|
|
Дата и час: Чет Май 22, 2025 1:39 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
защо мразим голф-аджиите? .. и те нас?
Автор |
Съобщение |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
 защо мразим голф-аджиите? .. и те нас?
Да питам че ми е бая любопитно
откъде тази омраза към голф-овете и към техните собственици... що им се подигрвате толкоз... дет се вика: "остаете ги да живеят!"
а проблема е че и те говорят за италианските автомобили сякаш говорят за срамна болест... защо тъй?
много се дразня някой като каже "пфу - италиански коли - sux..." като не ги кефят да не си купуват... де да знам, цялата тази работа ми се струва доста безмислена.
човек трябва да бъде реалист и да отстъпва пред действителността! - не е ли така?
но защо и ние да играем по тяхната свирка... да си псуват и да си се ядосват - то ще си ги убие някой ден!
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Вто Яну 17, 2006 12:22 am |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
голфа си е доказала се кола !!лично аз съм имал една 2-ка ,и още си я обичам :mrgreen:
може би голф е нещо като синоним на пубертет -18 годишен новобранец току що взел книжка !!!
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Вто Яну 17, 2006 12:26 am |
|
 |
divaka
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:52 am Мнения: 561 Местоположение: София 02 Красно Село
|
tomazo написа: голфа си е доказала се кола !!лично аз съм имал една 2-ка ,и още си я обичам :mrgreen: може би голф е нещо като синоним на пубертет -18 годишен новобранец току що взел книжка !!!
Едва ли още много си я обичаш още, след като си взел Браво 2.0. Сега не ти ли се струва голфа като каручка..Аз нямам против колата, а против ПОВЕЧЕТо , които я карат. Не казавам всички...
_________________ FIAT BRAVO 1.6 16V
|
Вто Яну 17, 2006 12:35 am |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
сравнение не може да има  .но примерно това е колата когато си събрал определена сума пари ,и няма и стотинка повече и си казваш взимам я .голфа 1 година освен масло нищо не му се сменяше ,тракаше чукаше лопаше ,мислех ,че ще се разпадне и после за 400 лева колата е нова .иначе и фиата вози малко твърдо ,но удоволствието да го караш е голямо ,малко коли се карат с такава лекота ,бих го сравнил само с коли които са с пъти по скъпи от фиата :mrgreen:
защото си е мой 
|
Вто Яну 17, 2006 12:46 am |
|
 |
me_to_u
|
Аз не ги мразя. Аз самия съм фен ана немското автомобилостроене. Това не ме ограничава да не харесвам и японски, италиански и други коли. За мен колата е като част от мен, емоция, преживяване. Преди да си купя Фиат карах почти немска кола(Сеат). Баща ми кара Опел. Преди това имаше Фиат  Доволен съм много от Сеата, баща ми от Опела си. Това изобщо не означава, че не сме доволни от Фиатите си. Аз виждам в Алфа ГТ едно привличане, красота, магия, страхотно излъчване. Виждам го обаче и в Плимут Праулър примерно. Това с Голф 2 стана нарицателно, поради факта, че всички 18 годишни наскачаха на иначе отличната колица и започнаха да се правят на рацери. :evil: Мамка му, колко пъти съм ги псувал, тея с Голф 2(3,4,скоро и с 5), селската мечта, както му вика един приятел. Та там е работата мисля, в малоумието и присъщата за мноооого хора черта от характера " Айде да си взема и аз Голфче, като на Пешо, накичено!". Щот сме оФце! Един като се изака, и другите покрай него, в редица наредени. А как бях влюбен в Калибра преди 6-7 години...  ама и нея я остраха, всеки мангал-сводник има Калибра с огрооомно антикрило. Имам чувството даже че ги внасят без гърнрта вече, всички Калибри ръмжат та се пукат! :mrgreen: Сега да ми я подаряват не я взимам.
|
Вто Яну 17, 2006 1:02 am |
|
 |
Ferrari
|
Не е проблем автомобила. Просто "Голф" стана нарицателно за едно определено поведение на пътя. Такова поведение демонстрират едни голобради "рацери" и то може да се види във възможно всяка кола. Най-много са: Opel Kadet GSI, Opel Manta, Opel Kalibra, Opel Astra GSI, VW Golf (всички модели), японски хечбек (всички японски производители), служебни Mercedes и/или BMW (може и да е на тати ако последния случайно си е оставил ключовете на достъпно място). Резултата е винаги един - безцеремонно поведение на пътя и чувство за безсмъртие особено ако на дясната седалка седи нещо женско. NO COMMENT 
|
Вто Яну 17, 2006 2:22 am |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Mitko написа: Не е проблем автомобила. Просто "Голф" стана нарицателно за едно определено поведение на пътя. Такова поведение демонстрират едни голобради "рацери" и то може да се види във възможно всяка кола. Най-много са: Opel Kadet GSI, Opel Manta, Opel Kalibra, Opel Astra GSI, VW Golf (всички модели), японски хечбек (всички японски производители), служебни Mercedes и/или BMW (може и да е на тати ако последния случайно си е оставил ключовете на достъпно място). Резултата е винаги един - безцеремонно поведение на пътя и чувство за безсмъртие особено ако на дясната седалка седи нещо женско. NO COMMENT 
Според мен Mitko може да чете мисли, защото е изразил изцяло моето мнение.
me_to_u - странно, но като бях в казармата и аз мечтаех за Калибра - очевидно проблем на израстването. 
|
Вто Яну 17, 2006 10:31 am |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
|
общо взето всички коли със спортен дух попаднаха в един кюп ...
кой не е карал ,бързо ,на кой не му е кеф да укроти звяра ,аз ако карам бавно ще се ударя гаранция ,не мога да карам бавно ...разбира то си е до хора де ,всяко нещо може да се прави разумно.
|
Вто Яну 17, 2006 11:25 am |
|
 |
z
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Дек 30, 2004 4:43 pm Мнения: 73 Местоположение: Русе
|
И според мен не става въпрос за омраза към Голф-а като кола, а към манталитета и стадния синдром на притежателите и... 
_________________ TEMPRA 1.6 i.e. S
|
Вто Яну 17, 2006 11:57 am |
|
 |
gogata
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Апр 03, 2005 10:26 am Мнения: 171 Местоположение: Пещера
|
z написа: И според мен не става въпрос за омраза към Голф-а като кола, а към манталитета и стадния синдром на притежателите и...  абсолютно те подкрепям колега 
_________________ Punto 1.1 95'
|
Вто Яну 17, 2006 9:56 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
това за "синдрома" ми хареса
а другата част от въпроса ми... - откъде тези предразсъдъци за италианските автомобили (не само от голфаджиите а от доста хора)
какво ги кара хората да казват за италианските автомобили че били трошливи, смотани, грозни и т.н. ... защо така?
наистина ли така мислят или е чиста завист? аз от опит знам че който има италианска кола се влюбва в нея...  !
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Вто Яну 17, 2006 10:06 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
Ами щом фиатаджиите негодуват срещу Голфа, защо тогава голфаджиите скачат конкретно срещу Типото?
_________________ FIAT-SPORT
|
Вто Яну 17, 2006 10:12 pm |
|
 |
коцев
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 8:41 pm Мнения: 447 Местоположение: Ловеч
|
Момчета лоши коли няма .Има лоши стопани . 
_________________ Пунто 1.2 пълен инжекцион --ГОЛЯМАТА РАБОТА !!!
|
Вто Яну 17, 2006 10:40 pm |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
|
според мене колата си има история -и чисто нова е такива ядове може да ти създаваа .а легендите за италианските коли ,сигурно го е измислил някое скръндзливо мрънкало .няма кола да не се чупи ,въпроса е как си я караш и потдържаш .аз един стар москвич ,го правех да се разпада ,та една фиатка ли 
|
Вто Яну 17, 2006 11:14 pm |
|
 |
Ferrari
|
С риск да отклоня малко темата мога да ви дам конкретен пример. Става думата за малкото родопско градче Брацигово. Там колко сервиза мислите че има. Аз знам за 2 и май те са всичките. Става дума за гаражни сервизчета. Майсторите никога не са карали нещо повече от VW. Единия все пак мина от Golf на Passat TD. Чат пат през ръцете му минаваше някое BMW. Всеки преди да купува кола се съветва с единствените "майстори" в градчето. Естествено майстора ще похвали собствената си кола. А впечатленията му за италианките са от едно единствено ужасно стопанисвано Типо което правят чат-пат. Е това ако е тежащо мнение здраве му кажи, но такива примери всеки от нас може да даде.
|
Сря Яну 18, 2006 1:01 am |
|
|