Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:57 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Как да запазим боята и вредно ли е полирането? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Как да запазим боята и вредно ли е полирането?
Мислех да си полирам колата за да изглежда по лъскава (защото съм виждал какъв може да е резултата), но ми казаха, че това е вредно за боята защото след няколко полирания и се ******* :| Вие какво мислите и имате ли някъв съвет хем да се запази бота хем да е "лачена" 8)

Вто Яну 24, 2006 1:34 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Опасната паста за бойта е тази с абразивни частици в нея, които при нанасянето и последващото отстраняване на пастата отнемат част от старото лаково покритие. Това може да доведе до нараняване на основната боя. Има друг вид пасти, които играят само защитно действие и придават по-голям блясък на боята (мисля че са на парафинова основа), те не са опасни за покритието на колата.

Вто Яну 24, 2006 3:32 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Може би някъде 2000 година си купих една опаковка близо литър някаква американска паста и по два пъти в годината ги пастирам.Останало ми е съвсем малко от нея но ефекта е страхотен.Първо изтисквам от тубичката върху един памучен парцал и започвам да я мажа цялата кола но съвзем по малко разбира се . После пак с памучен сух парцал отново я търкам по това дето съм мазал и колата придобива идеален гланц и лъщи като нова.Това го правя два пъти в годината.Ако се интересувате за името на пастата то трябва да видя какво пише на тубата .Тя е в гаража ми.Сега ще се опитам да кача и снимката на Пунтото да видите как лъщи.
Изображение

Вто Яну 24, 2006 10:45 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
коцев написа:
Може би някъде 2000 година си купих една опаковка близо литър някаква американска паста и по два пъти в годината ги пастирам.Останало ми е съвсем малко от нея но ефекта е страхотен.Първо изтисквам от тубичката върху един памучен парцал и започвам да я мажа цялата кола но съвзем по малко разбира се . После пак с памучен сух парцал отново я търкам по това дето съм мазал и колата придобива идеален гланц и лъщи като нова.Това го правя два пъти в годината.Ако се интересувате за името на пастата то трябва да видя какво пише на тубата .Тя е в гаража ми.Сега ще се опитам да кача и снимката на Пунтото да видите как лъщи.
Изображение

:shock: страхотна е! Ако кажеш и само как се казва пастата... :D

Сря Яну 25, 2006 11:04 am
Аватар

UNREAD_POST 
Ще я взема тубичката и ще я снимам за да я видите нагледно. :D

Сря Яну 25, 2006 11:10 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
оооо и на мен ми харесва и аз искам да си купя такава. Знаете ли колко е смешно, понеже аз нямам гараж и колата седи на улицата, нямам и двор и маркуч нямам, но си мия колата сама. С една кофа и една гъба и на улицата. Та докато си мия колата и я лъскам и минават разни хора и ми свиркат, смеят ми се, даже често ми предлагат да ми платят да измия и техните коли. Хахахахаха, та сега ако си купя такава паста, и видят как ми блести колата ще си кажат: Брей тая много добра бе! Ще почнат на опашка да чакат мераклиите да им мия колите, хахахаха Добра реклама си е тва за мойта фирма :lol: :lol:

Сря Яну 25, 2006 11:27 am
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
:offtopic:

днес ми ли си колата Yellow_Flash_Colorz_PDT_03

Сря Яну 25, 2006 11:43 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Да не съм луда на -10 да си мия колата, нали ще замръзне. :) :)

Сря Яну 25, 2006 11:47 am
Профил ICQ
Аватар

UNREAD_POST 
Пастирането има и друго предимство. Става толкова гладка самата повърхост че почки всичко попаднало на колата се плъзга и не се задържа. Особенно при дъжд всички капки се стичат. Това важи и за стъклата .Аз и тях ги полирвам и не се замацват после. Сега само ме е страх като река да си купувам нова тубичка да не попадна на менте.Ще се опитам да ви покажа и снимка на Мерца.
Изображение

Сря Яну 25, 2006 12:46 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
аз съм ползвал http://www.turtlewax.com/
иделна е

Сря Яну 25, 2006 2:41 pm
Профил ICQ

UNREAD_POST 
така.. тъй като съм работил на мивка, нека споделя моите впечатления....
първо пастиране пролет и есен е желателно /да не кажа задължително/; второ най-добре ще ви я свършат тази услуга на мивка, срещу около 50лв. разликата с ръчното миене е в пастите, които се използват, като обикновено полирпастите за машина са поне две /шлайф и гланц, като може да има и такива за междинно полиране/, другото предимство пред ръчните пасти е разбира се машинното нанасяне! за ръчно пастиране бих препоръчал единствено пастите на 3М /при тех "нема лабаво"/.
и последно за стъклата си има специални пасти, но става и както колегата "коцев" писа!

Сря Яну 25, 2006 3:03 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Към написаното по-горе и аз ще добавя няколко реда. Боята на автомобила няма да се повреди ако използваш полир - паста. Единствения недостатък на честото пастиране е че лака омеква и боята се надрасква и начуква от камъчета много лесно без значение дали е металик или обикновена.
Под често пастиране имам предвид 1-2 пъти всеки месец /аз така поддържам моите автомобили свежи/. Пастите, които използвам са за професионална употреба. Прилагам и имената им ако искате да опитате:
http://www.jewelultra.com/diamondbrite.htm - пастите на този производител са с 6 години гаранция, т.е. след първото пастиране е гарантирана 6г. защита на боята. Ето и малко доказателства :wink:

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Чет Яну 26, 2006 1:15 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Колега Коцев, страхотен ефект! Чакаме името на пастата! :)

Тъй като се споменава и металик, той с други специални за металик пасти ли се третира, или няма значение?

Чет Яну 26, 2006 5:24 am
Профил ICQ
Аватар

UNREAD_POST 
Мерцедеса не е металик а Пунтото е металик но става еднакво добре и за двата вида.
Ето я прословутата паста:
Изображение

Чет Яну 26, 2006 10:09 am
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
А чрез пастиране било ръчно или не могат ли да се отстранят леки драскотини по боята-да речем от нокти или малки клончета?Понеже ми се намират такива по капака и ме дразнят, а не знам дали ще има смисъл да пастирам!

Вто Яну 31, 2006 4:27 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща