Дата и час: Пон Сеп 08, 2025 8:47 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Сурвакаха ме 
Автор Съобщение
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST Сурвакаха ме
Премествам си значи аз колата послучай пристигането на Кондолиза Райс и я паркирам в една пресечка/далече от паяците/.Минавам днес да я погледна,понеже не я карам всекидневно,и какво да видя на предното стъкло-честитка от някой си младши инспектор от общината,с която ме уведомява,че съм нарушил чл.94,ал.3 от ЗДвП!Да съм отидел в едноседмичен срок в общината да си внеса 20 лв,иначе щели да ми ги съберат принудително :evil: Какъв е този чл 94 бе,знае ли някой?И какво ще стане ако не си платя?Хич не ми се дават на общината тия пари най-малкото заради състоянието на улиците,а и заради куп други неуредици!Та ако някой може да ме светне по въпросите-благодаря!

Сря Апр 26, 2006 7:00 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Здравей !
Съжалявам за случката ти :(
Ето Инфо, за да си подготвен ...

Чл. 94. (1) За престой извън населените места пътните превозни средства
се спират извън платното за движение. Когато това е невъзможно, спирането за
престой се извършва успоредно на оста на пътя, най-вдясно на пътното платно.
(2) За паркиране извън населените места пътните превозни средства се
спират извън платното за движение. Паркирането на платното за движение е
забранено.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) За престой и паркиране в населените
места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за
движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се
спиране за престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима
максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, успоредно на оста на пътя, ако
откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване
на пешеходци.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) На път с еднопосочно движение се
допуска престой и от лявата страна по посока на движението, ако това не пречи
на движението на пътните превозни средства.

Това намерих ...
Целият текст тук: http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/zakoni-d/39.htm

Поздрави, Б. Борисов

Сря Апр 26, 2006 7:13 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Нещастници мръсни! :evil: Сега ли се сетиха да лепят стикери и да глобяват, когато хората се чудят, къде да си оставят колите заради блокадата! Защо преди това по препълните улички около НДК нямаше стикери? Смотани бирници! Ама ние сме виновни, сами си ги избираме!

Сря Апр 26, 2006 7:37 pm
UNREAD_POST 
Ето още една причина да не искам да живея в София ... (да ме извиняват Софиянци)
Не може ли поне докато са ви блокирали половината град да си затворят очите за тези неща?!?

Сря Апр 26, 2006 9:00 pm
Фиат идол
Фиат идол

UNREAD_POST 
нито ще плащаш нито ще се притесняваш. нищо не могат да ти направят, просто не плащаш. лично аз имам 3-4 фиша и 2 акта. всичките съм ги използвал за подложка на нещо дето скърца в колата ми и 1 лев не съм им дал. не че е за хвалене

Сря Апр 26, 2006 9:00 pm
Профил
UNREAD_POST 
Мен така ме дигнаха при напълно правилно паркиране, но ..... щото щели да мият. Отивам да си взема колата и една скубла иска да ми пише акт. Като се развиках да ми покаже къде и коя забрана за паркиране съм нарушил. Оная ми разправя, че имало кметска заповед за миенето!?!?!? Размина ми се акта, но я направих луда.

Сря Апр 26, 2006 10:39 pm
UNREAD_POST 
pakumba написа:
нито ще плащаш нито ще се притесняваш. нищо не могат да ти направят, просто не плащаш. лично аз имам 3-4 фиша и 2 акта. всичките съм ги използвал за подложка на нещо дето скърца в колата ми и 1 лев не съм им дал. не че е за хвалене

Като тръгнеш рано или късно да си продаваш колата - щеш или не щеш, ще ги платиш всичките.
Освен ако не я "продадеш" с пълномощно.

Чет Апр 27, 2006 9:19 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
kiro_of_the_day написа:
pakumba написа:

Като тръгнеш рано или късно да си продаваш колата - щеш или не щеш, ще ги платиш всичките.

в момента както стоят нещата си я продаваш без проблем ,никой никъде не те пита имаш ли да плащаш нещо или не

Чет Апр 27, 2006 10:02 am
Профил
UNREAD_POST 
stef написа:
В момента както стоят нещата си я продаваш без проблем ,никой никъде не те пита имаш ли да плащаш нещо или не

По закон при изповярване на сделката се попълва Декларацията по чл. 264, ал. 2 от ДОПК.
Това, че някои Нотариуси (от алчност) не спазват законите - (уж) си носят отговорността, както и
продавача за деклариране на неверни обстоятелства в Декларацията по чл. 264, ал. 2 от ДОПК.

Чет Апр 27, 2006 10:15 am
Фиат идол
Фиат идол

UNREAD_POST 
kiro_of_the_day написа:
pakumba написа:

и моя единия акт е абсолютно същия, но аз не се опъвах и си ми го написа. не ми взеха точки, за пари не знам казах че не плащам. иначе с юрист не споря, 100% знаеш законите, но имам близък приятел в агенцията по държавни вземания. тези неща отиват точно там като не ги платиш, той ми каза нищо не плащай 2 години и после си чист.

Чет Апр 27, 2006 6:14 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
stef написа:
kiro_of_the_day написа:
pakumba написа:

в момента както стоят нещата си я продаваш без проблем ,никой никъде не те пита имаш ли да плащаш нещо или не

Само ще ти кажа че мойта Дедра беше регистрирана 75кс. а тя е само 170кс.
и през кат мина и през нотариоса с незнам какви пълноработи и до 2008г. пак може да мине да си я направя пак 75кс :)
щото като я пререгистрирах си викам аи ся може пък да стане напечено по някое време ама..... 2008 едва ли може би

Данъци КАКВО е това !!! Отивам да си я регистрирам в даначното и познай оня като ми вика от вратата
Ау еи ся къв акт ти написах как ще си го отнесеш с кеф и ми говори като на сина си
Аз му казвам не ми говорете на ТИ господине щото не се познаваме нали????

И той почна да ми развива теорията че как вече ми спира колата от движение щото аз съм закъснял с данаците
и ме гледа гладно и с тока дали съм занаел кога го спирали - като не си платиш

Леле погледнах го и му казах ами спрете я да видим как ще стане и си излязох
Това беше с желанието ми да се изплатя на държавата - поне имах някакво

Пет Апр 28, 2006 12:49 am
Профил
UNREAD_POST 
Пичове, аз Ви казвам как стоят нещата законово - как би трябвало да се развият принципно.
А пък от това, че в Татковината Законът е "врата у поле" страдаме ВСИЧКИ но не знам дали го осъзнаваме, защото
непрекъснато, ама непрекъснато мрънкаме с повод и без повод от ВСИЧКО, но опре ли Законът до Нас - не от девет,
а от деветдесет и девет дерета вода ще докараме и от деветдесет и девет торби, хитрини и тарикатлъци
ще измъкнем, само и само да Прецакаме Държавата. "Прецаквайки държавата" обаче прецакваме не някой друг,
а само и единствено самите себе си - и по пряк и по косвен начин.
Докато се шири тази вродена и придобита Андрешковщина - няма да се оправим - гарантирам Ви го!

Пет Апр 28, 2006 10:12 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]