|
|
Дата и час: Чет Юли 17, 2025 5:42 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Test Drive на Пунто. Впечатления.
Автор |
Съобщение |
deqnak__
Кара кола
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 9:40 am Мнения: 260 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Test Drive на Пунто. Впечатления.
Днес имах удовствието за пръв път да се докосна до тази кола благодарение на Ауто Италия. Покарах я 10-тина километра. Пространството вътре е впечатляващо. Возията бих казал, че е на кола от по-горен клас. От както съм седнал на Типо непризнажам кола без хидравлика. За пунтото бих казал, че хидравликата е такава че ако не завиваше колата бих казал че волана е откачен. Невероятни спирачки. Добре, че бях с колан защото често залитах към предното стъкло. Сега не ми остава нищо друго освен да сабирам пари да си я купя 
_________________ Lancia Lybra - италиянската S класа. Lybra 1.9 JTD 105 HP
|
Пон Юни 05, 2006 3:17 pm |
|
 |
toko
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Апр 07, 2005 8:50 pm Мнения: 412 Местоположение: София
|
 Re: Test Drive на Пунто. Впечатления.
deqnak__ написа: Днес имах удовствието за пръв път да се докосна до тази кола благодарение на Ауто Италия. Покарах я 10-тина километра. Пространството вътре е впечатляващо. Возията бих казал, че е на кола от по-горен клас. От както съм седнал на Типо непризнажам кола без хидравлика. За пунтото бих казал, че хидравликата е такава че ако не завиваше колата бих казал че волана е откачен. Невероятни спирачки. Добре, че бях с колан защото често залитах към предното стъкло. Сега не ми остава нищо друго освен да сабирам пари да си я купя  еми успех със събирането..  тук на паркинга на офиса има едно оранжево и като го спра бравото до него си личи че на дължина са почти еднакви, ма то май за това са го кръстили гранде
бтв.. с кой двг я тества?
_________________ "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
|
Пон Юни 05, 2006 4:23 pm |
|
 |
deqnak__
Кара кола
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 9:40 am Мнения: 260 Местоположение: София 13 Надежда
|
Двигателя беше бензин - 1.4 FIRE. За 78 коня прилично вървеше. Но все пак ме беше страх да я натисна много. Все пак карах чужда кола.
_________________ Lancia Lybra - италиянската S класа. Lybra 1.9 JTD 105 HP
|
Пон Юни 05, 2006 5:03 pm |
|
 |
mitkomar
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Май 10, 2005 11:54 am Мнения: 106 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
ох... искам и аз да карам гранде пунто... аз съм се записал за тест драйв на стило....
_________________ Fiat Bravo 1.8 16 V
|
Пон Юни 05, 2006 5:28 pm |
|
 |
toko
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Апр 07, 2005 8:50 pm Мнения: 412 Местоположение: София
|
mitkomar, какво ще рече че си се записал? каква е системата? аз си мислех че отиваш в магазина, харесваш колата и хоп на драйвтест... иначе съм много любопитен това стило абарт много ли е по бързо от хгтто 
_________________ "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
|
Пон Юни 05, 2006 6:46 pm |
|
 |
Ferrari
|
 Re: Test Drive на Пунто. Впечатления.
toko написа: deqnak__ написа: Днес имах удовствието за пръв път да се докосна до тази кола благодарение на Ауто Италия. Покарах я 10-тина километра. Пространството вътре е впечатляващо. Возията бих казал, че е на кола от по-горен клас. От както съм седнал на Типо непризнажам кола без хидравлика. За пунтото бих казал, че хидравликата е такава че ако не завиваше колата бих казал че волана е откачен. Невероятни спирачки. Добре, че бях с колан защото често залитах към предното стъкло. Сега не ми остава нищо друго освен да сабирам пари да си я купя  еми успех със събирането..  тук на паркинга на офиса има едно оранжево и като го спра бравото до него си личи че на дължина са почти еднакви, ма то май за това са го кръстили гранде бтв.. с кой двг я тества?
Браво е дълго 4025мм, а Браво HGT е 4031. Гранде пунто е точно 4030мм и най-дългата кола в сегмент Б.
|
Пон Юни 05, 2006 7:59 pm |
|
 |
BOIT
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Дек 06, 2005 7:03 pm Мнения: 159 Местоположение: София 07 Слатина
|
Колеги ще трябва да ви разочаровам . По тестове на АутоБилд Фиатчето е меко казано зле - спирачки мн зле ( мн дълъг спирачен път , трудно доловим момет на задействане може би затова на човека му се е сторило че работят добре ) ; кофти окачване, мн друса не знам какво му е харесало на човека , но от АутоБилд твърдят друго ; неадекватно поведение на волана ; муден двигател ; Единственото предимство на Фиатката май е цената и дизайна , но нищо друго . Сравнение с Пежо , Toyota , Клио , Поло Фиатката е по-зле . Ние може да си я хвалим , но фактите говорят друго . Говоря за модел Гранде Пунто Актива 1.4 8 клапана .
_________________ Слагайте си коланите
|
Пон Юни 05, 2006 8:44 pm |
|
 |
Ferrari
|
BOIT написа: Колеги ще трябва да ви разочаровам . По тестове на АутоБилд Фиатчето е меко казано зле - спирачки мн зле ( мн дълъг спирачен път , трудно доловим момет на задействане може би затова на човека му се е сторило че работят добре ) ; кофти окачване, мн друса не знам какво му е харесало на човека , но от АутоБилд твърдят друго ; неадекватно поведение на волана ; муден двигател ; Единственото предимство на Фиатката май е цената и дизайна , но нищо друго . Сравнение с Пежо , Toyota , Клио , Поло Фиатката е по-зле . Ние може да си я хвалим , но фактите говорят друго . Говоря за модел Гранде Пунто Актива 1.4 8 клапана .
На немско списание вяра нямам. Имам вяра на броя продадени автомобили. Пунто е абсолютен хит в Европа. Нормално е Аутобилд да плюе по колата която направи на пух и прах немските коли от клас Б.
|
Пон Юни 05, 2006 8:51 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
BOIT написа: ...Ние може да си я хвалим , но фактите говорят друго...
И какво "говорят фактите"!? Това са немските "факти"! Фактите на пазара са важни.
|
Пон Юни 05, 2006 8:59 pm |
|
 |
Ferrari
|
|
Пон Юни 05, 2006 9:11 pm |
|
 |
Nino
|
BOIT написа: Колеги ще трябва да ви разочаровам . По тестове на АутоБилд Фиатчето е меко казано зле - спирачки мн зле ( мн дълъг спирачен път , трудно доловим момет на задействане може би затова на човека му се е сторило че работят добре ) ; кофти окачване, мн друса не знам какво му е харесало на човека , но от АутоБилд твърдят друго ; неадекватно поведение на волана ; муден двигател ; Единственото предимство на Фиатката май е цената и дизайна , но нищо друго . Сравнение с Пежо , Toyota , Клио , Поло Фиатката е по-зле . Ние може да си я хвалим , но фактите говорят друго . Говоря за модел Гранде Пунто Актива 1.4 8 клапана .
Недейте разсъждавайте така и не възприемайте СЕКТАНТСКИ нещата.BOIT Ви казва какво е прочел.Ами и аз днес прочетох подобна статия в сайта
www.mail.ru. Който го интересува да отиде там да пусне търсачката и да чете! Апропо във Ванто Трейд имат едно или две и те са с проблем в управлението.Хлопат и двете... чистак-бърсак нови коли на които километрижте едва ли им надвишават 1000.Времето ще покаже всичко.
А това, че пазарът в Германия е луднал по тях е обяснимо.Хората там са луднали и по Дачия-Логан... с оглед на цената.Масовия ПОТРЕБИТЕЛ не робува на марки а на парите си! Вижте бензиновите мотори... за мен са малко странни като решения спрямо конкуренцията.
Вижте колко струва една NEW TOYOTA YARIS D-4D...Bерсиятя SOL, със почти всички екстри... и вижте накиченият наш юнак със същите.А на бас,че нашият ще е с 3000-4000 по-скъп.Няма да казвам,че Тойота си е Тойота, щото ще ме биете!
Пак казвам... времето и сервизната статистика ще покаже всичко. :mrgreen:
Последна промяна Nino на Пон Юни 05, 2006 9:56 pm, променена общо 1 път
|
Пон Юни 05, 2006 9:47 pm |
|
 |
Ferrari
|
Аз съм абсолютен сектант. В момента карам кола която немските издания са правили и продължават да правят на нищо. Докато си карам "развалината" си мечтая за една бъдеща "ужасна" кола с "незадоволително" качество.
|
Пон Юни 05, 2006 9:54 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
Nino написа: BOIT написа: Колеги ще трябва да ви разочаровам . По тестове на АутоБилд Фиатчето е меко казано зле - спирачки мн зле ( мн дълъг спирачен път , трудно доловим момет на задействане може би затова на човека му се е сторило че работят добре ) ; кофти окачване, мн друса не знам какво му е харесало на човека , но от АутоБилд твърдят друго ; неадекватно поведение на волана ; муден двигател ; Единственото предимство на Фиатката май е цената и дизайна , но нищо друго . Сравнение с Пежо , Toyota , Клио , Поло Фиатката е по-зле . Ние може да си я хвалим , но фактите говорят друго . Говоря за модел Гранде Пунто Актива 1.4 8 клапана . Недейте разсъждавайте така и не възприемайте СЕКТАНТСКИ нещата.BOIT Ви казва какво е прочел.Ами и аз днес прочетох подобна статия в сайта www.mail.ru. Който го интересува да отиде там да пусне търсачката и да чете! Апропо във Ванто Трейд имат едно или две и те са с проблем в управлението.Хлопат и двете... чистак-бърсак нови коли на които километрижте едва ли им надвишават 1000.Времето ще покаже всичко. А това, че пазарът в Германия е луднал по тях е обяснимо.Хората там са луднали и по Дачия-Логан... с оглед на цената.Масовия ПОТРЕБИТЕЛ не робува на марки а на парите си! Вижте бензиновите мотори... за мен са малко странни като решения спрямо конкуренцията. Вижте колко струва една NEW TOYOTA YARIS D-4D...Bерсиятя SOL, със почти всички екстри... и вижте накиченият наш юнак със същите.А на бас,че нашият ще е с 3000-4000 по-скъп.Няма да казвам,че Тойота си е Тойота, щото ще ме биете! Пак казвам... времето и сервизната статистика ще покаже всичко. :mrgreen:
много си прав, знаем, че сме сектанти тук, но нека това не ни пречи да мислим трезво. най-продавано нещо не значи най-хубаво, иначе голф 2 да еее....., пък и се получава като във вица с голфа дето спрял до мерцедеса, дето не го карали много/знаете вица да не го казвам/
|
Пон Юни 05, 2006 9:56 pm |
|
 |
Nino
|
Mitko написа: Аз съм абсолютен сектант. В момента карам кола която немските издания са правили и продължават да правят на нищо. Докато си карам "развалината" си мечтая за една бъдеща "ужасна" кола с "незадоволително" качество.
Митко, никой не говори за крайности и емоции, а просто за здрав разум.Естествено, че ако в момента мога да похарча еди колко си чужди пари и съм бос примерно на една голяма фирма и от мен зависи колко бр. коли да купя, бих купил съответните бройки Гранде Пунто ......КОЛКОТО ГРОЗНО ГРУБО и т.н. да звучи.Но ако трябва да купя нова кола за себе си и за мултиджета ми искат 32 бона с чиста съвест, на момента, веднага,АБСОЛЮТНО, категорично бих взел Яриса!!! За 26-27 хиляди.... каквито са и реалностите.Сравнете им ценовите листи и опциите бре пичове!
|
Пон Юни 05, 2006 10:04 pm |
|
 |
Ferrari
|
Nino написа: Mitko написа: Аз съм абсолютен сектант. В момента карам кола която немските издания са правили и продължават да правят на нищо. Докато си карам "развалината" си мечтая за една бъдеща "ужасна" кола с "незадоволително" качество. Митко, никой не говори за крайности и емоции, а просто за здрав разум.Естествено, че ако в момента мога да похарча еди колко си чужди пари и съм бос примерно на една голяма фирма и от мен зависи колко бр. коли да купя, бих купил съответните бройки Гранде Пунто ......КОЛКОТО ГРОЗНО ГРУБО и т.н. да звучи.Но ако трябва да купя нова кола за себе си и за мултиджета ми искат 32 бона с чиста съвест, на момента, веднага,АБСОЛЮТНО, категорично бих взел Яриса!!! За 26-27 хиляди.... каквито са и реалностите.Сравнете им ценовите листи и опциите бре пичове!
Имам преки впечатления и от 2-те коли. Ами те дори не са в един клас.
|
Пон Юни 05, 2006 10:05 pm |
|
|