Дата и час: Сря Юли 09, 2025 9:11 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
GPS-навигация ??????????? 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST GPS-навигация ???????????
Здравейте, колеги!Някой дали е запознат със тази система? www.nav4all.com !Имате ли някакви впечетления?Аз вчера чух за това нещо!Знаех че има такава навигация но мислех че е срещу месечно заплащане или някакъв абонамент, пък тука иде реч за закупуване на някакво устройство и инсталиране на нужните карти?Някой ползва ли такава навигация?

Вто Апр 25, 2006 11:59 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
:?:

Сря Апр 26, 2006 12:27 am
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Ами навигациите са два типа. Активна и пасивна. Активната е през сателит и за нея ти трябва, както казваш, абонамент. Пасивната е със ЦД, за което разира се трябва да имаш устройство и за нея не се плаща нищо, освен актуалнити ЦД-та, които включват актуална информация за преправени или новопостроени пътища. По принцип по-добрата навигация е активната, защото чрез нея можеш да получаваш актуална информация за ремонти на пътища, задръствания и дори понякога път, по който трябва да минеш, за да избегнеш всички тези работи. Сайта не го разгледах подробно, но може би предлагат навигаця, включваща Цд с голям избор от държави и пътни мрежи. Аз съм карал и с двата типа навигация и голяма разлика няма. Само дето при пасивната ми се е случвало както си карам и изведнъж попадам на огромно задръстване..Това обаче е в Германия. В БГ ако си взимаш, може и пасивна, защото няма чак толкова задръствания извън градовете...А пък и тя излиза доста по-евтино от активната. Ако си взимаш активна, мисля че М-тел вече предлагат GPS услуга и също няма да имаш проблеми...

Сря Апр 26, 2006 4:16 am
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Има една програмка за ГСМ с Symbian ОС - Map View, закупуваш си ГПС Блутоот устроиство и си готов. В моя ГСМ я имам инсталирана имам и карти на България и София. Не ми е попадал изгодно ГПС за да си завърша системата пък и досега не съм имал проблем с ориентацията :)

Сря Апр 26, 2006 7:13 am
Профил ICQ YIM
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST 
Един колега има нещо такова.Малко Пи Си - Палмче.Сваля си от интернет карти.Има за цяла българия.Не е много точна,но като за без пари - толкова.Не плаща месечна такса или нещо подобно.Пак се свързва със сателит.Доколкото си спомням работел в ТСМ и от там си го беше взел.Иначе май още продава такива комплексти за 400лв.Ако някой иска мога да го питам.

Сря Апр 26, 2006 7:20 am
Профил YIM
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Като чета тук,виждам че и това не е безплатно:До 15 август 2006 г. най-добрата система за навигация в света може да бъде използвана от всеки, защото дотогава всеки един потребител е тестващ потребител.
Колкото по-скоро започнете да използвате системата, толкова по-дълго ще имате възможност да се възползвате от нея безплатно.

Сря Апр 26, 2006 8:25 am
Профил
UNREAD_POST 
GPS -а ми е най-скъпата част от навигационната система - 120 лева
Вързал съм го към Palm-а като за 40-лева и....газ. Нямам нужда от повече!
И върши работа прекрасно.

Сря Апр 26, 2006 10:27 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Stilo написа:

как така като за 40лв и газ?Моля те обясни ми по подробно защото съм як мераклия!

Сря Апр 26, 2006 11:12 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
http://pocketbulgaria.com/viewforum.php ... b3774c4a96

Това е форум от който може да научиш доста неща, който те интересуват. Аз лично си купих блутут гпс (ВТ GPS) за 100$ без доставката от тук: http://www.buygpsnow.com/ (няма доставка за БГ, но yahoo store ima), имам покет пс hp ipaq 5450 и съответно ползвам ози експлорер за векторни карти и роут 66 и том том за векторни карти(първия с най-актулна карта за софия, но само това, втория за навигация извън софия).
Общо взето е полезно нещо, но само ако имаш навигатор, е роут 66 и том том могат и с гласова навигация да те изведат до желаното място, но с доста зор :mrgreen:
Успех!

Сря Апр 26, 2006 11:34 pm
Профил
UNREAD_POST 
rymbym написа:
Stilo написа:

как така като за 40лв и газ?Моля те обясни ми по подробно защото съм як мераклия!

Palm IIIxe - 8МВ, черно-бял дисплей - някъде 40 лева струват. Трудно се намират обаче.
GPS приемник - http://www.electron-gps.com/index.php?lang=bg
софта ми е безплатен - картите от Нета.

Чет Апр 27, 2006 11:29 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
От една седмица съм с Bluetooth GPS и съм го вързал за Nokia 6630. GPS-a го купих в Бургас за 180 лв.
В интернет има безплатни програми за навигация. Аз ползвам MapViewGPS II. Към нея има програма за преобразуване на карти във формат, който програмата разбира. След като се калиброва картата може да се използва.
Има и платени програми за навигация с много по-добри възможности, но не ми се дават пари.
Това за навигацията в оня сайт го четох но то е свързано с такси и не ме блазни.
Дефакто ако си сканирам картата на българия която имам на хартия и си я конвертирам за ползване с MapViewGPS получавам сателитна навигационна система без допълнителни разходи и такси.

Пон Юли 17, 2006 4:18 pm
Профил WWW
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
За използването на сателитите изобщо не е нужно да плащаш месечни такси. С закупуването на GPS ти вече си платил за това. Всъщност GPS ти определя координатите, а картите които ползваш са само за да видиш в действителност къде се намираш...
Скъпото в охранителните системи с GPS-и е точно услугата за "наблюдение" и следене.

Пон Юли 17, 2006 9:06 pm
Профил
UNREAD_POST 
perlsite написа:
Скъпото в охранителните системи с GPS-и е точно услугата за "наблюдение" и следене.

Което всъщност можеш да правиш и сам при нужда, без да се налага да плащаш месечнм такси :mrgreen:

Пон Юли 17, 2006 9:15 pm
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
...няма спор в това.. ако си ентусиаст не е проблем.. всъщност съм запланувал нещо подобно за в бъдеще...
Предлагат ми GSM с GPS във вид на платка за монтаж... малко програмиране за управление... и ето ти прилична система за охрана :wink:

Вто Юли 18, 2006 6:12 pm
Профил
UNREAD_POST 
В момента съм качил няколко софтуера за навигация на телефона си за тест.
Положението с картите обаче не е розово - София е покрита приемливо и горе долу качествено но останалите градове - тук там ...

За навигация в София особено за хора които не я познават - става.

Вто Юли 18, 2006 10:35 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ]