|
|
Дата и час: Пон Сеп 22, 2025 9:03 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
 с катализатор ли карате?
колеги, интересуваме мнението ви за махането на катализатор, дали е просто необходимост, когато се запуши, или носи някакви ползички (по-малък разход, подобрени динамични показатели)...
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Сря Авг 09, 2006 5:42 pm |
|
 |
Ferrari
|
 Re: с катализатор ли карате?
charlie написа: колеги, интересуваме мнението ви за махането на катализатор, дали е просто необходимост, когато се запуши, или носи някакви ползички (по-малък разход, подобрени динамични показатели)...
Имах много запушен катализатор. Колата беше спъната, а разхода най-малко с 2 литра отгоре.
|
Сря Авг 09, 2006 5:44 pm |
|
 |
daalov
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Юли 25, 2006 6:26 pm Мнения: 21 Местоположение: Бургас
|
 Re: с катализатор ли карате?
charlie написа: колеги, интересуваме мнението ви за махането на катализатор, дали е просто необходимост, когато се запуши, или носи някакви ползички (по-малък разход, подобрени динамични показатели)... Ако е много забит може да ти изкара акъла.Един приятел си купи Сеат Толедо и без да го пробва(което си е негова грешка)тръгна да се прибира за Бургас,беше се вцепенил от ужас уж новата му кола едва едва вдигаше 100-120.Като се прибра беше отчаян и си мислеше че двигателя му е заминал,махнаха му катализатора и промяната беше изумителна и като вървене и като разход.
|
Чет Авг 10, 2006 3:12 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Аз бях с катализатор, но почти беше изпърдял. Имах една неприятна случка с един калмук дето ме беше запушил и трябваше да излизам през едни бабуни и закачих колата и катализатора се напълни с пръст. Махнах го и на негово място сложих първо една тръба. Обаче колата много бучеше. Сложих си едно гърне и колата пак е тихичка. Просто нов катализатор ще излезне майка си и баща си.
|
Чет Авг 10, 2006 3:18 pm |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
винаги съм ги махал ,катализаротите защото "пречат" .Според мен има полза от него от е читав ,а не на 200 000 км ,то не знам дават им май около 80 000 км на катализаторите ...имам лошо предчувствие ,че тия дето сме без катализатори ,ще береме ядове !
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Чет Авг 10, 2006 3:41 pm |
|
 |
trace
Кара кола
Регистриран на: Пет Сеп 16, 2005 1:39 am Мнения: 231 Местоположение: София 02 Красно Село
|
За катализатора не знам, но ми паднаха последните 2 гърнета, че бяха много прогнили (Фиат Браво)
и колата просто спря да върви като хората. Чак след като си сложих нови, колата се оправи.
А винаги съм си мислел, че ако няма гърнета колата ще върви повече.
Съб Авг 12, 2006 8:58 pm |
|
 |
pasamq
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Авг 12, 2006 6:09 pm Мнения: 5 Местоположение: София 19 Люлин
|
Аз моя го изритах и никва разлика не усещам. Но и аз като колегата tomazo си мисля че ще гризнем дръвцето ако се спече ситуацията след като станем "европейци"
|
Нед Авг 13, 2006 2:21 pm |
|
 |
Sven
|
Възползвам се от темата да попитам, как да разбера имам ли катализатор, да не го объркам с някое гърне. Да отбележа че колата ми е много тиха. И ако го махна какво трябва да сложа на негово място или просто в сервиза ще ми удължат с тръба? :roll:
|
Нед Авг 13, 2006 3:52 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|