|
|
Дата и час: Пон Май 26, 2025 12:50 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Управляване на МПС след употреба на алкохол. Съд?
Автор |
Съобщение |
niko_ymn
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 07, 2006 2:33 pm Мнения: 574 Местоположение: Русе
|
 Управляване на МПС след употреба на алкохол. Съд?
Искам да изкажа учудването си - колко строг е закона, що се отнася до нарушение - употреба на алкохол - над 1,2 промила. Бих искал да споделите ако имате подобно преживяване и да ме посъветвате нещо полезно което мога да използвам в своя защита? Ще съм ви много благодарен да ме консултирате по този въпрос защото осъждането "по бързата процедура" в действителност се развива доста бързо.
Сря Мар 29, 2006 5:08 am |
|
 |
syscop
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Авг 15, 2005 7:25 pm Мнения: 61 Местоположение: Велико Търново Област
|
Закона даже е мек. Ако си пил :twisted: директно в затвора. Така трябва да бъде.
_________________ Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93
|
Сря Мар 29, 2006 7:55 am |
|
 |
ivo_red
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 12:41 am Мнения: 123 Местоположение: София 06 Подуяне
|
syscop написа: Закона даже е мек. Ако си пил :twisted: директно в затвора. Така трябва да бъде.
въпроса е колко си пил и колко са ти отчели :?
Иначе си е кофти да караш пил
:|
_________________ FIAT Uno 45 FIRE
Alfa 146 ti
|
Сря Мар 29, 2006 8:21 am |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
важното е какво показва изследването на кръвта... това се счита за най-важното доказателство и е прието за такова!
иначе закона - наистина за каране като си пиян направо трябва да ти чупят книжката... както и умишлено минаване на червено също...
никой не трябва да е обиден на Закона за туй че е карал пиян - решението е просто: "Да не е бил пиян!"
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Сря Мар 29, 2006 9:10 am |
|
 |
Nino
|
 Re: Управляване на МПС след употреба на алкохол. Съд?
niko_ymn написа: Искам да изкажа учудването си - колко строг е закона, що се отнася до нарушение - употреба на алкохол - над 1,2 промила. Бих искал да споделите ако имате подобно преживяване и да ме посъветвате нещо полезно което мога да използвам в своя защита? Ще съм ви много благодарен да ме консултирате по този въпрос защото осъждането "по бързата процедура" в действителност се развива доста бързо.
Е,ако е за първи път мисля,че не се стига до съд.Виж ,ако е пореден става много лошо.
В добрия случай е условна присъдата.Не с нас , а с адвокат се консултирай и то бързо.
|
Сря Мар 29, 2006 9:11 am |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
Nino написа: niko_ymn написа: Искам да изкажа учудването си - колко строг е закона, що се отнася до нарушение - употреба на алкохол - над 1,2 промила. Бих искал да споделите ако имате подобно преживяване и да ме посъветвате нещо полезно което мога да използвам в своя защита? Ще съм ви много благодарен да ме консултирате по този въпрос защото осъждането "по бързата процедура" в действителност се развива доста бързо. Е,ако е за първи път мисля,че не се стига до съд.Виж ,ако е пореден става много лошо. В добрия случай е условна присъдата.Не с нас , а с адвокат се консултирай и то бързо.
аз си спомням че имаше нещо такова: ако за едно нарушение ти отнемат книжката за някакъв период от време и ако до 6 месеца направиш подобно нарушение - тогава има опастност от затвор от 6 месеца до 2 години.
за другите неща, ако си направил някоя беля - тогава вече има съд и наказанието е глоба... ако не дай си Боже пострадат хора от цялата работа вече има затвор и тежка присъда!
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Сря Мар 29, 2006 9:15 am |
|
 |
blondy_driver
|
Ех колеги, трябва да съм сведетел и един от многото участници в ПТП предизвикано от пиян водач с 2.2промила, случило се на 21.12.2004г......еми какво да ви кажа вече 2 години тая "бърза процедура" и съде производство не са минали в софийски градски съд..... 
|
Сря Мар 29, 2006 9:30 am |
|
 |
blondy_driver
|
Колеги, местя темата в Общи приказки, тъй като консултацията не е свързана чисто технически с автомобил.
blondy_driver
|
Сря Мар 29, 2006 9:41 am |
|
 |
mentor
|
 случай
Преди 6 месеца бях участник в птп (пострадал).Та от тогава до сега случая съм го коментирал с познати застрахователи и юристи , всички казват , че блъсне ли те пил шофьор без гр. отговорност просто забрави за каквото и да е обезщетение. Е , за късмет моят случай не е такъв .
|
Сря Мар 29, 2006 9:58 am |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Директно Ви копирам актуалните текстове от Наказателния кодекс на Република България,
за да няма неясноти, пък изводите си правете сами:
Чл. 343б. (Нов - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм., бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода до една година.
(2) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деянието по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до две години и с глоба от сто до триста лева.
(3) (Нова - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който управлява моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози, се наказва с лишаване от свобода до две години.
Чл. 343в. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години.
(2) Същото наказание се налага и на този, който в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление извърши такова деяние.
Чл. 343г. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) Във всички случаи на чл. 343, 343а, 343б и чл. 343в, ал. 1 съдът постановява и лишаване от право по чл. 37, т. 7 и може да постанови лишаване от право по т. 6.
|
Сря Мар 29, 2006 10:08 am |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
зависи колко ти е показала кръвната проба !! а както виждам още не знаеш резултата от нея .
ако е пак над 1,2 и ти е за първи път ,ще отнесеш глоба от около 500 лева книжката за 1 година ,и в най-лошият случай ,ще те осъдят условно ....но има и хиляди начини да се измъкнеш така ,че на трезво :mrgreen: размиси ,посъветвай се с приятели и адвокат и действай .
и това да ти е за урок,само притеснненията, които изпитваш в момента ти стигат ама ...
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Сря Мар 29, 2006 10:17 am |
|
 |
muf_bi4
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Окт 23, 2005 6:09 pm Мнения: 152 Местоположение: Казанлък
|
пияндурниците- вин от пътя 
|
Сря Мар 29, 2006 10:26 am |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
 Re: случай
mentor написа: Преди 6 месеца бях участник в птп (пострадал).Та от тогава до сега случая съм го коментирал с познати застрахователи и юристи , всички казват , че блъсне ли те пил шофьор без гр. отговорност просто забрави за каквото и да е обезщетение. Е , за късмет моят случай не е такъв .
А ако не е пиян, тогава има ли обещетение?
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Сря Мар 29, 2006 10:56 am |
|
 |
toko
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Апр 07, 2005 8:50 pm Мнения: 412 Местоположение: София
|
niko_ymn написа: Искам да изкажа учудването си - колко строг е закона, що се отнася до нарушение - употреба на алкохол - над 1,2 промила. Бих искал да споделите ако имате подобно преживяване и да ме посъветвате нещо полезно което мога да използвам в своя защита? Ще съм ви много благодарен да ме консултирате по този въпрос защото осъждането "по бързата процедура" в действителност се развива доста бързо. лошо колега, дано си си направил изводите, че да ти вземат книжката е малкия дявол, добре че не си се пребил, или пък някой друг!
иначе бих те посъвевал бегом при добър адвокат, тъпо е да търсиш съвети по форумите за нещо от което ти зависи бъдещето!
_________________ "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
|
Сря Мар 29, 2006 11:58 am |
|
 |
mentor
|
 ре чарли
Ами още не е приключило наказателното дело срещу виновника за птп-то, защото той обжaлва присъдата (пробация). Всъщност винатa му е, че не спря на стоп и ми помля колинката абе добре , че останахме живи. Но има заведени дела за нематериални щети от пътуващите в моята кола и вероятноста да получат исканите суми е голяма.
|
Сря Мар 29, 2006 12:27 pm |
|
|