|
|
Дата и час: Пон Юли 14, 2025 1:39 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Актуално от последния час
Автор |
Съобщение |
wwweb
|
 Актуално от последния час
Нещо много актуално тези дни:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Пон Май 08, 2006 12:03 pm |
|
 |
ivjordan
|
 Не е истина. Просто не мога да спра да се хиля от сутринта!!!!!!!!!!!!
Нема начин некой да е толкова наивен, че да си мисли, че може да спре пиратството в нета. Просто нема такъв филм. Най-много некой по-малък доставчик, дето не може да си плати рушветите да изгори. Както стана и при миналата "масирана кампания", между впрочем. Най-явния въпрос, който възниква е, що никой не закача датата и арената, а търсят да смачкат некой квартален доставчик, дето има стотина юзъри!?! 
|
Пон Май 08, 2006 12:13 pm |
|
 |
wwweb
|
Наистина няма начин, но според мен самите тракери са допуснали грешка като са оставили свободно да се вижда трафика на даден потребител ... НСБОП веднага са използвали това и са хванали първите 3-ма по трафик в arenabg.com
Ето още малко инфо по темата:
http://dnevnik.bg/show/?storyid=260903
http://forum.arenabg.com/index.php?showtopic=34924
|
Пон Май 08, 2006 12:49 pm |
|
 |
Ferrari
|
Да и те са държавни организации между които и МВР 
|
Пон Май 08, 2006 12:53 pm |
|
 |
wwweb
|
|
Пон Май 08, 2006 2:07 pm |
|
 |
Korun
|
Цитат: Обемът от 411 терабайта се равнява още на 100 хиляди DVD-та или на 68 хил. песни.
Или аз не мога да смятам, или тези от Dnevnik.bg са в грешка?
|
Пон Май 08, 2006 4:31 pm |
|
 |
Sko
|
:arrow:
Последна промяна Sko на Пон Мар 26, 2007 1:44 pm, променена общо 1 път
|
Пон Май 08, 2006 6:18 pm |
|
 |
Anaboliy
|
Момчета незнам за вас но аз разкарах всички ЦДта и ДВДта заклучих всичко на сигурно място далече от всякакви интернет връзки  )) сега обаче има да трия хард :((( 200ГБ направо ми се плаче
|
Пон Май 08, 2006 8:17 pm |
|
 |
Korun
|
@Sko 10x за линка...
На заем от същия форум....
Цитат: Цитат ... в МФ са регистрирани единични случаи на Интернет трафик към сайтове, от които свободно може да се свалят филми, музика и друго нерегламентирано съдържание в нарушение на закона за авторското право и сродните му права
единично, защото един път са се логнали преди 2 години и оттогава насам не са спирали
Цитат Извършена бе внезапна проверка на компютърната среда на МФ и бяха унищожени всички открити файлове в нарушение на вътрешните правила.
1. нещо не схващам - направили са проверка в работно време, когато служителите са били по работните си места и се знае кои са, и единствените последствия са изтриване на файловете, а срещу обикновените обикновените граждани ще има дела?!
2. "вътрешните правила"? аз мислех че ще се съдим по НК. ако е по вътрешните правила, правилата в моето домакинство не инкриминират тегленето и ползването на "нелицензиран" software!
|
Пон Май 08, 2006 9:56 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
И какво сега - да триеме МР3-ките от служебните компютри - така ли?
|
Пон Май 08, 2006 9:58 pm |
|
 |
Ferrari
|
kiro_of_the_day написа: И какво сега - да триеме МР3-ките от служебните компютри - така ли?
И да не се излъжеш да си запишеш някое парче от радиото, че то си е все едно си го свалил от Интернет и пак си пират 
|
Вто Май 09, 2006 12:18 am |
|
 |
wwweb
|
Цялата история е за сплашване на младежите пред компютрите ... преди малко гледах новините по Канал 1, където взеха интервю от някакъв прокурор и той каза, че колкото и да download-ва даден потребител от НЕТ-а с нищо не нарушава закона, нарушава го когато upload-ва сътветно разпространява или продава ... нещо, което е ясно на всички ни. Проблема е, че наплашиха хората, че потърпевши ще бъдат и такива, които имат голям download трафик ... в крайна сметка тези с най-голям трафик се оказаха точно държавните институции ... Още една жалка ситуация в нашта "мила" родина ...
|
Вто Май 09, 2006 12:57 am |
|
 |
ivjordan
|
Сигурен съм, че тази тема живо интересува 99% от потребителите, които знаят що е интернет и как се ползва, затова и искам да споделя някои въпроси, които веднага изниквет в съзнанието ми, но за съжаление нямам отговор. Предполагам, че хора, които са по-зопознати с torrent системата биха могли да отговорят. Та, когато ъплоудваш, ти не предоставяш целия файл, а само части от него, които сами по себе си са неизползваеми. В този смисъл, ти не разпространяваш пиратско съдържание. В продължение на мисълта, какъв е проблема да си ограничиш ъплоуда на 99% от файла? В този случай даунлоудърите няма да пострадат, защото все някой друг ще има ограниченото парче.
Тук вече опираме до доказването в съда (евентуално). Ако ти можеш да докажеш, че не си предоставил целия файл, значи няма престъпление. И понеже, когато става въпрос за престъпления, тежестта на доказване е в прокурора, той ще трябва да докаже, че ти си извършил деянието, което си е трудна работа.
Нататък, ако маскираните дойдат в къщи и не намерят на компютъра нищо, могат ли да докажат, че не си ъплоудвал снимки на кучето си, примерно?
И още: Мисля, че що се отнася до филми и музика, копирането не е престъпление, ако го правиш за собствени нужди. Може и да са го променили напоследък, не знам. Единствения проблем остава софтуеъра, където самото ползване е незаконно.
В светлината на тези по-скоро предположения, отколкото факти си мисля, че всичко е прах в очите и демонстрации пред "големите братя". Логичния въпрос е защо, освен наглите пирати на Славейков, не страдат и датата и арената. Единствения отговор, за който се сещам е цитат от песен "... и ти и аз знаеме кои са шефове..."
|
Вто Май 09, 2006 12:20 pm |
|
 |
Sko
|
Цитат: Б.Велчев: Прехвърляне на отговорност е да се наказват крайни потребители на пиратска продукция
Прехвърляне на отговорност е да се наказват крайни потребители на пиратски филми и музика от интернет. Това становище изрази главният прокурор Борис Велчев по време на среща с младши прокурори в Националния институт по правосъдие.
Според главния прокурор трябва да се създаде такава форма на превенция, която да убеди хората, че покупката на един пиратски филм е престъпление. Велчев допълни, че всеки може да си купи един пиратски филм от площад "Славейков" и попита защо трябва да наказваме тези които си го свалят от домашния компютър, а не онези, които го продават на площад "Славейков".
За правата на интелектуалната собственост трябва да се вземат мерки и те да не се ограничат само до интернет, а и до останалите фалшиви стоки, добави главният прокурор. Според него промените в Закона за съдебната система въведоха конкурсното начало до крайност. Той уточни, че законът ще бъде спазван, но ще настоява да бъдат променени промените в закона, свързани с тази част.
Авторитетът на прокуратурата не е на нужното ниво, обясни пред младшите прокурори Борис Велчев. Системата продължава да бъде третирана като корумпирана и максималната откритост е първото нещо с което може да се излезе от ситуацията, каза главният прокурор. Той смята, че колкото повече виждат хората какво върши прокуратурата, толкова повече ще има доверие в нея. Необходими са поредица от стъпки, за да направим прокуратурата по открита и имуществените декларации на магистратите да бъдат публични е една от тях.
Велчев добави, че според него прокуратурата трябва да бъде по-активна и по-агресивна в поведението си и да се отзовава на нуждите на обществото. Той увери младшите прокурори, че кариерата им ще протича по естествени и логични правила. Когато определен ръководител бъде издигнат хората, които са негови заместници са естествената среда, от която трябва да се търси негов приемник, поясни Велчев. В тази връзка той информира, че за приемник на градският прокурор Бойко Найденов, който ще бъде повишен ще бъде предложен негов заместник.
В отговор на въпрос относно проверката, която назначи, когато встъпи в длъжност за дейността на прокуратурата, Велчев каза, че очаква до средата на май да приключи проверката. Данните са събрани и се прави анализ, а по всяка вероятност част от резултатите ще бъдат подложени на повторни тематични проверки. Главният прокурор добави, че става дума за нарушение в дейността на прокуратурата, за забавяне на дела, както и за неотразено прекратяване на дела. Когато видя крайните резултати тогава ще говорим, каза Велчев.
Информацията е на БГНЕС.
|
Вто Май 09, 2006 1:09 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
Велчев е прав
но нали е главен прокурор
да се оправя, а не да мънка по медиите