Дата и час: Нед Сеп 21, 2025 1:06 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
За пътищата по които се движим. 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST За пътищата по които се движим.
Всеки има своя опит по нашите пътища. Аз за година правя по около 50 000км. От десет години не си спомням ден, в който да не съм шофирал. Не мога да сметна, но не малка част от живота ми минава в колата, т.е. на пътя. И сега това, което щесподеля: Пътните служби в България не умеят да строят пътища. Има нещо сбъркано в технологията на изграждане на пътищата у нас. Нашите пътища не се рушат бързо, те просто не са построени добре и разрушаването им е заложено по произход. Примери много. Нормално ли е пътен участък ремонтиран през м. март, застлан с асфалт като за нов път да има вече дупки с диаметър около 30см. Според мен причините са само субективни.

Чет Юни 22, 2006 12:28 pm
Профил
UNREAD_POST Re: За пътищата по които се движим.
duw2 написа:
Всеки има своя опит по нашите пътища. Аз за година правя по около 50 000км. От десет години не си спомням ден, в който да не съм шофирал. Не мога да сметна, но не малка част от живота ми минава в колата, т.е. на пътя. И сега това, което щесподеля: Пътните служби в България не умеят да строят пътища. Има нещо сбъркано в технологията на изграждане на пътищата у нас. Нашите пътища не се рушат бързо, те просто не са построени добре и разрушаването им е заложено по произход. Примери много. Нормално ли е пътен участък ремонтиран през м. март, застлан с асфалт като за нов път да има вече дупки с диаметър около 30см. Според мен причините са само субективни.

Ами да си видял някъде при строеж на път да направят стабилна осново. Обикновено се изкопавава малко, подравнява се и се застила с чакъл. Отгоре се слага асфалта. Това за мен няма ниаква носеща способност и по-тежките коли му виждат сметката. ПРи мостовете където отдолу е бетон пък ситъацията е друга. Там пътя се цепи при сглобките. Мостът на Бакърена фабрика не може да изкара и 2 месеца след ремонт.

Чет Юни 22, 2006 1:08 pm
UNREAD_POST 
Всъщност и тук пак всичко е пари. Дават пари за една улица, ония замазват положението с евтин асфалт и прибират парата за хубав строеж, това го гледах по ТВ. Улицата пред моя блок някога е била главна, сега е просто квартална, има я откакто се помна а асвфлта не е мръднал!! Има само някои дупки но за годините си са нищо.

Чет Юни 22, 2006 2:39 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ]