|
|
Дата и час: Пон Сеп 22, 2025 11:45 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
За форума,хостинга и незнам още какво.
Автор |
Съобщение |
peho
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Яну 03, 2006 8:26 pm Мнения: 384 Местоположение: Габрово
|
 За форума,хостинга и незнам още какво.
Някой би ли ми казал,защо от както форума е на новото си място,ми е почти невъзможно да го отварям в определени моменти,както тази вечер например?Новият сървър изобщо не подобри нещата в моят случай.Какво значение има това че съм с доставчик БТК?Защо само тук ми се случва да не ми се отваря страницата,да забива до определено място или да ми се отваря в продължение на минути.На какво се дължи това.Аз за да прочета две теми ми е нужна едва ли не цяла вечер,направо е нетърпимо.
_________________ Brava ELX 1.6 16v
|
Вто Дек 19, 2006 10:05 pm |
|
 |
divaka
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:52 am Мнения: 561 Местоположение: София 02 Красно Село
|
При мен няма абсолютно никакъв проблем, при условие, че съм в чужбина... :roll:
_________________ FIAT BRAVO 1.6 16V
|
Вто Дек 19, 2006 10:08 pm |
|
 |
spark
|
И аз съм на БТК на работа (4Мбит) не ме питай как го отварям... за 20 мин може и да зареди :mrgreen:
Админа на форума каза къде е проблема, но явно няма кой от БТК или от доставчика на който се хоства форума да си мръдне пръста да го реши.
|
Вто Дек 19, 2006 10:12 pm |
|
 |
peho
|
spark написа: И аз съм на БТК на работа (4Мбит) не ме питай как го отварям... за 20 мин може и да зареди :mrgreen: Админа на форума каза къде е проблема, но явно няма кой от БТК или от доставчика на който се хоства форума да си мръдне пръста да го реши.
И къде е проблема,че явно съм пропуснал да прочета точно това,когато е било споменато.
|
Вто Дек 19, 2006 10:16 pm |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
От моя опит на стар интернетаджия - свържеш ли се с БТК, рано или късно си прецакан за нещо... :twisted: :twisted: :twisted:
|
Вто Дек 19, 2006 11:21 pm |
|
 |
Nino
|
 Re: За форума,хостинга и незнам още какво.
peho написа: Някой би ли ми казал,защо от както форума е на новото си място,ми е почти невъзможно да го отварям в определени моменти,както тази вечер например?Новият сървър изобщо не подобри нещата в моят случай.Какво значение има това че съм с доставчик БТК?Защо само тук ми се случва да не ми се отваря страницата,да забива до определено място или да ми се отваря в продължение на минути.На какво се дължи това.Аз за да прочета две теми ми е нужна едва ли не цяла вечер,направо е нетърпимо.
Peho,не е така.От къщи и от от работата нямам никакви проблеми .. доставчиците са различни! Значи проблемът е при теб, по-точно при твоя доставчик.
Значение, че доставчик ти е въпросния частен монополист има, най-малкото, че е в отвратителни отношения с всички провайдери.Опитай се да го смениш!
|
Вто Дек 19, 2006 11:28 pm |
|
 |
peho
|
Кое не е така?Немога да отварям този форум само,друго всичко ми се отваря нормално,филмчета си гледам.Защо да си сменям доставчика и най-интересното с кого,другите предлагат неограничен достъп със скорост от порядъка на няколко КВ/s,при тях ли да отида,е не благодаря.
|
Сря Дек 20, 2006 12:17 am |
|
 |
Nino
|
peho написа: Кое не е така?Немога да отварям този форум само,друго всичко ми се отваря нормално,филмчета си гледам.Защо да си сменям доставчика и най-интересното с кого,другите предлагат неограничен достъп със скорост от порядъка на няколко КВ/s,при тях ли да отида,е не благодаря.
Ок, може и да си прав... ето опитай с този поменик автофоруми, как ще се държи интернета ти и сподели.
viewtopic.php?t=10439
|
Сря Дек 20, 2006 12:30 am |
|
 |
syscop
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Авг 15, 2005 7:25 pm Мнения: 61 Местоположение: Велико Търново Област
|
Колегата peho е прав, същото е и при мен. На моменти тотално не се отваря :(
_________________ Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93
|
Сря Дек 20, 2006 9:19 am |
|
 |
ilkor
|
Тествайте връзката при проблем със следната команда:
Код: Start -> Run -> ping www.fiat-bg.com -t -l 1000
При мен в момента средното време за отговор е около 5mS. Не трябва да има загуби на пакети.
|
Сря Дек 20, 2006 12:00 pm |
|
 |
Stoyan_68
Регистриран на: Съб Ное 04, 2006 10:31 am Мнения: 465 Местоположение: София "Изток"
|
ilkor написа: Тествайте връзката при проблем със следната команда: Код: Start -> Run -> ping www.fiat-bg.com -t -l 1000
При мен в момента средното време за отговор е около 5mS. Не трябва да има загуби на пакети.
Илко, с тази команда нищо не се случва! Седи си черно екранче за малко и после изчезва... 
_________________ Fiat Stilo 1.8 16V
|
Сря Дек 20, 2006 1:03 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Късно виждам темата... но веднага давам отговор:
За съжаление както каза и Nino горе частния монополист БТК е с нарушено свързане към другите големи български доставчици. По тая причина и колегите с БТК ADSL отварят трудно форума.
За да се реши техния проблем форума трябва да се сложи във мрежата на БТК, но тогава пък ще се отваря трудно от голяма част от потребителите на останалите доставчици - ИнтерБГКом , ЕвроНет и др.
За сведение аз отварям ужасно бавно сайтове които са в мрежата на БТК.
Имам подобни проблеми и с клиенти които опитват да ползват услуги в мрежата на ИнтерБГком през DSL -ите на БТК. Просто БТК препродава многократно капацитета си в БГ пиъринга. А и много потребители на БТК искат да теглят филми и музики които обаче БТК не качават в тяхната мрежа и така каналите се претоварват допълнително.
Това което съм препоръчвал на всички които се оплакват с подобни проблеми е да подадат писмена жалба в БТК че не могат да получат от тях заявения капацитет. Аз дори съм ходил да се разправям с техния директор на интернет отдела им, но не получих нищо освен надменното отношение на един монополист насреща си.
|
Сря Дек 20, 2006 2:14 pm |
|
 |
ilkor
|
Цитат: Илко, с тази команда нищо не се случва! Седи си черно екранче за малко и после изчезва...
Изглежда не пишеш всичко. Изкопирай целия ред както съм го постнал.
Ето така изглежда при мен резултата:
Ако пак нищо не става пробвай това
Start -> Run ->
cmd <- Enter
Трябва да ти се отвори командната конзола. И в нея вече можеш да напишеш
ping www.fiat-bg.com -t -l 1000 <- Enter
Така ако командата ping не се изпълнява поради някаква причина ще можеш да прочетеш грешката поради която това става.
|
Сря Дек 20, 2006 3:00 pm |
|
 |
Stoyan_68
Регистриран на: Съб Ное 04, 2006 10:31 am Мнения: 465 Местоположение: София "Изток"
|
ilkor написа: Цитат: Илко, с тази команда нищо не се случва! Седи си черно екранче за малко и после изчезва... Изглежда не пишеш всичко. Изкопирай целия ред както съм го постнал. Ако пак нищо не става пробвай това Start -> Run -> cmd <- Enter Трябва да ти се отвори командната конзола. И в нея вече можеш да напишеш ping www.fiat-bg.com -t -l 1000 <- Enter Така ако командата ping не се изпълнява поради някаква причина ще можеш да прочетеш грешката поради която това става.
Пробвах и двете ама...
Аз съм в службата и сигурно има стена или ф-секюре, та не ме пуска. Ще пробвам от вкъщи довечера. :roll:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ Fiat Stilo 1.8 16V
|
Сря Дек 20, 2006 4:54 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Пробвай www.fiat-bg.com а не fiat-bg.com.
Извинявай :( сега видях че на долния ред си го написал... Нещо не може да ти резолвне името. Пробвай по IP 213.240.251.70 .
|
Сря Дек 20, 2006 5:39 pm |
|
|