|
|
Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 1:09 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Какво мислите за Брава 1,4 12v
Автор |
Съобщение |
Yavor
|
 Какво мислите за Брава 1,4 12v
Колеги, дайте мнение за този двигател, май към него ми вървят нещата...
Разход, поддръжка...
Знам че на него лесно се слага АГУ...
|
Чет Апр 20, 2006 5:52 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
само добри неща!
лично аз "да чукна на дърво" нямам никакви ядове и съм страшно доволен...
П.П.: Питай Д-р Бари... той я кара мойта за едно пробно кръгче, а неговата е 1.8... та нека и той си каже мнението...;)
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Чет Апр 20, 2006 6:22 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
 Re: Какво мислите за Брава 1,4 12v
Yavor написа: Колеги, дайте мнение за този двигател, май към него ми вървят нещата... Разход, поддръжка... Знам че на него лесно се слага АГУ...
Яворе, колата е перфектна, макар и 12 клапанова, само когато я купуваш, отвори капака на клапаните и виж състоянието на гърбиците на разпределителния вал!
_________________ FIAT-SPORT
|
Чет Апр 20, 2006 6:48 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Абсолютно се присъединявам към Христо.
Ако е износен се дължи на евентуален проблем с омасляването на разпределителния вал, но при редовна смена на масло тоя проблем го няма.
Сега на 10 април нашето браво направи 2 години под командване на жената, минали сме 50000 км, 99 % градско в София. Ядове от към мотора няма никакви, харчи 9/100 газ градско, има си прилична динамика... С две думи - ако вала е наред - взимай и не се колебай!
|
Чет Апр 20, 2006 8:05 pm |
|
 |
Yavor
|
 Re: Какво мислите за Брава 1,4 12v
hit-ko написа: Yavor написа: Колеги, дайте мнение за този двигател, май към него ми вървят нещата... Разход, поддръжка... Знам че на него лесно се слага АГУ... Яворе, колата е перфектна, макар и 12 клапанова, само когато я купуваш, отвори капака на клапаните и виж състоянието на гърбиците на разпределителния вал!
Христо, а какво не трябва да видя - преполагам износване по самите гърбици - това ще представлява драскотини и неравномерна заобленост на самата гърбица предполагам.
А както смятам знаете няма кой да ми позволи да отварям самия капак - това може ли да се види през капачката за доливане????
Аз съм си наясно че покупката на автомобил доста прилича на лотария ама все пак не може да караме все едно и също де...
|
Пет Апр 21, 2006 8:56 am |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
като я закараш в сервиза ще накараш майстора да я отвори ,а на продавача да не се меси ако иска да си продаде колата
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Пет Апр 21, 2006 10:11 am |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
Можеш да видиш и през капачката!!!
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Пет Апр 21, 2006 5:49 pm |
|
 |
Ferrari
|
Има едни камери на гъвкаво жило, които на монитор могат да покажат вала без да се вдига капака, но дали в някой наш сервиз ги имат.
|
Пет Апр 21, 2006 5:53 pm |
|
 |
Uneek
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:51 am Мнения: 368 Местоположение: Благоевград
|
Точно през капачката погледни, както казаха колегите. Тази гърбица е най често засяганата. Просто мазането на вала на тоя двигател е под всякаква критика :evil: Друг фабричен ташак - цедката в картера е на 2-3 милиметра от неговото дъно. При най малък удар се получава нейното запушване, от което следва трудно мазане на разпределителя и огромни главоболия :!:
|
Съб Апр 22, 2006 4:08 am |
|
 |
Mescalin
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Мар 06, 2006 12:38 pm Мнения: 195 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Uneek написа: Друг фабричен ташак - цедката в картера е на 2-3 милиметра от неговото дъно. При най малък удар се получава нейното запушване, от което следва трудно мазане на разпределителя и огромни главоболия :!:
това възможно ли е да се случи на 1.6 103 понеже имам някакви съмнения?
|
Съб Апр 22, 2006 4:15 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|