Автор |
Съобщение |
vaskopa
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Яну 11, 2006 10:50 am Мнения: 11 Местоположение: Велико Търново
|
 Re: Grande Punto с cruise control (темпомат)
Аз имам още въпроси дано не досаждам вече. Моя волан е с осем бутона и осветление на бутоните, лентовия кабел дали ще напълно окабелен на всички модули. И като нямам СС дали имам светодиод на таблото който показва кога е включен. А на този адрес https://www.fiat-bg.com:7080 не се товаря нищо.
|
Вто Яну 29, 2013 2:45 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Лентовият кабел е с 12 пера и са окабелени при всички варианти на модулите. Съжалявам за ePER-а. На отделен компютър от форума е, и не всеки път се сещам да го пусна (направили са го да работи само под Windows).
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Вто Яну 29, 2013 3:42 pm |
|
 |
di75
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Апр 22, 2010 11:43 pm Мнения: 115 Местоположение: София
|
Тази твоя реализирана идея сериозно ми се загнезди в главата, цифром колко ти излезе упражнението и как е сега управлението.
Вто Яну 29, 2013 4:50 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Лостчетата ги купих от Англия за 100 паунда. Имах и 50лв. за доставка с Еконт Англия. Допълнително дадох и 50 евро за MultiEcuScan, защото активацията на круз контрол работи само в регистрираната версия. Последният разход може да си го спестиш, защото ще ти дам да ползваш моя лаптоп. Тествах нещата засега само на околовръстното, но е много приятно. Активирах системата на 80 и скоростта се стабилизира. При изпреварване може да се ускори без проблем и като отпуснеш газта отново стабилизира на зададената скорост. Излиза от режим ако натиснеш спирачка или съединител, но после с бутона Res отново ускорява до зададената скорост и пак се фиксира там. Системата не работи при скорости под 40км/ч.
|
Сря Яну 30, 2013 1:56 pm |
|
 |
vaskopa
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Яну 11, 2006 10:50 am Мнения: 11 Местоположение: Велико Търново
|
Чак сега видях темата за разглобяването на таблото и добавяне на светодиода за СС. А ако нямам светодиод без него дали ще заработи ако всичко останало е наред? Защото ми е дошла друга мисъл. Защо да купувам модула който излиза към 300 лв. и да разглобявам таблото (което малко ме притеснява да не счупя нещо или стрелките после да не показват вярно) за да добавя светодиод, като не съм сигурен на 100% че компютъра ми поддържа СС. Мисля да направя схемата от лосчето на СС която е съвсем елементарна има три съпротивления един диод и три превключвателя (обща цена под 5 лв.) да я свържа към компютъра и да пробвам дали ще заработи. И ако заработи тогава да купувам модул и да разглобявам таблото да слагам светодиод.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Чет Яну 31, 2013 10:49 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Разглобяването на таблото не доведе до нищо. Индикация продължавам да нямам и след монтаж на диода, защото софтуера в таблото не е предвиден за CC. За щастие всичко си работи и без индикацията. Безпроблемна индикация има при таблата с многоредов дисплей. Там има дори и текстово изписване при активиране. Аз прецених, че не си струва да подменям табло заради едната лампа.
PS: Мога да ти напиша стойностите на съпротивленията за различните функции на лоста. Той си е най-обикновен резисторен делител.
|
Чет Яну 31, 2013 12:47 pm |
|
 |
vaskopa
Кара детска количка
|
Какво ще рече многоредов дисплей? В упътването ги водят два вида. Моето е с мултифункционален. Намерих още една схема но и на нея няма стойностите на резисторите така че няма да са излишни. И още "RES", "+" и "-" са само бутони, в смисъл че като ги пуснеш се връщат в изходно положение предполагам, а "ON-OFF" как действа и кой къде е на схемата че само "RES" е надписан?
|
Чет Яну 31, 2013 2:48 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Мултифунцконалното табло е многоредовото. На него тръгва индикацията. Аз за съжаление съм 2-та картинка и затова нямам. +, - и Res са изпълнени на принципа на бутони. ON/OFF на картинката е ключа, който прекъсва цялата верига.
Стойности на съпротивленията: Позиция OFF - прекъсната верига Позиция ON - 2480 ома
Всички следващи са при положение ON на общия ключ: Лост на позиция (+) - 345 ома Лост на позиция (-) - 740 ома Натиснат бутон RES - 132 ома
|
Чет Яну 31, 2013 5:52 pm |
|
 |
vaskopa
Кара детска количка
|
При ключ на "on" и натиснат бутон "RES" минава само през R1-132oma, натиснат бутон "+" минава през R1 и R2 общо 345 ома значи R2 е 213 ома, натиснат бутон "-" минава през R1,R2 и R3 общо 740 ома което значи че R3 е 395 ома. Правилно ли съм разбрал ако е така много нестандартни стойности. Само не разбирам как при положение на ключа "on" има 2480 ома или нещо бъркам някъде.
|
Чет Яну 31, 2013 11:25 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Стойностите, които давам са от електронната документация eLearn, но съм ги мерил и лично. Мисля, че на тази схема има нещо спестено. Единственият начин да дава 2480 ома при ON и да дава малко съпротивление при друг бутон е с двойно действащ прекъсвач. По друг начин не мога да си го представя. Май трябваше да тегля една отвертка на лостовата система 
|
Пет Фев 01, 2013 1:18 am |
|
 |
vaskopa
Кара детска количка
|
Намерих още две схеми на същото нещо във Tolerance Data и във ESI tronic и са абсолютно еднакви но и там няма стойности на елементите така че ще търся още.
|
Пет Фев 01, 2013 10:51 am |
|
|