, 2014 12:28 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|