|
|
Дата и час: Съб Сеп 20, 2025 11:49 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
какво ми се случи днес с един където кара АЛФА
Автор |
Съобщение |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 какво ми се случи днес с един където кара АЛФА
Ходих на края на улицата по работа с колата и един вика от Квартала/ Имаш ли кабели да ми дадеш ток да запаля /
казах му че имам.
Не че ми се занимаваше но изках да разбера що не пали АЛФАТА 156, 136к.с. или подобна бе.
Пробвахме да запали но не можа /кабелите от 8лв не са качествени -не стават за всички коли/
Викна той пътна помощ и шофьора донесе нови кабели с по-голямо сечение/ професионални/
Запали колата като аз му дадох ток.Човека от пътната помощ вика нема какво да те карам вземи нов Акумолатор и си готов.
казах му къде има и дори го закарах при един познат да си купи на близко върнах го
сложи тои акумолатора и колата си запали като нова .
колата му сигурно е докарана с такъв скапан акумолатор само за продаване.
и сега най-изненадвашото
за губенето на времето имаше само едно мерси
можеше да даде някой лев поне /а на пътната помош даде 10лв само където дойде .
Каза че ще дойде да си направи ключове за колата.
Е как да не му земеш повече пари на такъв.
_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Чет Авг 10, 2006 1:19 am |
|
 |
AlBundy
|
Глей сега. Ти като закъсаш в Пловдив ще ти искам 20 лв. да ти дам ток, ако се справим до 15 мин. Ако ме моташ час ще стигнем и до 50 лв. :evil:
Ако ще ходиш да вадиш пари от закъсали колеги, поне подходи професионално. Вземи си купи една стартерна батерия, вземи си хубави кабели...
Много ми падна в очите...
|
Чет Авг 10, 2006 9:00 am |
|
 |
Ferrari
|
Никога няма да поискам пари от колега. Всеки път спирам като видя закъсал с италианка поне да попитам има ли нужда от помощ. На мен също са ми помагали. Пари никога не са ми искали. Аз обикновено предлагам да ги почерпя с нещо.
|
Чет Авг 10, 2006 9:10 am |
|
 |
pugsy
|
AlBundy написа: Глей сега. Ти като закъсаш в Пловдив ще ти искам 20 лв. да ти дам ток, ако се справим до 15 мин. Ако ме моташ час ще стигнем и до 50 лв. :evil: Ако ще ходиш да вадиш пари от закъсали колеги, поне подходи професионално. Вземи си купи една стартерна батерия, вземи си хубави кабели... Много ми падна в очите...
и аз горе долу мисля така
2-пъти съм спирал на закъсал човек с кола,от които единия ми буташе 10лв докато привършвах и се "гониме" около колата и накрая ги взех,пича имаше някакъв голям магазин за украси по домовете ,сватби и т.н. и му се беше прецакал маркуча от резервоара до бенз помпа,играх си около 30мин докато намеря парче маркуч да го снадим
|
Чет Авг 10, 2006 9:12 am |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
смени си ника пич (а по-добре виждането ти за живота). това което си написал те компроментира много! не можеш да отиваш да помагаш на закъсал с мисълта какво ще получиш в замяна!
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Чет Авг 10, 2006 9:24 am |
|
 |
Abarth.
|
charlie написа: смени си ника пич (а по-добре виждането ти за живота). това което си написал те компроментира много! не можеш да отиваш да помагаш на закъсал с мисълта какво ще получиш в замяна!

|
Чет Авг 10, 2006 9:34 am |
|
 |
donnna
|
Ключаря написа това в консултации на 04.08.2006 г.:
Вчера си строших колата Ударих скоростите и се строши стойката за тампона добре че беше интернета и телефоните на ХРИСТО от Ямбол И ВЕСКО от Бургас.
От магазина на христо взех нова част и с помоща но Веско Днес я смених .
Сега колата е със сменена част /само че няма кой да ми плати труда за смяната като работа без пари много ме е яд /
Не качвайте колите на тротоарите като е ниска колата като моята
неща го това спортно окачване.
/ДОБРЕ ЧЕ ИМА ТЕЗИ ТЕЛЕФОНИ ВЪВ ФОРУМА / вършат добра работа при нужда.
пич 1 въпрос - Веско като ти помогна колко кинта му даде?????????????????
май ще си сменяме ника...
|
Чет Авг 10, 2006 9:36 am |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Ееееееееее, срамота бе, колега!!! Може ли такова нещо!!!
|
Чет Авг 10, 2006 9:39 am |
|
 |
daley
Кара Симсонка
Регистриран на: Съб Мар 18, 2006 10:45 am Мнения: 52 Местоположение: Варна 03 Младост
|
Колеги, аз не мисля че kluchar е искал да му се плати. Мисля си че е очаквал човека отсреща да не му кажи само "мерси", а да е поискал да му се отблагодари повече.
|
Чет Авг 10, 2006 9:48 am |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
daley написа: Колеги, аз не мисля че kluchar е искал да му се плати. Мисля си че е очаквал човека отсреща да не му кажи само "мерси", а да е поискал да му се отблагодари повече.
на това ли викаш, че не е искал пари: "...можеше да даде некои лев поне..."
или под "...да му се отблагодари повече." имаш в предвид нешо различно от "мерси" и даване на кеш 
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Чет Авг 10, 2006 10:11 am |
|
 |
Synthy
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Дек 28, 2005 9:53 pm Мнения: 86 Местоположение: София
|
 Re: какво ми се случи днес с един кадето кара АЛФА
kluchar написа: Ходих на края на улицата по работа с колата и един вика от Квартала/ Имаш ли кабели да ми дадеш ток да заяпаля / казах му че имам . Не че ми се занимаваше но изках да разбера що не пали АЛФАТА 156 .136к.с. или подобна бе. Пробвахме да запали но не можа /кабелите от 8лв не са качествени -не стават за всички коли/ Викна той тътна помощ и шофьора донесе нови кабели с по голямо сечение/ професионални/ Запали колата като аз му дадох ток.Човека от пътната помош вика нема какво да те карам вземи нов Акумолатор и си готов. казах му каде има и дори го закарах при един познат да си купи на близко върнах го сложи тои акумолатора и колата си запали като нова . колата му сигорно е докарана с тъкъв скапан акумолатор само за продаване. и сега наи изненадвашото за губенето на времето имаеше само едно мерси можеше да даде некои лев поне /а на пътната помош даде 10лв само кадето дойде . Каза че ще дойде да си направи ключове за колата. Е как да не му земеш повече пари на такъв.
не така бе, айде постави се на негово място. що за мислене?!
_________________ "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Lancia Dedra 1.8/16V, '96
FIAT Tempra 1.6 карбуратор, АГУ - бивша
|
Чет Авг 10, 2006 10:22 am |
|
 |
daley
Кара Симсонка
Регистриран на: Съб Мар 18, 2006 10:45 am Мнения: 52 Местоположение: Варна 03 Младост
|
charlie написа: на това ли викаш, че не е искал пари: "...можеше да даде некои лев поне..." или под "...да му се отблагодари повече." имаш в предвид нешо различно от "мерси" и даване на кеш 
Имам в предвид това, което се е случило с pugsy. Човека да му предложи пари, но дали ще ги вземе вече е друг въпрос. другото което се е случило, че закъсалият човек си е купил нов акумулатор и е олекнал с 60-70 лева. Вероятно е нямал други пари, след наложителната покупка.
|
Чет Авг 10, 2006 10:49 am |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
е стига де вие го изядохте човека .има случаи когато отчаяно се нуждаеш някой да ти помогне и не ти пука за средствата ,друг е въпроса ,че когато помагаш на някого най-малкото нещо което би трябвало да очакваш е отплата ,е стига ми тая награда на мене да мие кеф ,че сме свършили работа!
p.s.още ми е пресен случая ,след Ст.Загора закъсваме с един приятел,нито бензин нито гас :mrgreen: ,ние сме си виновни зимам тубето и към бензиностанцията отпред 5 км. пише :mrgreen: ,ейй всички ми бибткаха и се смееха ,а един спря да ми каже ,че съм в правилната посока и има още 2-3 км.до бензиностанцията :mrgreen: ,ама не иска да ме качи до нея ,и накрая спря едно такси и ме закара и не ми взе пари .Е тва така и не можах да го проуменя ,за малко да се скараме с човека !
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Чет Авг 10, 2006 11:01 am |
|
 |
Ferrari
|
tomazo написа: е стига де вие го изядохте човека .има случаи когато отчаяно се нуждаеш някой да ти помогне и не ти пука за средствата ,друг е въпроса ,че когато помагаш на някого най-малкото нещо което би трябвало да очакваш е отплата ,е стига ми тая награда на мене да мие кеф ,че сме свършили работа!
p.s.още ми е пресен случая ,след Ст.Загора закъсваме с един приятел,нито бензин нито гас :mrgreen: ,ние сме си виновни зимам тубето и към бензиностанцията отпред 5 км. пише :mrgreen: ,ейй всички ми бибткаха и се смееха ,а един спря да ми каже ,че съм в правилната посока и има още 2-3 км.до бензиностанцията :mrgreen: ,ама не иска да ме качи до нея ,и накрая спря едно такси и ме закара и не ми взе пари .Е тва така и не можах да го проуменя ,за малко да се скараме с човека !
И аз съм закъсвал за бензин. Тогава човека отиде да ми налее и се върна с негова туба (аз нямах). Има хора на пътя.
|
Чет Авг 10, 2006 11:06 am |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
Май kluchar е искал друго да каже. (така си мисля де)
Може човека с Алфата да е казал само едно "мерси", но ей така между другото или пък да се е държал гадно.
Или пък е искал просто да му предложи пари, пък той да му откаже... - незнам
Нека каже по-подробно
Не бързайте така да го съдите човека 
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Чет Авг 10, 2006 11:41 am |
|
|