Автор |
Съобщение |
Sven
|
 Как да запазим боята и вредно ли е полирането?
Мислех да си полирам колата за да изглежда по лъскава (защото съм виждал какъв може да е резултата), но ми казаха, че това е вредно за боята защото след няколко полирания и се ******* :| Вие какво мислите и имате ли някъв съвет хем да се запази бота хем да е "лачена" 
|
Вто Яну 24, 2006 1:34 pm |
|
 |
georgiarg
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 24, 2005 11:46 am Мнения: 323 Местоположение: Пловдив
|
Опасната паста за бойта е тази с абразивни частици в нея, които при нанасянето и последващото отстраняване на пастата отнемат част от старото лаково покритие. Това може да доведе до нараняване на основната боя. Има друг вид пасти, които играят само защитно действие и придават по-голям блясък на боята (мисля че са на парафинова основа), те не са опасни за покритието на колата.
|
Вто Яну 24, 2006 3:32 pm |
|
 |
коцев
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 8:41 pm Мнения: 447 Местоположение: Ловеч
|
Може би някъде 2000 година си купих една опаковка близо литър някаква американска паста и по два пъти в годината ги пастирам.Останало ми е съвсем малко от нея но ефекта е страхотен.Първо изтисквам от тубичката върху един памучен парцал и започвам да я мажа цялата кола но съвзем по малко разбира се . После пак с памучен сух парцал отново я търкам по това дето съм мазал и колата придобива идеален гланц и лъщи като нова.Това го правя два пъти в годината.Ако се интересувате за името на пастата то трябва да видя какво пише на тубата .Тя е в гаража ми.Сега ще се опитам да кача и снимката на Пунтото да видите как лъщи.

_________________ Пунто 1.2 пълен инжекцион --ГОЛЯМАТА РАБОТА !!!
|
Вто Яну 24, 2006 10:45 pm |
|
 |
Sven
|
коцев написа: Може би някъде 2000 година си купих една опаковка близо литър някаква американска паста и по два пъти в годината ги пастирам.Останало ми е съвсем малко от нея но ефекта е страхотен.Първо изтисквам от тубичката върху един памучен парцал и започвам да я мажа цялата кола но съвзем по малко разбира се . После пак с памучен сух парцал отново я търкам по това дето съм мазал и колата придобива идеален гланц и лъщи като нова.Това го правя два пъти в годината.Ако се интересувате за името на пастата то трябва да видя какво пише на тубата .Тя е в гаража ми.Сега ще се опитам да кача и снимката на Пунтото да видите как лъщи. 
 страхотна е! Ако кажеш и само как се казва пастата... 
|
Сря Яну 25, 2006 11:04 am |
|
 |
коцев
|
Ще я взема тубичката и ще я снимам за да я видите нагледно. 
|
Сря Яну 25, 2006 11:10 am |
|
 |
tonychka
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Яну 20, 2006 3:34 pm Мнения: 66 Местоположение: София 09 Лозенец
|
оооо и на мен ми харесва и аз искам да си купя такава. Знаете ли колко е смешно, понеже аз нямам гараж и колата седи на улицата, нямам и двор и маркуч нямам, но си мия колата сама. С една кофа и една гъба и на улицата. Та докато си мия колата и я лъскам и минават разни хора и ми свиркат, смеят ми се, даже често ми предлагат да ми платят да измия и техните коли. Хахахахаха, та сега ако си купя такава паста, и видят как ми блести колата ще си кажат: Брей тая много добра бе! Ще почнат на опашка да чакат мераклиите да им мия колите, хахахаха Добра реклама си е тва за мойта фирма :lol: :lol:
_________________ Единственото сигурно нещо е, че няма нищо сигурно!
|
Сря Яну 25, 2006 11:27 am |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
днес ми ли си колата 
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Сря Яну 25, 2006 11:43 am |
|
 |
tonychka
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Яну 20, 2006 3:34 pm Мнения: 66 Местоположение: София 09 Лозенец
|
Да не съм луда на -10 да си мия колата, нали ще замръзне. 
_________________ Единственото сигурно нещо е, че няма нищо сигурно!
|
Сря Яну 25, 2006 11:47 am |
|
 |
коцев
|
Пастирането има и друго предимство. Става толкова гладка самата повърхост че почки всичко попаднало на колата се плъзга и не се задържа. Особенно при дъжд всички капки се стичат. Това важи и за стъклата .Аз и тях ги полирвам и не се замацват после. Сега само ме е страх като река да си купувам нова тубичка да не попадна на менте.Ще се опитам да ви покажа и снимка на Мерца.

|
Сря Яну 25, 2006 12:46 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
Сря Яну 25, 2006 2:41 pm |
|
 |
toko
Регистриран на: Чет Апр 07, 2005 8:50 pm Мнения: 412 Местоположение: София
|
така.. тъй като съм работил на мивка, нека споделя моите впечатления....
първо пастиране пролет и есен е желателно /да не кажа задължително/; второ най-добре ще ви я свършат тази услуга на мивка, срещу около 50лв. разликата с ръчното миене е в пастите, които се използват, като обикновено полирпастите за машина са поне две /шлайф и гланц, като може да има и такива за междинно полиране/, другото предимство пред ръчните пасти е разбира се машинното нанасяне! за ръчно пастиране бих препоръчал единствено пастите на 3М /при тех "нема лабаво"/.
и последно за стъклата си има специални пасти, но става и както колегата "коцев" писа!
_________________ "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
|
Сря Яну 25, 2006 3:03 pm |
|
 |
NIKI BOY
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Ное 18, 2004 11:20 pm Мнения: 36 Местоположение: Велико Търново
|
Към написаното по-горе и аз ще добавя няколко реда. Боята на автомобила няма да се повреди ако използваш полир - паста. Единствения недостатък на честото пастиране е че лака омеква и боята се надрасква и начуква от камъчета много лесно без значение дали е металик или обикновена.
Под често пастиране имам предвид 1-2 пъти всеки месец /аз така поддържам моите автомобили свежи/. Пастите, които използвам са за професионална употреба. Прилагам и имената им ако искате да опитате:
http://www.jewelultra.com/diamondbrite.htm - пастите на този производител са с 6 години гаранция, т.е. след първото пастиране е гарантирана 6г. защита на боята. Ето и малко доказателства 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ Fiat Brava SX, 1.6, 2001
Fiat Punto Abarth, 1999
|
Чет Яну 26, 2006 1:15 am |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
Колега Коцев, страхотен ефект! Чакаме името на пастата!
Тъй като се споменава и металик, той с други специални за металик пасти ли се третира, или няма значение?
Чет Яну 26, 2006 5:24 am |
|
 |
коцев
|
Мерцедеса не е металик а Пунтото е металик но става еднакво добре и за двата вида.
Ето я прословутата паста:

|
Чет Яну 26, 2006 10:09 am |
|
 |
tzetzo_slavista
Кара кола
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:56 pm Мнения: 287 Местоположение: Бъкстон
|
А чрез пастиране било ръчно или не могат ли да се отстранят леки драскотини по боята-да речем от нокти или малки клончета?Понеже ми се намират такива по капака и ме дразнят, а не знам дали ще има смисъл да пастирам!
|
Вто Яну 31, 2006 4:27 pm |
|
|