|
|
Дата и час: Пон Сеп 22, 2025 9:54 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Не изпреварвайте така, моля!
Автор |
Съобщение |
Uneek
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:51 am Мнения: 368 Местоположение: Благоевград
|
zfa159 написа: Аз имах един брутален случай като пътувах до Италия прди две-три години. Аз пътувах с камион (с полуремарке) и точно в един тунел в Сърбия (след Пирот ако някой ги знае тунелчетата) (то е страшна теснотия там,яко дупки и на всичкото отгоре самия тунел е завой) един турски камион решава да ни изпреварва и точно в самия завой когато беше вече до нас отреща идват други два камиона - отново един български и друг турски,който пък го изпреварва.Стана много красиво защото в един момент застанаха 4-те камиона един срещу друг в страшна теснотия и в завой....странното е че докато разберем какво изобщо става двата турски камиона се рамзинаха за нула време и отпрашиха.
Колега, тия тунелчета съм минавал много пъти оттам, и всеки път на молитва :evil: Как са ги направили без никакво осветление, директно в скалата прокопан и направо съм си мислел как това не се е срутило още... А те са доста такива тунелчета, абе направо е ужас :evil:
|
Пон Май 22, 2006 12:37 pm |
|
 |
Korun
|
В такива моменти, адски съжалявам, че не карам КРАЗ. :evil:
|
Пон Май 22, 2006 12:49 pm |
|
 |
chris
Кара кола
Регистриран на: Чет Дек 22, 2005 10:35 am Мнения: 233 Местоположение: София
|
По принцип тия с голфовете наистина карат безразсъдно, но специално в този случай мисля, че платното е абсолютно достатъчно за разминаване на 3 коли и тоя с пасата ако се влачи, що да не го изпревариш, независимо от непрекъснатата линия и лекия завой.
П.С. Поне така ми изглежда на снимката, не знам как е в дийствителност този участък и конкретно каква е била ситуацията.
_________________ Bravo 1.6 16v
|
Пон Май 22, 2006 1:40 pm |
|
 |
Sko
|
chris написа: ...що да не го изпревариш, независимо от непрекъснатата линия и лекия завой.
Като те надене някой ще разбереш защо 
|
Пон Май 22, 2006 3:29 pm |
|
 |
Vladim
|
chris написа: По принцип тия с голфовете наистина карат безразсъдно, но специално в този случай мисля, че платното е абсолютно достатъчно за разминаване на 3 коли и тоя с пасата ако се влачи, що да не го изпревариш, независимо от непрекъснатата линия и лекия завой. П.С. Поне така ми изглежда на снимката, не знам как е в дийствителност този участък и конкретно каква е била ситуацията.
Споменах, че този с голфа се движеше поне с 90 при положение, че аз карах с 80 и ме изпревари доста бързо. А снимката е уловила момента в, който този с голфа кривна и засече пасата за да не се удари в астрата. Наистина пътя е достатъчно широк за да се разминат 3 коли, но това все пак е и завой, честно казано не виждам защо трябва да вкарваш в стресови ситуации другите участници в движението. Този път малко по-нататък става с три платна. Не искам да ви казвам каква касатрофа имаше един път там! Не успях да проумея на този широк участък как се бяха ударили челно... явно пак някой се е мислел за безсмъртен. На същият път една кола срещу нас занесе яко след, като шофьора и натепа яко спирачки, защото един малоумник няколко коли пред мен се опита да изпреварва на изкачване без видимост. Та този със змиевидни движения едвам изправи колата, а аз бях готов да се метна в канавката само и само да не ме нацели. И защо всичко това? Само защото някой е нетърпелив!?
|
Пон Май 22, 2006 4:46 pm |
|
 |
*Punto*PowerDriving
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Апр 06, 2006 9:09 pm Мнения: 143 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
безмъртни шофери много..аз съм се въртял с баварец 520 заради един автобус който буквално ни изтика в канавката ..добре че 520-ката е здрава машина и имахме airbag :roll:
Сря Май 24, 2006 10:09 am |
|
 |
TAIF
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Авг 16, 2005 2:08 pm Мнения: 149 Местоположение: София
|
Mindzu написа: Идиоти всякви!Само не мога да разбера "омразата" ви към VW по-конкретно към Golf!?  С извинение ма съм виждала по-големи самоубийци и с фиати.
Наистина колеги Голфа (особено 2) е перфектната кола :mrgreen: Тя съчетава в себе си невероятен комфорт и возия. Перфектни аеродинамични форми, и невероятно, прекрасно табло което създава домашна обстановка. (Все едно гледаш секцията в хола). Най-подходящият двигател е GTI (то в България други няма затова не казвам нищо за мощноста). Колата е особено подходяща за тунинг особено ако живеете близко до някоя Автомания. Много добре и отиват тъмни стъкла и ляти джанти, комбинирани с някоя друга лепенка от рода на Street Raceing или Жена звяр в колата. Колата е особено подходяща за млади хора със селски манталитет, които лятно време обичат да карат бързо и да слушат силна музика (чалга) на отворени прозорци. Също така е подходяща и за Президенти и Президентши.
Е колеги та и аз не проумявам  защо да мразим голфа :?:
|
Сря Май 24, 2006 10:21 am |
|
 |
zfa159
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 11:45 pm Мнения: 926 Местоположение: София 15 Младост
|
Аз нямам против специално Голф а срещу хората дето карат като ненормални.Работата ми е такава че се случва и аз да бързам много,да карам като ненормален с типо-то и т.н. ама все пак се съобразявам поне малко с обстановката и колите/хората около мен.Много хора не го правят!
_________________ Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire 41kW Autogas
|
Сря Май 24, 2006 11:56 am |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
Я не за външният вид на Голфа, ;) че с моето Ritmo си приличат като две капки вода. (Само не знам кой от кого е крал ;) )
|
Сря Май 24, 2006 1:15 pm |
|
 |
sasco
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 9:28 pm Мнения: 163 Местоположение: София,Слатина
|
Колега ZFA,тия тунелчета и аз ги знам,много са гадни и страшни...могат да послужат за някой филм на ужасите.Супер теснотия,тъмно,под тебе яко дере и фучат като бесни.Колкото до голфовете,както гледам и други колеги обсъждат,значи НИКОГА не съм харесвал тези машинки.Незнам,нещо голяма мания покрай тях,пък колко по-добри машини има за тези пари....не казвам,че Бравото е много по-...,ама голф специално-не!Иначе харесвам другите VW.
поздрави:sasco
_________________ Bravo 1,6 16V@'98,11/100км.газ-софийско
|
Сря Май 24, 2006 1:29 pm |
|
 |
koolio
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Фев 27, 2005 1:40 pm Мнения: 112 Местоположение: София 16 Студентски
|
Значи, да ви кажа, леко почвам да се дразня, че във всяка втора тема през няколко поста някой започва да обсъжда Голфовете и голфаджиите и наистина вече почва да прилича на избиване на комплекси :? . Голфовете са просто едни мудни, неудобни и грозни коли и ние това много добре го знаем, но приемете, че не всички хора са автоманиаци и не всички могат да оценят една хубава кола. Затова си купуват това, което са им казали, че е много здраво- ФВ, Опел, Ауди и т.н. Все пак вътрешното спокойствие е най- важно, нали  ? Има и много свестни хора и добри шофьори с немски возила и нямам нищо против тях, стига да не ми говорят глупости за другите марки. Така че всичко хубаво и стига вече с тия голфове и голфаджии.
|
Сря Май 24, 2006 2:10 pm |
|
 |
Vladim
|
koolio написа: Значи, да ви кажа, леко почвам да се дразня, че във всяка втора тема през няколко поста някой започва да обсъжда Голфовете и голфаджиите и наистина вече почва да прилича на избиване на комплекси :? . Голфовете са просто едни мудни, неудобни и грозни коли и ние това много добре го знаем, но приемете, че не всички хора са автоманиаци и не всички могат да оценят една хубава кола. Затова си купуват това, което са им казали, че е много здраво- ФВ, Опел, Ауди и т.н. Все пак вътрешното спокойствие е най- важно, нали  ? Има и много свестни хора и добри шофьори с немски возила и нямам нищо против тях, стига да не ми говорят глупости за другите марки. Така че всичко хубаво и стига вече с тия голфове и голфаджии.
Това с голфа бе намигане, по-серозният проблем е безумното шофиране! Идиотски забелязвам, че се движат и всички BMW-та!
|
Сря Май 24, 2006 3:03 pm |
|
 |
sasco
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 9:28 pm Мнения: 163 Местоположение: София,Слатина
|
Уважаеми коолио,незнам,на мен ми е първа тема за голфа.Междудругото мислиш ли че по другите форуми не се пише лошо за фиатите,ланчиите и т.н.(джабарите не се научиха да правят коли,италиански боклуци...)Аз лично съм сменил 3 немски возила...
поздрави:sasco
_________________ Bravo 1,6 16V@'98,11/100км.газ-софийско
|
Сря Май 24, 2006 4:04 pm |
|
 |
коцев
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 8:41 pm Мнения: 447 Местоположение: Ловеч
|
Момчета хиляди пъти съм казвал и пак ще кажа: няма лоша марка кола а има лоши водачи.За 39 години зад волана карам вече дванайста кола все различни модели и от всичките съм останал доволен .Ще ви звучи невероятно но от Трабанта 601S имам отлични спомени.Ваша си работа.Сега по повод на снимката ще кажа че това си е ежедневно дори ежечасно ако щете изпълнение по пътищата.Ще ви дам съвет пък който иска нека ме послуша.Аз повече ме е страх от удар отзад отколкото аз да се ударя отпред и затова погледът ми постоянно е в огледалото и щом забележа някой напорист веднага му давам път да бяга напред.Също много пъти виждам че някой в насрещното движение се е напънал да задминава другиго и преценявам че е по добре аз да намаля и излеза на банкета да направим тройното разминаване отколкото да се курназя и да не отбия и да стане мътна и кървава.Верно че вътрешно се ядосвам но това е бял кахър отколкото да стане сблъсъка с тежки последици.Винаги давайте предимство и отстъпвайте където можете и ще се уверите че така по добре сте постъпили.Казва ви го човек който е зад волана от 1967г и за щастие без нито едно произшествие до сега.
_________________ Пунто 1.2 пълен инжекцион --ГОЛЯМАТА РАБОТА !!!
|
Сря Май 24, 2006 9:40 pm |
|
 |
Vladim
|
коцев написа: Момчета хиляди пъти съм казвал и пак ще кажа: няма лоша марка кола а има лоши водачи.За 39 години зад волана карам вече дванайста кола все различни модели и от всичките съм останал доволен .Ще ви звучи невероятно но от Трабанта 601S имам отлични спомени.Ваша си работа.Сега по повод на снимката ще кажа че това си е ежедневно дори ежечасно ако щете изпълнение по пътищата.Ще ви дам съвет пък който иска нека ме послуша.Аз повече ме е страх от удар отзад отколкото аз да се ударя отпред и затова погледът ми постоянно е в огледалото и щом забележа някой напорист веднага му давам път да бяга напред.Също много пъти виждам че някой в насрещното движение се е напънал да задминава другиго и преценявам че е по добре аз да намаля и излеза на банкета да направим тройното разминаване отколкото да се курназя и да не отбия и да стане мътна и кървава.Верно че вътрешно се ядосвам но това е бял кахър отколкото да стане сблъсъка с тежки последици.Винаги давайте предимство и отстъпвайте където можете и ще се уверите че така по добре сте постъпили.Казва ви го човек който е зад волана от 1967г и за щастие без нито едно произшествие до сега.
Много добре казано! 
|
Сря Май 24, 2006 9:55 pm |
|
|