|
|
Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 6:40 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
 Има ли колоездачи тук?
То коли коли хубаво, ама спорта къде остана...
Има ли запалени и незапалени колоездачи тук.
Нека кажат нещо повече за себе си и за велосипедите си. Нека споделят някой хубав маршрут...
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Нед Сеп 10, 2006 11:14 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Сега е момента да кажа че с жена ми си взехме колела това лято и покарахме доста из Банкя... Ето и маршрут - от центъра на града покрай църквата нагоре се излиза на т.нар. "алея на здравето" - за съжаление вече доста занемарена... от там нагоре се достига до черен път по който в ляво се стига до кв. Градоман, а в дясно - до кв. Михайлово. И от двата квартала после по пътя се стига обратно до центъра. Аз обаче си спуках гумата преди 2 седмици и все няма време да я направя...
|
Нед Сеп 10, 2006 11:20 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
zgabrovski написа: Сега е момента да кажа че с жена ми си взехме колела това лято и покарахме доста из Банкя... Ето и маршрут - от центъра на града покрай църквата нагоре се излиза на т.нар. "алея на здравето" - за съжаление вече доста занемарена... от там нагоре се достига до черен път по който в ляво се стига до кв. Градоман, а в дясно - до кв. Михайлово. И от двата квартала после по пътя се стига обратно до центъра. Аз обаче си спуках гумата преди 2 седмици и все няма време да я направя...
Здравко, гуми съм пукал хиляди
Ако искаш мога да помогна, защото имам и резервни бол
Ще е удоволствие някой път да покарам с вас!
Ако искаш даже може да се разберем на Л.С. да се срещнем събота/неделя да покараме из парковете...
|
Нед Сеп 10, 2006 11:23 pm |
|
 |
wwweb
|
 Re: Има ли колоездачи тук?
Mazgarev написа: То коли коли хубаво, ама спорта къде остана...  Има ли запалени и незапалени колоездачи тук. Нека кажат нещо повече за себе си и за велосипедите си. Нека споделят някой хубав маршрут...
Има, има  Сега през лятната отпуска и ние с жена ми си взехме по едно такова зверче http://www.dragbicycles.com/en/virus_bike.html и всеки ден минаваме по около 15 км.
Хубав маршрут? - всички от Благоевград го знаят Благоевград - Бачиново - Бистрица - Славово - Бодрост ...
|
Пон Сеп 11, 2006 12:00 am |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
Аз съм най-редовния колоездач!
Даже на работа с колело ходя.
Преди седмица се засекохме с Fire999, мисля че и други съм виждал.
|
Пон Сеп 11, 2006 8:21 am |
|
 |
Fiat 127
|
И аз от време на време карам... Главно в Южния парк, че ми е под носа.... И на работа ходих с него ама от както шефа почна да ходи с мноо охрана и не дават да си го държа в офиса да не стане атентат 
|
Пон Сеп 11, 2006 8:28 am |
|
 |
Mindzu
Кара кола
|
И мене ме бройте към колоездачите! Едно време бях много дива с колелото, даже и по кросови състезания съм ходила. От около 1 година не съм карала и колелото седи в коридора на апартамента, че вече няма с кого да карам. Даже сега го продавам, ако има желаещи ;)
|
Пон Сеп 11, 2006 10:09 am |
|
 |
kiler_4o
Член на клуба
Регистриран на: Сря Май 10, 2006 8:44 pm Мнения: 690 Местоположение: Бургас, Меден Рудник
|
Ами май аз съм най-големия колоездач тука (или най-малкия, зависи от гледната точка), при положение, че нямам шофьорска книжка ... колелото ми е като втори дом ... 50% от деня съм на него или го ремонтирам нещо  Само един проблем имам с него ... нямам ключ да завия хубаво контрата на горния лагер на кормилото (22 ли е нз ...) и се развива примерно като слизам по стълби или ги изкачвам ... (или като скачам от някъде) ... За мен карането на колело е основно хоби... Даже изпреварва електрониката ... Максимални скорости съм постигал: 80 км/ч като един пич с типо ме светна по въпроса като ме изпреварваше и изведнъж ме изравни: "Пич, ама вие карате с 80 !!!"  А с километража на колелото ми: 59,8 км/ч ... В момента ми е спукана гумата вчера цял ден съм я лепил (не искаше да залепне лепенката), накрая излязох за 3-4 часа да покарам и сега гледам пак на джанта ...
Иначе колелото ми е някаква фалшива марка, рамката е доста тежичка, червено, има от двете страни лепенки с огньове, преден и заден амортисьори (раздвижени доста добре), най-важното ... 15 червени светодиода отдолу на рамката и имам още 10 но все нямам време (или по-скоро предпочитам да изляза да покарам) да ги сложа ... Вечер с най-добрия ми приятел светим в червено и синьо (той наскоро си сложи отзад 2 бели светодиода и те много добре контрастираха със сините ...) ... Винаги като карам съм облечен целия в червено (е налагало се е 1-2 пъти и с други дрехи да карам)... Сега като идеен проект имам да сложа 4 халогена отпред (2 по 4 вата и 2 по 12 ) но ще видим ... ще ги захранвам със същото с което захранвахме и усилвателя който имаше на колелото миналото лято - АБ 12V 5Ah часа... а усилвателя беше слабичък 2х10W, но с хаоса който пускахме ни запомниха и сега ни питат "Къде са музиките?"  Иначе най-големи разстояния съм минавал - меден рудник -> центъра -> сарафово -> центъра -> обиколки из морската градина -> меден рудник (общо около 75-80 км) ...
Айде стига толкова май Ви стана ясно ... ще видя дали ще мога да кача и някое друго клипче ...
сега прегледах клипчетата, но вече ми изглеждат леймърски (понеже съм станал по-добър от преди  )
Днес ще понаправим още и ако някой има желание мога да кача от тях ...
_________________ Fiat Cinquecento 0,9i
Fiat Punto Mk.II `01 Go!
Lancia Zeta 2.1TD
|
Пон Сеп 11, 2006 3:16 pm |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
аз карам редовно колело (XCountry предимно, но имам и мерак за freeride). през викенд се катеря по витоша (~35 км на едно излизане). ходя и на работа в четвъртък и петък. ако някой си търси дружка за витоша съм насреща, тъкмо и ще се запозная с някой от форума - до сега познавам само 2-3ма.
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Пон Сеп 11, 2006 3:43 pm |
|
 |
kiler_4o
Член на клуба
Регистриран на: Сря Май 10, 2006 8:44 pm Мнения: 690 Местоположение: Бургас, Меден Рудник
|
о, да ... пропуснах да кажа : Ако някой от Бургас "си търси дружка" както charlie се изрази, или просто иска да види как 1-2ма колоездачи катастрофират или падат много здраво (не веднъж сме го правили) - да се обади ...
Имаме много интересни случки с пребивания, просто катастрофи или "Научете се да карате бавно" ... това направо ни разби от смях ...
Fiat Punto Mk.II `01 Go!
Lancia Zeta 2.1TD
|
Пон Сеп 11, 2006 3:49 pm |
|
 |
tomny
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Авг 24, 2006 1:57 pm Мнения: 35 Местоположение: София 01 Средец
|
Да се запиша и аз
Карам шосеен велосипед, допреди две години навъртах между 5 и 10 хиляди км годишно, сега нямам толкова време и карам само уикенда. Редовния маршрут във върховата форма беше вечер след работа към 6, 6 и нещо, Паметника Левски - Горна Малина и обратно, аз и приятелката ми. Събота и неделя извънградско - Перник, Дупница, Копривщица, рекорда ни за един ден беше от София до Благоевград и обратно. Доста ми липсва емоцията от карането, а и тогава се чувствах в невероятна форма. За това лято я имаме 2000 км, я не, резил! 
_________________ Fiat Brava ELX 1.8
|
Пон Сеп 11, 2006 3:49 pm |
|
 |
wwweb
|
tomny написа: ... навъртах между 5 и 10 хиляди км годишно ...
Хахаха, колега кво правиш ти бе, аз толко с колата не мога да мина за 2 години 
|
Пон Сеп 11, 2006 4:45 pm |
|
 |
kiler_4o
Член на клуба
|
wwweb написа: tomny написа: ... навъртах между 5 и 10 хиляди км годишно ... Хахаха, колега кво правиш ти бе, аз толко с колата не мога да мина за 2 години 
ами аз последните 2 лета минавах по между 2 000 и 3 000 км ... като си купих километража за около седмица направих 99,999 км  имам го на снимка ... но километража ми се рестартира често (батерията не прави хубаво контакт) и се рестартира ... затова разчитам на този на bf-да ми ...
едит: малка поправка - аз съм с кросов бегач
И все пак повече ми харесва да слизам по някое стръмно надолнище 10-15 метра със завои, чакъл, разни големи камъни за заобикаляне и шанс да се пребия, от колкото да карам бързо или дълго разстояние ...
Fiat Punto Mk.II `01 Go!
Lancia Zeta 2.1TD
Последна промяна kiler_4o на Пон Сеп 11, 2006 4:59 pm, променена общо 1 път
|
Пон Сеп 11, 2006 4:55 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
|
wwweb написа: tomny написа: ... навъртах между 5 и 10 хиляди км годишно ... Хахаха, колега кво правиш ти бе, аз толко с колата не мога да мина за 2 години 
Възможно е... аз за година навъртам около 2500 - 3000 км.
И когато закарам колелото на вилата и там с братовчед ми правим маратони по цял ден и се връщаме с километраж около 150км за деня. Ако цялата година беше лято и имах повечко свободно време (не че се оплаквам от сегашното  ) щях да навъртам и аз около 10 000...
|
Пон Сеп 11, 2006 4:56 pm |
|
 |
tomny
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Авг 24, 2006 1:57 pm Мнения: 35 Местоположение: София 01 Средец
|
Ами много просто, смятам ги между 300 и 500 седмично. Карахме почти всеки ден, до Горна Малина и обратно са към 70, и уикенда 100 - 150. С това колело на равен път се поддържат 35-40 км/час средна скорост без проблем, в зависимост от вятъра.
_________________ Fiat Brava ELX 1.8
|
Пон Сеп 11, 2006 5:08 pm |
|
|