Дата и час: Пет Сеп 19, 2025 9:54 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Хубаво озвучение в колата? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Хубаво озвучение в колата?
Интересува ме как да си напраявя "хубава музиката" в колата. Тоест звук който да е първо качествен, после силен и т.н. Или както е заводското озвучение на най-новите коли.
Аз имам четри заводски колонки - две в таблото и две отзад до кората. Звука е ужасен. Във вратите мога да сложа само отпред, но не искам.
За касетофонче слагам за пример нещо обикновенно до 200лв. 4Х50W . Но оттук нататък незнам какви колни да си сложа и как да ги свъжа. Мисля две отпред в таблото (те са доста малки) и две големи отзад на кората. Но как да ги свържа като отзад са силни отпред слаби и какво ще се получи? И коллко ще е крайната цена, като споменавам пак, че не държа дае повече от 200- 300W?

Пет Юли 07, 2006 3:09 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
аз отзад на кората съм с PIONEER TS-А2011, те са по 90вата едната и свирят добре, но за тях ти трябва усилвателче. А отпред за вратите и таблото няма нужда да слагаш каквото и да е. При мен тези на вратите не се чуват че свирят като нагаза задните :)

Пет Юли 07, 2006 3:25 pm
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST 
ForceWere написа:
аз отзад на кората съм с PIONEER TS-А2011, те са по 90вата едната и свирят добре, но за тях ти трябва усилвателче. А отпред за вратите и таблото няма нужда да слагаш каквото и да е. При мен тези на вратите не се чуват че свирят като нагаза задните :)

Точно това е, аз искам да се чуват все едно играят ролята на пищялка а отздад да е баса, да не се губи стереото :)
Твоите колонки кви пари са?

Пет Юли 07, 2006 3:40 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
незнам как ще получиш ефекта стерео, като сложиш по- голями колони от зад, но ти си решаваш.
А иначе приди бях гледал едни TS-A2010 в технополис и бяха около 150-170лв. но беше преди около 5-6 месеца. А и незнам точно каква е разликата с мойте.

Пет Юли 07, 2006 4:45 pm
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST 
съвет от мен: смяна на фабричното касетофонче с по ново цд може и мп3 за 200-250 лв спокойно 4 х50в, след това усилвател с една туба може по малка 10ка и ти казвам ще се получи мн добър звук!

Пет Юли 07, 2006 5:09 pm
UNREAD_POST 
ForceWere написа:
незнам как ще получиш ефекта стерео, като сложиш по- голями колони от зад, но ти си решаваш.
А иначе приди бях гледал едни TS-A2010 в технополис и бяха около 150-170лв. но беше преди около 5-6 месеца. А и незнам точно каква е разликата с мойте.

Возих се в на един пич аудито - А4, стария модел. От двете страни на таблото и на предните врати откъм огледалото имаше колонки малко по-голями от на първолак пачето, всмисал малки, много малки окололо 5см. Други колони нямаше отпред! Отзад на кората имаше колони а на задните врати незнам, както и в багажника дали се крие нещо. Та и аз незнам как се получава но беше факт, звука беше раномерен навсякъде, много ми хареса! Та искахи аз така.... :P

Пет Юли 07, 2006 10:57 pm
UNREAD_POST 
Anaboliy написа:
савет от мен: смяна на фабричното касетофонче с по ново цд може и мп3 за 200-250 лв спокойно 4 х50в, след това усилвател с една туба може по малка 10ка и ти казвам ще се получи мн добър звук!

Аве мисля без усилвател, само колони и касетофон за 150-200лв :roll: :wink:

Пет Юли 07, 2006 10:59 pm
UNREAD_POST 
виж к'во за тия пари избий си от главата, че ще имаш саунд! ако ги нямаш сега поне вземи хубаво ЦД има добри Пайнери за по 200-250 лв, пък в последствие ще добавяш.
Казвам ти от личен опит. И аз исках да мина с 200-300 лв, но впоследствие стигнах до 800 даже и малко отгоре :twisted: Е спор няма, че в момента музиката в колата ми е мн добра - качествен и чист звук, добре балансиран ;) и доста силен за слушане В КОЛАТА !

Пет Юли 07, 2006 11:13 pm
UNREAD_POST 
Anaboliy написа:
виж к'во за тия пари избий си от главата, че ще имаш саунд! ако ги нямаш сега поне вземи хубаво ЦД има добри Пайнери за по 200-250 лв, пък в последствие ще добавяш.
Казвам ти от личен опит. И аз исках да мина с 200-300 лв, но впоследствие стигнах до 800 даже и малко отгоре :twisted: Е спор няма, че в момента музиката в колата ми е мн добра - качествен и чист звук, добре балансиран ;) и доста силен за слушане В КОЛАТА !

Да прав си, няма да мина с 200-300 лв. :? Сега видях и цената на колоните на колегата ForceWere 220 лв. Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 Чесно незнах, че чак такива цени, уредбата ми е панасоик по 150В трилентови колони и гъърми много качествено, може да си взема една такава и да я изтърбуша, хах майтап.

Пет Юли 07, 2006 11:23 pm
UNREAD_POST 
Нали ти казвам говоря от опит. Ак онямаш парите сега вземи първо само една добре МП3ка и в последствие ще допълниш картинката ;)

Пет Юли 07, 2006 11:27 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Ами аз се возех в едно такси, на фирмата Йес & Йелоу, колата мисля шевролет беше, там имаше невероятен стерео звук, но наистина стерео. Момчето каза, че нищо не е пипано. Две колонки на таблото и две колконки отзад - всичко оригинално, нищо допълнително монтирано!!! Но звука наистина си беше стерео!!! По скоро такъв ефект търси колегата sven, а и аз де;)

Съб Юли 08, 2006 10:29 am
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Sven- кажи последно какво искаш да е- стерео или да има сила. Ако искаш да е стерео си вземи едно СД 4х50В и маркови колонки (разликата между марковите и ментетата е меко казано огромна, казвам го от личен опит). А пък ако искаш да е силна музиката сложи две колони на кората и едно басче в багажника, отпред при този вариянт колоните са излишни.

Съб Юли 08, 2006 10:41 am
Профил ICQ WWW
Член на клуба
Член на клуба

UNREAD_POST 
Много добри предложения, а за предни-задни - почти всички радиа имат такава настройка Fade FR (front-rear) и се настройва кои да свирят по-силно и кои по-слабо ...

Нед Юли 09, 2006 12:13 am
Профил ICQ
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
Много добър звук се получава с двукомпонентна система - бас в предните врати и пищалки в таблото (или горе във вратата).
Карам служебен Орел с такава система (фабрично) и въпреки, че е с касетка свири много силно и качествено (по скоро на радиото).
Много е важно да се слагат говорители спрямо обема в колата :idea:
Аз на моето Пунто взех отпред Alpine 8.7cm (в таблото) и отзад на кората съм с Heliх-Brax 6x9".
Захранват се със Панасоник 5303. Всичко ми излезе около 540лв. с монтажа на касетофона и колоните.
В момента не може да се слуша повече от половината :shock: :shock: Аз лично чак такъв ефект не очаквах. Басът като удари имам чуството, че 10-ка имам в багажника :wink:
Усилвател не съм слагал, защото няма нужда, все пак жена ми я кара тази кола в повечето време и на нея не и трябва нещо по-силно от това :roll:

Нед Юли 09, 2006 12:42 am
Профил
Аватар

UNREAD_POST 
Ако искаш да имаш силен и плътен звук за що годе евтини пари си вземи 2 комплекта еднакви 6/9 инчови колони и ги нареди отзад на някаква кора направена от ПДЧ или друг плътен материал. Гарантирам ти че това ще е най-качествения и силен звук без усилвател. Единствения минус е че се концентрира само отзад звука, но пък за сметка ще е толкова силен че няма да ти прави впечатление :) Така ми беше музиката в една от предишните коли, и всеки ме питаше дали имам усилвател и каса 8)

Нед Юли 09, 2006 3:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ]