Дата и час: Чет Май 29, 2025 3:01 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Съвети за бъдещето!!! 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Съвети за бъдещето!!!
Колеги,скоро ми предстят кандидат-студентски изпити,набелязъл съм си две хубави специалности,но се чудех какво бухте ми препоръчали вие,като се има предвид че ще кандидатствам с математика :)
чакам с нетърпение предложенията ви :)

Вто Апр 04, 2006 7:37 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST Re: Съвети за бъдещето!!!
muf_bi4 написа:
Колеги,скоро ми предстят кандидат-студентски изпити,набелязъл съм си две хубави специалности,но се чудех какво бухте ми препоръчали вие,като се има предвид че ще кандидатствам с математика :)
чакам с нетърпение предложенията ви :)

Ако ти е силна математиката, не е лошо да пробваш някаква икономика, изобщо нещо с перспективно приложение!

Вто Апр 04, 2006 7:44 pm
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
пич а как си с английския?

ако си добре ти препоръчвам да се пробваш с математика и англ. Стопанско Управление или Икономика в СУ

Лично аз съм го завършил и е много силна специалност (По-добре стопанско у-ние) - има силно пазарна и икономическа насоченост и излизаш с широка основа за работа ...........аз например в момента работя като счетоводител :)

Вто Апр 04, 2006 8:17 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Мисля, че това е решение което сам трябва да вземеш без ничия намеса така е най добре. Учи каквото ти идва отвътре. Аз лично завърших УАСГ и замомента съм доволен от специалноста си и от реализацията която имам замомента :)

Вто Апр 04, 2006 8:29 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Пък ако не ти се става счетоводител винаги можеш да ходиш компютри да учиш :)
В бранша има пари :)

Аз завърших ФМИ - Информатика :)

Вто Апр 04, 2006 8:33 pm
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST 
Ако си запален по техниката и си добре с математиката бих те посъветвал да се насочиш къ технически университет... Инженер е переспективна професия, в момента има сериозно търсене и добро заплащане...

Вто Апр 04, 2006 8:50 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Моя съвет е:
Телекомуникации в Технически Университет...
това е 2-рата по бал специалност и е най-перспективна (според мен).... - аз също на там съм се запътил, но имам и друг фаворит, за който обаче нищо не е сигурно...

Вто Апр 04, 2006 9:27 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Лично за завършвам икономика. И то ако мога така да се изразя - 2 - Стопанско управление и Финанси. Когато почвах да ги уча имаше голяма перспектива но в момента пък има страшно много икономисти. За това според мен ако математиката ти е силна страна давай смело към ТУ София. В момента има голям недостиг на специалисти които да са наясно с новите тенденции в техниката. :wink:

Сря Апр 05, 2006 4:28 pm
Профил
UNREAD_POST 
Punto SX написа:
Лично за завършвам икономика. И то ако мога така да се изразя - 2 - Стопанско управление и Финанси. Когато почвах да ги уча имаше голяма перспектива но в момента пък има страшно много икономисти. За това според мен ако математиката ти е силна страна давай смело към ТУ София. В момента има голям недостиг на специалисти които да са наясно с новите тенденции в техниката. :wink:

Сега - да, но след 5-6 години когато завърши човека, живот и здраве - не се знае
от какви "кадри" ще има нужда. Така че, учи това, което ти е на сърце, а не като мене.
Много съжалявам, че не съм учил археология...

Последна промяна kiro_of_the_day на Сря Апр 05, 2006 4:31 pm, променена общо 1 път

Сря Апр 05, 2006 4:31 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Щом ти върви математиката, никога не кандидатствай геология е ГГФто на СУ.
Ша са пропиеш ... Цели 8 години учих за магистър, освен това :о)

Сря Апр 05, 2006 4:31 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Принципно съм се насочил към две специалности-информатика в Софийския и някаква икономика в Унесесе,като цяло са ми минали много специалности през ума и често менях интересите си-от военоморско чак-до стоително.В крайна сметка се спирам на тези двете ,защото най-много ме привличат ,а също така са и престични ,засега с бъдеща реализация.
Освен тези двете съм намислил да се пробвам и в Техническия-телекомуникаций и в УАСГ-строително инженерство,но лично желая първите две-според вас правилен ли ми е избора,имам нужда от идеи ,защото не живея в София и незнам как се развиват тенденциите и дали се насочвам към нещо с бъдеще.

Сря Апр 05, 2006 5:55 pm
Профил
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
muf_bi4 написа:
Освен тези двете съм намислил да се пробвам и в Техническия-телекомуникаций и в УАСГ-строително инженерство,но лично желая първите две-според вас правилен ли ми е избора,имам нужда от идеи ,защото не живея в София и незнам как се развиват тенденциите и дали се насочвам към нещо с бъдеще.

Никой не знае какво ще се търси за в бъдеще, иначе според мене най-добре ще е в Техническия-телекомуникаций.

Сря Апр 05, 2006 6:20 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
докато дойде това бъдеще ,колко хляб има да се изядееее ,ехееееее .
Прецени си сам какво ти се отдава ,влече и т.н. ,най-важно е Бъдещето ти да си зависи от тебе !!!!

Сря Апр 05, 2006 7:44 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
muf_bi4 написа:
Принципно съм се насочил към две специалности-информатика в Софийския и някаква икономика в Унесесе,като цяло са ми минали много специалности през ума и често менях интересите си-от военоморско чак-до стоително.В крайна сметка се спирам на тези двете ,защото най-много ме привличат ,а също така са и престични ,засега с бъдеща реализация.

В софийския информатика или в техническия телекомуникация!
Във всеки случай каквото и да решиш, отделяй си от свободното време за да се самодоучаваш - не очаквай кой знае какви чудеса от преподавателите ;)

Сря Апр 05, 2006 8:37 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
За предпочитане е специалностите да са от сфера, в която може да се практикува. След 2007 ако е рекъл Господ да сме членове на ЕС, тепърва ще има глад за способни инженери. Диплома е важен и то много, но въпросът е в развиване на способностите после. Задължително нещо, което няма да е досадно задължение в последствие! Успех!

Сря Апр 05, 2006 9:03 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща