Дата и час: Сря Юни 18, 2025 11:21 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Доволни и недоволни от Fiat Brava 1.6 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Доволни и недоволни от Fiat Brava 1.6
Тези дни си купих Fiat Brava 1.6V и понеже имаше поне 100 човека, които се намериха да кажат по някоя глупост за това колко лоши са Фиатите, тук можете да пишете на воля и за плюсовете и за минусите. Да видим кой ще надделее! Не съм си купила кола за стрийт рейсинг, а за нормално и комфортно возене. Освен това си има климатик и ел. пакет. Напълно достатъчно! Ако не бяхте пуснали вече няколко пъти онази статийка с приоритетните проценти пред Мерцедес СЛК .... щях да я пусна пак ;) .

Сря Авг 09, 2006 10:06 pm
UNREAD_POST Re: [b]Доволни и недоволни от Fiat Brava 1.6V [/b]
EVITA написа:
Тези дни си купих Fiat Brava 1.6V и понеже имаше поне 100 човека, които се намериха да кажат по някоя глупост за това колко лоши са Фиатите, тук можете да пишете на воля и за плюсовете и за минусите. Да видим кой ще надделее! Не съм си купила кола за стрийт рейсинг, а за нормално и комфортно возене. Освен това си има климатик и ел. пакет. Напълно достатъчно! Ако не бяхте пуснали вече няколко пъти онази статийка с приоритетните проценти пред Мерцедес СЛК .... щях да я пусна пак ;) .

Нямаше нужда да пускаш тази тема точно тук. Аз няма какво да кажа за тази кола освен карай и се наслаждавай. Тък минуси няма да получиш :wink:

Сря Авг 09, 2006 10:31 pm
UNREAD_POST 
Аз карам същата кола повече от година и съм доволен ако имах сериозни проблеми досега щях да съм я продал и да забравя за нея.

Чет Авг 10, 2006 5:05 pm
UNREAD_POST Няма спасение :)
Истината е, че чакам и проблемите да понапишете. Да не говорим за това, колко време си загубих да търся кой да ми смени ангренажен ремък, маслен филтър и масло. Само Динекспрес! Нямали инструмени никъде другаде. Въпреки, че един познат се опитва да ме убеди, че ставало без инструмента, но било по-голяма играчка. Само се чудя защо тогава там при него е по-евтино и по-трудно, а в сервиза на Фиат по-скъпо и по-лесно става! .... Ако ще има срещички в Пловдив пишете аз имам нужда от обмяна на опит. Все пак съм новак. А и гледам постовете за срещите са доста старички. Нещо с тазмесечни дати няма ли да се заформи?

Пожелавам си успех, щото и амортисьори трябва да сменям!

Чет Авг 10, 2006 6:45 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST Re: Няма спасение :)
EVITA написа:
Истината е, че чакам и проблемите да понапишете. Да не говорим за това, колко време си загубих да търся кой да ми смени ангренажен ремък, маслен филтър и масло. Само Динекспрес! Нямали инструмени никъде другаде. Въпреки, че един познат се опитва да ме убеди, че ставало без инструмента, но било по-голяма играчка. Само се чудя защо тогава там при него е по-евтино и по-трудно, а в сервиза на Фиат по-скъпо и по-лесно става! .... Ако ще има срещички в Пловдив пишете аз имам нужда от обмяна на опит. Все пак съм новак. А и гледам постовете за срещите са доста старички. Нещо с тазмесечни дати няма ли да се заформи?

Пожелавам си успех, щото и амортисьори трябва да сменям!

Ами явно като четеш минаваш между редовете и вчера имаше среща на бензиностанция Итали. Тези срещи са всяка седмица - сряда! Заповядай! :wink:

Чет Авг 10, 2006 7:29 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
А защо реши да сменяш амортисьорите,какъв им е проблема?
И честито за придобивката.А за това че ти казват разни хора лоши неща,попитай ги кога са карали такава кола.Изпробвай я и ще се насладиш на комфорта,лекотата на управление и мощта която има.
А относно смените на части,не бързай веднага да подменяш нещо което са ти казали,първо попитай тук във форума,сподели проблема и все ще се намери някой който да даде правилен съвет,като любител на марката,а не като "монтьор" който само гледа да вземе на някой паричките :wink:

Пет Авг 11, 2006 12:35 am
Профил
UNREAD_POST ;)
Ами имам една разпечатка от "копютърна" диагностика за амортисьорите. Преди да си купя колата я закарах на преглед в един сервиз. Там казаха, че компресията на двигателя е добра, че трябва да се сменят скоро /но не веднага/ задни лагери и предните амортисьори са доста износени. Има там едни графики, едни работи... Та за това ще да сменям амортисьорите. Даже и като карам се усеща как минавам и през най-малката неравност. За това мисля, че са прави хората. И както виждате питам във форума.

Пет Авг 11, 2006 11:44 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Честита придобивка. За BRAVA 1.6 незнам моята е 1.8 но я карам повече от година и половина и не ми е правила никакви проблеми. :D

Съб Авг 12, 2006 11:44 pm
Профил
UNREAD_POST 
За тези две седмици от както си с новата кола какви впечетления имаш?

Сря Авг 23, 2006 12:15 am
Аватар

UNREAD_POST 
Незнам какво точно имаш на предвид с това че се усеща всяка неравност на пътя.Ако е това че вози твърдо,така си е,но в замяна на това Бравата се държи много стабилно на пътя.Като решиш да ги сменяш амортисьорите,много добре се поинтересувай за марки и съответното качество,убедил съм се че често старото се оказва по-добро от новото.Успех с колата,мисля че ще останеш доволна от нея,особено като виждам че имаш мерак да се грижиш добре за Бравата си.Мен си ме кефи. :D

Сря Авг 23, 2006 8:13 am
Профил
UNREAD_POST 
Откато имам колата имам само хубави впечатления, като изключим факта, че нещо ми объркаха със смяната на ангренажния ремък и сега не знам вече към кого да се обърна. Иначе смених амортисьорите вчера точно и дори се постарах да вляза умишлено в някоя и друга дупка да усетя разликата. Вози твърдо наистина /то такова си е и окачването й/, но за сметка на това не правя отскока, който преди се получаваше. Та даже и не тропат... Бяха наистина много зле. Въпросните амортисьори си поръчах от наш Хит-ко /тук от форума/. Изумих се от факта, че не бяха марката, която бях поръчала, но той ме увери че са просто производство изнесено в Испания на Кофап. Хубаво, но монтьора ми спретна изречение от сорта: "Ще те карат една година - няма да е плашиш!" И естествено аз изтръпнах. Както и да е ... Ходенето по мъките продължава, защото този ремък ми разказа играта. Нашите приятели в Динекспрес трябва да си го оправят според мен. Все пак нали ми бръкнаха в джоба с 65 лв за труд. :( А преди това ходене по мъките никой не искаше да се занимае с моя ремък. Много работа било в Динекспрес си имали специален инструмент. И сега от "специалния" инструмент много специално ми хърка колата. Според мен най-големия проблем е, че не им стоях на главата а си оставих колата там. Ама така е, който работи :(.
Та, иначе колата вози много добре!
Това бяха просто сервизните ми проблеми!

Сря Авг 23, 2006 9:31 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Mescalin написа:
аз също трябва да сменям амортисьори , обиколих няколко сервиза в плд. и всички отговори бяха горе долу еднакви - > тези който се водят оригинални за този модел ( Браво 1.6 след 1-ви месец 96-год.) са Монро - 150лв единия !!! другия вариант е Билщайн - 130 лв единия и трети вариант - Делфи - около 100лв единия :( + около 40 лв за тампони и около 50 лв работа което ще рече около 400лв смяна на амортисьори за Браво.
Ако има по евтин вариант моля споделете.

Що се отнася до Динекспрес (най-вероятно говориш за тоя на Пещерско) аз там си правих обслужването на колата и мога да кажа че трудно ще стъпа пак там.И аз направих грешката да не им стоя на главата и ся бера ядове.

hit-ko
има хора тук купили от него и са доволни - марката е COFAP
цената беше някъде към 70-80 лева, ако не се лъжа

Сря Авг 23, 2006 10:21 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
На мен тази метаморфоза с амортисьорите ми струваше не чак толкова скъпо.
Самите амортисьори са от колегата от форума hit-ko, той ми ги изпрати по куриер от Ямбол, ако искаш му пиши ЛС или ще ти дам координати и телефони. Ако искаш от тези амортисьори разбира се .. те ми стриваха 2 бр. х 62.00 лв. = 122 лв., за труд в едмо малко сервизче ми взеха 40 лв. и за маншоните, които купих оригинални на Монрое 2 бр за 39 лв.
Общата ми сметка стана 201 лв.
Надявам се наистина да ме изкарат повече от година и колегата от форума да не ме е заблудил тотално.
За този на Пещерско шосе и аз няма да стъпя повече там :) ... без коментар!
Ще ми кажеш ли какво ядове имаш от тях да си споделим мъката заедно!
А и за да си оправим колкичките заедно!

Сря Авг 23, 2006 10:27 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
понеже едно от нещата който обслужих там беше че си смених маслото като разбира се веднага ми бе препоръчано Селения Голд полусинтетика, аз " да разбира се слагайте" . От както го сложиха това масло колата след като загрее и изключа от скорост ми примигваше лампата за маслото , демек някъде има недостатъчно налягане на масло( тогава ми вкараха филми че сам за нови биели , колянов вал и тн. ) , отидох миналия месец смених маслото , прочистиха картера и сложих Q8 отново полусинтетика и разбира се примигването изчезна.

Другата мизерия която не е чак толкова важна е че бяха обърнали полентовия филтър ( този за климатика ) обратно като се има предвид , че има стрелка която показва как точно трябва да бъде поставен.

Надявам се да не излизат други издънки.

Сря Авг 23, 2006 10:58 am
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Аз горчиво съжалявам, че смених веднага ангренажния и всички останали ремъци при положение, че ремъка беше сменян в Италия преди 10К км. След "операцията" оборотите ми не падат под 1100 ( а пред това спяха на 800), стрелката от време на време преминава в горния сектор, малко преди червеното (а това преди го нямах ) и т.н. От време на време оборотите на празен ход се колебаят +/- 200 об и като подам рязко газ се оправят. Та това е по смяната.... Иначе добре вози :D

Сря Авг 23, 2006 11:38 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща