Автор |
Съобщение |
rymbym
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 2:41 am Мнения: 126 Местоположение: София 19 Люлин 10
|
 GPS-навигация ???????????
Здравейте, колеги!Някой дали е запознат със тази система? www.nav4all.com !Имате ли някакви впечетления?Аз вчера чух за това нещо!Знаех че има такава навигация но мислех че е срещу месечно заплащане или някакъв абонамент, пък тука иде реч за закупуване на някакво устройство и инсталиране на нужните карти?Някой ползва ли такава навигация?

MAREA SX 1.6 16V
|
Вто Апр 25, 2006 11:59 am |
|
 |
rymbym
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 2:41 am Мнения: 126 Местоположение: София 19 Люлин 10
|
:?:

MAREA SX 1.6 16V
|
Сря Апр 26, 2006 12:27 am |
|
 |
divaka
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:52 am Мнения: 561 Местоположение: София 02 Красно Село
|
Ами навигациите са два типа. Активна и пасивна. Активната е през сателит и за нея ти трябва, както казваш, абонамент. Пасивната е със ЦД, за което разира се трябва да имаш устройство и за нея не се плаща нищо, освен актуалнити ЦД-та, които включват актуална информация за преправени или новопостроени пътища. По принцип по-добрата навигация е активната, защото чрез нея можеш да получаваш актуална информация за ремонти на пътища, задръствания и дори понякога път, по който трябва да минеш, за да избегнеш всички тези работи. Сайта не го разгледах подробно, но може би предлагат навигаця, включваща Цд с голям избор от държави и пътни мрежи. Аз съм карал и с двата типа навигация и голяма разлика няма. Само дето при пасивната ми се е случвало както си карам и изведнъж попадам на огромно задръстване..Това обаче е в Германия. В БГ ако си взимаш, може и пасивна, защото няма чак толкова задръствания извън градовете...А пък и тя излиза доста по-евтино от активната. Ако си взимаш активна, мисля че М-тел вече предлагат GPS услуга и също няма да имаш проблеми...
_________________ FIAT BRAVO 1.6 16V
|
Сря Апр 26, 2006 4:16 am |
|
 |
stenli
Кара кола
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 8:33 pm Мнения: 310 Местоположение: Велико Търново
|
Има една програмка за ГСМ с Symbian ОС - Map View, закупуваш си ГПС Блутоот устроиство и си готов. В моя ГСМ я имам инсталирана имам и карти на България и София. Не ми е попадал изгодно ГПС за да си завърша системата пък и досега не съм имал проблем с ориентацията 
|
Сря Апр 26, 2006 7:13 am |
|
 |
Dedra 2.0
Кара балканче
Регистриран на: Пон Авг 01, 2005 3:44 pm Мнения: 49 Местоположение: Пловдив
|
Един колега има нещо такова.Малко Пи Си - Палмче.Сваля си от интернет карти.Има за цяла българия.Не е много точна,но като за без пари - толкова.Не плаща месечна такса или нещо подобно.Пак се свързва със сателит.Доколкото си спомням работел в ТСМ и от там си го беше взел.Иначе май още продава такива комплексти за 400лв.Ако някой иска мога да го питам.
|
Сря Апр 26, 2006 7:20 am |
|
 |
peho
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Яну 03, 2006 8:26 pm Мнения: 384 Местоположение: Габрово
|
Като чета тук,виждам че и това не е безплатно:До 15 август 2006 г. най-добрата система за навигация в света може да бъде използвана от всеки, защото дотогава всеки един потребител е тестващ потребител.
Колкото по-скоро започнете да използвате системата, толкова по-дълго ще имате възможност да се възползвате от нея безплатно.
_________________ Brava ELX 1.6 16v
|
Сря Апр 26, 2006 8:25 am |
|
 |
Stilo
|
GPS -а ми е най-скъпата част от навигационната система - 120 лева
Вързал съм го към Palm-а като за 40-лева и....газ. Нямам нужда от повече!
И върши работа прекрасно.
|
Сря Апр 26, 2006 10:27 am |
|
 |
rymbym
Кара Фиатче 126
|
Stilo написа: GPS -а ми е най-скъпата част от навигационната система - 120 лева Вързал съм го към Palm-а като за 40-лева и....газ. Нямам нужда от повече! И върши работа прекрасно.
как така като за 40лв и газ?Моля те обясни ми по подробно защото съм як мераклия!

MAREA SX 1.6 16V
|
Сря Апр 26, 2006 11:12 pm |
|
 |
blader
Кара кола
Регистриран на: Пон Май 02, 2005 2:08 pm Мнения: 326 Местоположение: София
|
http://pocketbulgaria.com/viewforum.php ... b3774c4a96
Това е форум от който може да научиш доста неща, който те интересуват. Аз лично си купих блутут гпс (ВТ GPS) за 100$ без доставката от тук: http://www.buygpsnow.com/ (няма доставка за БГ, но yahoo store ima), имам покет пс hp ipaq 5450 и съответно ползвам ози експлорер за векторни карти и роут 66 и том том за векторни карти(първия с най-актулна карта за софия, но само това, втория за навигация извън софия).
Общо взето е полезно нещо, но само ако имаш навигатор, е роут 66 и том том могат и с гласова навигация да те изведат до желаното място, но с доста зор :mrgreen:
Успех!
_________________ FIAT Bravo 1.6 16V '97
|
Сря Апр 26, 2006 11:34 pm |
|
 |
Stilo
|
rymbym написа: Stilo написа: GPS -а ми е най-скъпата част от навигационната система - 120 лева Вързал съм го към Palm-а като за 40-лева и....газ. Нямам нужда от повече! И върши работа прекрасно. как така като за 40лв и газ?Моля те обясни ми по подробно защото съм як мераклия!
Palm IIIxe - 8МВ, черно-бял дисплей - някъде 40 лева струват. Трудно се намират обаче.
GPS приемник - http://www.electron-gps.com/index.php?lang=bg
софта ми е безплатен - картите от Нета.
|
Чет Апр 27, 2006 11:29 am |
|
 |
yan
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Сеп 18, 2005 11:19 am Мнения: 67 Местоположение: Бургас
|
От една седмица съм с Bluetooth GPS и съм го вързал за Nokia 6630. GPS-a го купих в Бургас за 180 лв.
В интернет има безплатни програми за навигация. Аз ползвам MapViewGPS II. Към нея има програма за преобразуване на карти във формат, който програмата разбира. След като се калиброва картата може да се използва.
Има и платени програми за навигация с много по-добри възможности, но не ми се дават пари.
Това за навигацията в оня сайт го четох но то е свързано с такси и не ме блазни.
Дефакто ако си сканирам картата на българия която имам на хартия и си я конвертирам за ползване с MapViewGPS получавам сателитна навигационна система без допълнителни разходи и такси.
|
Пон Юли 17, 2006 4:18 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
За използването на сателитите изобщо не е нужно да плащаш месечни такси. С закупуването на GPS ти вече си платил за това. Всъщност GPS ти определя координатите, а картите които ползваш са само за да видиш в действителност къде се намираш...
Скъпото в охранителните системи с GPS-и е точно услугата за "наблюдение" и следене.
_________________ FIAT Marea
|
Пон Юли 17, 2006 9:06 pm |
|
 |
AlBundy
|
perlsite написа: Скъпото в охранителните системи с GPS-и е точно услугата за "наблюдение" и следене.
Което всъщност можеш да правиш и сам при нужда, без да се налага да плащаш месечнм такси :mrgreen:
|
Пон Юли 17, 2006 9:15 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
...няма спор в това.. ако си ентусиаст не е проблем.. всъщност съм запланувал нещо подобно за в бъдеще...
Предлагат ми GSM с GPS във вид на платка за монтаж... малко програмиране за управление... и ето ти прилична система за охрана 
_________________ FIAT Marea
|
Вто Юли 18, 2006 6:12 pm |
|
 |
ilkor
|
В момента съм качил няколко софтуера за навигация на телефона си за тест.
Положението с картите обаче не е розово - София е покрита приемливо и горе долу качествено но останалите градове - тук там ...
За навигация в София особено за хора които не я познават - става.
|
Вто Юли 18, 2006 10:35 pm |
|
|