|
|
Дата и час: Чет Май 29, 2025 3:01 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
muf_bi4
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Окт 23, 2005 6:09 pm Мнения: 152 Местоположение: Казанлък
|
 Съвети за бъдещето!!!
Колеги,скоро ми предстят кандидат-студентски изпити,набелязъл съм си две хубави специалности,но се чудех какво бухте ми препоръчали вие,като се има предвид че ще кандидатствам с математика
чакам с нетърпение предложенията ви 
|
Вто Апр 04, 2006 7:37 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
 Re: Съвети за бъдещето!!!
muf_bi4 написа: Колеги,скоро ми предстят кандидат-студентски изпити,набелязъл съм си две хубави специалности,но се чудех какво бухте ми препоръчали вие,като се има предвид че ще кандидатствам с математика  чакам с нетърпение предложенията ви 
Ако ти е силна математиката, не е лошо да пробваш някаква икономика, изобщо нещо с перспективно приложение!
_________________ FIAT-SPORT
|
Вто Апр 04, 2006 7:44 pm |
|
 |
bopkata
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Сеп 23, 2005 7:57 pm Мнения: 83 Местоположение: София 14 Искър
|
пич а как си с английския?
ако си добре ти препоръчвам да се пробваш с математика и англ. Стопанско Управление или Икономика в СУ
Лично аз съм го завършил и е много силна специалност (По-добре стопанско у-ние) - има силно пазарна и икономическа насоченост и излизаш с широка основа за работа ...........аз например в момента работя като счетоводител 
_________________ Пунто '95 1.1
|
Вто Апр 04, 2006 8:17 pm |
|
 |
velko_sz
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 8:22 pm Мнения: 210 Местоположение: София Младост II
|
Мисля, че това е решение което сам трябва да вземеш без ничия намеса така е най добре. Учи каквото ти идва отвътре. Аз лично завърших УАСГ и замомента съм доволен от специалноста си и от реализацията която имам замомента 
_________________ PUNTO 1.1 94г.
|
Вто Апр 04, 2006 8:29 pm |
|
 |
oduh
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 10:08 pm Мнения: 182 Местоположение: София 05 Сердика
|
Пък ако не ти се става счетоводител винаги можеш да ходиш компютри да учиш
В бранша има пари
Аз завърших ФМИ - Информатика 
_________________ Fiat Bravo GT -> дзверчето
|
Вто Апр 04, 2006 8:33 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Ако си запален по техниката и си добре с математиката бих те посъветвал да се насочиш къ технически университет... Инженер е переспективна професия, в момента има сериозно търсене и добро заплащане...
|
Вто Апр 04, 2006 8:50 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
Моя съвет е:
Телекомуникации в Технически Университет...
това е 2-рата по бал специалност и е най-перспективна (според мен).... - аз също на там съм се запътил, но имам и друг фаворит, за който обаче нищо не е сигурно...
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Вто Апр 04, 2006 9:27 pm |
|
 |
Punto SX
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 16, 2005 4:14 pm Мнения: 311 Местоположение: Велико Търново
|
Лично за завършвам икономика. И то ако мога така да се изразя - 2 - Стопанско управление и Финанси. Когато почвах да ги уча имаше голяма перспектива но в момента пък има страшно много икономисти. За това според мен ако математиката ти е силна страна давай смело към ТУ София. В момента има голям недостиг на специалисти които да са наясно с новите тенденции в техниката. 
_________________ Punto SX 1.1 55
|
Сря Апр 05, 2006 4:28 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Punto SX написа: Лично за завършвам икономика. И то ако мога така да се изразя - 2 - Стопанско управление и Финанси. Когато почвах да ги уча имаше голяма перспектива но в момента пък има страшно много икономисти. За това според мен ако математиката ти е силна страна давай смело към ТУ София. В момента има голям недостиг на специалисти които да са наясно с новите тенденции в техниката. 
Сега - да, но след 5-6 години когато завърши човека, живот и здраве - не се знае
от какви "кадри" ще има нужда. Така че, учи това, което ти е на сърце, а не като мене.
Много съжалявам, че не съм учил археология...
Последна промяна kiro_of_the_day на Сря Апр 05, 2006 4:31 pm, променена общо 1 път
|
Сря Апр 05, 2006 4:31 pm |
|
 |
Кейн
Кара кола
Регистриран на: Вто Ное 09, 2004 7:42 pm Мнения: 298 Местоположение: София
|
Щом ти върви математиката, никога не кандидатствай геология е ГГФто на СУ.
Ша са пропиеш ... Цели 8 години учих за магистър, освен това :о)
_________________ Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp
|
Сря Апр 05, 2006 4:31 pm |
|
 |
muf_bi4
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Окт 23, 2005 6:09 pm Мнения: 152 Местоположение: Казанлък
|
Принципно съм се насочил към две специалности-информатика в Софийския и някаква икономика в Унесесе,като цяло са ми минали много специалности през ума и често менях интересите си-от военоморско чак-до стоително.В крайна сметка се спирам на тези двете ,защото най-много ме привличат ,а също така са и престични ,засега с бъдеща реализация.
Освен тези двете съм намислил да се пробвам и в Техническия-телекомуникаций и в УАСГ-строително инженерство,но лично желая първите две-според вас правилен ли ми е избора,имам нужда от идеи ,защото не живея в София и незнам как се развиват тенденциите и дали се насочвам към нещо с бъдеще.
|
Сря Апр 05, 2006 5:55 pm |
|
 |
Naidenov
Кара балканче
Регистриран на: Сря Дек 28, 2005 8:40 pm Мнения: 49 Местоположение: София 13 Надежда
|
muf_bi4 написа: Освен тези двете съм намислил да се пробвам и в Техническия-телекомуникаций и в УАСГ-строително инженерство,но лично желая първите две-според вас правилен ли ми е избора,имам нужда от идеи ,защото не живея в София и незнам как се развиват тенденциите и дали се насочвам към нещо с бъдеще.
Никой не знае какво ще се търси за в бъдеще, иначе според мене най-добре ще е в Техническия-телекомуникаций.
|
Сря Апр 05, 2006 6:20 pm |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
докато дойде това бъдеще ,колко хляб има да се изядееее ,ехееееее .
Прецени си сам какво ти се отдава ,влече и т.н. ,най-важно е Бъдещето ти да си зависи от тебе !!!!
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Сря Апр 05, 2006 7:44 pm |
|
 |
mironcho
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 8:09 pm Мнения: 96 Местоположение: София 13 Надежда
|
muf_bi4 написа: Принципно съм се насочил към две специалности-информатика в Софийския и някаква икономика в Унесесе,като цяло са ми минали много специалности през ума и често менях интересите си-от военоморско чак-до стоително.В крайна сметка се спирам на тези двете ,защото най-много ме привличат ,а също така са и престични ,засега с бъдеща реализация. Освен тези двете съм намислил да се пробвам и в Техническия-телекомуникаций и в УАСГ-строително инженерство,но лично желая първите две-според вас правилен ли ми е избора,имам нужда от идеи ,защото не живея в София и незнам как се развиват тенденциите и дали се насочвам към нещо с бъдеще.
В софийския информатика или в техническия телекомуникация!
Във всеки случай каквото и да решиш, отделяй си от свободното време за да се самодоучаваш - не очаквай кой знае какви чудеса от преподавателите ;)
_________________ Punto 1.1 SX 95г
|
Сря Апр 05, 2006 8:37 pm |
|
 |
mme
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Окт 16, 2005 12:53 pm Мнения: 188 Местоположение: София Надежда
|
За предпочитане е специалностите да са от сфера, в която може да се практикува. След 2007 ако е рекъл Господ да сме членове на ЕС, тепърва ще има глад за способни инженери. Диплома е важен и то много, но въпросът е в развиване на способностите после. Задължително нещо, което няма да е досадно задължение в последствие! Успех!
_________________ Fiat Bravo 1.4 12V
|
Сря Апр 05, 2006 9:03 pm |
|
|